Oekraïne heeft geen geld meer: Schäuble moet Rusland om clementie vragen

Screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

Het IMF heeft in de Oekraïne een nieuw financieel gat van 15 miljard dollar ontdekt. Minister-president Jatsenjoek geeft toe dat Kiev zijn leger niet meer kan betalen. De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, zou Rusland gevraagd hebben eerst af te zien van het innen van een krediet van 3 miljard dollar dat door de Oekraïne betaald moet worden. De EU wil “helpen” met nieuwe kredieten. Maar nu stelt men in Brussel vast dat men helemaal niet zoveel geld bij elkaar kan krijgen.

De Oekraïne staat blijkpaar op het punt van financiële instorting: volgens een bericht van de Financial Times zou de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, zijn Russische collega Anton Siluanov gebeld hebben: Schäuble zou de Russen gevraagd hebben om een krediet, dat door het Kremlin vorig jaar aan de Oekraïne was verstrekt, niet te innen, maar een gunstiger regeling te treffen voor de schuld. Het krediet bedraagt 3 miljard dollar en zou wellicht insolventie kunnen veroorzaken. De Russen hebben hun kredieten in juridisch zorgvuldig uitgewerkte contracten afgedekt.

Het IMF heeft een gat van 15 miljard dollar in de Oekraïense staatsfinanciën ontdekt. Dit zou “binnen enkele weken gevuld moeten worden om de financiële collaps te verhinderen”, citeert de Financial Times het IMF. De 15 miljard dollar komen bovenop de 17 miljard dollar die het IMF pas in april aan de Oekraïne had toegestaan. Het IMF zou zich zorgen maken over de situatie, omdat de bereidheid van de IMF-landen om de Oekraïne het nieuwe geld voor te schieten gering zou zijn. Per slot van rekening hebben er geen hervormingen plaatsgevonden, ook de corruptie bloeit nog steeds en westerse financiële instellingen zouden niet echt onder de indruk zijn van een Amerikaanse als Oekraïens minister van Financiën, bericht EU-Observer.

De Oekraïense minister-president Arseni “Jaz” Jatsenjoek zei volgens een bericht van het persbureau Ukrinform dat de Oekraïne weliswaar aan het einde zou zijn, maar dat nu met een nieuwe economische politiek alles in één klap beter zou moeten worden: “Objectief gezien kunnen we ons leger niet financieren, we kunnen onze sociale standaards niet vasthouden als de economie niet draait.” Deze – zeer toepasselijke – analyse kunnen echter pas gevolgd worden door daden “nadat we een einde aan de Russische militaire agressie gemaakt hebben”, zei Jatsenjoek. Daarna zouden de belastingen radicaal verlaagd, omvangrijke privatiseringen doorgevoerd en de staatssector dramatisch verkleind worden. De aankondigingen doen sterk herinneren aan Griekenland in het begin van de eurocrisis. Daarna volgde een krediet-tsunami, maar ook 240 miljard euro later zit Griekenland met het oog op de door het IMF gestelde doelen nog steeds in het stadium van de aankondigingen.

De EU is in ieder geval vastbesloten om voor de vanuit haar standpunt bekeken goede zaak van de Oekraïne opnieuw de nodige miljarden aan belastinggeld los te peuteren. Maandag hebben de EU-ambassadeurs een tekst ontworpen, volgens welke de EU bereid zou zijn “het hervormingsproces in de Oekraïne mogelijk te blijven maken en te ondersteunen.

Maar zelfs de gulle EU-ambtenaren zijn, gezien de enorme sommen die de Oekraïne nodig heeft, blijkbaar geschrokken. EU-Observer citeert ambtenaren, die zeggen dat de schatting van 15 miljard dollar door het IMF als directe hulp zouden kloppen. Dit bedrag is de totale som die de EU voor alle 6 nieuwe lidstaten uit Oost-Europa voor de komende zeven jaar in haar budget heeft uitgetrokken.

Het IMF motiveert zijn prognose met de instorting van de voor de hele Oekraïne absoluut noodzakelijke industriesector in het oorlogsgebied in het oosten. Daar werd voor het uitbreken van de oorlog 16 procent van de totale economische prestatie van de Oekraïne opgebracht.

