Oproer tegen de elite smeult in Zweden

Screenshot_13

(Door: Karen Jespersen – Vertaling: Vederso)

Zweden beleeft momenteel een toename van massa-immigratie die de Zweedse welvaartsstaat ondermijnt. Tot dusver is de elite erin geslaagd de bevolking in een ijzeren greep van politieke correctheid te houden. Maar nu zien we het begin van wat er gaat gebeuren na de verkiezingen, na twee maanden met een rode regering. Zweden beleeft een politieke crisis. De reden is dat een minderheidscoalitie met de sociaaldemocratische partij en minister-president Stefan Löfven na slechts 62 dagen aan de macht nieuwe verkiezingen moest uitschrijven. Maar deze crisis gaat veel dieper. Die weerspiegelt de ernstige problemen van de Zweedse welvaartsstaat vanwege een ongekend grote massa-immigratie. Maar de crisis toont ook een beginnende opstand tegen de politiek-correcte elite en de toenemende instroom uit niet-westerse landen, waar de elite gericht aan heeft gewerkt.

In tegenstelling tot Denemarken ervoeren critici van de massa-immigratie in Zweden een ware heksenjacht. Zelfs voorzichtig wijzen op de problemen die de niet-westerse immigratie veroorzaakt, werd bestempeld als xenofobie en racisme. Als het gaat om de Zweden-Democraten is de stemmingmakerij extreem gewelddadig geweest en heeft deze in sommige gevallen de directe vervolging van personen met banden met deze partij tot gevolg gehad.

Maar het bestempelen van alle critici van immigratie als slechte mensen heeft niet de grote problemen van de gevolgen van een massale immigratie in de Zweedse samenleving opgelost: enorme financiële lasten, gebrek aan integratie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, parallelle samenlevingen, gewelddadige criminaliteit en bendes, onderdrukking van vrouwen, met inbegrip van gedwongen huwelijken en islamitische radicalisering.

Screenshot_14

Dit jaar alleen al zullen er meer dan 100.000 asielzoekers in het land zijn en hun families zullen spoedig volgen. Dat kost veel geld en het overheidstekort is al 40 miljard Zweedse kronen. Dat tekort is groter dan verwacht. Veel gemeenten bezwijken nu onder de last van het opvangen van de vele nieuwkomers.

En omdat vrijwel geen enkele andere partij deze problemen en hun oorzaken serieus nam, begonnen de Zweden-Democraten te groeien.

De verkiezingen in september van dit jaar gaf voor de Zweden-Democraten een grote groei te zien tot bijna 13%. Uit de meest recente peiling blijkt dat de partij tot 17,7% van de stemmen zou krijgen als er nu verkiezingen werden gehouden. Maar blijkbaar willen de Zweedse toppolitici nog steeds niet onder ogen zien dat die [peiling] een groeiend protest onder de bevolking weerspiegelt – en dat dit protest is geworteld in zeer reële misstanden in de Zweedse samenleving.

De meest opvallende uiting van deze realiteitsontkenning van de politieke elite was het commentaar van de sociaaldemocratische premier Stefan Löfven dat de Zweden- Democraten “nyfacistiske ‘ (neofascistisch) zijn. De opmerking viel direct nadat Löfven een verkiezing voor 22 maart had afgekondigd. De Minister van Financiën Magdalena Andersson, ook een sociaaldemocraat, noemde de Zweden-Democraten ook wel een ‘kleine neofascistische partij”.

