Fries dorp met 150 inwoners stemt tegen azc met 500 vluchtelingen

Screenshot_27

In Rijs (gemeente De Friese Meren) komt geen groot asielzoekerscentrum (azc). Dat hebben het college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad gisteravond besloten.

In Rijs is verzet tegen de komst van een groot aantal asielzoekers. In Rijs wonen 160 mensen. Er was veel beroering ontstaan over de komst van 500 asielzoekers. Het zou de rust in het dorp niet ten goede komen. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu in overleg met het Centraal Orgaan opvang Aszielzoekers (COA) om een azc te openen in een van de kernen van de De Friese Meren. Het gaat dan om Lemmer, Balk en Joure.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, cultuurrelativisme, Elite, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Fries dorp met 150 inwoners stemt tegen azc met 500 vluchtelingen

 1. Jantje Beton zegt:

  De Friezen worden wakker, maar nu ook niet meer op de PVDA en het CDA en de SGP stemmen julie zien wat zij jullie aanrichten.dus stem op 18 maart op een andere partei.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Werkelijk ongelooflijk dat dit gaande is binnen EU en dus ook in Nederland. Deze mensen zijn geen vluchtelingen ( heel misschien een enkele). Het zijn gelukzoekers en als ze ‘vluchten’ voor islam en deze vervolgens volop toepassen in , in dit geval, Nederland, is het geen ‘vluchten’ meer, maar verspreiden van een haat-ideologie. Je zult met je Nederlandse cultuur maar in de minderheid zijn in een dorpje die door islamitische meerderheid, ook politiek ( op den duur) het voor het zeggen krijgt……………………..gaat goed hiero met de islamisering…….tjonge jonge

  Like

  • Driek zegt:

   Maar ik vraag mij steeds af waarom al die mensen een verblijfsvergunning aanvragen.
   Ze kunnen toch heel bescheiden vragen of ze hier een tijdje mogen blijven (liever niet natuurlijk) en dan, wanneer hun land weer veilig is, gewoon weer teruggaan naar hun land van herkomst?
   Ik heb zo het vermoeden dat al die oorlogen als argument worden gebruikt om hier een makkelijk leven te kunnen gaan leiden. En als het inderdaad oorlogsgebieden zijn, waarom verdedigen die mensen dan niet hun grondgebied?

   Ik zie op die foto’s vaak voornamelijk jonge mannen, die kunnen toch hun land verdedigen? Nee, ik geloof er niks meer van, het zijn een zooitje gladjakkers, die willen op onze kosten, van ons zuur verdiende belastinggeld, een fijn leventje leiden.
   En het raadselachtige vind ik nog altijd dat onze regeringsleiders maar doorgaan met het onbeperkt binnenhalen van asiel zoekende gelukszoekers, daar moet toch eens een eind aan komen? We zijn op deze manier ten ondergang gedoemd, je hoeft niet bijster intelligent te zijn om dat in te zien.

   Maar onze kwaliteit van leven, en onze levensvreugde – want we zijn hier toch niet alleen op aard om ons leven in kommer en kwel door te brengen – onze kwaliteit van leven wordt met de dag minder. De ergernissen alleen al bij het zien van al die haatbaarden en hoofddoeken, de dagelijkse roofovervallen, de islamisering, al dat geteisem dat rond banjert in onze straten, daar is toch geen aardigheid meer aan? We worden er op den duur allemaal depressief van.

   Al die Nederlanders, die in weer en wind de deur ’s ochtends uitgaan om de kost te verdienen, en die dan een groot deel van hun zuurverdiende geld moeten afstaan, alleen al om een zooitje landlopers uit den vreemde van voedsel, onderdak en medische verzorging te voorzien. Ik vind het een grove schande dat een regering dat zijn burgers aandoet. Dat tuig in Den Haag moet zich helemaal kapot schamen. En dan aankomen zetten met het verhaal dat de economie gaat aantrekken. Nou, mooi niet, we gaan allemaal de mist in. Nederland wordt straks, binnen afzienbare tijd, volkomen onleefbaar.
   Het is maar dat u het weet.

   Like

 3. Jantje Beton zegt:

  een citaat van een boze Nederlander.
  33% van die klote Friezen hebben de laatste keer PVDA gestemd. Dus gooi het maar helemaal vol met die gelukszoekers, ze hebben er zelf om gevraagd.

  Like

  • Driek zegt:

   Jantje Beton zegt:33% van die klote Friezen hebben de laatste keer PVDA gestemd.

