VS en EU trappen in Poetin’s “Gouden val”

Screenshot_7

(Door: Irma Schiffers)

Poetin: KGB-agent of Schaakgrootmeester

Beschuldigingen van het Westen in de richting van Poetin zijn van oudsher gebaseerd op het feit dat hij voor de KGB heeft gewerkt. En daarom is hij een wreed en immoreel persoon. Poetin is van alles de schuld. Maar niemand beschuldigt Poetin ooit van gebrek aan intelligentie. Elke beschuldiging tegen deze man is eigenlijk alleen maar om zijn vermogen tot snel analytisch denken en het maken van duidelijke en evenwichtige politieke en economische beslissingen te benadrukken.

Vaak vergelijken de westerse media dit vermogen met de talenten van een grootmeester, het openbaar simultaan kunnen schaken. Gezien de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse economie en het Westen in het algemeen kunnen we concluderen dat de westerse media in dit deel van de beoordeling met betrekking tot de persoonlijkheid van Poetin volkomen gelijk hebben.

Ondanks talrijke succesrapporten in de stijl van Fox News en CNN is vandaag de westerse economie, onder leiding van de Verenigde Staten, in Poetin´s val gelopen, met een uitweg die niemand in het Westen kan zien of zal kunnen vinden. En des te meer het Westen probeert te ontsnappen uit deze val, hoe vaster het zelf zal lopen.

Lees verder>>>
(h/t Peterselie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Westen. Bookmark de permalink .

29 reacties op VS en EU trappen in Poetin’s “Gouden val”

 1. weethetwel zegt:

  Verbluffend heldere analyse. Aanrader, ook voor hen die dit niet willen weten en er de oorzaak van zijn (zoals ophitsers van Baalen en Timmermans).

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Nou barst maar los dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Potje Pokeren met Ome Vladimir ???

  Putin 200 – EU / USA 0

  and still countingggggggggggggggg

  EN ome vladimir is nog niet klaar hoor, nog 2 a 3 kaarten te gaan !!

  VERRASSING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  HEERLIJK, HEERLIJK, HEERLIJK !!!

  MOOI GAAF STUK , DUIDELIJK , NOU JA NIET VOOR van Baalen c.s. !!

  Ben benieuwd, met hoeveel deuren ”’ONZE EIGEN BEA “‘ nu loopt te gooien ???

  DOE EEN GOK, WHAHAHAHAHAHA

  gr. bob

  Like

  • Harry zegt:

   Ach , die arme beatrut woont tegenwoordig zo bescheiden , ze heeft alleen een voordeur , een achterdeur en een wc deur .
   Daar zal ze best zuinig op zijn .

   Like

  • Maria zegt:

   zouden ze beginnen flippen die beaclan???
   of denken ze ze nog steeds dat ze het zijn en de wereld gaan domineren met hun bilderberggroepje nazi groepje onder leiding VS?

   Like

 3. sam zegt:

  De prijs van het “fysiek” goud wordt kunstmatig laag gehouden. Wat een onzin. Dan had ik al voldoende gelezen, de rest van het artikel was van hetzelfde gehalte “onzin”. Mooi verhaaltje voor onder de kerstboom. Maar dat is ook al.

  Like

  • Maria zegt:

   dear Sam geen letter is er gelogen aan dat artikel

   xx

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   duidelijk,maar heeft u ook een argumentatie waarom u het onzin vind ?

   Like

  • koddebeier zegt:

   Keep on dreaming, sam !

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Volg dagelijks de goudkoersen en je zult zien dat er een enorme manipulatie aan de gang is. Er zijn weken geweest dat er op hetzelfde moment, wanneer de markt Klein is, een lading papiergoud gedumpt wordt zonder limiet (wat geen trader zal doen met deze hoeveelheden) om de prijs fors lager te zetten.