Uit vrees voor nog meer gaten in de Oekraïense begroting hebben beleggers woensdag leningen van het land met een grote boog weggegooid. De koersen van de bonds met looptijden van 2017 tot 2013 stortten tijdelijk met 4,5% en 7% in. “De markt houdt blijkbaar rekening met een schuldsanering of een herstructurering van de schulden – hoe je het geheel ook wilt noemen”, zei Luis Costa, chef leningen en deviezenstrateeg voor Oost- en Midden-Europa bij de Citigroup tegenover persbureau Reuters.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, EUSSR, Graaien, IMF, Oekraïne, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Oekraïne heeft geen geld meer: Schäuble moet Rusland om clementie vragen

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ik voel het al aan “mijn water”. Let op, beste mensen, dadelijk komt Distelbloem- van de Partij van de Afbraak- ons mede delen, dat WIJ meer BELASTING dienen te gaan betalen, om dan zogenaamd de democratie in Oekraïne te redden. KOTS ende braek. En dat zal Mark Rutte ook een geweldig plan vinden, in verband met zijn toekomstig baantje in Brussel Deze hele EUSSR brengt ons aan de bedelstaf. En wel sneller als WIJ ons dat voorstellen!

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Arseni “Jaz” Jatsenjoek
  De naam is program !
  ARSEEN JAT RATTENVLOEK
  POETIN LAAT DE EU MAAR VERREKKEN !

  Like

 3. Driek zegt:

  Eerlijk gezegd schrik ik hier wel van, ik krijg het idee dat we met die EU langzaam meer zeker volledig leegbloeden, straks is al ons kapitaal op, weggegeven aan corrupte landen, want Griekenland heeft ook weer enkele miljarden nodig. Nee, dat komt niet meer goed, we moeten onze biezen pakken, en snel. Het ontbreekt die lieden aan goed koopmanschap.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Met het oog op de goed gevulde Nederlandse pensioenpotten, kan het fascistische bewind in Kiev nog even vooruit.

   Like

   • bobzelf zegt:

    ja, en als dat dan gebeurd, DAN EINDELIJK , zal de nederlandse burger
    pas wakker worden !!!

    goed gezien makker

    gr. bob

    Geliked door 1 persoon

   • Maria zegt:

    hahahaha weet ge wat IMF en EU niet beseffen???
    dat ze regelrecht geneukt worden door de Oekrainers zelf, heb al 1000x geschreven een Oostblokker = geen Westeling… ze hebben de melkkoe in de tang de EU en als de EU uitgemolken is keren de Oekrainers gewoon terug naar Putin hihihi
    komt ervan als je de ballen kent van Oostblok mentaliteit!!!

    Like

   • Manna zegt:

    nederland is ook al failliet peterselie. alleen beseffen we het niet. staatsschuld is in een kleine tien jaar verdubbeld naar bijna 500 miljard, oftewel ruim 40k per inwoner (!). en de snelheid waarmee dit gaat is ook stijgende. op het moment dat de rente een ‘normaal’level bereikt is het bankroet NL.

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Ja beste Manna daar ben ik bewust van, de klap zal voor elke Europeaan zeer hard aankomen, alle opgebouwde welvaart kan men goeden dag zeggen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    goeie opmerking, hele goeie gave opmerking !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ja, als de rente stijgt, zijn we echt “”” DE LUL ””

    100 % GELIJK

    GR. BOB

    Like

 4. Anneke zegt:

  “Ach…legio wereld burgers hebben géén cent meer te makken. Zelfs de arbeids-actieve burgers worden met het jaar armer en armer; al tijden lang. Toch blijven overheden ons financieel pakken, in een benauwende belasting-dwangbuis zitten we al veel te lang ‘verstopt’ “. Heb er genoeg van om ’n zogenaamd financieel reddend engeltje te zijn en te blijven van de (R)overheid EU-NL!!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Mijns-inziens wist het IMF hier weldegelijk van…..De financiële Oekraïnse ellende is al decennia bekent.

