Oekraïne: Wat overblijft, is een puinhoop

Screenshot_21

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De omwenteling in de Oekraïne, waarbij als gevolg van de Maidan-revolutie de oligarchen aan het hoofd van de staat werden uitgewisseld, scheurde het land uiteen. Nu, na maandenlange burgeroorlog en politieke hetze, lijkt een verzoening tussen de beide tegenstanders onmogelijk geworden te zijn. Daarbij komt de volledige economische en financiële instorting van het land.

De nieuwe politieke leiding in Kiev zou liever vandaag dan morgen deel uitmaken van de EU en de NAVO. De verlokkingen van het Westen, die vanuit Oekraïens perspectief goudglanzend lijken te zijn, zijn machtiger dan rede en realiteitszin. De gouden façades zijn slechts dorpen van Potjomkin, gebouwd op al lang vergane balken. Maar de nieuwe heren in Kiev grijpen alles aan om het land van het oostelijke buurland te scheiden. De culturele brug tussen Oost en West werd daarmee een hakblok.

Nu wreken zich ook de nalatigheden van Janoekovitsj, die door middel van een putsch door de nieuwe leiding werd afgezet. Hij en zijn “Partij van de Regio´s” hadden het in de hand om samen met de oppositie de Oekraïne om te vormen tot een federale staat. Maar net zoals zijn opvolger Porosjenko en diens minister-president Jatsenjoek had hij veel liever de centralistische macht.

Maar wat heeft het hen gebracht? De Oekraïne staat inmiddels aan de rand van insolventie, de economie zit door de oorlog compleet aan de grond, de energiekosten schieten dramatisch de hoogte in, zelfs de sowieso al lage pensioenen en sociale uitkeringen worden nog verder verlaagd en tegelijkertijd neemt de politieke repressie steeds verder toe.

Wat overblijft, is een puinhoop. Een ontredderd land, dat zonder buitenlandse hulp nauwelijks in staat is om te overleven. Of het nu is als één staat of als een in twee staten opgedeeld land – de Oekraïne wordt een miljardengraf. Vooral het Westen in de vorm van de VS en de EU zullen er niet aan ontkomen hun nieuwe vrienden in Kiev met gigantische financiële hulp te steunen als ze geen contrarevolutie willen riskeren. Ook “Noworossija” in het zuidoosten zal in ieder geval enkele jaren niet buiten de financiële hulp van Rusland kunnen.

Net zoals in ieder politiek conflict lijdt de gewone bevolking hieronder. De regerenden en hun kliek hebben hun schaapjes al lang op het droge en hoeven zich er geen zorgen over te maken hoe zij en hun familie de maand doorkomen. De Oekraïense politiek als cynisme van de zuiverste cultuur. In elk geval zorgen ingeburgerde ministers met goede contacten tot het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en tot de CIA ervoor dat ook “de juiste mensen” van de nieuwe politiek profiteren. De Oekraïense bevolking in zijn geheel is het zeer zeker niet.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Oekraïne: Wat overblijft, is een puinhoop

 1. dgneree zegt:

  “We hebben gewonnen!” riepen Verhofstadt en van Baalen in koor

  Like

 2. Maria zegt:

  dit is Oekraïne eindelijk naar waarheid weergegeven op VTM…
  Intriest kijk zelf maar, het is onmenselijk intriest kijk dan mee… Mijn hart huilt zo mee voor de gewone simpele mens in Oost Oekraine, de nazi’s uit Oekraïne zelf betalen geen pensioenen meer bombardeerden gewone mensen hun huizen naar de filistijnen ze verhongeren nu 😦 … Zo intriest, vraag me af op ze op de Nos dit zo berichten, ik weiger nog te kijken naar enige ned kanalen… nl ned 1-2-3 heb ik verbannen van mijn tv…
  graag enige feedback hierin of de Ned tv dit weergeeft???
  dank u

  http://nieuws.vtm.be/buitenland/119678-dramatische-situatie-oost-oekraine

  Like

  • Maria zegt:

   hetgeen ze uitzonden om 19u daar juist om 19u staat nog niet op het net, zal het later posten is nog erger dan voorgaande (was nieuwsuitzending gisteren) daar hoor en zie je de mensen in Oost Oekraine zelf aan het woord hoe ze nu verhongeren… en hun huizen totaal platgebombardeerd zijn door kiev….
   graag feedback aub of ze dit in Ned op tv tonen???

