Iran: Vier gevangenen opgehangen op “Human Rights Day”

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds Hassan Rouhani president werd, zijn er meer dan 1200 mensen in Iran geëxecuteerd. Het martelen en ophangen van gevangenen in Iran ging op de “International Human Rights Day” op 10 december gewoon door. In de steden Karaj en Qazvin werden vier gevangenen opgehangen, waaronder een vrouw en een Afghaans staatsburger. De afgelopen 17 dagen werden er minstens 55 gevangenen terechtgesteld.

Op 9 december bestormden cipiers van de Gohardasht gevangenis in de stad Karaj Sectie 6 van de gevangenis. Onder het voorwendsel van de uitvoering van een inspectie stuurden de cipiers ongeveer 1000 schaars geklede gevangenen de kou in op de binnenplaats van de gevangenis.

Toen zij hiertegen protesteerden, werden ze door de bewakers geslagen met stokken, plastic buizen en teasers. De bewakers vernielden ook de eigendommen van de gevangenen.

Ter gelegenheid van “International Human Rights Day” zei Maryam Rajavi, de gekozen presidente van de Iranian Resistance, tijdens een vergadering van het Europees Parlement in Brussel dat er in Iran niet zoiets bestaat als mensenrechten. Sinds Rouhani president werd, zijn er al minstens 1200 mensen terechtgesteld, waaronder minimaal 8 jongeren.

Mevrouw Rajavi voegde er aan toe dat er de afgelopen 25 jaar niet zoveel executies hebben plaatsgevonden als in het eerste jaar van het presidentschap van Rouhani. Evenmin werden er zoveel leden van de oppositie afgeslacht of gegijzeld, noch dat er zoveel Iraanse vrouwen het slachtoffer worden van deze criminele campagnes.

Mevrouw Rajavi veroordeelde de houding van enkele westerse regeringen die de mensenrechten in Iran opofferen voor hun betrekkingen met het religieuze leiderschap.

Ze zei dat alle politieke en commerciële banden met het Iraanse regime gerelateerd zouden moeten zijn aan de verbetering van de situatie van de mensenrechten en dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor de misdaden, namelijk de leiders van het regime, voor de rechtbank gebracht moeten worden.

Het secretariaat van de “National Council of Resistance of Iran”,
12 december 2014

Bron:
http://ncr-iran.org

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Europees Parlement, Hypocrisie, Iran, Islam, Krankzinnigheid, Mensenrechten, political correctness, Rotzakken, sjiieten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Iran: Vier gevangenen opgehangen op “Human Rights Day”

 1. Jean zegt:

  Mijn hele leven lang ben ik al tegen eender welke vorm van geweld maar voor enkele personen wil ik graag een uitzondering maken, ze komen allen uit dat gedrocht EU misdaadorganisatie en ze hebben zich steeds hun zakken decadent gevuld en ONZE samenleving “verpest” met importbarbaren een misdadige praktijk waar zicg gretig mee verder doen kwestie van de oliedollars veilig te kunnen onderbrengen op een rekening, misschien zelfs in Luxemburg?.
  Die misdaad mag nooit ongestraft blijven vandaar dat ik er graag elke week minstens 4 wil zien hangen, de super graaier en volksnaaier uiteraard als eerste dadelijk gevolgd door een onbetrouwbare Portugees, een Duitser met hitlertrekjes, een Luxemburgers, een Britse en een Zweedse, ene met de la tourette trekjes uit het Gentse en ene bankspecialist uit Berlare enz. enz. tot de beerput leeg is. Door die misdaadorganisatie is het steeds bergafwaarts gelopen en dat momenteel in hoogste versnelling met ONS Europa.
  Ik zal pas rust kennen als die hele smerige vuile troep opgeruimd is en dat gedrocht in Brussel gelijk met de grond gemaakt is anders pompen ze het nog vol met Afrikanen en barbaars islamtuig.
  Voor Europa is er maar een redding en dat is “weg met die EU misdaadorganisatie” en terug samenwerking tussen de Europese landen met een respect voor nationaliteit en onafhankelijkheid een Europa waarin vreemdelingen zich met NIETS te bemoeien hebben, nooit over een dubbele nationaliteit mogen beschikken en nooit een barbaarse smeerlapperij mogen promoten want wij EISEN een seculier Europa zonder waanzinnige bullshit, een Europa dat zijn kinderen degelijke opleidingen verzorgd zowel jongens als meisjes, een Europa waarin het verboden is meer dan een echtgenote te hebben, een Europa waarin ouderen rustig en veilig kunnen wandelen in parken en op de openbare weg zonder angst beroofd of gemolesteerd te worden door straattuig, een Europa waarin enkel “verkozen” figuren mogen meespelen op politiek vlak en dat met zo weinig mogelijk in aantal met een normaal salaris, dat wil zeggen nergens nog een monarchie want die middeleeuwse folklore heeft geen enkel nut en heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de samenleving.
  Leve het Republikeinse Europa met samenwerking op vrije basis van landen onder elkaar.
  Voor dat Europa zijn wij gewonnen

  Like

 2. Armageddon

  “Armageddon means the end of the world!”
  They are misinterpreting the bible.
  The world will just keep running!

  Armageddon means a perfect meeting on
  “The Perfect Day” and as a result the two first
  eternal human couples on the earth!!!

  Jack Terrible

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s