   Beste Jantje Beton, en die klote Friezen gaan straks allemaal weer stemmen op de PVDA. Let maar op, ze leren het hier nooit.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  COA=Criminele Organisatie voor Asielshoppers

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het antwoord is anders eenvoudig genoeg: Dorpen met welgeteld 140 tot 160 inwoners kunnen GEEN asielzoekers aan. Punt uit.
  Het wordt eerder de hoogste tijd om die asielzoekersstroom eens definitief te stoppen: Het doel van een land regeren is toch, dat land o v e r e i n d te houden, zou je zo denken.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Theresa; Dit is de typische overval techniek die het Rijk toepast. Plaats een overkill aan gelukszoekers bij een dorp, verminder het iets na protesten, zodat er per saldo nog 70% meer gelukszoekers aanwezig zijn dan dorpelingen. Als dit beleid ook op gaat voor steden, zou dat betekenen dat een stad als Amsterdam in de toekomst geconfronteerd gaat worden met minstens een miljoen gelukszoekers, want het ene na het andere dorp hebben immers dan allang een beurt gehad. Alzo zou ons land zou binnen 50 jaar 50 miljoen inwoners kunnen tellen, waarvan 90% niet werkt. Oftewel Nederland verwordt alzo tot een tweede arm Afrika, cq gewelddadig Syrie alwaar men beter niet kan vertoeven !

   Like

 6. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Ik las anders dat ze nog steeds volhouden, het contract is al getekend met dat hotel in Rijs, en dat gaan doorzetten. Ook is het idioot, er was in 2000 al een AZC in Joure en dat is gesloten en opgedoekt, nu moet het weer open zeker. En trouwens, we willen OOK niet honderden asielzoekers in Joure of waar dan ook maar. Wat moeten ze hier, het is niets dan crimineel tuig waar we nooit weer af komen.

  Like

 7. Jan zegt:

  De FNP zou dan ook verraad plegen aan haar eigen programma, als zij al dit volk zou accepteren. Het zou direct ondertekening zijn van hun eigen doodsvonnis.
  De FNP heeft een meerderheid in de gemeenteraad van De Friese Meren: 9 FNP, 8CDA en de rode verraders, alias PvdA 4. Gekken als de Communistische Partij (hij bestaat er) en GL hebben ieder 1 zetel, dat is dus ieder ook 1 teveel.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Friese_Meren

  De realisten van De Friese Meren:

  Een doorn in het oog van de multikultiflauwekullers want 100% blank en nationalistisch

  Like

 8. peterk2014 zegt:

  Nederland word volgepropt met gelukzoekers uit afrika en elders. “Vraag” waarom in kleine dorpjes in het noorden? Er is toch genoeg plaats in het gooi? Of op de veluwe? Of rondom het paleis soestdijk? Deze plekken zijn toch ook dun bevolkt? Zekerlijk is er rondom de riante woningen van mp M Rutte en zijn kameraden ministers ook veel ruimte voor deze arme asielzoekers. Graag een reaksie hierop.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Peter u weet dat drakenStein dicht bij Soestdijk ligt dus Bea wil ze niet in haar buurt hebben dat heeft zij te kennen gegeven in een van haar troonredes,toen de microfoon nog open stond. Zolang zij maat niet bij mij op de trap zitten.dat was haar gezegde.

   Like

 9. Giny zegt:

  Volgens mij zijn het geen asielzoekers die hier naar toe vluchten, ze worden uitgenodigd
  door de overheid! Voor hen is alles gratis, die debiele Nederlanders betalen wel!!!
  Ben helemaal klaar met die zieligheidsindustrie, klinkt hard, maar medelijden kan ik niet meer
  opbrengen voor deze mensen!!!

  Like

 10. Doornroosje zegt:

  PvdA zegt, zo dwingen wij “onze” bevolking om te nivelleren. Wil het niet links om, dan maar rechtsom. Die hebben we in de greep in de regering.
  Ik zeg, gooi de grenzen dicht. We willen minder, minder, minder. We gaan opstanden tegemoet.
  Wil de regering dát graag? Hebben ze belangen in de wapen industrie? Is Brussel hier op uit?

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  ZE- de PvdA en de VVD- hebben met de Criminele Organisatie van Asielhoppers besloten, dat WIJ KLOOTJESVOLK nog VEEEEEEL MEEEEEER UITVRETERS moeten voorzien van alle geneugten. Wat is Nederland verworden tot een GEKKENHUIS!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s