Van Rompuy ontvangt naast zijn riante pensioen een extraatje van de EU-universiteit

Screenshot_24

Op het College of Europe kan Van Rompuy laten zien of hij de studenten meer kan enthousiasmeren dan de weinige EU-parlementariërs op bovenstaande foto 

(Vertaling: E.J. Bron)

€ 700.000,- is niet genoeg: de voormalige voorzitter van de Europese Raad krijgt als bijbaantje een docentschap aan het door de belasting gefinancierde College of Europe in Brugge. Daar wordt weliswaar leiderschap onderwezen, men staat er echter op voet van oorlog met transparantie: slechts na hardnekkig aandringen kregen we te horen dat het bij de baan niet om een onbezoldigde erebaan gaat.

Sinds december is Herman Van Rompuy geen voorzitter meer van de Europese Raad. Hij werd afgelost door Donald Tusk en geniet nu van zijn pensioen. Een pensioen, dat de eerste drie jaar meer dan € 700.000,- bedraagt. De EU wil de wijsheid van Van Rompuy echter niet ongebruikt laten. Hij heeft een docentschap aan het College of Europe gekregen, wat door rector Jörg Monar werd bevestigd:

“Het College is heel blij en vereerd om met Herman Van Rompuy niet alleen een van de meest succesvolle staats- en regeringschefs aan te trekken, maar ook een waar Europees denker, die veel Europeanen ertoe gebracht heeft beter over onze uitdagingen, ons potentieel en onze ideeën na te denken. Zonder twijfel zullen de studenten immens van zijn ervaring en schranderheid profiteren.”

In de tweede helft van het academisch jaar 2014/2015 en “hopelijk ook daarna” zal Van Rompuy “Leadership and decision-making in the EU” op de campus in Brugge in België doceren”, aldus de rector. Hoeveel uur hij zal lesgeven is nog niet besloten en ook niet of Van Rompuy tentamens zal afnemen. Op de vraag of en hoe Van Rompuy voor zijn werk aan het College of Europe wordt betaald, werd de rector stil: hij zou “geen informatie bezitten over financiële zaken”.

De perswoordvoerster van het College of Europe, Angela O´Neill, verklaarde: “De mensen besluiten over het algemeen les te geven aan het college op grond van de uitverkoren, getalenteerde studenten.” Op de vraag of de professoren dan helemaal niets zouden verdienen, zei de perswoordvoerster dat ze nogmaals ruggespraak met de rector zou houden. Wat later zei ze: “De rector wijst erop dat hij (Van Rompuy) hetzelfde uurloon krijgt als de andere 200 gastdocenten.” Dit uurloon “zou, net als op andere universiteiten, niet bestemd zijn om openbaar te maken.” Dat is vreemd: want het College of Europe wordt door de Europese belastingbetalers gefinancierd, die heel graag willen weten wat er met hun geld gebeurt.

Het in 1949 opgerichte College of Europe is de kaderschool van de EU. Hier wordt geprobeerd de toekomstige EU-politici op te leiden. Ongeveer 400 studenten jaarlijks uit meer dan 50 landen krijgen op de campus in Brugge en in het Poolse Natolin (bij Warschau) Engels- en Franstalige cursussen. “Niet in de laatste plaats op grond van zijn nabijheid tot Brussel geldt het College of Europe als een van de klassieke kaderscholen voor de Brusselse instellingen”, schrijft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. “Veel voormalige studenten werken al in vooraanstaande functies in Brussel.” Het zou “een van de meest gerenommeerde adressen voor Europa-specialisten zijn.” De huidige minister-president van Denemarken, Helle Thorning-Schmidt, en ook vele ambassadeurs van Europese landen hebben het College of Europe bezocht.

De financiering van het College of Europe vindt enerzijds plaats door middel van studiekosten (€ 16.000,-) en anderzijds via sponsoren respectievelijk giften. De EU is een van de belangrijkste donoren. Alleen al in het jaar 2013 kreeg het College of Europe 13,4 miljoen euro van de EU, zei Pieter Cleppe van de Brusselse denktank Open Europe. Bovendien worden landen als Duitsland, Oostenrijk, Finland, Frankrijk enz. nog eens extra als sponsoren genoemd.

Omdat het College in ieder geval gedeeltelijk door de EU wordt gefinancierd, zou men eigenlijk meer duidelijkheid moeten kunnen verwachten over de betaling van de professoren, zei Cleppe. Vooral als het door de EU betaalde geld weer naar iemand toegaat die bij de EU gewerkt heeft. Bovendien kun je je afvragen “of de EU – een organisatie die werd opgericht om grenzen te openen – een speciale school moet hebben en financieren om bureaucraten met een EU-denkwijze op te leiden”, aldus Pieter Cleppe. Als er iets zou zijn waaraan het de EU-instellingen het niet zou ontbreken, zou dit het uitgekristalliseerde groepsdenken zijn: de EU wordt als het centrum van Europa beschouwd. “Waarom zou de EU een school moeten financieren die precies deze ideeën stimuleert”, aldus Cleppe. Zonder twijfel zouden de studenten en afgestudeerden van het College of Europe zeer getalenteerd zijn, maar het zou de EU-instellingen niet schaden om ook mensen aan te stellen die van buitenaf naar de EU-constructie kijken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Van Rompuy ontvangt naast zijn riante pensioen een extraatje van de EU-universiteit

 1. Bern Luijendijk zegt:

  WAT EEN G-D VERGETEN KLOOTZAK……

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Affakkelen die hele hap , ik doneer 10.000 liters benzine !!!
  en
  HET LIEFST VANDAAG NOG !!!
  opleidings school voor gestoorden !!!
  Gohhhh, WAT HEBBEN WE EEN PLEZIER GEHAD VAN AL DIE MAFKEZEN !!

