Het nieuwe Zweden – van de A van asielzoeker tot de R van Reinfeldt

Screenshot_54

Södertälje bij Stockholm

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwe Zweden, zoals dit gevormd werd door de sociaaldemocratische en conservatieve regeringen, onderscheidt zich door een buitenproportioneel hoge opname van asielzoekers. Veel mensen in Zweden vragen zich af of men economische vluchtelingen op moet nemen, gezien de stijgende criminaliteit en de gebrekkige bereidheid om te integreren in de opnemende samenleving. In Zweden bestaat weliswaar geen “Pegida”, maar wel de immigratiekritische partij Zweden-Democraten (SD), die al 13% van de stemmen heeft en die het gelukt is om d.m.v. haar stemgedrag de nieuw gekozen regering ten val te brengen. Bij de nieuwe verkiezingen in maart hoopt de partij op 17% van de stemmen en meer.

Net zoals in Duitsland wordt in Zweden ook ieder plekje benut om de immigratiemassa´s de baas te worden. Aan de Zweedse westkust, in de buurt van Helsingborg, staat aan een groot zandstrand in de gemeente Mellbystrand een strandhotel met een lange traditie. Het werd gebouwd in het jaar 1927 en maakt deel uit van de geschiedenis van Mellbystrand. Ieder jaar trekt het veel vakantiegangers uit heel Zweden aan. Sinds maart van dit jaar is het ietwat verouderde gebouw in handen gekomen van nieuwe pachters, die veel energie hebben gestoken in de uitbreiding van het hotel tot restaurant en conferentiecentrum. Nu heeft “Migrationsverket”, de Zweedse immigratieautoriteit, bepaald dat het hotel asielzoekers moet opnemen. De eigenaren hebben het hotel aan Migrationsverket verhuurd en zullen voortaan Zweeds belastinggeld als huur innen.

De Noorse blogger Fjordman, die uitstekend op de hoogte is van de omstandigheden in Scandinavië, schrijft over het nieuwe, actuele Zweden en stelt de vraag: “Is een land alleen maar een lege ruimte?

Fredrik Reinfeldt was minister-president van Zweden van 2006 tot 2014. Zijn middenrechtse coalitieregering werd in september 2014 naar huis gestuurd. Kennelijk heeft Reinfeldt ooit gezegd dat de oorspronkelijke Zweedse cultuur gewoon alleen maar barbaars zou zijn, al het goede zou uit het buitenland komen. Dat was in het jaar 2006 tijdens een bezoek aan Södertälje bij Stockholm.

In september 2005 werd het politiebureau van Södertälje met een automatisch wapen beschoten, nadat agressieve migranten de plaatselijke politie hadden aangevallen. Het was begonnen met een ruzie, waarbij een Zweeds meisje hoer werd genoemd en zij zich in keiharde bewoordingen tegen deze benaming verdedigde.

Als een bekend politicus gezegd zou hebben dat de Afrikaanse of Aziatische cultuur “gewoon barbaars” zouden zijn, dan zou er onmiddellijk een kreet van verontwaardiging hebben geklonken en zou men hem direct wegens “racisme” hebben opgeroepen af te treden. Zijn carrière zou voorbij geweest zijn. Maar als je de traditie van de Europeanen verachtelijk maakt, dan is dat blijkbaar geen probleem.

De voorsteden van Stockholm en van andere Zweedse steden werden in het voorjaar van 2013 geteisterd door enorme onlusten. Op dit moment vreest men dat het ieder moment tot gelijksoortige opstanden zou kunnen komen. De problemen zijn niet afgenomen. Desondanks weigeren de regerende elites koppig om de massa-immigratie terug te draaien.

In december 2014 werden er elf jonge mannen en jongeren gearresteerd, nadat het in een stadsdeel van Stockholm tot onlusten was gekomen. De politie werd met stenen en Molotovcocktails bekogeld, er werd een park verwoest en er werden auto´s in brand gestoken. De elf worden verdacht van brandstichting, vandalisme en gewelddadige onlusten en men beschuldigt hen van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. “Ze worden nog steeds verhoord”, zei de politiewoordvoerster Kia Samrell tegenover het persbureau TT. Politiewoordvoerster Elisabeth Wernsten zei tegenover de Zweedse radio: “Een getuige heeft gezien hoe een grote groep jongeren samenschoolde, die daarna naar het centrum van Rågsved optrok, waar de school zich bevindt. De getuigen dachten dat de jongeren de ramen van de school wilden ingooien.” Toen de politie kwam, begonnen zij haar met stenen en brandbommen te bekogelen. Een andere politiewoordvoerster, Eva Nilsson, zei dat de gebeurtenis blijkbaar gepland was. “De bende is bij elkaar gekomen om een misdaad te plegen. Het heeft geen zin om de politie op deze manier aan te vallen. Niemand heeft het voorval geprovoceerd”, zei Wernsten.

De school in Rågsved is een van de scholen die het in het land het slechtst doet. Slechts 29% van de leerlingen halen cijfers die goed genoeg zijn om naar een hogere school voor voortgezet onderwijs te kunnen gaan.

