“Het is 1938!”

Screenshot_19

(Door: Brigitte Wielheesen)

Mijn hele leven heb ik mij naïef afgevraagd wat bekenden van me in de jaren 1933-1945 tegen Jodenhaat en de anti-Joodse maatregelen gedaan zouden hebben. Passief of actief verzet, vluchten, collaboratie of de kop in het zand steken? Waarom leidde dit tijdperk tot de moord op zes miljoen Joden? Hoe was dit mogelijk? Ik begin het steeds meer te begrijpen. Het  aantal personen waarvan ik verwacht dat ze actief verzet zouden plegen kan ik op een hand tellen. Het aantal personen dat ik in de laatste twee categorieën classificeer, wordt steeds hoger. De Nederlandse politici vallen sowieso al in de laatste categorie. Het is te stil in Den Haag. Angstig stil.

Het is een illusie te denken dat Jodenhaat nooit heeft bestaan in de Nederlandse maatschappij. Sinds begin jaren negentig is door het CIDI bijgehouden hoeveel antisemitische incidenten hebben plaatsgevonden. Vanaf 2000 is een sterke stijging van Jodenhaat te constateren, blijkt uit de presentaties van het CIDI. Deze jaarlijkse stijgingen rapporteren ook de Anne Frank Stichting en de Landelijke Vereniging van Antidiscriminatie Bureaus en Meldpunten (LVADB). Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) meldt sinds 2009 de steeds meer groeiende toename van Jodenhaat op Marokkaanse en islamitische sites. De vaak onjuiste berichtgeving door de media over Israël speelt een grote rol in de sterke toename van Jodenhaat in de laatste decennia.

Lees verder>>>
(h/t sprx)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Hypocrisie, Islam, Jodenhaat, lafheid, Moslims, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Het is 1938!”

 1. susan zegt:

  Mooi geschreven en helemaal waar,wij moeten dit niet willen en jodenhaat moet strafbaar worden gesteld,haat ook, na de oorlog kreeg je op school van elke leraar wel mee,dat dit nooit meer mocht gebeuren. Mijn oma zei altijd de mensen in de oorlog waren net als de 3 aapjes,die op haar dressoir stonden: ze wilden het niet horen,niet zien en zwegen. Zelf zaten ze in het verzet en probeerden zoveel mogelijk joden vanaf het café van haar broer op het Waterlooplein naar den Helder op de fiets te helpen vluchten,vooral kinderen, die daar dan weer verder naar Texel werden vervoerd,maar het ging ook wel eens mis,vooral angst dat kinderen ,die ook hielpen,niet door zouden slaan,als ze werden verhoord.Onder dat café slachtten ze de gestolen koeien voor eten voor de joden,die geen voedselbonnen kregen,als kind vond ik dit mooie verhalen,maar later besef je pas hoe gevaarlijk het was.Massaal verzet tegen haat is het enige antwoord,al werkt de leugenmachine van de media niet bepaald mee.

  Like

  • Frerik zegt:

   Geweldige mensen waren uw opa en oma, ik heb er zelf ook van deze geweldige mensen gekend maar het frappante was dat dit allemaal harde werkers waren en er absoluut niet mee op de voorgrond kwamen, behalve als zich een bepaald moment voordeed dat hun het vertrouwen gaf dit verhaal eens te kunnen delen. dit waren mensen van het type “stille wateren hebben diepe gronden” Respect voor al deze mensen die hun leven hebben gewaagd om op te komen voor het joodse volk.

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  En wie zijn de hulptroepen van de grootste haters van het Jodendom, de MOSLIMS? Dat zijn op de eerste plaats de RODEN in heel Europa, met in het kielzog de HUICHELAARS te weten, de liberalen, links-liberalen, groenen en de “schijnchristenen”, te weten de christen-democraten. Deze partijen KOMEN NIET in het geweer, niet voor ONS geboren NEDERLANDERS en EUROPEANEN, en zeker NIET VOOR DE JODEN! Mevrouw Wielheesen, zo is het!

  Like

 3. alidas1 zegt:

  Ja susan zeg dat wel zoveel jaar na de oorlog en weer zoveel Jodenhaat en een regering die hier gen paal en perk aan stelt.
  Ik denk ook dat ze denken het zal me een biet wezen ik zit zolang mogelijk op mijn stoeltje
  en verder bekijken ze het maar.
  En de meesten mischien wel allemaal hebben de oorlog niet meegemaakt

  Like

  • susan zegt:

   Dank jullie,ik ben ook heel trots op mijn familie en huil als ik joden haat hoor,kan ik niet bedwingen,inderdaad zeiden ze er weinig over,maar bij het ouder worden kwamen toch de verhalen,ook als je als 13 jarig knaapje met een joods jongetje werd aangehouden en de Duitser zijn joden ster zag en je geen keus meer had en je die Duitser hebt doodgeschoten, nu ziet hij vaak in zijn slaap die Duitser zijn gezicht.Ik mijd zulke mensen,die negatief over Israel denken.

   Like

 4. louis-portugal zegt:

  Brigitte de periiode tussen 1933 en 1945 zijn ze niet vergeten maar ze weten er niets van en willen het ook niet weten.