   Like

   • bobzelf zegt:

    lieve Anneke , de IMF komt alleen maar het land helemaal leegroven !!
    en verder helemaal niks
    die moeten minimaal 30 % rendement op uitstaand geld hebben

    dus daarom heeft Putin ze het land uit gepleurd , met de mededeling ;

    OPZOUTEN, STELEN KAN IK ZELF
    GR. BOB

    Like

   • Maria zegt:

    @Bobzelf
    nu zijn de rollen wel omgedraaid hé, IMF en EU worden leeggemolken en ze beseffen het niet eens! ze geilen nog steeds op onbestaande voor hun grondstoffen Oekraine!!!!
    Gij weet dat ook intern beleid van Oostblokkers hoe dat zit… zo lachwekkend dat EU en IMF dachten van effie dat land leeg te roven 😀

    Like

 5. aquarius4422 zegt:

  De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble wil dat Rusland afziet van de 3 miljard schuld die de Oekraïne heeft want die hebben dat geld nodig om het leger te betalen zodat die die door kunnen gaan met hun genocide op de Russische inwoners van Oost Oekraïne.
  Je moet maar durven.

  Like

 6. Fred zegt:

  Citaat;
  “nadat we een einde aan de Russische militaire agressie gemaakt hebben”
  Dit is een opmaak naar oorlog.
  Een kernoorlog.
  En Oekraine stort ons daar in.
  Ik ben er nu niet meer gerust op dat het nog te voorkomen is.
  En dan gaat dit honderden miljoenen kosten.
  Doden wel te verstaan.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Fred: 20,32. uur. Precies wat de MOSLIM OBAMADRAMA, de EUSSR, de NWO, en het RODE TUIG willen! En uiteraard ook de BILDERBERGCLAN!

   Like

   • Maria zegt:

    maar neen heb nu toch eens vertrouwen in Putin die zorgt net dat er geen kernoorlog zal komen, hoe dikwijls heb ik al niet gepost over de Daddy atoombom de TSAARBOMBA die the motherbom atoombom prutsgerief van de vs in het niets doet verzinken, indien de bilderbergclan en VS het riskeren van kernwapens te gebruiken, wel Tupolev vliegtuigjes van de Russen vliegen ze persoonlijk naar ginder en gedaan voor iedereen, dat offer doen de Russen hoor is verschil tussen oost en westerse mentaliteit !!! Geen een militair vliegtuig op aarde kan een Tupolev militair vliegtuig onderscheppen of aan…
    dat offer hebben de illuminatie niet over want ze kunnen nog niet weg ontsnappen naar Mars… kan pas als het lukt 2030 minimaal tegen dan zijn ze door bevolkingen zelf uitgemoord
    Have faith….
    Onze enige zorg is die islam niet de vs

    Like

  • Willie zegt:

   Dat is toch de bedoeling dacht ik : DECIMEREN van de wereld bevolking, dan is dit ff meegenomen , niet ?

   Like

   • Maria zegt:

    ja Willie de waanzin van een groepke 2% “elite de verlichten” alias de “Illuminatie” van ontstaan mensheid plannen moorden ze voeren oorlogen onderdrukken, slavernij van de gewone mens door hun ziekelijke psychopatische drang naar macht overheersing over alles en nog wat op deze planeet is dit aan de gaande…

    Alleen aan alles komt een einde, ook aan die “verlichten” die 1000den jaren alles domineerden, de reden waarom ze nu 6.5 miljard mensen willen uitroeien is omdat de mensheid eindelijk de brains heeft en inziet (niet iedereen maar een 20% wel die rest 80% weten het ook wel maar verdringen het) in WOIII willen storten en dmv kernoorlogen de mensheid en planeet willen vernietigen…
    dat niemand niet stilstaat bij de plannen van die gekken dat ze mars willen koloniseren…
    Geen 1 normale mens denkt eraan om de planeet te verlaten laat staan andere planeten te koloniseren,

    Het budget wat ze spenderen aan die NASA rest om dat te doen zou alle schulden op aarde uitvegen en de mens in vrede naast elkaar laten leven, niemand staat ook niet stil waarom in de VS en elders op aarde gigantische schotels naar de ruimte zijn gericht en signalen sturen om contact te leggen naar ET life.. Die wetenschapper Steven hawkings waarschuwt tot in het oneindige voor de gevaren indien ander intelligent leven in het Universum ontdekt dat de aarde bestaat want wij zijn niet opgewassen tegen ander ET life hun kennis en vooruitgang qua kwantum fysica en al de rest.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

