Franse burgemeester: Geen halal-kost voor islamitische kinderen op school

Screenshot_47

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Burgemeester Marcel Mortreau van Sargé-lès-Le Mans reageert op zijn manier op de acties van de Franse regering om alle kerststallen uit openbare gebouwen te laten verwijderen. Burgemeester Mortreau – uiteraard Front National – zegt: Als Frankrijk een seculiere staat dient te zijn, dan echter goed: er wordt geen rekening gehouden met speciale wensen naar halal of koosjere kost op scholen. De media brengen natuurlijk hun oude gezever dat de burgemeester die arme, zielige moslimkindertjes hongerig naar huis stuurt:

De regel treedt in januari in werking en geldt ook voor joodse leerlingen, hoewel er op de school, waarvan hier concreet sprake is, geen joodse kinderen zitten.

Burgemeester Mortreau motiveert zijn beslissing met het “principe van de neutraliteit van de staat”.

“Het is niet de taak van de burgemeester om voor zulke spijzen te zorgen die voldoen aan de diverse religieuze eisen. Dat is het principe van de secularisme”, zei Mortreau tegenover Radio Europe 1.

Enkele scholen ondersteunen de beslissing van de burgemeester.

“We kunnen geen verschillende schoolkantines voor ideologische, religieuze, filosofische of culturele doelen onderhouden”, zei Eric Le Moal, rector van een school in Lezignan-Corbieres in de Aude, die vorig het principe van hetzelfde menu voor alle kinderen had ingevoerd.

Rt.comThe Local   

Wat zouden wij graag willen dat er eindelijk eens een moedige burgemeester de linkse media hongerig naar huis stuurt om nog eens goed na te denken over hun linkse hetze!

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Counterjihad, Frankrijk, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

12 reacties op Franse burgemeester: Geen halal-kost voor islamitische kinderen op school

 1. Frerik zegt:

  Prima Burgemeester , daar hebben we hier behoorlijk gebrek aan, wij hebben alleen spaghetti-burgemeesters waaronder de grootste sliert van aertsen heet.

  Like

 2. janfreak zegt:

  Ik wilde een kerststol bestellen voor de kerstdagen, maar die mogen blijkbaar niet meer verkocht worden. Die worden nu onder de naam feeststol gelanceerd. Ik zei, jammer dan, maar ik wil geen feeststol, maar een kerststol en ben met lege handen vertrokken.
  Denk dat wanneer alle consumenten dat zouden doen er volgend jaar weer gewoon een kerststol in de etalage ligt. Het is gewoon een gotspe dat we onze cultuur door een stelletje buitenlandse zeikerds naar de kloten laten helpen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @janfreak: 20.56. uur. Klopt wat U zegt, maar zolang onze zombie bevolking alles maar blijft slikken, van het FAALKABINET RUTTE, gaat de ISLAMISERING gewoon door! Verder respect voor de betreffende burgemeester! Chapeau!

   Like

   • Driek zegt:

    Beste meneer Hendrix, dan neemt u dit jaar toch eens geen kerststol? Die dingen zijn toch niet te vreten. En laat die koekenbakkers maar lekker zitten met hun walgelijke feestol, als ze zo hoognodig de mohammedanen willen ontzien. Dan verdienen ze niet beter.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, ik weet niet, hoeveel FN-burgemeesters Frankrijk op dit moment al telt, maar er zijn er nu al twee achter elkaar de revue gepasseerd, hier, dus dat lijkt veelbelovend!
  En beiden nemen uitstekende beslissingen, ik kan niet anders zeggen!
  Ga zo door, dan wordt Frankrijk het lichtend voorbeeld voor heel West-Europa!
  Off-topic: @E.J. Bron: Nou, E.J., ik ben weer ‘online.’
  Het verslag van vanmiddag heb ik je net toegestuurd, Een tweede exemplaar is naar Rinus, want dat had hij gevraagd.
  Hopelijk geeft het je een indruk.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dank je, maar er zit niets in mijn mailbox. . . 😦

   Like

  • delamontagne zegt:

   Er zijn er echt wel meer dan twee. Ik las een poosje terug op een Franse site over een ander geval, waarbij de burgemeester ook z,n “poot-stijf” hield en zijn eigen zin doordreef. Kan artikel niet zo gauw meer terugvinden. Heb weleens idee dat de Fransen individualistischer en meer anti-autoriteit zijn dan de NL-ers.
   Maar dat is natuurlijk ook een vooroordeel.

   Like

 4. Top burgemeester;hadden we hier maar zulke burgervaders!Hier is de een nog linkser dan de andere!

  Like

 5. windwens zegt:

  Dit zijn de berichten die hoop gevend zijn. Als het net als in het verleden de revolutie uitbreek in Frankrijk zijn we dit gezegend als dit gebeurt. Voorlopig staat alles nog in de kinderschoenen en is er nog voldoende werk te verzetten, zowel hier als voor de Fransen en de rest van de EU. Het is net doornroosje zodra de juiste prins de kus geeft is opeens iedereen wakker. Maar waar blijft de prins???

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @Driek: 22.33. uur, op 13/9. Beste meneer Driek, dan stoppen ze hun feeststol, maar daar waar “de zon niet schijnt”.

  Like

 7. Martha N zegt:

  Dit is een burgemeester naar mijn hart. Hij heeft volkomen gelijk en het is een heel goed weerwoord! Geen privileges meer, allen gelijk, dan ook gelijk voedsel. Moeten ze hier ook invoeren… maar er zijn schijnbaar weinig durvers nog in Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s