Peiling: Meerderheid van de Litouwers is tegen de invoering van de euro

Screenshot_29

ECB-chef Mario Draghi en de chef van de Bank van Litouwen, Vitas Vasiliauskas, verheugen zich op de invoering van de euro in Litouwen

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel de regering van Litouwen aandringt op de invoering van de euro is 49% van de Litouwers tegen de invoering van de nieuwe munt. Volgens een door eurosceptici in opdracht gegeven peiling is 26% van de Litouwse bevolking voor de invoering. De meerderheid van de Litouwers eist een referendum.

Volgens een actuele peiling is 49% van de Litouwse bevolking tegen de invoering van de euro. Slechts 26% van de Litouwers is voorstander van de invoering of staat er positief tegenover. De peiling vond plaats in opdracht van de Europese Alliantie voor Vrijheid (EUD).

Uit de peiling bleek bovendien dat 57% van de geënquêteerden het fout vindt om de euro in te voeren zonder daar vooraf een referendum over te houden. Slechts 32% beschouwt een referendum als niet noodzakelijk en is het eens met de beslissing van de regering.

64% van alle geënquêteerden betwijfelt of de invoering van de euro de door de regering beloofde voordelen zal opleveren.

Maar ook in andere EU-landen neemt het vertrouwen in de euro en Brussel af. Volgens een peiling van de “Eurobarometer” in september vertrouwt nog maar 43% de EU-instellingen. Van de 18- tot 24-jarige Europeanen nam slechts 28% van alle stemgerechtigden deel aan de laatste Europese verkiezingen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Brussel, ECB, Elite, EU-critici, euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Peiling: Meerderheid van de Litouwers is tegen de invoering van de euro

 1. Jantje Beton zegt:

  Het is een peiling ze douwen net zo door hoe ze dat met Nederland heeft gedaan, die burger daar heeft ook niks te vertellen.de hogere hand beslist.

  Like

 2. Giny zegt:

  Gelijk hebben ze, kijk naar Polen, daar hebben ze nog steeds hun eigen munteenheid!
  De economie draait daar als een tierelier!!!

  Like

 3. Rob van Marle zegt:

  In de telegraaf staat ook al een stukje over die Juncker over Griekenland : “De Grieken weten precies wat een verkeerde verkiezingsuitslag betekekent voor Griekenland hij blijft dus op een ondemocratische manier dreigen

  Like

 4. Maria zegt:

  Tja die Lithouwers schieten op tijd wakker hé, die zien maar al te goed wat de euro heeft gedaan met landen inflatie en rest! Tzijn Oostblokkers mentaliteit dus regering daar gaat niet kunnen afbrengen wat regeringen hier afbrengen, dat gaat daar nog stuiven indien die regering probeert die euro in hun strotten te rammen, zoveelste bevolking van een land dat in opstand komt! goed héél goed!!! laat maar komen de revoluties en opstanden tegen regeringen!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s