EU: Juncker waarschuwt Griekenland voor “verkeerd verkiezingsresultaat”

Screenshot_51

De Griekse minister-president Samaras en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, waarschuwt de Grieken de verkeerde partijen te kiezen. Hij wil niet dat er extremistische krachten aan de macht komen. Uit peilingen blijkt de linkse partij Syriza op dit moment de sterkste in Griekenland te zijn, nadat 240 miljard euro aan kredieten de situatie van de Griekse bevolking niet in het minst verbeterd hebben.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft Griekenland er in het geval van nieuwe verkiezingen gewaarschuwd om zich niet af ter wenden van de bezuinigings- en hervormingskoers. “Ik denk dat de Grieken heel goed weten wat een verkeerd verkiezingsresultaat voor Griekenland en de eurozone zou betekenen”, zei de voormalige minister-president van Luxemburg in de nacht naar vrijdag op de Oostenrijkse zender ORF. Persoonlijk zou hij niet willen dat er in Athene extremistische krachten aan het roer zouden komen.

Het Griekse parlement kiest in december een nieuwe staatschef. Regeringschef Antonis Samaras heeft de stemming vervroegd en heeft het risico genomen dat het bij een mislukken van de verkiezing tot een nieuwe politieke crisis komt: dan zouden er nieuwe verkiezingen noodzakelijk zijn, waaruit de tegenstanders van de EU-hulpprogramma´s als sterkste kracht uit tevoorschijn zouden kunnen komen.

De tegen de bezuinigingspolitiek vechtende linkse partij Syriza is volgens een peiling duidelijk favoriet bij de kiezers. Juncker zei te hopen dat Griekenland door politici geregeerd zou worden die zich bewust zouden zijn van de noodzaak van de Europese processen. Minister-president Samaras bezwoer de afgevaardigden onlangs hun vertrouwen uit te spreken in de voormalige Eurocommissaris Stavros Dimas om daarmee alsnog een verkiezing in januari af te wenden.

Anders zou er voor het land een “catastrofale” terugval dreigen naar tijden, die de voormalige kandidaat voor faillissement Griekenland met hulp van zijn donoren EU en IMF slechts met moeite zou hebben overmeesterd. Ook een EU-uittreding zou dan weer onderwerp van gesprek zijn. Griekenland wordt sinds 2010 met twee kredietprogramma´s met een totale waarde van 240 miljard euro in de strijd tegen de schuldencrisis boven water gehouden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

20 reacties op EU: Juncker waarschuwt Griekenland voor “verkeerd verkiezingsresultaat”

 1. Jantje Beton zegt:

  Dit zal hij ook gaan doen voor 18 maart dat we niet op de PVV mogen stemmen

  Like

 2. Manna zegt:

  Must see voor de David Wood fans: een zeer boeiende getuigenis van zijn bekering.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Jean-Claude Juncker
  JAN KLOTE JUNKY !
  Vieze vuile teringleier !
  Zou ik het geluk hebben en jouw vieze vuile smoel
  voor mijn ogenlicht krijgen, ik zou nooit meer ophoren
  in je gore strontsmoel alle scheldkanonaden op je los
  te laten ! VUILE GORE SS er !
  FUCK THE EU !

  Like

 4. Maria zegt:

  olalallaaa gaan ze nu die toer op de EU, wat is het volgende? Binnenvallen van dat land,
  VS effie bellen en ook laten bombarderen omdat ze niet luisteren???
  (zucht…) de EU op zijn beste nl: afdreigen…
  ze snappen het niet hé de EU… Griekenland WILT UIT DE EU!!!!
  laat ze totaal bankroet gaan kunnen ze terug heropbouwen op zichzelf en kost het de EU geen geld meer!!!
  Maar hier wringt het schoentje hé de EU wurggreep laat niemand eruit ook al bankroeteren ze alle andere landen hiermee…
  slimme zet van junckers om de Grieken af te dreigen nu gaan ze zeker doen wat ze net niet mogen doen van de EU…
  Is héél goed dan volgen Italië en andere landen die ook uit de EU willen…

  Like

 5. windwens zegt:

  Junker tracht de Grieken nu af te persen met waarschuwingen aan hun adres, niet buigen dan betalen. Dan hebben wij toch nog de mazzel dat we niet bij de EU in het krijt staan zodat we in de greep gehouden zouden kunnen worden. De vlieger die hij daarop laat gaat hier helaas voor Junker niet op. Dus hij kan komen met zijn bedreigingen!!

  Like

 6. rob van marle zegt:

  Ik heb al meerdere keren geschreven dat de 240 miljard niet richting gegaan zijnn maar richting de banken waar dan ook in Europa, schandalig jazeker maar ik
  geloof als Junckerchen die de democratie haat, hij altijd die ongekozen graaier kritiek heeft op uittredende landen altijd zal dreigen als een echte Nazi-figuur.

  e

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Rob van Marle: 22.29. uur, op 13/12. Inderdaad meneer van Marle, al dat geld, 240 miljard Euro, zijn gevloeid naar de banken! De doorsnee Griek is er totaal niet mee geholpen geworden. Vele arme Grieken, kunnen nauwelijks rondkomen, velen zien geen uitweg en plegen zelfmoord. O ja, en deze Juncker, deze “wandelende fles jenever”, laat zien wat de EUSSR werkelijk is, een RODE COMMUNISTISCHE DICTATUUR!

