Failliete staat Oekraïne wil militaire begroting verdubbelen

Screenshot_46

Beëdiging van de Oekraïense Nationale Garde

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïne staat weliswaar op het punt om bankroet te gaan, desondanks wil de leiding in Kiev de militaire begroting het komende jaar verdubbelen. Omdat gezien de economische crisis in het land niet op belastingen te rekenen valt, dienen de westerse geldschieters vermoedelijk de bewapening te betalen.

Weliswaar zwijgen op dit moment officieel de wapens in het zuidoosten van de Oekraïne, maar wat betreft veel waarnemers is dit slechts de stilte voor de komende storm. Kiev zal sowieso overgaan tot een offensief tegen de rebellen in Donetsk en Loehansk. Er werd al lang nieuw oorlogsmaterieel aangeschaft en overgeplaatst naar het oostelijke front, terwijl president Porosjenko nog op grootse wijze fantaseert over een mogelijke “vrede”. Hoe zo´n vrede eruit dient te zien, valt aan de hand van de oorlogsretoriek in de politiek van Kiev te vermoeden.

Want wanneer men in Kiev van plan is om de militaire begroting te verdubbelen naar omgerekend 2,4 miljard euro, zal de door de Oekraïense leiding gewenste “vrede” gebaseerd zijn op een vernietigende veldtocht. Nu al liggen complete landstreken in het zuidoosten volledig in puin. Kapot gebombardeerd door de Oekraïense luchtmacht, de mortiergranaten en de Grad-raketwerpers. Toppolitici zoals Jatsenjoek en Timosjenko, evenals diverse commandanten van de huurlingenbataljons die in de “Rada” zitten, hebben er hun eigen ideeën over hoe de toekomst van de Oekraïne eruit moet zien.

Niet voor niets zullen er nog eens 40.000 dienstplichtigen opgeroepen en 10.500 beroepssoldaten opgeleid worden. De zogenaamde vredesonderhandelingen in Minsk dienen uiteindelijk slechts als vertragingstactiek, zodat het aangeslagen Oekraïense leger en hun hulptroepen van huurlingen, die door de oligarchen betaald worden, opnieuw geformeerd en beter uitgerust kunnen worden.

Ondertussen kondigde minister-president Arseni Jatsenjoek nog meer bezuinigingsmaatregelen voor de burgers aan. Vooral op het sowieso al zwak ontwikkelde sociale terrein wil de regeringschef extra bezuinigingen invoeren. Daarbij komen nog de enorme prijsstijgingen voor stroom en gas. Terwijl steeds meer Oekraïense burgers de energiekosten nu al nauwelijks kunnen betalen, omdat de economie van het land instort.

Als je daarbij dan bedenkt dat de Oekraïne op het punt staat bankroet te gaan en ook de komende jaren rekening moet houden met dalende staatsinkomsten, moet je de vraag stellen betreffende de financiering van de militaire bewapening. Toegezegde militaire hulp, zoals die van Australië, dat Kiev 2 miljoen dollar beloofde, zijn gezien de geplande militaire uitgaven slechts een druppel op de gloeiende plaat. Men kan in Kiev vermoedelijk veelmeer rekenen op financiële ondersteuning door de VS en de EU, zodat het uiteindelijk de Europese burgers zullen zijn die moeten opkomen voor de Oekraïense burgeroorlog.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Failliete staat Oekraïne wil militaire begroting verdubbelen

 1. Jantje Beton zegt:

  Van onze centen?????

  Like

 2. bobzelf zegt:

  willen ze die opgeschoten jongeren , dus als kanonnenvoer gaan gebruiken ??
  al het oorlogstuig van Ukraine, zit met elastieken aan elkaar ,en moeten soms aangeduwd worden .
  Dus worden de Katapulten uit het vet gehaald ???
  U weet dat Putin gezegd heeft , dat hij zijn Russische medemensen zal beschermen !!!
  Ik snap niet wat er leuk is, aan : kapot geschoten te worden !!

  gr. bob

  Like

 3. de^mol zegt:

  1. De wapens zwijgen niet in Oost Oekraine:

  2. Wapens worden al geleverd door het westen:
  http://www.zerohedge.com/news/2014-11-25/hacked-us-documents-said-reveal-extent-undisclosed-us-lethal-aid-ukraine-army

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  En geloof maar dat de vuile smeerlappen, van de EUSSR, de moslim Obama, de Navo bereid zijn, om de NAZIKLIEK in Kiev te ondersteunen. En geloof maar dat de rubberen RUTTE (VVD) met plezier het van ONS afgeperste GELD naar de RODEN in Brussel brengt, om de NAZIKLIEK in KIEV te ondersteunen. Potverdomme van ONS geld. Hoelang blijft onze slappe bevolking in Nederland dit nog pikken!

  Like

 5. Maria zegt:

  hoe is dit toch mogelijk???
  had al beelden gepost over de diep intrieste situatie Oost Oekraine waar alles aan flarden is gebombardeerd en zo’n 6000 voornamelijk vrouwen, kinderen, weerloze mannen en bejaarden uitgemoord zijn door kiev…
  Word echt tijd dat Putin ingrijpt! deze avond 3é avond op rij berichten de VTM nu over MH17 zal dat morgen posten, is ook waanzin, vraag me af wat nederlandse overheid daar is gaan halen want er liggen nog wrakstukken en persoonlijke dingen van mensen gestockeerd van nabestaanden…
  Onbegrijpelijk is dit de moordzucht van kiev die denken echt al die Russen daar te gaan uitmoorden om aan die grondstoffen te kunnen… en ondertussen financieren ze dat van ons belastinggelden… pfffff
  Putin man aub stop deze waanzin!

