Kabinet betaalt EU 1,1 miljard op 30 december

Screenshot_26

(Door: Michael van der Galien)

We maken de naheffing deze maand nog over.

Het kabinet laat weten dat het de Europese naheffing van 1,1 miljard euro dit jaar nog betaalt. De reden dat dit enorme bedrag zo snel wordt overgeboekt? Dat wil Europa graag. Zoals u weet hoeven de Brusselse megalomanen maar te roepen en wij springen meteen in de houding om de bevelen uit te voeren.

Het kabinet maakt op 30 december in één klap een bedrag van 1,1 miljard euro over naar de Europese Commissie in Brussel. Dat is de bruto-naheffing waar vorige maand zoveel ophef over was. De korting op die heffing krijgt Nederland in twee delen terug: dit jaar nog 209 miljoen en de overige 252 miljoen euro komt volgend jaar terug. Per saldo kost de naheffing ons 643 miljoen euro.

Dijsselbloem beweert dat hij het bedrag nu meteen overmaakt omdat er nu veel geld in kas is, maar dat is natuurlijk niet de ware reden. Hij wil er namelijk gewoon goed op staan in Europa. De andere kabinetsleden denken er net zo over (iedereen heeft een baantje in Brussel op het oog) en dus ziet de belastingbetaler zijn zuur verdiende geld in no time gestort worden in de bodemloze put die de Europese Unie heet.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, Brussel, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Nederland, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kabinet betaalt EU 1,1 miljard op 30 december

 1. Cathja zegt:

  Maar als ik het goed begrepen heb, heeft Dijsselbloem ook weer een leuke meevaller van ruim 2 miljard euro! Het zou me niet verbazen als hij daarvoor alweer een ‘nuttige besteding’ heeft gevonden. Kort nadat ik dit bericht las, verscheen er een bericht dat per 1-1-2015 de accijns op de autobrandstoffen weer omhoog gaat. Ja, dat schijnt de afspraak te zijn, maar als je als overheid een meevaller krijgt, laat de burgers daar dan ook eens van profiteren! Net nu de prijzen aan de pomp weer wat normaler worden (wat is normaal; de accijnzen op de brandstoffen zijn zowat de hoogste van Europa!), en we weer ietsje voordelig uit zijn, komen de lange tengels van de overheid er weer aan! Het lijkt er het meeste op dat ze ons geen meevallers gúnnen!

  Maar okee, Brussel kan weer blij zijn met de afdracht van Nederland. Wat zijn we toch braaf!

  Like

 2. L'esprit de Lois zegt:

  Jeroen dacht zeker dat zo rond de jaarwisseling heel Nederland zich een stuk in z’n reet gezopen heeft en het niet merkt.

  Jeroen, get real.

  Like

 3. Martha N zegt:

  Het is in en in treurig hoe we aan alle kanten belazerd worden.

  Like

 4. Joshua zegt:

  Wie op deze GORE KLOOTZAKKEN gestemd heeft zijn net zulke naamgenoten.
  Ik hoop dat zij tegen een verdwaald IS voorwerp aan mogen lopen.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Natuurlijk, want de “baantjes”, voor Distelbloem en onze Marx Rutte, moeten natuurlijk wel veilig worden gesteld! Mag ik een teiltje……

  Like

 6. Rob van Marle zegt:

  Volgens Telegraaf dd. 13.12.2014 Verdrag verplicht ECB in te grijpen ofschoon de helft van de ECB liever geen vergroting van de geldhoeveelheid wil, laat staan wederom de geldpers laten draaien voor nog een keer 1.000 miljard maar wat hebben wij gewonnen : Het beleid van de centrale banken heeft een averechts effect. Die hebben het beleid van een kwantitatieve verruiming gevoerd (de ECB wil het ook weer gaan doen)wat een eufemisme is voor het laten doldraaien van de geldpers. Er is voor honderden miljarden geld bijgedrukt en met dat geld hebben de centrale banken leningen opgekocht .De verkopers van de leningen moesten toch wat met hun geld en kochten papier en aandelen voor met het gevolg dat de prijzen daarvan omhoogschoten . Dus de hoge inflatie op de vermogensmarkten, terwijl de gewone inflatie de laatste jaren steeds laag is.

  Het is de perverse uitkomst van acties die goedbedoeld misschien waren, maar een averechts effect . De bedoeling van al dat geld de economie aanzwengelen. Het geld moet rollen is altijd het devies, maar bedrijven gebruikten het niet of nauwelijks om te investeren, terwijl banken eerder minder dan meer krediet verlenen hoe goedkoop het geld daarvoor ook was.

  Het geld kwam op de verkeerde plekken terecht. Niet in de werkelijke economie maar in de financiele economie. Bestaande aandelen en bestaande obligaties voegen niets toe die de welvaart van een land Riscico’s lijken verdwenen te zijn van centrale banken kunnen altijd weer geld bijdrukken. De luchtballon word verder en verder opgeblazen Maar als hij een keer knapt en de inflatie van vermogenstitlels deflatie worden, dan weten wij in ieder geval wie de aanstichters van dat kwaad zijn.,

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Rob van Marle: 13.53. uur. Inderdaad meneer van Marle, het is een grote “luchtballon”. Het is virtueel “GELD”, wat NERGENS door wordt gedekt. Het is een grote MISDAAD, ten opzichte van de MENSHEID, – GELD DAT NIET BESTAAT- maar het is net als met “de nieuwe kleren van de keizer”. De RODE BOJAREN in Brussel leiden ONS naar de AFGROND!! Met geen dank aan de EUROFIELEN van: CDA,PvdA,VVD en D66!

   Like

 7. paulzwueste zegt:

  Uiteindelijk zal de grote afrekening komen!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s