   Like

   • Maria zegt:

    maar Tom al het geld hier ook gaat rechtstreeks naar de banken hier tot op deze minuut doen banken gewoon verder wat ze deden en veroorzaakten in 2008 waardeloze staatsobligaties opkopen zichzelf riante lonen en bonussen uitdelen, deken zuurverdiend geld uit aan nazi regime oekraine dient voor iedere asielzoeker te onderhouden daar betalen wij allen voor en daar besparen ze voor, ieder van ons blijven ze leegpersen om banken in de EU zogezegd te redden…
    en de superrijken wel daar heeft junckers via luxemburg mooi voor gezorgd niet? Met 1600 op 1 postbus en GEEN belastingen betalen, als ze dan toch 0.1 0.28 max wat niet voorkomt 4% op honderden miljarden moeten betalen is aan aan luxemburg, ondertussen verzuipt ieder EU land…
    Onvoorstelbaar totale waanzin dat dit kan… Maar hier in België zijn bevolkingen wreed wakker geschud met die luxleaks en blijkbaar is dat nog maar het tipje van de ijsberg want die 78 journalisten van een 26 tal landen dacht ik hebben nog om te onthullen, vraag me af of ze in Ned ook zo onthullen zoals andere EU landen nu doen?

    Like

 7. Jean zegt:

  Arresteer die ploert uit Luxemburg want hij heeft ons al veel schade berokkend en hij is totaal onbetrouwbaar.

  Like

 8. Niet buigen,dan betalen????Van een kale kip kun je geen veren plukken!Mag hopen dat Griekenland er uit stapt,dan Italie,Engeland,en dan wij ook!Laat ze maar barsten met hun gedreig=moslimmentaliteit!Waren ze hier ook goed in:als je niet stemt zoals wij dat willen gaat het licht uit!!!!Dat vergeet ik mijn leven lang niet meer!

  Like

 9. susan zegt:

  Er kan natuurlijk maar een extremistische partij zijn,nooit twee kapiteins op een schip en dat is de totalitaire Juncker.Hij zegt wie hij zelf is.Wij zullen ten onder gaan bij hem.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Kun je nagaan wat voor soort mensen die Juncker klojo and macht hebben geholpen en dat zijn de mensen die zeggen te besturen, ze moeten allemaal aan de politieke blaaspijp, ik vertrouw er maar een daar in Brussel en dat is Farage!

  Like

 11. Claudia M. zegt:

  Q; “Ik denk dat de Grieken heel goed weten wat een verkeerd verkiezingsresultaat voor Griekenland en de eurozone zou betekenen.”

  Ik denk dat dit en wat drankorgel Juncker allemaal “wil” de gemiddelde Griek een rotzorg zal zijn… en denk hier persoonlijk overigens net zo over; weg met die megalomane, geldverslindende, ondemocratische, oncontroleerbare moloch van een EU!!!

  Like

 12. Joshua zegt:

  Elk land wat bij de EU is aan gesloten heeft zijn bevolking verraden en verkocht, voor zelf verrijking en Hitler praktijken.

  Like

 13. bobzelf zegt:

  Ben pas nog weekie of 4 in Athene geweest !!
  Die gooien dus gewoon 2 x in de week alles plat, de metro , de bussen , blokkeren het centrum , en niets, maar dan ook niets, zie je er hier in Nederland van terug !

  Wat ik wel leuk vind , is dat je ook niks hoort en ziet, dat die regerings malloten, dus de dieven zelf , !!! , dus geen seconde meer de straat op kunnen om b.v. effe een boodschappie te doen ,
  ZE HANGEN ZE GELIJK OP , DUS ZE MOETEN DAAR 24 UUR PER DAG OVER HUN SCHOUDERS KIJKEN ,

  dat mag ik wel !!

  en om effe op Nigel / SPREEKTIJD in EU , terug te komen ::

  ALS JE MENSEN ALLES AFNEEMT, HUN GELD, HUN DROMEN EN HUN WAARDIGHEID EN JE WEIGERT naar deze mensen TE LUISTEREN ALS ZE PROTESTEREN
  DAN KUNT U HIEROP WACHTEN :

  en daarna werd het centrum van Athene platgegooid, met molotov cocktails en is extreem links / het NATIONALISME het die de dienst uit gaat maken !!!

  EN OHHHH, MIJN GOD , ZE SNAPPEN NIET HOE HET KOMT !!

  GR. BOB

  Like

 14. Igor zegt:

  Klopt wat je zegt Bob, ik heb net deze week mijn vrouw van het vliegveld Weeze gehaald, was een paar weken in Thessaloniki, op bezoek bij een Russische vriendin, het is daar hetzelfde als in Athene, maar ook dezelfde armoede en Grieken zijn een trots volk, dus afwachten.

  Soltsjenitzin had bijna dezelfde uitspraak Bob:
  Je hebt uitsluitend macht over mensen
  zolang je niet alles van ze afneemt.
  Maar wanneer je iemand van alles hebt beroofd,
  is hij niet langer in je macht,
  hij is weer vrij.

  Alexander Soltsjenitsin

  Like

  • bobzelf zegt:

   Dank je wel grote vriend ,
   dank voor de steun , en blijf mee helpen hee ,
   de Chaos wordt in Europa met de dag groter !!!
   Dus wat dat betreftt , met al ons gestook en wakker schoppen ,
   kunnen we onszelf gewoon recht in de spiegel aankijken !!

   Aan “”ONS ” GAAN ONZE KINDEREN LATER NIET VRAGEN ??

   papa waarom heb je daar nooit iets aan dan wel tegen gedaan !!!

   zeker weten niet, makker , zeker weten niet !!!

   kus en huggie daar in Schiedam x x x x x x

   bob

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s