   Veeg teken: per 22 december wordt de markt 5 minuten stilgelegt als de goudkoers met 100 dollar per troy ounce verandert. Tussen kerst en begin januari is de markt stil en men is als de dood dat er rare dingen gaan gebeuren. De afkoelingsminuten zijn in het verleden nooit ingevoerd toen de markt omlaag ging. Dus?

   Er komt een moment dat de papieren markt het af moet leggen tegen de fysieke markt. Op de COMEX (belangrijkste goudbeurs) staat tegenover 1 fysieke ounce meer dan 100 papieren ounces. Hetzelfde wat een bank dus doet, marginaal bankieren, in de gedachte dat niemand echt het fysieke wil en de tegenwaarde in dollars afrekent.

   De beste zet van Putin zou zijn dat een russische instantie die papier goud in portefeuille heeft haar goud fysiek wilt uitgeleverd zien. Dan is het amerikaanse spel over.

   Like

   • sam zegt:

    @Joost Visser
    Bedankt voor de prachtige uitleg.
    Maar hetgeen over het hoofd wordt gezien is dat Rusland zelf goud opdelft. Putin dient enkel zijn interne markt aan te spreken. Hij kan en moet dus niet markt-verstorend werken om aan fysiek goud te geraken.
    Je kan jezelf ook de vraag stellen, koopt Putin niet fysiek goud om de Roubel te ondersteunen. Deze is de laatste maanden met 40% in waarde gedaald. Waarschijnlijk wil hij zijn munt een sterkere ruggegraad geven.
    De Amerikaanse dollar heeft enkel de waarde van het papier waarop hij gedrukt is.
    Andere realiteit die veelvuldig over het hoofd wordt gezien, wie is feitelijk de bezitter van de Amerikaanse staatsbons, obligaties enz. die de waarde van de dollar garanderen?
    Juist ja, 10% is in handen van de Russen en 40% in handen van China, en sinds kort in handen van alle Europese landen.
    Dus realiteit is dat Amerika geen enkele inwendige schuld meer heeft.
    Wat als Putin, morgen, beslist om deze 10% ineens bij de opening van Tokyo op de markt te gooien?
    Deze worden (staatsbons enz?) plotsklaps waardeloos, één uur later de opening van de beurs van Shanghai, dan deze van Hong-Kong, dan Europa. En pas 12 uur later deze in de VS. Bij het openen van de deze laatste beurs heb je 2 mogelijkheden;
    Ofwel is WOIII reeds begonnen
    Ofwel is de Dollar reeds met 50% gedevalueerd

    Putin is dus tot op heden nog een brave mens feitelijk.

    Diegenen die papieren goud kopen, dat is meer dan dom. Papier heeft enkel de waarde van het papier. De mensen zullen het trouwens nooit niet leren, vroeger werd aangeraden 10% van je beleggingen in goud te steken. Daarmede werd wel bedoeld fysiek goud en geen waardeloos papier.

    Like

   • Maria zegt:

    Sam

    alle goud reserves van landen liggen in de VS bij de federale bank daar…
    naar mijn mening hebben de VS die ook opgesoupeerd want ze weigeren enig land hun EIGEN goudreserve terug te geven… dus volledig rechtstreeks tref dit alle landen in de EU en erbuiten want geen 1 land zelf heeft nog een goudreserve om financieel zijn munt of andere zaken te ondersteunen, Putin treft hier niets schuld in die red gewoon zijn Rusland en de rest EU gaat ten onder door de VS, zo simpel en klaar als een klontje…

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Goudreserve

    en kijk eens hoe NL overheid in geheim goud terug haalt uit de VS (cadeautje voor oekraine bloedgoud???)

    http://www.nrcq.nl/2014/11/21/nederlandsche-bank-haalt-deel-goudvoorraad-in-geheim-terug

    enne dat geheim van NL bleek niet zo geheim te zijn nu eisen andere landen waaronder België ook zijn goud terug van de VS

    http://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/gaat-ook-belgie-haar-goud-terughalen/

    http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=P61&l=NL

    er moved wat op goudvlak aarde…

    ben eens benieuwd want de VS is niet eigenaar van dat goud ze stockeerden het enkel, als alles valt en de VS weigert de goudvoorraden terug te geven, tja vriendschappelijk zal het er dan niet aan toe gaan met de VS en Europese landen wanneer alles ineenstort hier 😦 ….
    Onderschat Putin niet echt niet…