Screenshot_15

(Voormalig premier) Fredrik Reinfeldt nam geen andere houding aan. In een interview met Politiken (een Deense linkse krant) afgelopen zondag zei hij te geloven dat er voldoende ruimte in de Scandinavische landen is om veel meer vluchtelingen en immigranten op te nemen. In deze context kwam hij met een opmerkelijke uitspraak, die zeker vele malen zal worden aangehaald als een schitterend voorbeeld van de blindheid van de Zweedse elite: “Wat betekent het woord ‘genoeg’? Is Zweden vol? Raakt het noorden vol? Zijn we met te veel mensen? Wij zijn met 25 miljoen mensen die in het noorden wonen. Ik ben vaak over het Zweedse platteland gevlogen. Ik zou het anderen willen aanbevelen. Er zijn eindeloze velden en bossen. Er is zo veel ruimte, dat kun je je niet voorstellen. Degenen die beweren dat het land vol is, moeten afwachten hoe het land wordt opgevuld”.

Volledig serieus dacht Reinfeldt vervolgens dat de kwestie van de mate van immigratie gewoon een kwestie is van hoeveel open ruimte er in het landschap is. Dat is een absurde gedachte. Reinfeldt praat over zijn ervaringen als hij vliegt en zijn uitspraken getuigen van het feit dat hij een beetje losgeslagen is [hij ziet ze vliegen].

Steeds meer Zweden menen klaarblijkelijk dat het genoeg is.

Onderzoekers hebben consequent afstand genomen van Stefan Löfvens karakterisering van de Zweden-Democraten als een ‘neofascistische’ partij. Een schrijver van een redactioneel artikel in Göteborgsposten heeft het zeer direct over de economische problemen die de massa-immigratie veroorzaakt.

Screenshot_16Maar vooral in de grote burgerlijke partij Moderaterne bestaat onenigheid. Een studie toont aan dat er wijdverbreide ontevredenheid is met de houding van Fredrik Reinfeldt tijdens de verkiezingscampagne. In het bijzonder worden zijn uitspraken dat de Zweden “hun hart moeten openen” bekritiseert door vertegenwoordigers van de partij uit het hele land. De uitspraak betekende dat we de verkiezingen verloren, zegt een vertegenwoordiger van de partijvereniging Olufström tegen SVT.

De Zweedse tv heeft het de hoge lokale politici uit de partij gevraagd. 52% van hen zegt dat er minder immigratie in Zweden zou moeten zijn. Ze wil dat de partij haar immigratiebeleid verandert. Ze zegt ook dat het onmogelijk is om in de partij een open debat over het immigratiebeleid te voeren.

Echter, lang niet iedereen is het ermee eens. In Olufström stellen zich meer leden op achter Reinfeldt. En Anna Kinberg Batra, die Reinfeldt in januari vervangt als voorzitter, zal het beleid van de partij niet veranderen.

In de komende drie maanden zal een groot deel van de Zweedse elite de Zweden nogmaals vertellen dat hun land, hun cultuur en hun waarden door xenofobie in de greep worden gehouden. Zij zullen zich uitspreken voor voortgezette massa-immigratie.

Maar er zijn aanwijzingen dat de geest uit de fles is. Steeds meer mensen lijken de moed te krijgen om nee te zeggen.

Screenshot_17

Bron:
www.b.dk
Auteur: Karen Jespersen

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Scandinavië, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

30 reacties op Oproer tegen de elite smeult in Zweden

 1. elisamad2013 zegt:

  Helaas,of gelukkig ,is dit pas het begin..Andere westelijke landen zullen vogen als hun bevolking EINDELIJK wakker wordt!

