Zweden is een lot uit de loterij

Screenshot_20

(Door: Lars Hedegaard – Vertaling: Vederso)

De mensen hebben geen invloed op een samenleving volgens een artikel in Metro (Zweden) Daarom hebben de Zweden ook geen speciale rechten in Zweden. Een mooie vrouw met de naam Lisa Magnusson heeft in Metro enkele gedachten over Zweden opgeschreven en over de vele arme mensen uit verre landen. Het artikel bevat geen originele meningen of nieuwe informatie, maar bevat oude kost met emoties waar in Zweden duidelijk vraag naar is. Tenminste, de meerderheid van de Zweden stemde op partijen wier visie niet ver van die van Magnusson afstaat.

Eigenlijk hoeft men geen tijd besteden aan de overwegingen van de schrijfster, die je in elke Zweedse krant zou kunnen lezen, maar deze worden hier samengevat op zo’n manier dat deze visies duidelijk naar voren komen.

Metrocolumn – Lisa Magnusson, of een redacteur die het heeft geformuleerd – de gedachte in essentie: “Wij die in Zweden zijn geboren, verdienen het niet om het beter te hebben dan vluchtelingen”.

“Zeker”, zegt Lisa Magnusson, “ik houd van Zweden. Het is over het geheel genomen een goed land, veilig en welvarend. Maar dat betekent niet dat de Zweden bijzondere rechten in Zweden hebben. Ze kregen het land gratis en voor niets. Noch ik noch iemand anders die op deze zalige plek is opgegroeid, heeft iets gedaan waarom we meer recht zouden hebben op een leuker leven. Het was stom toevallig dat we in Zweden werden geboren. We trokken een lot uit de loterij.”

Screenshot_17

Lisa Magnusson

Men moet de logica van Lisa Magnusson als volgt begrijpen: Zweden is van nature een goed, veilig en welvarend land. Dat is zo, maar de Zweden hebben er geen moer aan bijgedragen dat het zo goed, veilig en welvarend is. Het zijn niet de Zweden die door ontelbare generaties met saai werk en vindingrijkheid Zweden gemaakt hebben tot wat het tientallen jaren geleden was en het is puur toevallig dat de Zweden in Zweden zijn geboren.

En wanneer Lisa Magnusson en alle andere voorouders van de Zweden er geen vinger voor krom hebben gemaakt, dan hebben de Zweden van vandaag niets om over op te scheppen. Ze zijn niet de eigenaars van het land en moeten bereid zijn om het met wie dan ook op aarde te delen. De enige uitzondering zijn natuurlijk de Zweden die op de Zweden Democraten hebben gestemd, want dat zijn geen werkelijke mensen.

Wat betreft Zweden heeft God mild geglimlacht. Laten we eens naar Syrië kijken, waar een burgeroorlog bezig is tussen een wrede dictator en groepen rebellen die precies zo wreed zijn. Mensen zijn gedwongen hun huizen achter te laten en naar andere landen te vluchten. Lisa Magnusson heeft medelijden met de Syriërs, want terwijl de Zweden ervan profiteren dat Zweden een goed land is, is het natuurlijk niet de schuld van de Syriërs dat de dingen in hun land zo slecht gaan. Ze kregen gewoon een slecht lot uit ’s leven’s loterij en dat is niet eerlijk. Daarom moeten er zoveel mogelijk Syriërs naar Zweden gaan. Ze hebben net zoveel rechten als andere mensen, zoals Lisa Magnusson.

Screenshot_22

Maar de Syrische kwestie is meer gecompliceerd dan de Zweedse, wat Lisa Magnusson niet schijnt te hebben opgemerkt. Lang voordat er een Zweden bestond, was Syrië een paar duizend jaar geleden waarschijnlijk een goed, veilig en welvarend land. In feite was Syrië de thuisbasis van afwisselende beschavingen – waaronder de Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen, maar nadat Syrië in de 6e eeuw werd veroverd door islamitische krijgsheren uit Arabië, begon het allemaal bergafwaarts te gaan. Vandaag is het zo slecht geworden dat grote delen van de bevolking op de vlucht zijn geslagen.