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Niet alle goud ligt in Amerika. Canada, Engeland, Zwitserland. Allemaal vanuit de historie (tweede WW). Vraagtekens bij de opslag in Amerika kan gesteld worden. Uitgeleasd? Verkocht? Je krijgt het in ieder geval niet een, twee, drie terug. Ook de staafnummering van teruggehaald goud klopt niet.

    Nederland heeft onlangs goud kunnen repatrieren. Dit kan niet anders dan voor een bewezen dienst zijn en dan nog op een manier die niet direct aan een transport Amerika-Nederland wijst.

    Like

  • sam zegt:

   @Maria

   Putin onderschat ik zeker niet. Maar ik denk dat in dit geval Putin er hoegenaamd niets mee heeft maken.
   De hele hetze met goud is nu al meer dan 2 jaar bezig. Verleden jaar alsook dit jaar en zelfs nog een paar maanden terug waarschuwden beurs-analisten, overheidsbanken enz., dat voor de zoveelste keer de er weer een beurskrach ging aankomen.
   Persoonlijk geloof ik dat ook, en ik ben niet de enige.
   Amerikaanse zeer rijke inwoners hebben een groot deel van hun kapitaal omgezet in goud, en dan spreken we over miljarden dollars. De omzetting kan alleen gebeuren in papieren goud. Daar er op de hele aarde niet voldoende fysiek goud aanwezig is. Hetzelfde had ik trouwens reeds, een tijdje terug, als een reactie op een artikel op deze site geschreven. Moest alle papieren goud fysiek aanwezig zijn dan had dit een volume van de maan.
   Er bestaan beurstechnieken waarbij het mogelijk is door voor onmiddellijk voor 1 miljard dollar papieren goud te verkopen, winst te maken. Dit heet short selling. In dit geval wordt beurskoers negatief beïnvloed wordt. En een koersdaling tot gevolg heeft.
   In plaats van Putin zijn het de Amerikaanse miljardairs die veel geld in hun zakken steken en niet Putin.
   Hetgeen nu gebeurd heeft weinig te maken met goud op zich, maar eerder met doelbewuste beursmanipulatie om grote winsten op te strijken. Een aantal jaren terug is dit reeds gebeurd met koper, zink en ga zo maar door.

   Like

   • Maria zegt:

    wel je slaat nagel op de kop met de VS.
    familie rockefeller en EU familie rothschild dat zijn de bastards op aarde die alle banken bezitten en het goud erin of opkochten, afpakten van anderen, verder moet je niet gaan zoeken, deze 2 families met andere illuminatie gekken veroorzaakten de beurs chrash in 1928 financierden WOI en WOII die zijn degene achter de schermen die gans de planeet laten dansen zoals zij dat willen… zij zijn de beurs manipulatie ten voeten uit want alles is van hen hun tentakels zitten overal op de planeet, niet meer in Rusland delen van Azië daarom willen ze ons allen dan maar in die WOIII storten
    ECB is ook van de rothschilds alles is van hen op aarde….
    Satanische families zijn dat die alles en iedereen tegen elkaar uitspelen en alles van politiek in hun zakken gekocht hebben… dmv bilderberggroepje opgericht en zo alles chanteren manipuleren en omkopen… dat zijn de leiders achter de schermen de rest zijn allen puppets van hen!