  Leeft die Rolmops ,die volgevreten VVD klootzak van baalen nog ??

  Die steekt toch ook wel eens over ??

  gr. Bob

  Like

 3. Geld zoekt geld.En:de duivel schijt altijd op de grote hoop.Zomaar 2 gezegdes die mij spontaan invallen bij het lezen van dit artikel!Die lui zullen en moeten rijk de kist in en worden ook altijd geholpen!Niet dat ze het verdienen,maar geholpen worden ze!En genoeg hebben ze nooit!

  Like

 4. Driek zegt:

  Het ontbreekt deze lieden aan schaamtegevoel, maar liefst zevenhonderdduizend Euro pensioengeld, dit is gewoon asociaal, in een tijd dat vele mensen hun ziektekostenpremie en eigen risico niet meer kunnen ophoesten, nee, het is buiten alle proporties. Ik zal de opstand van het volk wel niet meer meemaken, maar die kan toch echt niet uitblijven.

  Like

 5. Jean zegt:

  Dat is nu eens een voorbeeld van een super klootzak, een klootzak die moet hangen.
  De grootste volksverlakker en volksbedrieger van na de oorlog.

  Like

 6. volkegem zegt:

  Dan nog iets. Moet hij leiderschap aanleren? Zo’n …likker van de Amerikanen net als zijn andere EU mafia broeders? Neen, dan zou ik toch liever leadership leren bij Vladimir.

  Like

 7. Maria zegt:

  Waanzin gewoon, ET hier liegen op tv dat hij volledig met pensioen zou gaan want hij wou zich met zijn kleinkinderen bezighouden… die graaicultuur zit in hun DNA hé, en de EU zal wel paar 100 duizend euro per jaar ophoesten voor die paar uurtjes “geschiftheid/hoe fraudeer ik het beste/pluk ik bevolkingen kaal, en hoe geraak je aan topjob in graaien in de EU/ hoe lieg je het beste je eigen bevolking en andere landen voor? (is dit het lespakket van ET???)” wat zal hij daar feitelijk gaan doceren, wat heeft die man eigenlijk verwezenlijkt met die EU? totale ondergang van landen asiel en moslim mislukte immigratie ongezien, en eigen volken van landen leeg en kaalgeplukt totaal bankroet van alles en iedereen, en de banken/bankiers die alles vergokten daar kon de gewone mens voor ophoesten leeg geperst zijn ze door zijn verfoeilijke EU … tzum kotsen heel dit artikel over ET

  Like

 8. Anita zegt:

  “Het is heerlijk voor je als je begrijpt dat je God nodig hebt. … Want dan zul je het Koninkrijk van God mogen binnengaan. 4 Het is heerlijk voor je als je verdrietig bent. Want je zal getroost worden. 5 Het is heerlijk voor je als je vriendelijk en geduldig bent. Want dan zul je de aarde erven. 6 Het is heerlijk voor je als je honger en dorst hebt naar rechtvaardigheid. Want je honger zal gestild worden. 7 Het is heerlijk voor je als je goed en vriendelijk bent voor andere mensen. Want dan zal God voor jou ook goed en vriendelijk zijn. 8 Het is heerlijk voor je als leeft zoals God het wil. Want dan zul je Hem zien. 9 Het is heerlijk voor je als je vrede probeert te maken en te bewaren. Want dan zul je ‘kind van God’ worden genoemd. 10 Het is heerlijk voor je als je wordt vervolgd omdat je leeft zoals God het wil. Want je zal het Koninkrijk van God mogen binnengaan. 11 Het is heerlijk voor je als de mensen je uitschelden, belachelijk maken, vervolgen en allerlei leugens over je vertellen omdat je in Mij gelooft. 12 Wees er blij over. Want je zal er in de hemel een grote beloning voor krijgen. Want op dezelfde manier zijn vroeger ook de profeten vervolgd.”

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Anita: 18.16. uur. Wat beoogt U met deze reactie, Anita. Ik tracht zelf ook christus na te volgen, maar ik zie niet wat Uw verwijzing naar de Bergrede te doen heeft met het onderwerp. Toch een enkele opmerking van mijn kant, waarom werken christelijke partijen als het CDA, CU en het SGP mee, aan de meest onbarmhartige maatregelen van het huidige kabinet? Kunt U dat mij duiden?