    Dat niemand zich geen vragen stelde toen ze met die Voyager geloof ik een plaat in de ruimte stuurden om contact te leggen met ET life buiten dit Universum…
    niemand stelt zich de vraag WAAROM ze persé contact willen met andere levensvormen in dit heelal, zal ik de vraag beantwoorden, zij zoeken hun soort die annunaki!!!
    Toen zij hun eigen planeet vernielden kwam een deel hier terecht en met hun kennis bouwden ze dan die piramiden weet ik wat maar hadden toen niet de mogelijkheid om te communiceren met het heelal om hun soortgenoten te vinden…
    pas einde 19 eeuw begin 20é eeuw evolueerde de mensheid aarde (door Nicolas Tesla) naar mogelijkheden ongezien door die radiostralen ionosfeer rest kwantum fysica om te zetten naar realiteit, en toen zijn ze begonnen met signalen uit te sturen in het heelal…
    Steven Hawking fascinerende wetenschapper gevangen in zijn lichaam maar met een brein ongezien heeft veel hierover onthuld…

    terug naar de sumerische tijdrekening… toen kwamen de annunaki aan op aarde, nadat ze hun planeet zo vernietigd hadden in onze melkweg, nu zijn er 9 planeten, meer dan 6 duizend jaar gelden waren er 10 planten de vernietiging nuclear van hun planeet zorgde voor zo’n shockwave slag dat de aarde paar graden kantelde alle planten verschoven een beetje..
    Het is niet voor niets dat die annunaki families alles domineren op aarde en door inteelt verder kweken onder zichzelf die huwen niet en kweken niet voort buiten met hun eigen bloedlijn…
    als je je verdiept in de eerste culturen en de Maya’s Egyptische Farao’s die hun piramiden de tekens hun kennis toen al perfectionistisch naar de sterren zon weet ik wat gebouwd, zelfde tekeningen op hun piramiden, slavernij in die tijd, dan god introduceerden offeren van levende mensen aan die goden enz enz enz dan begin je te begrijpen hoe en wat de planeet is qua mensheid, klasse verschil, moderne slavernij alles…

    Voor dit moet je je zwaar verdiepen in die sumerische tijdrekening en alles wat met piramiden te maken heeft op de planeet…
    er is nog altijd die missing link van neanderthaler naar de mens en zal ook altijd een missing link blijven, want die annunaki om zich verder te kunnen planten reïncarneren konden dit niet in hun eigen lichaam in de atmosfeer van de planeet aarde…
    Is heavy stuff wat ik neerpen maar zo steekt het wel ineen, mensheid wordt zo dom gehouden onder regelrechte slavernij altijd al van die elite, want de mensheid kan nooit evolueren ze laten de mensheid niets toe, alles gebeurd onder indoctrinatie misleiding ongezien, vanaf dat de mensheid iets of wat zijn eigen brein gebruikt iets of wat evolueerde daar waren oorlogen, godsdienstoorlogen, andere oorlogen weet ik wat om dat te onderdrukken en het begon van voor af aan, tot aan WOI en WOII
    dan was er een explosie aan technologie, afstand van religie afstand van veel door de mensheid, tot ze de EU effectief opgericht hebben, dan de VS die alles en iedereen bijna op aarde buiten de EU onder oorlogen bracht enz… wel de stophalte van deze meer dan 6000j madness is bereikt… in dat tijdperk zitten we nu, want die verlichten domineren niet meer gans de planeet dat is over en zoeken krampachtig naar een WOIII te laten ontketenen om zo opnieuw totale macht te hebben over de mensheid…

    Like

 7. koloth zegt:

  De N.W.O. ligt lekker op schema, nog ff en het doel is bereikt.
  Nou ja die lastige Putin moet alleen nog even aangepakt worden.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wiki:
  Het IMF richt zich op:

  het promoten van monetaire samenwerking en stabiliteit.
  het bewaken van economische groei, wisselkoerssysteem, werkgelegenheid, … (via jaarlijkse consultaties en rapporten).
  tijdelijke financiële hulp aan landen om tekorten op de betalingsbalans te corrigeren. Zo hebben de betrokken landen de nodige tijd om binnenlandse maatregelen uit te voeren.

  De belangrijkste doelstellingen van het IMF zijn: het bevorderen van wisselkoersstabiliteit en een vrij internationaal betalingsverkeer, het voorzien in de behoefte aan internationale liquiditeiten en het verlenen van financiële steun aan leden die problemen hebben met hun betalingsbalans.

  Illuminati!!!