    Like

   • Maria zegt:

    hier zoek maar op alle manieren op, feit blijft dat die rothschilds alle centrale banken op aarde bezitten…

    http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/07/rothschilds-geldmachine/#.VI6uHpsbKM8

    http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm

    dan de rockefellers VS hun rol op aarde

    http://www.zonnewind.be/geschiedenis/the-crown-de-kroon/the-group.shtml

    die 2 families controleren alles er zijn er nog 11 anderen maar deze 2 staan aan de top van de aarde altijd in oorlogen te hebben gebracht en domineren alles op de planeet qua olie geld, goud, macht, politiek kortom alles…

    Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Goed stuk duidelijk en te begrijpen voor een ieder.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  If US sends weapons to Ukraine, Russia should send troops’ – lawmaker

  A leftist MP has said the US Senate’s decision to arm the Kiev regime should prompt ‘adequate measures’ from Russia, such as deploying military force on Ukrainian territory before the threat becomes too high.

  “The decision of the US Senate is extremely dangerous. If it is supported by the House of Representatives and signed by their president, Russia must reply with adequate measures,” Mikhail Yemelyanov of the Fair Russia party told reporters on Friday.

  “It is quite possible that we should return to the decision by our Upper House and give the Russian president an opportunity to use military force on Ukrainian territory preemptively. We should not wait until Ukraine is armed and becomes really dangerous,” the lawmaker stated.

  Yemelyanov also noted that in his opinion the US Senate’s decision to arm Ukraine had revealed that Washington wasn’t interested in the de-escalation of the Ukrainian conflict. He then said that US actions gave him the impression they was seeking to turn Ukraine into some sort of an “international militant targeting the Russian Federation.”

  “In a few years Ukraine will turn into a poor and hungry country with an anti-Russian government that will teach its population to hate Russia. They will be armed to the teeth and Ukraine and US reluctance to recognize the Russian Federation within its current borders would always provoke conflicts,” the MP said.

  The US Senate on Thursday passed the so called “Ukraine Freedom Support Act” allowing for the provision of lethal and non-lethal aid to Ukraine and imposing additional sanctions against Russia. The bill was passed by a unanimous vote, according to one of its main sponsors – Republican Senator Bob Corker. The motion is yet to be passed by the US House of Representatives.

  The bill was opposed by US President Barack Obama, who spoke before the White House Export Council on Thursday and said that the move would be counterproductive and create divisions with Washington’s European allies.

  On March 1 this year, the Upper House of the Russian Parliament – the Federation Council – approved a resolution allowing the president to use military force on the territory of Ukraine “until the normalization of the social and political situation in that country.” The resolution was adopted in accordance with the first part of Article 102 of the constitution of the Russian Federation.

  However, on June 25 the Federation Council voted to repeal the legislation following a request from Vladimir Putin. The Russian president instigated the move from a desire to discharge tensions in view of the three-party talks on a peaceful settlement in the East and South-East of Ukraine.

  Federation Council chair, Valentina Matviyenko, said after the June vote that Russia would continue monitoring the situation in Ukraine, but added that she personally didn’t believe that the Upper House would vote again to adopt legislation allowing military action in Ukraine.

  http://rt.com/politics/213807-american-weaponry-russia-troops-ukraine/

  Like

 6. Maria zegt:

  Tja wat ik al schreef en openbaarde over China (de stille waar je doodsbang van moet zijn en niet de amerikaan die als olifant in een porseleinen kast tekeer gaat) word hier perfect weergegeven waarom de vs nooit van zijn leven een oorlog kan opstarten tegen Rusland, de economische belangen van Rusland en China zijn 1… En militair is de NATO een joke tegen deze 2 landen.
  Wij zitten hier opgezadeld met een bende gekken die nada zero verstand hebben van iets en het westen in de totale afgrond gaan brengen!!!!
  kan het tot in treurnis blijven schrijven de enige redding is dat westerse bevolkingen OPSTAAN en de EU met zijn gekken erin breekt, is het enige lichtpuntje, die bende gekken offeren ons liever op dan ooit een stap opzij te zetten en doen gewoon verder met hun zelfmoord actie via oekraine… sorry voor het schrijven maar de enige oplossing is zoals Franse revolutie doen en alles en iedereen in dat gekkenhuis van waanzin te elimineren…
  Vraag me echt af of dit nog mogelijk zal zijn en op tijd??
  Het is zoals die Godfrey Bloom zegt, dit is de enige oplossing om niet totaal volledig ten onder te gaan en zelf een derde wereldland te worden waar we dan onder de islam uitgemoord gaan worden… Is keihard wat ik schrijf maar de enige oplossing…

