De foto die de wereld misleidde

Screenshot_53

(Door: Fré Morel)

Hoe de oorlog in Joegsolavië gemaakt werd door leugens, list en bedrog.

In het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw begonnen Bosnische islamitische fundamentalisten zich te roeren en explodeerde het eeuwenoude kruitvat van de Balkan opnieuw. Wie achter de schermen de verantwoordelijkheid droeg voor het opstoken van het oorlogsvuur werd niet duidelijk. Wél duidelijk werd dat degenen die er (economisch en politiek) wél bij varen óók een belangrijke rol bij de aanstichting toe te kennen valt. Het zorgde ervoor dat de (Bosnische) islamitische en (Servische) christelijke bevolkingsgroepen steeds vijandiger tegenover elkaar kwamen te staan met als resultaat een bloedige Balkanoorlog.

Zoals in elke oorlog werden over en weer wreedheden begaan en al gauw staken geruchten de kop op dat in Servische concentratiekampen Bosnische moslims zouden worden mishandeld en vermoord. Dit was voor de Engelse Tv-zender ‘Independent Televison News’ (ITN) aanleiding een filmploeg op locatie te zenden om deze geruchten te onderzoeken. Eind juli vertrok het ITN-team, dat bestond uit Penny Marshall, Ian Williams en Jeremy Irvin; ze werden vergezeld door Ed Vulliamy, journalist van het blad ‘The Guardian’. Nadat ze de voorgaande dagen eerst enkele andere locaties bezocht hadden, arriveerde het team op 5 augustus 1992 in het Noord-Bosnië gelegen krijgsgevangenkamp Omarska en het vluchtelingenkamp Trnopolje. Tegelijk met het Engelse ITN-team filmde óók de lokale Servische tv-zender ‘Radio Television Serbia’ (RTS) die dag op de beide locaties.

Lees verder>>>
(h/t Bert v. V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, Desinformatie, Europa, Genocide, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, NAVO, nieuw fascisme, Persvrijheid, propaganda, Rotzakken, Servië, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op De foto die de wereld misleidde

 1. koloth zegt:

  Wat is dat toch hé ?
  Zoveel mensen (alleen al in europa) die zich massaal tegen de waarheid ingaan en samenwerken met het kwaad(satan) dat is onverklaarbaar.
  We zien het bij mensen van hoge functies tot laag die staalhard liegen(misschien onbewust ?) en zo de hele wereld naar de knoppen helpen met alle ellendige gevolgen van dien.
  Zie dat maar eens op te lossen.

  Like

 2. Joshua zegt:

  Zo worden wij toch elke dag besodemietert door de NOS en de politiek .