   Like

 3. bobzelf zegt:

  nou niks nieuws onder de zon , dus .
  En natuurlijk ligt Putin te gillen van het lachen , onderuit in zijn fauteuil ,

  USA dacht effe een coup te plegen, en was effe Putin vergeten
  beetje dom , natuurlijk , die man heeft dat hele RF uit het moeras getrokken !!
  HET IMF HET LAND UIT GEPLEURD !!
  en ging en gaat dat niet pikken ,

  Nou de IMF afspraken zijn altijd duidelijk , wij geven geld ,en stelen daarna uw hele land leeg , kopen alles voor een habbekrats op ,
  zodat u de rest van uw leven aan het IMF infuus hangt .
  ZIE GREECE, DIT IS UW NIEUWE GREECE 2.0 DUS !!!!!!!!!!!!

  1 KLEINE MISTAKE, ZE HEBBEN GELD GEGEVEN VOOR HET HELE LAND, DUS INCLUSIEF HET OOSTEN !!!! ( en dat kunnen ze dus op hun buik schrijven )
  Nou die weigeren dus alles, de facistische regering etc, dus alles !!!

  Dus , wordt geld sturen naar Ukraine midden en West een bodemloze put , dat zien ze nu ook in ,
  maar een beetje laat,
  DAG EURO’S , HALLO BODEMLOZE PUT !!!!

  en het Oosten , komt naar mijn bescheiden mening dus NOOIT MEER TERUG !!

  WAAROM NIET ??

  NOU NOGAL MAKKELIJK EN DUIDELIJK DENK IK ZOMAAR !!

  JE bent het niet eens met je regering, die komt dan niet praten , maar stuurt het leger,
  inclusief allemaal betaalde buitenlandse gevechts troepen ,
  die gooien alles plat, de scholen, de ziekenhuizem , hele dorpen , duizenden doden , mannen vrouwen en ook veel kinderen , de hele infrastructuur naar de kloten !!

  Gevechtstop na nieuwe afspraken ??? , nou KIEV is gewoon door blijven schieten hoor !!

  EN DAN ??

  weer vriendjes worden met KIEV ,whahahahahaha

  ze hebben hele families, gezinnen gewoon uitgemoord ,er worden diverse massagraven gevonden , dus want denkt u nou zelf ??

  NOU OOK IK ZOU ME DOOD VECHTEN AND NEVER SURRENDER !!

  NEVER, NEVER, NEVER,

  DUS KAN UKRAINE IN 1 KEER MEE, MET DE HELE EUROPESE INEEN STORTING !!

  MAAR BLIJVEN GILLEN putin did it, putin did it hoor,

  MISSCHIEN STINKT ER NOG WEL IEMAND IN ,

  MOCHTEN DE MONGOLEN IN BRUSSEL C.S incl , USA dus besluiten om
  de laatste truc uit te halen ,
  dus Ukraine bij de eu en in DE NAVO !!
  DAN DENK IK DAT U NOG 1 GROTE FLITS ZIET, EN PUTIN BINNEN 18 UUR , DE HELE UKRAINSE TERING ZOOI OPRUIMD, EN VRAAGT , WIE ER NOG MEER PROBLEMEN HEEFT !!

  EN UW geweldige vrienden , de oorlogshitsers zijn er toe in staat , nou 1 ding
  mocht het gebeuren , dan komt Bob in nederland effe een paar probleempjes oplossen
  maar tegen die tijd, zal ik wel hulptroepen in nederland hebben ,denk ik zomaar !!

  als laatste, er worden nu 5 km hardloopwedstrijdjes georganiseerd !!
  Om wat geld op te halen voor het Ukrain leger , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dus geloof dus nooit , dat ze nog gaan winnen heee !!!