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Moscow to Sweden: Alleged ‘colliding’ jet 70km from civil route, used NATO tactics

  Russia’s Defense Ministry has dismissed Sweden’s accusation that an unresponsive Russian military aircraft nearly collided with a passenger plane over the Baltic Sea. The ministry added that NATO planes in the area also have their transponders turned off.

  READ MORE: Retraining reservists and rearming! Baltic countries got bellicose over ‘Russian threat’

  The Russian aircraft in question was 70 kilometers away from the flight path of a passenger jet taking off from Copenhagen, and thus there were “no prerequisites” for collision between the two, Defense Ministry spokesman Major General Igor Konashenkov said in a statement. He also denied allegations that the military jet was flying right above southern Sweden, breaching its airspace.

  “The flight was in strict accordance with international laws on the use of airspace and did not violate state borders while remaining at a safe distance from the routes of civil aircrafts,” Konashenkov said.

  Earlier on Saturday, Swedish Defense Minister Peter Hultqvist told local radio that the Russian jet had its transponders turned off so it could fly undetected, and claimed that it nearly crashed into a passenger plane over Sweden.

  “This is serious. This is inappropriate. This is outright dangerous when you turn off the transponder,” Hultqvist said.

  Konashenkov called Hultqvist’s assessment of the Russian jet being invisible – and thus dangerous – a “deception,” pointing out that none of NATO’s spy and patrol jets operating in the region have their transponders turned on. That, however, does not prevent Russia from detecting them.

  Portuguese Air Force fighter F-16 (R) and Canadian Air Force fighter CF-18 Hornet patrol over Baltics air space, from the Zokniai air base near Siauliai November 20, 2014.(Reuters / Ints Kalnins)

  Portuguese Air Force fighter F-16 (R) and Canadian Air Force fighter CF-18 Hornet patrol over Baltics air space, from the Zokniai air base near Siauliai November 20, 2014.(Reuters / Ints Kalnins)

  “I want to particularly stress that the flights of NATO military planes in the international space on Russia’s borders – which have intensified more than threefold over the last months – are always conducted with disabled transponders. But that does not mean that the Russian airspace control are not able to detect them,” the spokesman stressed.

  As recently as December 12, the country’s detection system spotted a NATO RC-135 reconnaissance aircraft in the same area where the supposed “incident” with the Russian jet took place – only closer to the civilian aircraft route, Konashenkov revealed.

  READ MORE: Mistaken identity: French plane entered Swedish air space – not Russian as reported

  NATO has recently stepped up its military flights in the region, due to a perceived Russian threat and the need to reassure the allied Baltic states. It comes against the backdrop of tensions over Ukraine.

  Meanwhile, the defense minister of the non-NATO Sweden announced that the nation is planning to retrain about 7,500 reservists who have served in the Swedish army since 2004.

  “The armed forces will be able to carry out fully-manned war preparations which will result in increased operational capacity,” Hultqvist explained, justifying the plans.

  Peace activist Jan Oberg told RT that the move is in line with the anti-Russian mood in the country’s media and politics, triggered by the Ukraine crisis.

  “The whole thing comes from the Ukrainian crisis – and that was predominantly not created by Russia, but by the West,” Oberg said. “It could be very much to show that we are doing something. You have to follow up on the fact that the Swedish media and political debate in this country are very anti-Russian and that the interpretation what happened in Ukraine has not been very balanced.”

  “There is a very uniform media structure in this country. I am sad to say that it is the case. It has become worse over time.”

  Back in October, Swedish media went on a wild goose chase for a phantom submarine, alleged to be Russian – even though the knowledge of identity was later denied by the Swedish military.