  Like

 2. Inge zegt:

  Helaas: ik vrees dat dit artikel berust op wensdenken. En 17% van de stemmen zet geen zoden aan de dijk. De PVV scoorde bij de laatste peiling ruim 18% maar ook dát slaat geen gat in een pakje boter. 40%: dan kun je wat gaan doen.
  De beginnende opstand tegen de politiek-correcte elite begon in NL in 2002. En waar staan we nou? En we zijn twaalf jaar verder, dát belooft nog wat voor de Zweden, maar niet veel goeds.
  O ja: onze elite is wél een beetje bang. Dat uit zich in het feit dat ze meer haast maken met hun fatale plannen. Piepkleine dorpjes worden met 1000% vergroot door de komst van immigranten. Na wat gesteggel wordt de overheid wat toegeeflijker: vooruit dan maar: 700% maximaal. En de meerderheid van de burgers daar toont zich dankbaar voor dit ‘gebaar’.
  Ze hadden natuurlijk moeten zeggen: “Wij zijn met 140 mensen, dus we kunnen wel twee gezinnen tijdelijk(!) opnemen in onze gemeenschap. Let wel: twee gezinnen! Dus niet een groep van tien jongemannen!” De elite zou het nooit gepikt hebben: het contract met de plaatselijke campinghouder, die last heeft van de crisis en vooral in de winter geen inkomsten heeft, was al getekend door de minister. Niets meer aan te doen. Bah.
  De oogsttijd zit er nu wel op, dus ik neem aan dat ik ergens nog wel een werkloze hooivork kan vinden. Misschien dat dat helpt.

  Like

 3. Jan zegt:

  De MP van Zweden, Fredrik Reinfeldt, zei onlangs dat de Zweden niet moeten zeuren over asielzoekers want Zweden heeft genoeg ruimte:
  “What does the word ‘enough’ mean? Is Sweden full? Is the Nordic region full? Are we too many people? We are 25 million people living in the Nordic region. I often fly over the Swedish countryside and I would advise others to do. There are endless fields and forests. There’s more space than you might imagine. Those who claim that the country is full, they should demonstrate where it is full,” the former Swedish leader said.
  Reinfeld verder: “Voor de Zweden-Democraten is geen plaats in de Zweedse politiek”

  De malloot meende ook voor de andere Scandinavische landen te moeten spreken en te bepalen dat zij hun land dienen vol te laten lopen met djihadisten en parasieten.
  http://www.thelocal.se/20141208/danes-reject-refugee-plea-from-former-swedish-pm

  Bij de linkse gekken gaat het dus niet meer over welvaart, welzijn en of het betaald kan worden maar over de lege ruimte. Nou, die is ook in de Sahara.
  Goed dat de roden verliezen. Na de verkiezingen boven de poolcirkel deporteren, samen met die shoppers. Ruimte genoeg.

  Like

 4. Jan zegt:

  Correctie: De MP=de voormalige MP

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Het is een waarheid als een koe: MASSA-IMMIGRATIE EN TEVENS DE SOCIALE ZEKERHEID VAN EEN LAND IN STAND HOUDEN=ONMOGELIJK. Maar de ZULTKOPPEN, van politiek correcte origine, en uiteraard de RODEN, WILLEN er niets van weten. SOCIALISME en de ISLAM de grootste VIJANDEN voor de gewone burger. WEG ERMEE, alsook de RODEN van de EUSSR! Ik hoop dat veel meer Zweden wakker mogen worden!

  Like

  • Maria zegt:

   te laat want die inwijkelingen zullen de weerbarstige zweden uitmoorden! in samenwerking met socialisten daar… het is te laat voor dat land, en ze hebben het aan zichzelf te danken ze hebben ze allen zelf met open armen binnen gelaten…
   Ik wens hen dat niet toe maar ze hebben het op zichzelf afgeroepen, plus die socialisten daar zullen de kant van de islam kiezen niet voor de zweden zelf 😦
   enige oplossing alles wat socialist is uitroeien dan mega war style de rest proberen (wat niet zal lukken) terug sturen naar herkomst.. Militair onmogelijk voor zweden plus ze hebben alle bruggen verbrandt naar eventuele Russische hulp hierin en zijn slaaf van de EU en zijn orders… zij wilden islam in hun land awel ze hebben gekregen wat ze wilden, groot verschil met andere landen want daar beslisten politiek en niet de mensen voor vrijwillige invasie islam in hun landen…

   Like

   • Willie zegt:

    Vervang Dixie door de naam van uw land en zie wat te doen hier :

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Opmerkelijke vergelijking: De Zuidelijke staten waren wèl voor handhaving van de slavernij!
    Als dàt Nederland als voorbeeld moet dienen…… Dáárbij vergeleken is Zwarte Piet nou eens een futiliteit! (LOL!)