Hoe kon dit gebeuren? Volgens de logica van Lisa Magnusson is het niet omdat de bewoners iets hebben gedaan of hebben nagelaten.

Dus, het is puur toeval dat meer of minder wrede dictaturen of autoritaire regimes de enig mogelijke regeringsvorm in islamitische landen zijn. Dus is het even toevallig dat in de buurten in Zweden waar moslims zich hebben gevestigd, buitengesloten mensen, criminaliteit en ander antisociaal gedrag plaatsvindt.

Laten we kalm blijven, vinden Lisa Magnusson en haar geloofsgenoten, want niemand weet wat God ons morgen nog te dragen geeft.

Het enige wat we weten, is dat mensen geen enkele invloed op het verhaal hebben. Niet in Zweden en niet in Syrië. Daarom zijn ze niet aansprakelijk of verantwoordelijk – behalve natuurlijk opnieuw de Zweden Democraten, dat zijn slechts domme varkens.

Screenshot_23

Bron:
www.d-intl.com
Auteur: Lars Hedegaard

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Arabische wereld, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

38 reacties op Zweden is een lot uit de loterij

 1. louis-portugal zegt:

  Misschien moest Lisa maar eens een tijdje naar Rotherham gaan of alleen wat door Södertalje gaan lopen als er geen mensen zijn om haar te beschermen.
  Misschien wordt dan bij haar een beetje realiteit erin geduwd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Misschien….Maar reken er niet al te vast op:
   Ze lijkt mij uit hetzelfde hout gesneden als dat idioten-echtpaar in Noorwegen: Nadat die in hun eigen huis waren overvallen, gekneveld en beroofd door allochtonen was het nog “dat ze eigenlijk recht hadden op die manier van handelen, na wat ze al eeuwen door de Europeanen aangedaan was…..”
   Dat wegmetonsisme…..met geen stok er uit te krijgen bij die goedmenschen…….
   De enigen, die ze wel alles misgunnen, zijn hun mede-autochtonen, de Realisten.

   Like

  • Rein van der Veen zegt:

   Ik denk het niet, Louis. Ook als ze beroofd en verkracht wordt, zal ze de daders verontschuldigen, bang als ze is om voor ‘racistisch’ door te gaan.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Louis Portugal
   Ik denk niet dat het zou helpen, haar daar alleen in het donker wat rondlopen. Ze houdt van donker. Als er een van de gasten zou haar willen pakken, zou ze zeker gaan zingen: Sinterklaasje kom maar binnen met ….

   Like

  • win zegt:

   “Misschien wordt dan bij haar een beetje realiteit erin geduwd.”`-

   Like

  • win zegt:

   “Misschien wordt dan bij haar een beetje realiteit erin geduwd.”

   realiteit in de vorm van een licht beschimmelde pik vol kloofjes, begroeid met geel-bruin geaderde zwammetjes, puttige wratten waaruit wat harde stekelige haartjes groeien als ware t een dildo. dat dat geheel dan vastzit aan een zwaar islamitische islamiet die die pik met grof geweld naar binnen duwt in een duister portiekje om de hoek en al snel krijsend en brullend klaarkomt tussen haar blank-gladde zweedse billetjes. die al glibberig door s mans kwijl goed toegankelijk waren.

   en dan maar hopen dat ze daarna geen pak slaag krijgt omdat ze er misschien van heeft genoten.

   Like

 2. Jan Van zegt:

  Achterlijke muts…….
  Mvg.

  Like

 3. kraftavilqa zegt:

  Arm kind wat is linkse koprot toch een afschuwelijke kwaal.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Met types zoals zij komt het echt nooit meer goed. Als ze wordt verkracht is haar eerste opmerking: “gelukkig ben ik niet racistisch geworden!”.
  Wat een vreemde gedachten heeft deze vrouw. Alsof het hele leven uit loterijen bestaat! Nee mevrouwtje, ook jouw voorvaderen hebben Zweden gemaakt tot wat het was (nu (over)heerst er een andere cultuur), en je zou je moeten schamen voor je huidige gedachten!