  Like

 9. bobzelf zegt:

  NOU KOMT TIE NOG 1 X !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Om Ukraine in zijn geheel op de rit tekrijgen :

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  IS ER 250.OOO. MILJOEN NODIG , waar u dus door de super slimme Putin
  dus
  NOOIT , IK HERHAAL NOOIT 1 EURO VAN TERUG GAAT ZIEN !!!!!

  want waar draait de Ukraine economy op ??

  Op het oosten , de 55 wapenfabrieken
  ( oooooh, halen die seperatisten daar hun wapens ?)
  de kolenmijnen ( liggen nu 50 % stil )
  en de export met Rusland, yippie
  DAN KREGEN ZE HET GAS GOEDKOPER, DOOR HET CONTRACT VOOR DE VLOOT OP DE KRIM INCLUSIEF 25.000 SOLDATEN !!!

  OOOOHHHHHH, ZE ZIJN DUS HELEMAAL DE KRIM NIET BINNEN GEVALLEN ??

  NEE, ZE WAREN ER AL,”””” CONTRACTEN WAREN TOT 2040 GETEKEND !!

  EN DE DOORVOER VAN GAS NAAR EUROPA

  DAT GELD OOK PLEITEN , ALS PUTIN THE SOUTH PIPELINE OPGEHEVEN HEEFT
  EN NU STRAKS DUS VIA TURKIJE GAS DOORGEEFT !!!!

  EN ALLES Is WEG, !!!!!!! PLEITEN , !!

  dus voor die paar raketten van obama op 500 km van Moskou , is / wordt een heel land aan de bedelstaf gebracht !!
  ( volgens DDS , door de expansiedrift van Putin !! whaha , ben je geschift dan )

  EN DANKZIJ PUTIN GAAT DAT NIET DOOR , VOOR HET OOSTEN EN DE KRIM DAN !

  DUS de EU heeft via baas Islambombama :

  EEN KAT IN DE ZAK GEKOCHT !!!

  GRIEKENLAND 2.0 IS ONLANGS GEOPEND !!!

  SCHULD WAS INCL. GAS AAN PUTIN 45.000 MILJOEN

  DE EU / USA / IMF KOMT EFFE HULP LEVEREN !!!

  SCHULD NU 45.000 MILJOEN + 17.000 + 15.000 MILJOEN = 77.000 MILJOEN !!

  EN ALLES IS NAAR DE KLOTEN ,

  GEEN GAS, GEEN KOLEN, GEEN ELECTRICITEIT ( VANWEGE GEEN KOLEN )
  GEEN GELD, WEL MILJARDEN SCHULDEN
  EN HET GOUD IS MET EEN NOODGANG ‘SNACHTS NAAR DE USA GEBRACHT !!

  GAS PRIJS IN UKRAINE VOOR DE GEWONE MENSEN + 40 % , 2015 NOG + 20 %
  2016 + 20 %

  en die PUTIN , WAT EEN ENGE MAN HEEEE ??????

  KRIJGT SANCTIES, SANCTIES , SANCTIES ,

  ONGELOFELIJK

  je pleegt een coup USA/EU , je stuurt snipers, je schiet een vliegtuig uit de lucht ,
  je zet de svoboda en the right sector in de regering ,
  je stuurt het leger oM je eigen burgers te vermoorden !, BOMBARDEREN ETC
  je hebt een Bilderberg JAZZZZZ figuur op de troon
  De chocolade USA vazal als president ,
  en vorige week enkele USA figuren in de regering , op financien
  (ukraine nationaliteit binnen 3 dagen )

  MAAR PUTIN DID IT HOOR, PUTIN DID IT , DUIDELIJK OOK BIJ DE DDS ???

  OP HUN KNIEEN KRUIPEN ZE OOIT TERUG , hoewel net als in o.a. Croatie
  is er geen burger die weet wat er echt gebeurd !!