    Like

   • Willie zegt:

    Theresa , kijk dit maar eens voor je met modder gaat gooien ,
    http://slavenorth.com/
    http://www.cracked.com/article_19223_6-civil-war-myths-everyone-believes-that-are-total-b.s..html
    http://www.theguardian.com/world/2012/jun/16/slavery-starvation-civil-war
    trouwens ,ik zou niet degenen de kost willen geven die hun ”slaven” beter behandelden dan de Yanks deden :die sloten ook op , dan wel in t koude noorden
    Dus zoek maar eens en verruim je horizon

    Like

   • Willie zegt:

    Trouwens Theresa , dit gaat over Zweden , remember ?? En wat deden de zuiderlingen toen ?? Hun staten tegen ongenode indringers (yanks) beschermen
    Dat bedoel ik met wat we hier ook moeten doen tegen onze ongenode indringers , de islam : ONS VERWEREN ipv oude koeien uit de gracht( over de grote plas) te halen

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Willie: Ja, ja, het is al duidelijk: Jij vereenzelvigt je met de “Dixies.”
    Voor de rassenscheiding, die, als gevolg van de plantage-mentaliteit, tot ca. de jaren ’90 in het Zuiden van de VS heerste, met alle excessen van dien, zul je ook wel een verontschuldigende verklaring hebben.
    Je gaat je gang maar! Maar jij moet nodig over oude koeien uit de sloot halen beginnen, als je zelf die “Dixies” zonodig erbij moet halen.
    En mijn blik verruim ik wel op mijn manier en naar mijn eigen inzicht; daar heb ik jouw ‘linkjes’ niet voor nodig.

    Like

   • Willie zegt:

    Theresa, wacht maar tot je s hommeles hebt met min of meer getintte ”mede-burger” , dan wordt je gelijk wel iets meer racistischer ,trouwens , zoek hier op deze blog maar eens naar stories over Zuid Afrika , hoe die zwarte smeerlappen daar de blanken vermoorden , dus geen genade voor dat soort , mag je me zoveel racist noemen als je wilt , lees maar eens wat die fraaie Lincoln schreef , wist je nog niet zeker ???
    Vandaar dat Lincoln pas in 1863 overging tot de emancipatie van de slaven. Aan een Republikein die vond dat hij niet snel genoeg handelde, schreef Lincoln: ?Als ik de Unie kon behouden zonder enige slaaf te bevrijden, dan zou ik het doen; en als ik haar kon behouden door alle slaven te bevrijden, dan zou ik dat doen; en als ik haar kon redden door sommigen te bevrijden en anderen met rust te laten, dan deed ik dat … Ik ben niet van plan om mijn vaak uitgesproken persoonlijke wens dat iedereen overal vrij moet zijn, te veranderen.?

    Zie je dan dat je beter ff je grote bek minder ver opendoet over zaken waarvan je alleen maar de MSM ideeen kent ?

    Like

 6. OphEUffen zegt:

  “”Er is zo veel ruimte, dat kun je je niet voorstellen. Degenen die beweren dat het land vol is, moeten afwachten hoe het land wordt opgevuld””.