  Like

 3. Cathja zegt:

  De leugen regeert! Je moet wel erg slecht zijn wil je mensen wereldwijd met deze misleidende beelden laten zien welke gruwelijkheden er worden gepleegd door de christenen! En dat allemaal om het ‘nieuws’ dat je zo graag wilt brengen.
  De wereld is door en door verrot! Gelukkig zijn er nog mensen die de waarheid boven tafel halen, en ons laten zien welke leugens ons op de mouw zijn gespeld.
  Het resultaat van dit bedrog is, dat we nog veel kritischer zullen worden als ons wordt verteld hoeveel moslims er weer omgekomen zijn. We zullen het maar met een korrel zout nemen. De waarheid zullen we toch nooit exact weten.
  Op deze manier kijk ik ook naar die zogenaamde vluchtelingen. Al die ‘zielige mensen’ blijken heel vaak nog genoeg power in zich te hebben om in opvangkampen en asielzoekerscentra misdrijven te plegen.
  Hun misdadig gedrag verziekt het voor de mensen die écht vluchteling zijn!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Deze foto herinner ik me nog. Hij werd begin jaren ’90 in verschillende magazines gepubliceerd.
  Nee, dat het hier om mannen ging, die feitelijk aan de BUITENKANT van de omheining stonden, daar had niemand een idee van. Het riep toen alleen maar reacties op als: “Verschrikkelijk! Auswitsch ten voeten uit,” en dergelijke. Ja, die ex-TBC patiënt was wèl een gouden vondst.
  Wat ik me ook nog herinner: De moslims werden tóen al als het grote slachtoffer neergezet. Er wa één verschil met tegenwoordig: Het werd (bewust?) nog zo voorgesteld alsof de Bosnische islam helemaal niet fundamentalistisch wàs. Er werd beweerd, dat ze daar eigenlijk alleen in náám moslim waren en er verder ‘niets aan deden.’ Zelfs werd door de pers benadrukt, dat Bosnische moslimvrouwen géén hoofddoeken droegen en dat ze daar wèl alcohol dronken en meer van die beweringen, die eigenlijk wilden uitdrukken: “Er is daar echt niets aan de hand en nu gaan die Serviërs opeens zo lelijk doen.” Ongelogen, dàt was de boodschap van de media, toentertijd.
  Eén lichtpuntje: Het werd nog niet voorgesteld of fundamentalistische islam en hoofddoeken en al die gein aanvaardbaar zouden zijn; zo ver was het Westen toen nog niet, kennelijk. Er werd juist gedaan, zoals gezegd, of er van zulke dingen geen sprake was. “En nóg…..”
  Ook alweer van A tot Z verdraaid, dus.

  Like

  • Harry zegt:

   Is dat niet het punt waar het grote bedrog aangevangen is ?

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Nee Harry dat bedrog was er altijd.
    Wij hebben het geluk dat er, zolang het nog duurt, via internet de mogelijkheid hebben om ons beter te informeren.
    Bij de Ukraine is dat heel goed te constateren.

    Like

 5. kernrob4 zegt:

  De aanname dat Thaci,een Kosovaarse oorlogsmisdadiger bevriend zou zijn met Bibbi en Arik Sharon lijkt me sterk. In Israël was en is de sympathie voor de Serven enorm. Dat Thaci gedekt was door M. Albright is aannemelijk.en deze kon hem bescherming garanderen. Sharon zeker niet hij was toen in het westen ook een personage non grata wegens de leugens over zijn rol in de drama Sabra en Chatila.
  De stelling van van de overige interessante artikel m.n. over Bibbi en Arik riekt naar antisemitisme. Joden hebben uiteindelijk altijd de schuld. Zelfs in de verre Balkan waar Nederlandse straaljagers drie maanden bommen gooiden op de christelijke hoofdstad van Servië Belgrado.
  Goede morgen.

  Like

 6. Louis Burgemeestre zegt:

  Dat waren een engelse fotograven team die ons besodemietert, waarschijnlijk als wraak voor het begin van de eerste wereld oorlog dat een Serbier de groothertog van de Oostenrijker heeft dood geschoten, dat feitelijk een verwante was van de Engelse koningin Victoria.Duidelijker was de verwantschap ven de Duitse keiser en de Tsaar.Maar ook de Habsburgers was met iedere koningshuizen , verwant.Door hun huwelijks politiek dat niets anders was al hoererij.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Ter aanvulling op de overige reacties. Wat ONS verzwegen werd, zijn de smerige OORLOGSMISDADEN van de MOSLIMLEIDER ORIC, die meer dan 100 Servische dorpen heeft UITGEMOORD. Neen, dat mochten WIJ van de smeerlap CLINTON, de criminelen van de EEG/EU, en de NAVO NIET WETEN!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tom,

   dit wist ik niet. Ik heb destijds het nieuws wel gevolgd, maar niet tot in detail. Ja, het is meer dan smerig dat het onder de pet gehouden wordt dat een moslimleider zoveel Servische (dus christelijke?) dorpen heeft uitgemoord!
   Ik moet zeggen: u bent goed op de hoogte!
   Het is veelzeggend dat deze misdaden niet openbaar gemaakt mochten worden. Dat het om christenen ging zal wel de reden zijn geweest (?).