  Mensen zoals zij hebben het gevoel blij te zijn met zichzelf. Zij houden tenminste van hun medemensen, die het helaas zo vréselijk slecht hebben getroffen!

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Lisa moet naar een heropvoedingskamp. Dan beginnen we daar met een stukje Cicero.

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”

  ― Marcus Tullius Cicero

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Perfide Albion: 17.13. uur. Hoe waar is het wat deze erudiete Romeinse senator hier zegt. De VERRADERS van “EIGEN VOLK”, die zijn het ergste! En helaas zijn ze er altijd al geweest. Mooi dat U Cicero hier aanhaalt!

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Perfide Albion
   Bedankt voor uw bijdrage. Ik heb het gearchiveerd.

   Like

 6. Sjaak zegt:

  Zo spreekt alleen iemand die nog niet verkracht is van deze asyl-apen !
  En wie dan zo ingesteld is, hoeft dan ook niet lang erop te wachten totdat
  de eerste voor de deur staat !

  Like

  • anoname zegt:

   Nou…?
   Lag ooit in bed na te praten met een Nederlandse schone…
   Ze was nogal open en vertelde dat ze ooit verkracht was en vele andere onderwerpen.

   Toen ik het met haar over de problemen met de islam en vooral Marokkanen had…
   Zei ze… “Ja dat is misschien allemaal wel zo,
   maar persoonlijk heb ik nog nooit problemen gehad met buitenlanders of Marokkanen!”

   o.O ik verbaasd…
   “Zei je me net niet dat die verkrachter zeer waarschijnlijk een Marokkaan was!?!?”
   …”oh ja…”

   Maar goed, zelfs dan… Ook al zou ze niet verkracht zijn…
   Schijnbaar is een socialist niet zo sociaal…
   Want in haar fantasie(herinnering) had ZIJ nog nooit problemen ondervonden,
   dus bestond het probleem ook niet.
   Dat was haar eerste reactie, haar linkse-hersenhelft-rot…
   verBlind door geloof.

   Like

 7. Erik Bink zegt:

  Dit is weer es een voorbeeld van wat G.K. Chesterton (1874-1936) ooit de “logica van de gek” noemde: een onzinnig uitgangspunt nemen en daar een schijnbaar samenhangend en hout snijdend betoog op bouwen. Wordt de onzin van dat uitgangspunt aangetoond, dan stort de hele boel in elkaar.
  Het onzinnige uitgangspunt is, dat geabstraheerd wordt van de historische dimensie van mensen en hun samenleving, van dat wat mensen, zowel materieel als immaterieel (waaronder “rechten”) in positieve of in negatieve zin in de loop van hun geschiedenis tot stand hebben gebracht. Het voert me te ver om dat hele ‘betoog’ (nou, ja) helemaal te gaan ontleden.
  Het is net zo onzinnig als het “dus” dat volgt op het uitgangspunt: “ieder mens heeft recht op een plekje op aarde” (inderdaad), “dus” kan iedereen hier in Nederland komen wonen. Ja, doei…

  Like

 8. Tempelier zegt:

  louis-portugal , ik ben bang dat zelfs dat niet meer helpt, want ja die mensen zijn zielig, arm en 100% vluchteling ze kunnen er echt niets aan doen , al dat geweld en die verkrachtingen, dat is nu eenmaal hun cultuur. Tja en in Zweden staat een vreemde cultuur boven de eigen cultuur. Geef dat kind maar een spuitje niet meer te redden.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  ´Laten we kalm blijven, vinden Lisa Magnusson en haar geloofsgenoten, want niemand weet wat God ons morgen nog te dragen geeft.¨

  Gelukkig vindt ze haar omstandigheden een last. Maar, als ze diep gelovig is, is dat een lust.

  Ken ook dit soort idioten. Kindje wordt op de creche (n.b.) gemolesteerd. Ouder vindt dat ´we(?)´ het moeten begrijpen. Immers, die kinderen komen van anders vandaan en weten niet beter.