  Men zoekt geluk voor de ruimte? De achtergelaten zandbak is vermoedelijk vele malen groter. Wie oprecht voor de ruimte komt, ga Nederland voorbij. Het is klein, overvol en de onderbuik regeert aldaar.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik weet niet,wat die Reinfeldt daar raaskalt in zijn rede, maar op het eerste gezicht lijkt het nergens op. Ik ben toen maar op Wiki de inwonertallen van die landen gaan checken en kwam inderdaad uit op zo ’n 25 miljoen, Finland dan wèl inbegrepen. Dus laten we maar aannemen,, dat hij dàt ook bedoelt. Welja, praat voor het gemak maar meteen even over drie andere landen, met wier beleid je feitelijk geen ene moer te maken hebt! Zeker een overname van EU- normen; ik weet het ook niet anders…..
  Maar het gáát uiteindelijk ook niet om een tekort aan ruimte, Reinfeldt; het gaat om de financieel-economische aspecten, gekoppeld aan een mentaliteit, die voortdurend botst met de westerse waarden. Dàt tezamen maakt de situatie voor het land onhoudbaar! Dat jij dat probeert weg te wuiven door slinks te wijzen op die inderdaad aanwezige ruimte -die dan ook niet het reëel aanwezige probleem vormt, is wel zó ’n goedkope truc, dat de Zweden waarachtig reden hebben om blij te zijn, dat een smiecht als jij thans premier-af is!
  Maar ja, wat kregen ze ervoor terug? En nu alweer nieuwe verkiezingen……Als ze nu eens verstandig waren en massaal op de SD gingen stemmen……
  Maar ja, wat in Nederland vooralsnog niet eens lukt, moet je zeker niet gaan verwachten van die generaties lang geïndoctrineerde Zweden…..

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Ik ben bang dat het voor Zweden te laat komt.

  Zweden wordt voor ons allemaal een gruwelijk voorbeeld van wat politiek-correct met ons voor heeft en wat er gaat gebeuren als het volk niet op tijd de ogen opent en goed wakker wordt.

  Like

  • Driek zegt:

   Wachteres zegt: Ik ben bang dat het voor Zweden te laat komt.

   En indien wij nog lang zo voortsukkelen, beste Wachteres, is het voor Nederland ook te laat, als het al niet te laat is. ik vind de berichten, die ik lees op deze site van E.J. Bron, met de dag angstwekkender worden. En ik bespeur ook weinig eensgezindheid onder de Nederlandse burgers, want als ik kritiek levert op al die hoofddoeken, vluchtelingen, asielzoekers en ander tuig, krijg ik steevast afkeurende blikken van omstanders.
   Ik vind zo langzamerhand het dagelijks leven – althans wanneer ik mij buiten begeef – een ergernis worden, door de ontzagwekkende hoeveelheid allochtonen.
   Ineens zie ik grote aantallen roetzwarte mensen op nieuwe fietsen rondrijden met mobieltje of ander apparaat. Overal hoofddoeken, achter kassa’s, winkels, noem maar op. Ik vind het een treurig land geworden, er is werkelijk geen fleur meer aan.
   Wat de bedoeling van onze regeringen zijn is mij een raadsel, we worden alleen maar ongelukkig gemaakt. Ik zie ook geen opgewekte mensen, het lijkt alsof iedereen somber is.

   Like

   • Wachteres zegt:

    One ‘elite’ wil ons blij maken met een multiculti-land @ Driek.

    Dat wil zeggen zij doen precies wat de EU hen opdraagt. Onze regeringen zijn er niet meer voor ons maar voor hun eigen belangen in een groter Europa.

    Wij tellen niet meer mee, zo is het en niet anders.

    Like

   • U hebt gelijk;we worden er allemaal niet vrolijk van!Omdat je het niet uit de weg kunt gaan;je wordt er dagelijks tegen wil en dank mee geconfronteerd!En het einde is nog lang niet in zicht,zolang wij dit toe laten!Want dat is wat er aan de hand is:wij laten het toe,mopperen af en toe en proberen door te gaan met leven,zo goed en zo kwaad als mogelijk!Maar dat gaat hem niet worden!Als we willen dat we weer een leefbaar leven krijgen moeten we niet op de handen blijven zitten,maar actie ondernemen.En snel ook!Deze klote-regering moet van het pluche af,al moeten we ze er af knuppelen.De grenzen moeten dicht en weer worden bewaakt!We moeten uit de geldverslindende,alles bepalende EU!Al het gespuis dat niet wil deugen moet er uit gezet worden!Al wie rechts is,denkt,voelt,moet er nu maar eens voor uit komen en naar handelen;niks mis mee!Of we lopen over 5 jaar allemaal in todden en burka’s!En is er geen vrouw/meisje meer veilig!Is Kerstfeest verboden en doen we verplicht de rammadan!