  Like

 5. Ik denk dat er 2 oorzaken zijn:moslims,en de negatieve,ophitsende berichtgeving in de media!

  Like

 6. Jaantje zegt:

  Jodenhaat is import haat van onze cultuur verrijkkers.
  Moslims waren ook dikke mik met Hitler.
  140.000 joden(grootste deel arm) is het vooroorlogse aantal en dat zou haat teweeg hebben gebracht?
  Vraag maar aan de mensen(het gros) die wo2 hebben overleefd aan wie ze de meeste hekel hadden aan de joden of de moffen.
  Wat zou er dan nu moeten plaatsvinden met 4 miljoen buitenlanders hoofdzakelijk moslims.
  In plaats van haat vanuit de autochtonen is er haat vanuit de moslims gemeenschap maar die is niet enkel op de joden toegespitst maar tegen iedereen.
  Het Ismaël complex is doorgeslagen en houd nu huis in ons land en dat gegeven brengt inderdaad onrust en woede onder de autochtonen..

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Soms denk ik ook wel eens of de Marokkanen van nu niet de joden van 1938 zijn. Destijds kwamen de joden een voor een over de grens gevlucht. Maar dan houdt de parallel op, want Marokkanen hoeven niet te vluchten. De Marokkanen hebben nu een slechte pers, lichtgetint en Opsporing Verzocht horen bij elkaar als beschuit met muisjes. De joden waren destijds ook niet zo geliefd, de klachten over het ‘internationale jodendom’ en de malversaties met goud en valuta waren niet van de lucht. De joden werden er voor verantwoordelijk gehouden om achter de beurskrach van 1928 te hebben gezeten. Tegenwoordig meent men dat vrijwel de gehele handel, de import èn de distributie in hasj in handen is van Marokkanen. Want waarom zou men anders een moslim-motorclub willen oprichten? Dat laatste stukje van de straat naar de koffieshop moet ook onder controle worden gebracht.

  Er zijn veel overeenkomsten tussen het ‘internationale jodendom’ toen en de moslims nu. Er zijn ook verschillen. Niet alle joden zaten in aandelen of de goud- en valuta handel, niet iedereen had gespeculeerd met aandelen en daarmee de economie onherstelbaar vernietigd. Als het er vijf van de tachtigduizend zouden zijn geweest dan is het nog veel. Maar de Marokkanen en misdaad is een ander verhaal, de controleerbare cijfers liegen er niet om. Documentaires gemaakt in Marokko liegen er ook niet om, dat land leeft van de hasj-export, er gaan miljarden in om. Maar niet elke Marokkaan staat achter de georganiseerde misdaad waar men zo bekend om is, want niet elke Marokkaan is moslim, niet elke Marokkaan verdient zijn geld met hasj, maar iets zegt mij dat – om maar iets te noemen – vijf op de tachtigduizend wellicht te hoog gegrepen is.

  Toen waren de sentimenten tegen de joden, nu zijn er vele dweepzieke landverraders vóór die zielige Marokkanen. En over de misdaden tegen de menselijkheid gepleegd door moslims leest men vrijwel nooit iets in de krant. Hoe zou dat komen?

  Wellicht is er een vergissing gemaakt met een andere parallel uit de geschiedenis, namelijk tussen 1940 en 1945 werd ons land vier jaar lang bezet door de Duitsers (het is echt maar vier jaar). Er waren ca. 30.000 soldaten in het bezettingsleger. Tegenwoordig zijn er wel tien keer zo veel moslims in Nederland, dat is ook een bezettingsleger, ze hebben evenmin iets goeds in gedachten, net als de Nazi’s van toen. In de pers mocht destijds ook niets geschreven worden over de misdaden gepleegd door de Duitsers.

  Het wordt tijd dat we de werkelijkheid gaan zien voor wat hij is. Het wordt tijd dat de misdaden tegen de menselijkheid bestreden gaan worden. De islam moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Net als het Nazisme is bestreden en overwonnen moet nu de islam worden bevochten. De beschaving staat op het spel, de menselijkheid loopt gevaar!

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Met Pechtold als PM (gaat gewoon gebeuren, want Bilderberg) zou het zomaar kunnen zijn dat niet alleen kritiek op de EU, maar ook openlijke steunbetuiging aan Isreal, strafbaar wordt gesteld.
  Liberalen zijn nu eenmaal de grootst denkbare autoritaire dwingelanden wanneer ze vrezen of denken hun zin niet te kunnen doordrijven.

  Like

 9. Jan zegt:

  Organisatoren van de Holocaust herdenking in Ierland verbieden gebruik van de naam Israël en ontslaan Jood direct na protest

  The organizers of Ireland’s Holocaust memorial event have banned any mention of Israel at the county’s annual ceremony and fired the event’s host for the past 12 years because of his objections, the British Jewish Chronicle reported Thursday. The Holocaust Education Trust Ireland, an independent nonprofit organization, runs the annual national Holocaust Memorial Day, which will be held next month in Dublin.

  Before this year’s memorial day event, Yanky Fachler who was to host the event, was told not to refer to the Jewish state or the State of Israel during the event, the Jewish Chronicle reported. Fachler lodged his objections with HETI, and after 12 years of hosting the event was fired.

  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.631353

  Als antisemitisch land heeft Ierland dan ook een naam hoog te houden, het land van Gerry Adams en Sinn Féin.
  https://ejbron.wordpress.com/2014/12/07/foto-terrorist-van-sinn-fein-gerry-adams-eert-palestijnse-terrorist-yasser-arafat/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s