  Like

 10. susan zegt:

  Hoe kan ik dit plaatsen in 1944 toen mijn vader zat ondergedoken en de moffen zijn fietsenzaken totaal leeg haalden,waren de nazis ook zielig ? Hadden zij het verkeerde lot uit de loterij getrokken?In 1981 had je bij de sektie strafrecht het hoofd Prof. Loek Hulsman op de Erasmus . Er werd bij hem ingebroken en veel vernield,ook zijn Havanna sigaren,die hij van een bevriende relatie op Cuba kreeg. Hij nodigde de inbrekers uit bij hem thuis te komen en schaamde zich voor zijn rijkdom.Ik dacht nog ,deze man is gek geworden,maar het blijkt dus een wereldwijde epidemie te zijn, die al decennia voortwoekert.

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  De GEKTE ten top, deze LEIPDOOS Magnusson, is volgens mij 2 keer door de molenwieken geraakt! Wat een KOEKWAUS! Maar ja, dat doet socialisme in de hersenen van mensen, een ravage aanrichten. Ik ben volkomen sprakeloos…..steeds denk je het kan niet gekker, en dan toch. Ik geloof dat de hele wereld vol steekt met gekken. Man,man,man…

  Like

 12. Rudi zegt:

  Heeft er iemand enig idee waar die zelfdestructieve houding van onze Scandinavische familieleden überhaupt vandaan komt?
  Ligt het aan het feit dat het in die landen een half jaar donker is? Liggen de Vikings nog op hun spijsverteringsstelsel?

  Het Westen gaat ten onder aan zelfverachting.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het westen….Ja, inderdaad, maar Scandinavië en speciaal Zweden zijn in dit opzicht wel heel erg exceptioneel, dat vind jij ook, nietwaar?
   Nu, dan, daar hèb ik een theorie over, die ik hier ook al een paar keer heb aangehaald. Het is echter goed mogelijk, dat jij het nog niet gelezen hebt. Voilà, nog maar eens:
   De Zweden hebben Decennia lang in een Socialistische, nou vooruit: Dociaal-Democratische heilstaat geleefd. In de jaren ’60 t/m ’80 had het land de bewondering van heel West-Europa: Zó welvarend! En de Zweden waren verzorgd van de wieg tot het graf: Uitstékend sociaal Zorgstelsel. Maar dat had zijn prijs: In de vorm van tórenhoge belastingen. Misschien wel op hun beurt de hóógste van West-Europa.
   Om die te kunnen betalen moesten de Zweden zich al vroeg het tweeverdieners-concept eigen maken: Ze wenden zich in de vroege jaren ’60 al aan het idee, dat het normaal was, dat beide ouders full-time werkten. De kinderen konden dan van jongsafaan hele dagen naar de opvang, want ook dat was in Zweden keurig geregeld: Overdag naar de opvang, naar school -als je daar oud genoeg voor was- en na school weer naar de opvang, waar je minstens één middagmaaltijd kreeg, en vaak ook nog een avondmaaltijd als je ouders overwerkten. Dan naar huis en meteen naar bed. En de andere dag begon het weer opnieuw, vijf, soms zes dagen per week.
   Je ouders zag je als Zweeds kind weinig. ‘Gevormd” -als het dat woord verdient- werd je door je onderwijzerd en de leiders/leidsters in de opvang. Oh, dat was beslist niet liefdeloos: Ik zal de laatste zijn om te beweren dat de Zweedse opvoeding streng is, zelfs heel ópen. Maar het gebeurde wel grotendeels in de opvang…..Waar de ‘progressieve’ begeleiders de kinderen vermoedelijk al vroeg indoctrineerden met ‘wegmetonsisme’ als:
   “De wereld is van ons àllemaal en in ons land mag iedereen binnen en níemand is meer dan een ander. En als buitenlanders rottig doen, is dat nóóit hún schuld: Het zijn arme mensen die geholpen moeten worden en als w i j nu maar lief voor ze zijn (Lees: alles van ze pikken) komt het tenslotte al-le-maal goed.
   Ik bedoel maar: Jarenlang opgevoed volgens het principe van de Frankfurter Schule, weinig ouderlijke affectie gekend -want ze waren grotendeels afwezig- amper huiselijke omstandigheden gekend -of in elk geval te weinig- Hoe denk je, dat jij of ik geworden zouden zijn?
   Die Zweden, zeg ik je, hebben generaties lang te weinig persoonlijke vorming gehad en doorlopend het goedmenschelijke riedeltje moeten aanhoren. Nu worden de immigranten aanmatigend en weten zij totaal niet, wat ze daar tegenover moeten zetten!
   Dat verschijnsel zie je bij ons ook wel, maar zo algemeen als vooral in Zweden: Neen. En ik zeg je: Dat komt in belangrijke mate dáárdoor.
   Eerlijk hoor, die sociaal-democraten daar worden bedankt voor hun staatsgebonden opvoeding. Resultaat: Een volk zonder persoonlijkheid, dat niet voor zichzelf kan opkomen.

