Razzia’s Turkije begonnen: Erdoğan-critici massaal opgepakt

Screenshot_11

(Door: Michael van der Galien)

Triest, natuurlijk, maar het wordt zo mogelijk nog erger. De politieagenten die Erdoğan in het vizier heeft zijn namelijk degenen die in 2009 onderzoek deden naar mogelijke banden tussen een Turkse organisatie en… Al Qaida:

The suspects are accused of “taking over the sovereignty of the Turkish Republic by pressure and threat, establishing an illegal gang, faking documents, restricting peoples’ freedom and libel.” The officials detained police officials who carried out raids against the Tahşiye Group in 2009, which is allegedly linked to the al-Qaeda.

Kortom, agenten die extremisten willen aanpakken en journalisten die kritiek hebben op Erdoğan worden van de ene op de andere dag ineens achter tralies gezet. Niet in alle gevallen lukt dat – de hoofdredacteur van Zaman kon vanochtend bijvoorbeeld niet worden opgepakt omdat demonstranten hem in bescherming namen (zie foto) – maar over het algemeen gaat het precies zoals sultan Erdoğan heeft gepland.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, democratie, dictatuur, Islamisering, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

15 reacties op Razzia’s Turkije begonnen: Erdoğan-critici massaal opgepakt

 1. OphEUffen zegt:

  Total freak Erdogan loopt al lekker warm voor toetreding tot de EU. Waarom stapte Wilders ook alweer uit de VVD? Wat een visie, wat een vooruitziende blik.

  Like

 2. Rick zegt:

  En die man krijgt, als het aan Rusland ligt, de knop van de Europese gastoevoer in handen. Dat wordt nog lachen 😦

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Hij heeft mein kampf goed bestudeerd, alleen een soort reichtag brand heeft hij gemakshalve overgeslagen.

  Like

 4. Harry zegt:

  Hoorde van een vriend , die een Turkse journaliste ( woonachtig en werkzaam in Turkije) heeft , dat als je iets positiefs over Ataturk zegt, dat je dan ook de volgende dag op het politiebureau zit .

  Heeft iemand het e-mail adres van Rutte ?
  Kunnen we hem allemaal even vragen waarom onze raketten nog in Turkije staan ?
  Wat hebben we daar te beschermen ?

  Like

 5. Vederso zegt:

  Elk fatsoenlijk, democratisch Europa kan nu maar één ding doen en dat is de huidige toetredingsbesprekingen met Turkije in de EU terstond afbreken. Elk ander gebaar is ongeloofwaardig. Dat Turkije nu niet en nooit niet bij de EU mag, is een andere kwestie.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Tja, WAAROM GRIJPT HET TURKSE LEGER NIET IN, CONFORM HUN BELOFTE OM DE SECULIERE STAAT TE BESCHERMEN, DIE DOOR ATATÜRK IN DE JAREN ” 20 VAN DE VORIGE EEUW IS GESTICHT! Wat in Egypte kan, moet ook in Turkije kunnen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Omdat de hele anti-Erdogan legertop al gezuiverd is door de sultan zelf!!! De hele legertop staat achter Erdogan. Daarom!!!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ E.J. Bron: 18.30. uur. En dat is het trieste ervan, Bert. Ik zie Turkije afglijden naar een moslimstaat als Iran. Al het werk van Atatürk voor niets geweest. Hoe goed heeft Geert Wilders het dus gezien.

    Like

   • Als of Ataturk zo goed was!
    Heeft hij de genocides op de christenen erkend?Nee.
    Had hij niet Hatay ingelijfd?
    Had hij niet de inwoners van Dersim uitgemoord?

    Like

 7. Wachteres zegt:

  De Turkse politie is vandaag gebouwen van media binnengevallen die nauw verbonden zijn aan de islamitische prediker Fethullah Gülen, tegenstander van president Tayyip Recep Erdogan. Zeker 23 mensen zijn opgepakt in heel Turkije in een operatie tegen ‘leden van een bende die de macht probeert te grijpen’. De Europese Unie uitte stevige kritiek op de actie.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3811153/2014/12/14/Turkse-politie-arresteert-23-mensen-na-inval-bij-media.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20141214

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Razzia’s organiseren en jatten was de geliefde bezigheid van ene zelfverklaarde profeet, die als voorbeeld dient.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s