  GEGOKT EN VERLOREN , PUTIN 50 — eu/usa 0 , IS TROUWENS PAS RUSTSTAND !

  GR. BOB

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Bobzelf: 21.03. uur. Ik ben het volledig met jou eens, Bob. De nazi-kliek in Kiev, leunt op de rode fascisten in Brussel, de EUSSR. En ik denk, dat deze EUSSR ONS komt afpersen om de nazi-bende in Kiev aan het bewind te laten. Schoften dat zijn het!

   Like

  • Maria zegt:

   nu word het toch wel tijd dat Putin in Oost Oekraine ingrijpt deze beelden van VTM moet nog de ergste posten staat nog niet op net van vandaag (duurt blijkbaar een dag voor ze het buitenlands nieuws updaten op hun site 😦 ) gaan wereldwijd rond via tv mediakanalen… vraag me af of deze beelden ook in Ned getoond worden???
   het kan niet meer wat die Oost Russen gewone ouderen kinderen mensen daar moeten ondergaan door dat fascistisch bewind van kiev gesteund door west EU en VS…
   ze hebben geen eten meer, niets huizing alles maar dan alles is van huizing plat gebombardeerd door kiev… moet die beelden nog posten van Donesk en dan zal heel de planeet buiten fascistische west EU leiding en vs inzien dat ze niets meer te zeggen hebben laat staan iets kunnen ondernemen en inzien dat je PUTIN niets kan gaan verwijten zijn Russen te gaan redden van de dood, is altijd de bedoeling geweest van kiev om de Oost Russen uit te gaan moorden daar al van voor de coup… Gans de planeet laat deze beelden rondgaan, niets van dit hebben de Oost Russen van Oekraine van dit aangedaan naar de fascisten van west Oekraine… niets ze wilden gewoon niet onder fascistisch regime van kiev leven en gewoon terugkeren naar hun originele roots Russia…
   Het is gewoon niet te geloven wat verklootzak van balen en compagnie onder order van de vs daar aangericht hebben… en als wraak de Oost Russen daar nu totaal willen uitroeien omdat ze niet aan de grondstoffen kunnen in Oost Oekraine…
   er zijn gewoon geen woorden voor wie en wat de EU en VS is/zijn…

   Like

   • Nemesis zegt:

    Als daar video’s zijn van de toestanden in de Oost Oekraïne, zouden die dan hier gedeeld kunnen worden?

    Like

   • Maria,daar zie je hier niets van op tv.Wat in- en intriest!Die van Baalen en Timmermans mochten ze van mij ook opblazen,met een rietje;duurt het langer!

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Maria: 22.11. uur, op 12/12. Het is inderdaad vreselijk wat in het Oosten van de Oekraïne nu gebeurt, Maria. Ik ben onze verraders van politici, van de eussr en ons eigen land wel zo moe. Willens en wetens, hebben het ‘gegrilde varken”, van Baalen en de psychopaat Verhofstad, op bevel en met medeweten van de USA/Obama, een nazi kliek in Kiev aan het bewind geholpen. Vreselijk voor de mensen in Oost Oekraïne!

    Like

   • Maria zegt:

    @Tom, Yvonne Nemesis

    We hier zijn de beelden van gisteren 😦
    wat voor een demonisch sadistische overheid-media hebben jullie daar? Deze beelden gaan wereldwijd rond, heb effe gecheckt en natuurlijk de bloedrode vrt zend dit niet uit…
    Socialisten liggen te roepen dat het wapenstilstand is hoera, wel kijk wat ze gedaan hebben, geen 1 Oost Rus heeft kiev of andere steden aan flarden gebombardeerd zoals de fascisten van oekrainers met Oost Russen deden 😦

    ga zitten en bekijk de horror wat oekrainers de West Russen aangedaan hebben, en dat verschieten zij ervan dat die niet onder beleid oekraine willen staan…
    Deze beelden zijn maar een fractie van wat oekraine met Oost Oekraine gedaan heeft,
    intriest tot en met, aanhoor onze journalist zelf hoe hij het weergeeft…

    http://nieuws.vtm.be/buitenland/119939-geen-gevechten-toch-ellende-donetsk

    Like

   • En deze ellende waar de mensen in gestort zijn wordt gesteund door onze regering en de EU?Waren daar de bommen maar op gevallen:ze verdienen niet beter!