   Like

   • Rudi zegt:

    Bedankt voor deze uiteenzetting, Theresa, er zit heel veel in. De Scandinaven worden dus als ik het goed begrijp van de wieg tot het graf verzorgd en ook geïndoctrineerd door de staat.

    Like

  • Brandende kaars zegt:

   Dat heeft alles te maken met de Wet van Jante. In het Zweeds: ‘Jantelagen’ genoemd.
   Een boek over de ‘Wet van Jante’ heeft in Scandinavië, tegen de achtergrond van langdurig socialisme, grote invloed op de bevolking gehad.
   Het komt eigenlijk hier op neer dat niemand op een of andere wijze met zijn/haar hoofd boven het maaiveld mag uit te steken. Doet iemand dat wel, dan de persoon in kwestie door de gemeenschap direct weer teruggefloten. Dit is om de harmonie en de eenheid van de gemeenschap te bewaren.
   Niemand is meer belangrijk dan de ander. Niemand staat op de maatschappelijke lader hoger dan de ander, Niemand is beter dan de ander. enz.
   Lees:
   http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Jante&prev=search

   Daarom noemt in Zweden de krullenjongen op de werkvloer zijn directeur ook bij de voornaam. Verwaandheid wordt zo de kop ingedrukt. De verdiensten van functionarissen in Zweden liggen qua hoogte ook niet zo absurd ver uit elkaar als bij ons! Dat zie je bijvoorbeeld ook bij de ‘Svenska Handels Banken’. (Ook bij hun filialen in ons land.) Zij kennen ook geen bonuscultuur voor directeuren!
   Anderzijds werkt dit mechanisme m.b.t. individuele prestaties weinig stimulerend en kan het afbreuk doen van je eigenwaarde.
   Hoewel de Zweden in dat prachtige enorme land, al een introverte volksaard hebben (behalve als er drank in het spel is), heeft dat ‘Jantelagen’ ook nog een dempende werking om luidkeels te protesteren. Dit tot grote tegenstelling tot de vele schreeuwende moslims!

   Like

 13. Wappervinger zegt:

  Ken tamelijk veel Zweden. Die doen helemaal niet zo, als deze “mevrouw”. Hoe is het in Godsnaam mogelijk. Verbastering me elke keer weer.
  Ken Södertälje heel goed. Little Bagdad. Bah !

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Dit is toch niet te geloven. Zo’n krankzinnige manier van denken, ik ben uitgepraat en weet niet wat ik hiermee aan moet. Ik denk aan de woorden ven Willem van Oranje, voor hij stierf:

  “Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple”..

  Nee, ik heb geen medelijden met deze volkomen gestoorde gekkies, zij hebben het over zichzelf afgeroepen. Maar wel met de mensen in Zweden die zien waar het land heengaat en die er weinig of niets aan kunnen doen.

  En nog meer empathie heb ik voor hun kinderen en kleinkinderen. Je zou maar in dat land geboren worden.

  Zelfs de opkomst van de Zweden-Democraten zal weinig meer uit kunnen richten, ben ik bang.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Olof Palme zou het daar niet mee eens zijn geweest, maar die had ook deze loterij nooit gewonnen.