  Like

  • Maria zegt:

   hier het nieuws van gisteren over MH17
   Was de Ned overheid niet degene die het onderzoek volledig wilde doen naar die ramp?
   Wat liggen dan al die persoonlijke spullen daar nog te doen van mensen?
   Er ligt zelfs boekje met zetelverdeling passagiers er ligt nog veel, gsm’s tablets, foto’s portemmonees ..
   Bij een vliegtuig onderzoek word normaal toch alles meegenomen en alleen niet de grootste wrakstukken??? wat is dat eigenlijk met die Ned overheid? er liggen nog spullen van de slachtoffers
   kijk zelf

   http://nieuws.vtm.be/buitenland/120016-terug-naar-de-crashsite-van-mh17

   Like

   • Maria;dit is onbegrijpelijk en ongehoord!En Timmermans wordt zo bejubeld;voor de moeite die hij niet heeft genomen,om te zorgen dat alles wat daar lag/ligt naar Nederland te brengen!Ik vind het mensonterend!En dat stuk vreten willen ze minister van het jaar maken!

    Like

   • Maria zegt:

    @Ivonne is er dan niets in jullie landje dat dit kan openbaren aan een schaal ongezien???
    Hoe kan dit dat ned overheid de ENIGEN op aarde hun eigen volk zo kunnen voorliegen je ziet toch zelf dat ne Vlaamse journalist ter plekke is WAAR zijn dan de Ned Journalisten??? ik begrijp dit niet!!!!! alles en iedereen op aarde openbaren dit behalve nederland

    Like

   • Maria,links heeft hier de media in de zak!En journalisten die wel van de hoed en de rand weten krijgen het nergens gepubliceerd!En ja,dan wordt het wel moeilijk om een volk op de juiste manier voor te lichten!

    Like

   • Maria zegt:

    @Ivonne
    maf en zo surrealistisch want als gans de planeet laat deze beelden zien hoe kan ned overheid dat dan zo blokkeren??? HOE kan dat nu geen 1 journalist van bij jullie die openbaart???
    Goh en maar zeiken op Putin en communistisch regime, uw overheid gaat daar los over!!!
    Maar kheb hoop exploderen zal het kan niet anders, ge kunt toch moeilijk als enige land op aarde zo rulen over een eigen bevolking en de waarheid verzwijgen niet???
    en excuseer me volgende woorden… Ik snap de ballen van die nabestaanden die hebben toch ook internet??? alsof zij niet op blogs als deze komen en Vlaamse media nu openbaart daar waar ned MSM liegt liegt liegt…. Vergeef me, begrijp de ballen van die mensen twas toch hun bloed zoon, dochter, familie vrienden aan boord???
    sorry maar ik begrijp dat niet… die advocaat van die nabestaanden wat doet die man eigenlijk??? openbaren in ieder geval al niet 😦
    vergeef me indien er een nabestaande mee moest lezen…

    Like

 6. En de Eu is al druk bezig de volgende cheque te schrijven!Niet voor niets gaat de accijns op brandstof per 1 januari weer omhoog!De mensen zouden eens een meevallertje hebben,hoe klein ook!Dat moet dan gelijk weer terug gepakt worden,en dubbel ook als het kan!Zo ook de jaarlijkse bijdrage voor chronisch zieken:ook die wordt per 1 januari afgeschaft!

  Like

 7. Jaantje zegt:

  Dat zie ik helemaal niet zitten als westerse belasting betaalster.
  Schande dat we daar niet niets van horen en erger nog niets over te zeggen hebben.

  Like

 8. Qvic zegt:

  Het probleem van Kiev is dat nu net de meeste interessante grond/delfstoffen (deze zijn alle al verkwanseld aan westerse investeerders) in dit bepaalde gebied liggen. Daarom moet ten kosten van alles dit grondgebied terug veroverd worden van de rebellen. Daar zal alles voor geoorloofd voor zijn. Hoe meer slachtoffers en schade aan de infrastructuur en het maken van het onleefbaarheid in dat gebied wordt alleen maar aangemoedigd. Want hoe minder er over blijft, hoe makkelijker het voor de investeerders is, om hun eigen invulling van delfstoffen te kunnen ontginnen. Daar behoeven ze aan geen enkele milieu voorschriften of wat te houden.
  Voor Nederland betekent dit dat de toezegging en het contract met Shell ter waarde van 10 Miljard Euro, hoe dan ook veilig gesteld moet worden. Dat daar voor de Nederlandse belasting betaler al deze kosten voor zijn rekening krijgen, doet niet ter zake. Shell en zijn aandeelhouders gaan over lijken. Het enige wat telt is hun dikke winsten. Dat er daarvoor een passagiersvliestuig naar beneden geschoten moet worden, om het beoogde resultaat te kunnen behalen, schuwen ze totaal niet. De Nederlander kan enkel zijn beklag doen, door niet meer te tanken bij Shell. Want enkel te raken in de portemonnee van de aandeelhouders, kunnen we ze op andere gedachtes brengen.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Blijkbaar zijn ze nog niet failliet genoeg zolang ze nog schieten kunnen.

  Like

 10. Pingback: Failliete staat Oekraïne wil militaire begroting verdubbelen | JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s