    Like

   • Maria zegt:

    hier zelfs op rode kranten hier beginnen ze het te openbaren de intrieste daden gepleegd van fascistisch oekraine regime in samen werking met VS en EU leiding…
    kan zijn dat via nieuwsdienst die link naar dat filmpje niet werkt, hier zeker wel…
    ONBEGRIJPELIJK dat Ned media dit niet tonen of in kranten zetten…

    http://www.demorgen.be/buitenland/geen-gevechten-toch-ellende-in-donetsk-a2151498/

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Maria, daar zou de linkse kerk nu en zeker tijdens de Kerstdagen aandacht aan moeten schenken. Maar je hoort niets! En inderdaad, Putin wacht het juiste moment af.
    Oekraïne zal hem t.z.t. om hulp vragen!

    Like

 4. Fred zegt:

  Poetin wacht wel heel erg lang om orde op zaken te stellen.
  Maar denk maar niet dat hij bang is, hij wacht gewoon het juiste moment af.
  De “winnaars ” ,(sukkels is een betere omschrijving), in Brussel zullen nog raar op hun neus kijken.
  De south stream lijn gaat al niet door. Wàt een tegenvaller voor de EU.
  Zouden ze trouwens al beseffen wat het betekend als de pijplijn door Oekraïne afgesloten wordt?
  Dan komt dat nog wel maar wel als het al te laat is. Veel te laat.
  Hoe dan ook, Oekraíne wordt opgedeeld in een westelijk en in een oostelijk deel.
  Zelfs de NAVO zal dat niet meer tegenhouden.
  Poetin-EU 100-0.
  En terecht.

  Like

 5. Qvic zegt:

  Financieel zit Oekraïne al aan de grond en hebben nog een schuld open staan bij Rusland, als deze niet betaald wordt, gaat de gaskraan dicht. Dat beseffen ze ook in Brussel. Vandaar de paniekerige sfeer. Want dat betekent ook dat grote delen van de E.U. zonder gas komen te zitten. Zoals de Baltische staten zijn 100% afhankelijk van het Russische gas en Duitsland voor meer dan 40%. Dat zou betekenen dat er een grote energie crisis in de E.U. ontstaat en dat overleeft de economie van de E.U. niet, want er zijn nog geen alternatieve energie oplossingen hiervoor en de winter is al begonnen. Voor Putin is het gewoon afwachten wat de EU/USA en Oekraïne gaat doen, om de gasrekening op voorhand te betalen. Putin heeft dus alle tijd. Want geen energie betekent dat de economie en het maatschappelijke leven langzaam uit gaat in de EU, als kaarslampje en het Oekraïense leger buiten spel wordt gezet. Rusland behoeft helemaal geen militaire actie te ondernemen, enkel maar te zorgen dat de gasrekeningen op tijd betaald worden.

  Like

 6. NEWS12.12.2014 Italian politician: Matteo Salvini, the leader of Italy’s Northern League party, believes that Western politicians are pushing Europe toward a new Cold War “Those who play war with Putin are idiots,” he said at a news conference in Rome on his party’s program, Corriere della Sera newspaper reported. “Those who want to deploy NATO tanks at Russia’s border are pushing us toward a Cold War that nobody needs,” Salvini said. The politician believes that the European Union does more harm than good, and that it needs to be recreated from scratch. He also said that sanctions affected many Italian businesses that have long cooperated with Russia. “They are filled with despair. Renzi’s government and Brussels drive them mad, because no one understands the reason for these sanctions,” Salvini said.

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  De eerste wereldoorlog was de oorzaak van de tweede wereldoorlog, er waren onafgemaakte zaken, oude kwesties. De koude oorlog heeft er ook mee te maken. Het Russische volk moest zich bevrijden van de teken die alle burgers tot slaaf maakte en het land leegzoog. De Amerikaanse revolutie was feitelijk het zelfde.