  Like

 16. Vederso zegt:

  Gewoon toeval, daar hebben mensen geen invloed op, zegt Lisa Magnussen.

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/mohammed-randt-binnen-een-maand-21-vrouwen-en-kinderen-aan-eist-nu-asiel-en-bijstand-in-zweden/

  D’r komen steeds meer berichten met nieuws over Zweden. Ook toeval?

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Vederso
   De situatie zal met de dag erger worden ook in andere Europese landen. DE Sovjet look-a-like imperie EUSSR ZAL ook NEDERLAND DWINGEN DEZE ARABISCHE MONSTERS naar binnen te halen. Het lot van de Christenen in Syrie en Irak laat ze koud. ….Er wordt vanuit de Emiraten en Saudi Arabië geen bonussen uitgereikt …De COA zegt: Zonder bonus geen COA! …. MAAR Krijg de SOA!

   Like

 17. Rudi zegt:

  Sommige mensen zullen pas rusten als we allemaal in een derdewereldland wonen

  Like

 18. Daiyu-ninja zegt:

  Deze trien vergeet erbij te vermelden dat de Zweden keihard gewerkt hebben om te komen waar ze nu zijn/om van Zweden een mooi en goed leefbaar land te maken.
  Dit in tegenstelling tot de mohammedanen die vooruitgang saboteren omdat zij vinden dat de koran, mo en allah alles is wat zij nodig hebben.

  moslims (geen H-letter) kiezen er heel bewust voor om de hele dag aandacht te besteden aan de de fictieve figuren, mo en allah. In plaats van hun landen op te bouwen zijn ze enkel bezig met zich druk te maken of hun bidkleedje wel in de goede richting ligt en om allah te plezieren.
  Ze willen geen vooruitgang en ook geen goed leven opbouwen.

  Nu wil die trien anderen laten opdraaien voor de kortzichtigheid en luiheid van de moslims, want zij – moslims – hebben ook recht op een goed leven.
  Turken vinden dat Turkije voor de turken is. Afrikanen vinden dat Afrika van hen is. Marokkanen vinden dat Marokko hen toebehoord etc.
  Maar WIJ, wij WESTERLINGEN hebben GEEN recht op het Westen.

  moslims hebben hun eigen landen in chaos en armoede gebracht, dit in opdracht van hun perfecte profeet mo. En nu brengen ze het westen in chaos en armoede.
  Je kunt alleen een goed leven krijgen als je ervoor werkt. En niet door op je kont te zitten, wat moslims al eeuwen doen, want ze parasiteren al eeuwen op andere volkeren.

  Als dit geestelijk misvormde mens denkt dat Zweden al vanaf het ontstaan zo was als dat het nu is dan is denkt ze fout. Geen enkel land was ooit bewoond. Het zijn de mensen geweest die het opgebouwd en gevormd hebben.
  Dat er bevolkingsgroepen – moslims – zijn die weigeren iets van hun landen en hun leven te maken, dat valt ons niet aan te rekenen en te verwijten.

  Dat het westen geregeerd wordt door geestelijk misvormde creaturen is doodeng.
  Deze ver van de realiteit afstaande idioten, zullen ons gaan dwingen allochtonen in huis te nemen en te verzorgen onder/met het argument: want zij hebben ook recht op een goed leven.

  Like

 19. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Zo ken ik er maar al te veel hier in nederland……