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Driek: 22.08. uur. Meneer Driek, ook ik voel me inmiddels ” een vreemdeling”, in ONS eigen Nederland. Waar ik woon, zie ik deze verrijkers- met name moslims- nadrukkelijk aanwezig, en ik zie daar legio mannen met baarden en jurken tussen. Niet één die aan het werk is! Neen, Nederland, door de RODEN en GOEDMENSEN gemaakt tot een “wingewest”, voor iedere zogenaamde immigrant c.q. vluchteling, is het El Dorado voor deze mensen. Kom maar naar Nederland, gratis uitkering, gratis huis, gratis fiets, gratis huis ingericht! Wat een land….

    Like

 9. Inge zegt:

  Niet onaardig om te weten over onze linkse elite:

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Pronk een bekende nederlandse profiteur vond OOK dat er in Nederland plaats genoeg was om nog veel “VLUCHTELINGEN” op te nemen als hij toevallig eens in het land was en de polders zag aan de kant van de autoweg tussen Den Haag en Schiphol.
  Uiteraard heeft die toestand helemaal niets met plaats te maken maar met kosten die het pamperen van die lui kost.

  Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Is ‘t toch nog Zweden dat ‘t eerste wakker wordt…?
  uit de hypnose die ons bestaan toch zo vilein heeft overvallen,
  of Frankrijk misschien met haar glasheldere le Pen ?
  .
  het complete rijm : http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

  Like

 12. renm zegt:

  In Duitsland hoor je continu over een hotel dat verbouwd werd voor asielzoekers wat in brand gestoken is …..er is een hakenkruis met een nazi tekst op de buitenkant gevonden… niet leuk…..Maar niemand weet wie het gedaan heeft. Ja ja… Er wordt nu gelijk de link gelegd met die burger beweging in Dresden. Duitse linkse overheidsdienaren praten er schande over.Duitsland moet blijven zorgen voor vluchtelingen. Maar een ding hoor je niet hoe men alles gaat betalen.En wie deze vluchtelingen een baan gaat bezorgen als ze over pakweg 2 of 3 jaar officieel toegelaten zijn. Overheden links of rechts het maakt niets uit er moet blijkbaar chaos gecreëerd worden. Iedereen kan een hakenkruis op een muur zetten en vervolgens een leegstaand toekomstig asiel pand in de fik steken…..
  https://www.nd.nl/artikelen/2014/december/12/brand-in-huizen-voor-asielzoekers-duitsland
  renm

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @renm: 21.30. uur. Inderdaad iedereen, dus ook een RODE/SOCIALIST of ANARCHIST, kan een hakenkruis op een muur kalken. En daarna de fik erin steken. RODEN en ANARCHISTEN zijn tot alles in staat!

   Like

 13. Jade zegt:

  Toe maar, eerst ben je racist en fascist, en als dat niet meer
  werkt ben je plotseling neofascist…
  Ze kunnen deze woorden simpelweg beter vervangen door realist…

  Like

 14. Ruben Decloedt zegt:

  Dit is op Het betere wereldnieuws herblogd.

  Like

 15. Vederso zegt:

  Ook koning Carl Gustav heeft er genoeg van, zegt Mikael Jalving in Jyllands Posten.

  Like

 16. alidas1 zegt:

  Driek het is al te laat als deze regering nog langer blijft zitten.
  Ze zullen toch ook wel deze reactie’s lezen maar ze trekken zich er niets van aan.
  Wat mij ook opvalt is dat er veel Nerderlanders hun baard laten staan.
  Is dat een zekere vorm van angst dat de moslims denken op straat het is een moslim of kunnen ze geen scheerzeep meer kopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s