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Cathja: 15.47. uur. Bedankt voor de reactie, Cathja. Inderdaad, men heeft bewust de Serviërs “de schuld in de schoenen”, geschoven. Het is een smerig pokerspel geweest Cathja. Men maakte van de perfide volgers der Islam, slachtoffers en van de Serviërs daders!

    Like

  • Maria zegt:

   ja idd, wat ze nog niet weten hier of openbaren is dat Putin gans Servië nu onder zijn bescherming heeft genomen bewapend traint tot en met, ook Republika Srpska in Bosnië… toendertijd kon Putin niets doen, lijdzaam toekijken hoe broedervolk de ServIërs uitgemoord werden aan de lopende band ginder, dat zit nu anders hier mogen ze de moslims nog pamperen en steunen daar gaat een heel ander scenario volgen…
   word angstvalling verzwegen dit hier in het westen

   http://www.rferl.org/content/russia-serbia-putin-us-criticism-belgrade/26640165.html

   http://russia-insider.com/en/tv_politics_ukraine/2014/11/04/02-05-02pm/serbs_give_enthusiastic_heros_welcome_putin_hold_first

   http://www.eubusiness.com/news-eu/serbia-diplomacy.y7c

   Like

   • Maria zegt:

    oh ja die south stream pipeline…

    nog geen 1000ste weten ze af van wat Putin aan het doen is om de EU en VS totaal te breken…

    Serbia is one of the countries on the South Stream pipeline, a 16-billion-euro ($21.8 billion) project aimed at reducing Moscow’s reliance on Ukraine as a transit country for its natural gas following disputes with Kiev that led to interrupted gas supplies to Europe.

    The European Commission has said the project was not in line with its rules and threatened to fine member states if they went ahead with construction.

    That prompted Bulgaria to halt work on the project but Serbia has said it will wait until Brussels and Moscow come to an agreement.

    Russia signed the South Stream accord with Serbia in 2008 and plans to begin construction this year.

    Russian giant Gazprom, which is in charge of construction, is also the majority owner of Serbia’s oil monopoly NIS with 51 percent stake.

    nooit afgevraagd waarom het oorverdovend stil is geworden omtrent Servië en zogezegde toetreding tot de EU????

    Like

   • Maria zegt:

    en dit is Servië anno 2014 militair

    netjes verzwegen hier hé die MSM …

    Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @ Maria: 17.00. uur. Goed gedaan van U. Ik beschouw de Seviërs als mijn medebroeders, en sta volkomen achter Servië, en ook achter het Rusland van Poetin!

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Seviërs moet natuurlijk Serviërs zijn!

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  SERVIË HEEFT IN HET VERLEDEN ALTIJD AL PAL GESTAAN TEGEN DE OPRUKKENDE ISLAM!!!!! WAT ‘N VUILE SMERIGE CRIMINEEL MENSONWAARDIG NAVO-EN USA-LEUGEN EN BEDROG-OORLOG TEGEN ONS SERVIË IS DAT GEWEEST IN DE 90-TIGER JAREN.
  MAAR SERVIË ZAL GEWOON OPNIEUW DOORGAAN ZOALS ALTIJD EN ONS EERSTE SCHILD ZIJN EN BLIJVEN TEGEN DIE VERDERFELIJKE ISLAM IN EUROP! HEIL SERVIË!!!!

  Like

 11. Free Citizen zegt:

  Dit is op Vrije Burger herblogden reageerde:
  Volgens mij is de wereld zelden zo voorgelogen en gemanipuleerd en heeft zij zich dat laten welgevallen als toen . . .

  Like

 12. Free Citizen zegt:

  Iets dergelijks lijkt zich nu ook m.b.t. de Oekraïne te voltrekken, zeker na de ramp met de MH17.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s