  Like

 20. Thomasson zegt:

  Als men de woorden van Lisa Magnusson leest, komt het direct overduidelijk naar voren dat dit madammeke hoort bij de politiek-correcte “gehersenspoelde generatie”. De these van Paul Waston “How to destroy a Country” druipt er letterlijk van af. http://gatesofvienna.blogspot.co.il/2012/01/how-to-destroy-country-part-1.html
  “Wij die in Zweden zijn geboren, verdienen het niet om het beter te hebben dan vluchtelingen”; de woorden van een gedachteloze zombie.
  Bijna iedere volk heeft zijn land gratis gekregen, of het volk moest voor het (terug)krijgen van het land gewapende bloedig strijd leveren. De Nederlanders moesten (nog steeds) HUN LAND VAN DE ZEE WINNEN. De vraag is : wat doet een volk X met het land? Hoe wordt het land beheert? Waarom is Zweden een goed land, veilig en welvarend? Waarom is Nederland een goed, veilig (voor hoe lang nog?) en welvarend? Waarom zijn de landen aan het oostelijke deel van de Middellandse Zee of in de Derde Wereld minder goed en minder welvarend?
  Nee! De Zweden en de Nederlanders hebben geen lot uit de loterij getrokken. Ze hebben voor een goed, sociaal en welvarend land gezorgd. Niks is cadeau gegeven.
  DEEL 2

  Like

 21. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De logica van Lisa Magnusson neemt niet in rekening dat een goed welvarend land en de maatschappelijke structuur in dat zijn directe uitvloeisel van de aard van het volk die in het land woont . Toen Zimbabwe nog Rhodesia was, was dit land een van de 10 rijkste landen van de wereld. Het was er prachtig wonen, de maat van welvaart was hoog en de bewoners (ook de negers) hadden voor minimaal bedrag (bijna gratis) medische zorg. Er was er werk in overvloed voor iedereen en het leven was goed. Toen Rhodesia onafhankelijk werd en de negers aan de macht kwamen, werd het land in no time een berenput. De land was hetzelfde, maar mensen met andere genetica en andere gedachtegoed kwamen aan de macht en hadden de boel zo goed als vernietigd. Ze gebeurde ook met de super rijke Zuid Afrika. Sommige volkeren met hogere IQ, hogere denkniveau en morele standaarden en hogere cultuur kunnen zelfs de grootste zooi in een paradijs veranderen. DEEL 3

  Like

 22. Thomasson zegt:

  DEEL 3
  Een prima voorbeeld voor het verschil in mate van ontwikkeling gerelateerd aan etnisch/genetische afkomst, is de staat Israël. Het Joodse volk deelt tradities en geloof en geschiedenis vol vervolgingen. Maar lieden die in Israël op straat lopen, zien overduidelijk dat de mensen horen niet bij een homogeen volk (zoals bijv. Nederlanders of Zweden). Er zijn daar a) zwarte Joden (uit Ethiopië), b) Oriëntale en Sefardische Joden met dezelfde uiterlijke kenmerken als andere mensen uit de regio en c) Europese Joden. De verschillen zijn niet enkel uiterlijk, maar vooral cultureel. Zonder de intellectuele bagage, inzet en motivatie van Oost Europese en Duitse Joden (vanaf de 19e eeuw) was dit land een afspiegeling van een doorsnee Arabische woestijnland. M.a.w. MENSEN MAKEN EEN LAND EN NIET ANDERSOM. Er zijn ook volkeren die PARASITEREN op de inzet, bloed, zweet en tranen van anderen. Daar horen de zgn. “vluchtelingen” uit Afrika en islamitische landen bij. Ze komen een land over te nemen en niet mee te bouwen. Het is waar dat Syrië bestond duizenden jaren eerder dan Zweden. Maar Syrië was ALTIJD al een land met bloeddorstige en zeer wrede inwoners. Deze mentaliteit stamt al vanaf de tijd van de Bijbel. DE WREEDHEID VAN ISIS en AL NUSRA zijn niets bijzonders: ze horen bij de aard van het volk. Lisa Magnusson kan niet voorstellen dat door het massa import van dit soort GESPUIS wordt Zweden zodanig geïnfecteerd, dat de vraag is of het land ook na bloedige strijd zou nog kunnen herstellen. .

  Like

  • Igor zegt:

   @Thomassen, U zet hier als Scandinavië kenner pûr sang een waarheid als een koe neer. Tenminste ik neem aan dat er niet veel verschil in cultuur en gebruiken is tussen DK en S.

   Like

 23. Tom Hendrix. zegt:

  @Thomasson: 17.47. uur. Waardevol deze reacties van U! Chapeau!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s