  gr. bob ,

  Like

  • Maria zegt:

   heel juist!!!! alleen in Kroatie weten ze wel nu wat er aan de gaande is!!!
   ge gaat nog raar verschieten hoe Oostbloklanden desondanks hun geschiedenis zoals de moslims aaneen gaan klitten richting Putin en Russia… heb hierboven al 1 mini troefje gegeven de rest volgt nog alles op zijn tijd…
   is wel zalig want dit was niet de planning noch voorspelling van die Illuminatie….
   Nu alleen de bevolkingen hier wakker krijgen zodat ze niet letterlijk mee ten onder gaan en effectief ten dode zijn opgeschreven!
   Want toekomst West EU landen bevolkingen gaan de prijs betalen als ze niet op tijd wakker schieten en zelf hun lot bepalen ipv de vs en bilderbergmaffia, onbegrijpelijk dat hier de mensen zo bang zijn van wat??? bende gekken gestoorden die met occulte zaken macht hebben hier??? dat verbreek je zo vergt enkel ballen wat hebben ze gdvddm te verliezen hier alles is al verloren aan de islam en EU dat die dat niet inzien

   Like

  • Manna zegt:

   prima analyse bob.
   alleen lastig lezen met de hoofdletters ;-).

   Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAAHA
    U bent te aardig om af te zeiken, whahahahahaha
    SOMS , !!!!!
    moet tie effe, als ik al die leugens, en die onzin lees !!!

    van DE NRC , LEZERS , HOOR JE DAN :

    waarom schreeuwt u zo !!!

    Nou had ik effe lekker zin in

    huggie bob

    Like

 10. Theodoor zegt:

  Ook de steun-gelden zullen weer op hopen bij de brutaalste politici van de Ukraine terechtkomen.
  Nederlanders zullen zich willoos kaal laten plukken.
  Te netjes en te laf om te protesteren.

  Like

 11. Sjoe! zegt:

  gr. bob, wat rook je, man? 🙂

  Like

  • bobzelf zegt:

   nou de laatse weken helemaal niks ,
   maar als we roken alleen 1/2 zware shag
   en
   alles wat je las ,
   GEEN WOORD GELOGEN DAN WEL VERZONNEN , HEE,

   VOOR SPROOKJES MOET JE NAAR DE EFTELING
   OF
   DE DDS LEZEN, ZEG MAAR ” THE BRAINLESS “”

   GR. BOB

   Like

 12. windwens zegt:

  Zat net een reportage te kijken van kro over de boze wolf Putin en de Oekraïne. Daar kwam ook de aanstichter aan het woord van de opstand op het plein in Kiev en wat mij meteen opviel was de moslim voor naam van de gene die de facebook oproep had voorbereid. Men moet de uitzending maar een zelf terug kijken dan zie men gelijk wat mij opviel. Was wel een tenen krommende reportage die Putin wegzet als de nieuwe Hitler.
  Zie ze er hier nog voor aan om de gasprijs los te koppelen van de olieprijs omdat deze te laag staat door de ISIS olie niet omdat Amerika teveel vaten naar boven haal. In Amerika heeft Oboema juist de olie winning stil gelegd en betrekt zijn olie uit Brazilië. Het hele Oekraïne gebeuren is een groot rookgordijn die al velen levens gekost heeft.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Ja, en de EU mongolen marcheren eerdaags ook vooraan
   omdat

   die DOBBERNEGER zei , dat ES GUT WAR !!!

   WANT ook daar stinken ze dus in ,

   In de laatste toespraak , moest de gehele EU wel meedoen , want alleen

   USA sancties was niet genoeg , zei islambombama !!!!!!!!!!

   en vrolijk huppelde de EU en Brussel gezamelijk HET RAVIJN IN !!

   MAAR JA, DAT KRIJG JE HEEE :

   JE KIEST STRATEGISCH ( WHAHAHAHA ) EEN LEIDER , DIE 8 JAAR GESCHIEDENIS HEEFT GESTUDEERD !!
   LEIDER 2, HOUDT ZIJN MISLUKTE KINDJE OMHOOG OM STEMMEN TE KRIJGEN
   NEUKT DAARNA EEN BEETJE IN HET WILD VERDER ,
   EN DE GROOTSTE LUL, WAAR ZE DAARNA OP STEMMEN , IS

   WHAHAHAHAHAHA , VEILIGMEESTER GEWEEST !!

   nOU DAN WEET JE NATUURLIJK , NIET HOE JE EEN LAND REDT ,
   MAAR WEL NA EEN DAGIE “”bea bilderberg cursus” , HOE HET NAAR DE KLOTEN MOET,

   want bea zei , dat het goed was ,

   GR. BOB

   p.s. en ja, Geert heeft raar haar, !!! en OOK HEEFT HIJ GELIJK ,MET ALLES !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s