   Like

   • Maria zegt:

    ja idd nergens een God of iets Goddelijks dat aan de kant van de gewone mens staat, zie maar rond op de planeet en zijn geschiedenis, waar is er ooit iets mooi’s prachtig gebeurd voor de gewone mens? alleen al die oorlogen in zijne naam die de mensheid heeft gevoerd…
    Voor de rijken elite, oorlogsheren en compagnie das wat anders die hebben alles wat hun hartje begeert en die geloven NIET hoor!!! worden stokoud hen mankeert niets hoor, zal ik maar zwijgen over de islam en die hun allah, was niet altijd die mantra naar de mensheid toe dat er maar 1 God is ongeacht hoe hij heette???
    Met alle respect hoor maar dat God verhaal wat de mens wordt wijsgemaakt door anderen mensen klopt iets niet aan….
    God zelf wanneer heeft die ooit iets gedaan voor de mensheid? de gewone mens bedoel ik…. Op papier staat het allemaal mooi geschreven, de realiteit is keihard anders,

    Dat er iets bestaat ga ik niet ontkennen en met de leer van Jezus Christus kan ik me nog verzoenen, maar bijbels en al de rest dat door mensen werd geschreven niet, strookt helemaal niet met wie en wat Jezus Christus was! En is eeuwen later geschreven door mensen het vaticaan, alleen dit al is een blasfemie naar Jezus Christus.
    Ge moet maar het lef hebben uzelf gezant van God te noemen…
    Dat is misschien de reden waarom het Goddelijke zich afkeerde van de mensheid sinds ontstaan vaticaan en zijn schandaal geschiedenis…
    ipv het Goddelijke op te zoeken via Uzelf neen mensen aanbidden die zeggen dat ze gezanten van god zijn???

    Like

  • Driek zegt:

   Beste Anita, u bent op de verkeerde rubriek terecht gekomen, ik denk dat u uw reactie bedoelde voor het artikel: Waar is God. Geschreven door Th. van Baarle.

   Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Het ONRECHT regeert op AARDE. De hele politiek is compleet in handen van het grootste “schorremorrie”. De burger van Europa afpersen, zodat de RODEN in Brussel hun gang kunnen blijven gaan. Deze van Rompuy, dit wit gepleisterd graf, is synoniem voor alles waar de communisten van de EU toe in staat zijn.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Hallo Herman,hallo Neelie!
  Alles umsonst!

  Like

 11. Leo zegt:

  Zo, dus “Herr ” Von Rampui ( Klack ! ) gaat ” Leadership and Decision-making ” doceren aan de
  EU – ” Universiteit ” !!?? , zo heet dat tegenwoordig, een universiteit, zo n eigen-soort kweekvijver.

  In het Hitleriaanse tijdperk heette zo n universiteit een NS ( Nationaal socialistische ) Ordensburg.
  Daar werden Ordensjunker, de toekomstige Nazi leiders, opgeleid , ( ausgebilded ) de zo genaamde fakkel -dragers/-doorgevers, voor het 1000 -jarige rijk.

  De parallellen dat de EU-organisatie is gebaseerd op de fundamenten van het derde rijk zijn legio
  daar hoeven we niet meer aan te twijfelen.

  Het 4e Rijk bestaat echt !! met alle facetten van het 3e, inclusief Fakkel -drager/ -doorgever.

  Meer info?? effe googelen: NS Ordensburg – Junkerschule – Ordensburg Vogelsang

  Like

 12. Wachteres zegt:

  “Het in 1949 opgerichte College of Europe is de kaderschool van de EU”.

  Zo …. de EU heeft ook al een kaderschool. Ik zie het helemaal voor me; keurig gedrilde politici die maar in één richting kunnen denken: richting EU.

  Als de studenten een tentamen afleggen, dan moeten ze het niet wagen om in hun test ook maar één kritisch geluid over hun toekomstige werkveld te laten horen. De EU is goed, de instroom is beter en de islam is het beste wat ons is overkomen, wordt hun credo. Willen ze een voldoende halen dan zullen die opvattingen er toch wel op de een of andere manier in verwerkt moeten zijn.

  Ik veronderstel dat je. met de EU-kaderschool achtergrond ook een grote voorsprong hebt als je journalist wilt worden bij een van de EU-kranten..

  Like

 13. Ekster zegt:

  € 700.000 per jaar… moge deze kwezel op zijn eerste pensioendag aan een hartverlamming doodgaan. Dat bespaart de gemiddelde, arme Europeaan weer wat weggegooid geld.

  Like

 14. Igor zegt:

  Zoals ik al eerder schreef, is de hele politiek, elite, MSM/NPO, ambtenarenapparaat, dus zeg maar kort, de boven ons gestelden 1 grote incestueuze bende. Vandaar ook die EU maffia kaderschool waar de kindjes cq familieleden van boven ons gestelden worden gevormd in een aantal jaren weer tot boven ons gestelden. De vicieuze cirkel die wij nu al jaren moeten ondergaan. Resultaat? 80-100 % van deze kliek die ons bestuurd, informeerd etc. is links vergiftigd.
  Dit had Breyvik in het links geïndoctrineerde Noorwegen ook door, vandaar zijn handelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s