  It all started with a blurry image. A week of searches led to nothing, but cost the Swedish taxpayers almost $3 million dollars.

  READ MORE: Sweden confirms mysterious foreign vessel entered its waters back in October
  NATO’s reach

  NATO has recently launched a massive military build-up of troops in the Baltic states and other Eastern European NATO member states, following the crisis in Ukraine.

  The alliance argues that the expansion is needed to show support and assure that NATO members are protected from a possible attack by Russia.

  The US-led alliance has also been boosting its presence through military exercises held on a regular basis.

  NATO’s new chief, Jens Stoltenberg, boasted of the bloc’s successes in December.

  CV-90 combat vehicles from the Norwegian army attend the Silver Arrow NATO military exercise in Adazi, Latvia.(Reuters / Ints Kalnins)

  CV-90 combat vehicles from the Norwegian army attend the Silver Arrow NATO military exercise in Adazi, Latvia.(Reuters / Ints Kalnins)

  “We have already boosted our presence in the eastern part of our alliance. We have five times more planes in the air. Our forces start an exercise every two days. And we have also increased the number of ships in the Baltic and the Black Seas,” Stoltenberg told reporters.

  One of the most recent war games included servicemen from nine NATO member states participating in nearly two weeks of military exercises in Lithuania.

  READ MORE: Iron Sword 2014: NATO stages massive military drill in Lithuania

  However, Moscow sees NATO expansion towards its borders as an aggressive move, and a violation of post-Cold War agreements.

  In early December, Russia’s deputy foreign minister Sergey Ryabkov called the build-up of NATO forces in Eastern Europe hostile and destabilizing to the Baltic, once the safest region in Europe.

  READ MORE: NATO destabilizing Baltic by stationing nuke-capable aircraft – Moscow

  In November, Moscow said that NATO exercises next to Russian borders have “a clearly anti-Russian nature,” and will scarcely contribute to European safety. [http://rt.com/news/204415-nato-europe-drills-russia/]

  http://rt.com/news/214259-russian-aircraft-incident-deception/

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  War Drums Beat Louder & Faster Between U.S. & Russia
  Posted on December 14, 2014 by Eric Zuesse.

  Eric Zuesse

  On Saturday, December 13th, Russian media reported that U.S. President Obama evidently can’t wait to sign the congressional authorization for war against Russia (which has already been passed in draft form by 98% of U.S. House members and 100% of U.S. Senate members), and that he is already shipping military supplies into Ukraine for use against Ukraine’s ethnic Russians that the Ukrainian Government is trying to eliminate.

  Mikhail Emelyanov, a leading Russian parliamentarian, was quoted as saying on Saturday, Russia “cannot calmly watch as the US arms Ukraine with the most modern lethal weapons. In this regard, we should not appear weak. The situation is very alarming. Judging by US intentions, they want to turn Ukraine into a fighting platform against Russia.”

  The popular Russian website “Colonel Cassad” reports that the reason why Ukraine’s airports in Zaporozyhe, Kharkov and Dnepropetrovsk mysteriously shut down for other traffic on Saturday was to unload weapons-shipments from the U.S. Specifically, it said that, at Zaporozyhe, “one of the airport workers replied that the airport has to be prepared to accept military aircraft with equipment, including Kharkov and Dnepropetrovsk. The equipment is expected from the United States.” For the time being, civilian traffic at all three of those airports is being reduced during the next few days, in order to unload that U.S. freight.

  Also reported Saturday at fortruss.blogspot was that, “Right now at Zaporozhye airport they are unloading two transport planes from USA. Cargo is in boxes. According to additional information two more planes are expected to arrive.”

  Just one day prior, Foreign Policy had bannered on Friday, “Who Will Foot the Bill in Ukraine?” and their reporter naively claimed that, “little aid is forthcoming for Ukraine as its government faces a shortfall.”