  Nu met de Oekraïne is het weer een land dat rijkdommen heeft, en een ander land wil het inpikken. Midden- en Oost-Europa is altijd de speelbal geweest van de machtige landen. De keizer en de tsaar vochten er vaak om, net als voor de eerste wereldoorlog. Nu is het de Russische tsaar met de naam Poetin die het wil hebben, omdat het de graanschuur van Europa is, een omdat Rusland de handel niet kan missen, en omdat de EU er zijn oog op heeft laten vallen natuurlijk.

  Mensen die te dom zijn om de lessen uit de geschiednis te trekken worden veroordeeld om de zelfde fouten uit het verleden opnieuw te maken. Wat zijn er toch veel domme mensen op de wereld, zoude die Oekraïeners werkelijk gedacht hebben dat ze onafhankelijk zouden kunnenn worden van Rusland? Verhofstadt en van Baalen zijn gewone misdadige idioten.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @Maria: 14.47. uur. Ik heb het filmpje bekeken. Het is een schande, dat door het toedoen van de roden van de eussr, het nazi-regime deze mensen zo hard laat lijden. Toevallig stond in “de Telegraaf”, van vandaag, weer een gemeen artikel om Rusland en Poetin de schuld te geven van de ramp met het vliegtuig. Ook deze Telegraaf is zo fout als het maar zijn kan. Helaas veel domme mensen trappen in de LEUGENS van de MSM en de schrijvende pers!

  Like

  • Maria zegt:

   zo te zien is de Ned media de enigen op aarde die de waarheid niet weergeven over Oost Oekraine… hoe zou dit nu toch komen, vrezen ze de toorn van hun eigen bevolking wanneer alles uitkomt? MH17, rol in Oekraine en moorden van Russen daar??
   Vraag me af hoelang die media en regering van jullie denken dit vol te houden, want een van de momenten explodeert dat, is ongelooflijke waanzin hoe jullie MSM regering de Nederlanders voorliegen, werkelijk geen 1 land ooit op aarde kan hen dit nadoen

   Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Poetin bekritiseert internationale coalitie tegen IS

  De Russische president Vladimir Poetin zegt dat ”plomp en onverantwoordelijk” optreden van buitenaf de toestand in Syrië en Irak hebben gemaakt tot wat die nu is.

  Deze klacht heeft Poetin maandag geuit in de Egyptische krant al-Ahram.
  Poetin brengt maandag en dinsdag een staatsbezoek aan Egypte. Hij……….

  http://www.nu.nl/algemeen/3989032/poetin-bekritiseert-internationale-coalitie.html

  Ik vraag me af wat Poetin ineens opheeft met de islam en zeker met IS.

  Zou hij het EU samenwerkingverband met de VS tegen de IS willen brouilleren? De VS die goedknikkend de 55 miljoen moslims in de EU gadeslaat en tevreden achterover leunt na de meer dan duizend of wat moskeeën?
  Hebben beide partijen (VS/voormalige USSR) over enige tijd er behoefte aan De EU op verzoek te redden?

  En in welke spagaat bevindt zich ex DDR opgevoede Frau Merkel die wederom vandaag te biecht gaat bij Obama die staat te trappelen wapens te leveren. Zeker nu Poetin, naar ik verwacht, recentelijk heeft “beloofd”, waar te maken dat als VS wapenleveranties volgen hij (Poetin) binnen dagen in Kiev zal staan.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3750437/2014/09/18/Poetin-Russische-
  troepen-kunnen-binnen-twee-dagen-tijd-in-Kiev-en-Riga-zijn.dhtml

  Zo loopt het dan, na de gebalde vuistjes van de door de EU(SSR) gestuurde opportunisten als Hans van Baarle en Guy Verhofstadt te Kiev, wat “weken”terug.

  De Krim kan als verloren worden beschouwd en dat zelfs zonder slag of stoot. Overigens is in mijn opinie het een terechte beveiligingsactie van Rusland geweest versus het opdringende EU/NATO systeem.

  We blijven plakken aan het internationale (spinnen)web en wachten rustig de resultaten af van nimmer psychiatrisch geteste, doch evenwel gekozen wereldleiders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s