In de herfst van 2014 sloot de voormalige minister-president en voormalige voorzitter van de partij “Moderaterna”, Fredrik Reinfeldt, opnieuw iedere vorm van samenwerking met de Zweden-Democraten uit, die de massa-immigratie naar Zweden wil beperken. In een lang interview met de linkse Deense krant “Politiken”wees Reinfeldt de beschuldiging, dat Zweden meer toevlucht zou bieden aan immigranten dan het zou kunnen opnemen, van de jand en zei dat er in de Sandinavische en noordse landen plaats genoeg zou zijn voor meer mensen die op de vlucht zouden zijn voor onderdrukking en oorlog. “Wat betekent het woord ´genoeg´? Zweden is vol? De noordse regio is vol? Dat we met teveel mensen zijn? In de noordse regio wonen 25 miljoen mensen. Ik vlieg vaak over het Zweedse land en zou sommige mensen willen aanbevelen hetzelfde te doen. Er zijn eindeloze velden en bossen. Er is meer ruimte dan je je kunt voorstellen. Diegenen die beweren dat het land vol zou zijn, zouden moeten laten zien waar het vol is.”

Søren Espersen van de Deense Volkspartij (DF) waarschuwde dat de uiterst liberale Zweedse immigratiepolitiek ook voor Denemarken en de andere buurlanden een bedreiging vormt. De verklaring van de voormalige Zweedse minister-president Reinfeldt dat er “genoeg plaats voor meer vluchtelingen” in de noordse landen zou zijn, werd door de voorzitters van verschillende Deense partijen de grond ingeboord. “Dat is voor het eerst dat ik hoor dat de geografische grootte van een land van doorslaggevende betekenis is  voor het feit hoeveel mensen uit andere landen erin zouden passen. Dat is nieuw voor mij. Maar de plaats is niet het probleem – het probleem is dat we voor gigantische economische en culturele problemen staan”, zei Martin Geertsen, de woordvoerder integratiepolitiek van de oppositiepartij “Venstre” tegenover de Deense media. Mette Reissman van de regerende sociaaldemocraten wees de kritiek van Reinfeldt eveneens af en voegde er aan toe dat Denemarken niet het Zweedse ideaal zou volgen een “humanitaire supermacht” te willen zijn.

Zweden is groter dan Duitsland, maar heeft een geringer bevolkingsaantal. Het land heeft een oppervlakte van 450.000 km². De bevolkingsdichtheid van Macau bedraagt op dit moment 20.674 mensen per km². Als je in Zweden zou uitgaan van dezelfde bevolkingsdichtheid als Macau, dan zou men plaats hebben voor 9,3 miljard mensen. Theoretisch zou je de hele wereldbevolking naar Zweden kunnen overbrengen. En er is nog meer plaats in Antarctica. . .

Is een land alleen maar een lege ruimte, dat erop wacht gevuld te worden door consumenten en mensenrechten? Zijn alle culturen gelijk? Kun je Zweden door Somaliërs vervangen en verwachten dat er hetzelfde resultaat uitkomt? Dat schijnt de visie te zijn van de transnationale en globalistische westerse elites, hoewel deze visie zelden zo duidelijk tot uiting wordt gebracht als de heer Reinfeldt dit doet.

Tot ergernis van de westerse regerende elites zijn veel normale Europeanen het hier niet mee eens. Zij beschouwen hun landen als thuislanden van een bepaalde natie. Zij denken niet dat alle culturen gelijk zijn en zijn er helemaal niet blij mee dat zij in hun thuislanden stapsgewijs door buitenlandse stammen vervangen dienen te worden. Is een natie alleen maar een idee, of is het een organische eenheid die bestaat uit mensen met een gemeenschappelijke historie en een gemeenschappelijk erfgoed? Dat is de kernvraag die ten grondslag ligt aan de toenemende spanningen over massa-immigratie in de hele westerse wereld.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Appeasement, Azië, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, demoniseren, Derde Wereld, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Scandinavië, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zweden. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het nieuwe Zweden – van de A van asielzoeker tot de R van Reinfeldt

 1. Vederso zegt:

  Grotendeels lijkt me dit een weergave van het artikel uit de link naar Frontpage; Fjordman. Mooi, Karen Jespersen en Fjordman vechten om de eer wie in deze kwestie (de open ruimte van Reinfeldt) het beste artikel aflevert. Fjordman maakt zeker een kans.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Fjordman? Ongetwijfeld!
   Natúúrlijk dient zich van tijd tot tijd een serieuze concurrent aan, dat is niet meer dan logisch, maar Fjórdman……..

   Like

 2. Jean zegt:

  Waarom worden die wandelende gordelbommen niet “onmiddellijk” opgepakt en ontdoen van die vodden? We leven hier in een seculiere maatschappij waarin waanzin gecontroleerd moet worden naar onze seculiere wetten en in onze maatschappij zijn wandelende gordelbommen ‘verboden’.
  Grijpt de politie niet in dan zullen wij dat zelf gaan doen maar die vuiligheid moet uit ons straatbeeld.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Jean, toevallig waren we gisteren met een heel stel van de site aan het brainstormen in Baarn…..
   Ergens jammer dat jóuw suggestie toen niet de revue gepasseerd is: “Wandelende gordelbommen voor eigen rekening op straat overvallen en die vodden van hun lijf trekken…..LOL! Kóstelijk! (Maar óók inspirerend, stel je gerust!)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s