SCP meet: Nederlanders verwachten etnische puinbak. Maar waarom?

Screenshot_4

(Door: Joost Niemöller)

 Opmerkelijke vaststelling van een altijd politiek correct instituut als het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). In haar jaarrapport wordt gesteld dat volgens de Nederlandse bevolking de spanningen tussen de etnische groepen in Nederland alleen maar gaan toenemen.

“Ongeveer de helft van de ondervraagden verwacht (zeer) zeker dat de komende jaren autochtonen en allochtonen steeds negatiever over elkaar zullen denken, dat spanningen zullen toenemen en dat het samenleven door religieuze verschillen steeds moeilijker zal worden (tabel 9.5). Ruim een derde verwacht dat de interetnische contacten zullen afnemen, maar eenzelfde deel van de bevolking verwacht dit (helemaal) niet.”

Dat is opmerkelijk omdat het SCP hier nu eindelijk eens een zinnig vraag stelt.

Nu zult u zeggen; boeien. We zien het al sinds jaar en dag om ons heen tenslotte. De Nederlandse samenleving wordt er alleen maar ongemakkelijker en vijandiger op. Logisch.  Wie bij wijze van maf experiment grote etnisch diverse groepen bij elkaar gaat zetten in een toch al zeer druk bevolkt land als Nederland, hoeft alleen maar te wachten op de problemen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse media, Multiculti, Nederland. Bookmark de permalink .

7 reacties op SCP meet: Nederlanders verwachten etnische puinbak. Maar waarom?

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Prima artikel, Wachteres. En dit bewijst ook, dat we op dit blog terecht kritisch zijn over de moslims en de islam. We gaan het meemaken, dat in Nederland Joegoslavische toestanden gaan komen. En dat verwijt ik met name de hele politieke kliek, van “links tot rechts”, die bewust aan de instroom van ONS vijandige mensen hebben meegewerkt! Men wilde en wil het niet waar hebben, dat de hele islam/koran indruist TEGEN de vrijheid van ieder individu!

  Like

 2. Pilgrim zegt:

  Dus een land met allen maar hoogbegaafden zou ten onder gaan aan omringende barbarij lees ik in het artikel. Israël is vergeleken met omringende barbaarse landen een land met hoogbegaafden. Het IQ van een Jood is gemiddeld 10 punten hoger dan dat van de doorsnee Westerling. Toch gaat Israël nog steeds niet ten onder door toedoen van de Islamitische barbaren.

  Like

 3. Men wilde het niet waar hebben,Tom,maar toch zullen ze erachter komen dat het Nederlandse volk geduld heeft van elastiek;totdat het stiekje knapt!En dan is er ook geen houden meer aan!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  “Alleen als Nederlanders zo’n zelfde gedrag willen vertonen, als bijvoorbeeld in Duindorp, wordt daar schande van gesproken door de boven ons gesteld(en),”

  Kijk, DAT is nu discriminatie!

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  Een zinnige vraag. Ik vrees dat een steeds groter deel van de bevolking de politiek beoordeeld op haar daden. Die zijn het beste te kwalificeren als Nederland zijnde in de opheffingsuitverkoop. Ondanks de grote problemen blijven verstandige maatregelen uit. Het enige wenselijke bij de elite is meer, meer, meer. Dat het ten koste gaat van onze vrijheid gaat maakt niet uit. Het gevoerde beleid is met gezond verstand niet uit te leggen. Daar krijgt men de rekening voor gepresenteerd. Indien men het tij wil keren, en wie gelooft dat nog, dienen er onaangename maatregelen getroffen worden. We zijn verdoemd maar niet verslagen.

  Like

 6. Adriaan van Ginkel zegt:

  Ik zal trachten, als historicus en sympathisant van de zg. conservatieve traditionalisten (ga maar opzoeken wat dat voor beestjes zijn), kort te reageren op dit zeer interessante artikel. Ten eerste zijn wij het allemaal eens DAT het multiculturele experiment er alleen maar in geslaagd is om een bom onder de Nederlandse samenleving te leggen. Dat een of andere linkse moralist zoals Asscher het zelf toegeeft, mag met een grote vink ernaast genoteerd worden.

  Ten tweede moet ik een land breken voor de Surinaamse gemeenschap, en een nodige historische kanttekening plaatsen. Tot 1975 waren het Nederlandse staatsburgers. Totdat (weer eens) het vuurrode kabinet van wijlen Joop den Uyl, die wat mij betreft hoofdverantwoordelijke mag worden geacht, met zijn volksfront kabinet van destijds, voor het totale verramsjen van onze samenleving, het zo nodig vond om Suriname de afgrond in te trappen door GEEN volksstemming te houden over de onafhankelijkheid. Het is een unicum in de moderne wereldgeschiedenis dat een kolonie tegen haar eigen wil onafhankelijk werd gemaakt. Wat gebeurde er? De Bijlmerexpress. De helfte van de Surinaamse bevolking vluchtte naar Nederland en werd door het rood kabinet collectief de WW ingeplompt. Nederland bleef met de poedelprijs Antillen en gooide een olierijk land (Suriname) gewoon weg. VOOR 1973 woonden er bijna geen Surinamers in Nederland. Na 1975 wel. Toevallig? Gek genoeg kregen wij een bevolkingsgroep erbij waar er enorm knappe koppen ertussen waren, en uitstekende verpleegkundigen en onderwijzers. Ik ken genoeg Surinamers met dubbele mastertitels. Maar dat terzijde. Ook hier zie je de hand van de PvdA en de linkse troep, want anders kan ik het niet meer noemen, in wat niets minder dan een drama genoemd kan worden. Surinamers hadden helemaal geen zin om naar Nederland te komen. Suriname had tot 1980 een van de hoogste levensstandaarden in de Caribische regio. Suriname hoefde niet onafhankelijk te worden gemaakt want met zoveel rijkdom en zulk een kleine bevolking hadden ze zich goed kunnen bedruipen. Afgezien van de aardolie en het goud. Een kapitale fout van Nederland waar wij allen nog steeds voor betalen.

  Wat de rest van de allochtone groepen betreft, kan de vraag gesteld worden, wat wij met die landen te maken hebben. Wat hebben wij met een voormalige Franse kolonie zoals Marokko te maken? Het komt erop neer dat wij nu dingen bij hun naam moeten noemen en zaken recht moeten zetten.

  En wat de eugenetische opmerkingen van het rapport en het artikel betreft: Ik had niet gedacht deze dingen ooit in een Nederlandse publicatie te lezen. Misschien een teken dat er veranderingen op komst zijn? De barometer staat in ieder geval op storm.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s