  The “aid” is actually already coming, in the form of U.S. military cargo shipments, gratis from U.S. taxpayers (though hardly gratis from the U.S. armaments-makers, whose business is booming from this). And the Ukraine “government faces a shortfall” thing is actually far worse than that: as Forbes’s Mark Adomanis headlined on April 15th, “Ukraine’s Economy Is Nearing Collapse.” He reported, “The central bank was forced to take such desperate measures because the currency has been in free fall, losing more than 35% of its value against the dollar this year. The Hryvnia has been the world’s worst performing currency in 2014.” And: “The only reason that things haven’t totally imploded is because of the $18 billion package of assistance from the IMF and the $9 billion in additional assistance pledged by the United States and the European Union. This financial assistance is desperately needed and will obviously help the Ukrainian government keep the lights on. The problem is that Ukraine’s funding needs aren’t a static target but are directly influenced by changes in its economic outlook. Since that economic outlook is darkening, Ukraine’s already large funding needs have grown commensurately.”

  Forbes’s Kenneth Rapoza then noted on November 12th, “The nation’s currency, the hryvnia, has lost 91.5% of its value so far this year.”

  On December 11th, Ukraine’s new Minister of Economic Development admitted, “By and large, the state is bankrupt.”

  So: U.S. and European taxpayers will be funding all of those ‘loans,’ which will never be paid back, they’re actually donations instead of loans, because Ukraine was already tens of billions of dollars in debt even before the West took over; and none of these additional ‘debts’ will be able to be paid back one cent unless and until those earlier debts are, which will never be possible in that spiraling-downward country, which is now designing a military graveyard with a capacity for 250,000 fresh corpses of Ukrainian soldiers, and that’s not a very productive “investment” for any country to be making. America’s ‘investment’ in Ukraine is an ‘investment’ in corpses; and far more of those will be of the millions of residents in the targeted region than of the soldiers on either side of the conflict.

  One of Russia’s loans to Ukraine has a provision saying that if Ukraine’s ratio of debt to GDP exceeds 60%, then Russia can demand and Ukraine must pay in cash the full due amount. The ratio has already exceeded that, but the official figure won’t be announced until March 2015, and, as Britain’s Economist noted, “That could trigger a default on all Ukraine’s other international bonds (which are worth about $16 billion up to 2023).” So: all of the money that is being ‘loaned’ to Ukraine now is purely a donation, since Russia will certainly pull the plug and flush Ukraine down the toilet this coming Spring. Then, all of a sudden, that $16 billion in cash will need to be put up by the Ukrainian Government, and whatever there is to put up, practically all of it will have to be paid to Ukraine’s old chief lender: Russia. The West will get little or nothing of it.

  Washington isn’t out to help the Ukrainian people; it’s solely using Ukraine as a launching-pad for WW III against Russia. That’s all it’s “good for” now. And that’s what Obama is using it for: to slaughter, first, the residents in the parts of Ukraine that refuse to be ruled by the regime that Obama put in place; and, then, everybody else.

  If this sounds crazy (and of course it does), then please ask your two Senators and your one Representative in the House: “Why did you vote to approve sending weapons to the Ukrainian Government?” (Mine refuses to answer.)

  Please then report back here, in the reader-comments below, what the answer to that question is. Everyone who reads this article here will be interested to know what the answer to that question is.

  Here is the list of the only 10 members of Congress who voted no on that bill, and all of them are in the House:

  California’s George Miller (D)

  California’s Dana Rohrabacher (R)

  Florida’s Alan Grayson (D)

  Florida’s Alcee Hastings (D)

  Kentucky’s Thomas Massie (R)

  Michigan’s Justin Amash (R)

  North Carolina’s Walter Jones (R)

  Tennessee’s John Duncan (R)

  Texas’s Beto O’Rourke (D)

  Washington’s Jim McDermott (D)

  If any of those Representatives happens to be yours, then don’t ask him why he voted for the bill; he voted against it.

  http://www.washingtonsblog.com/2014/12/war-drums-beat-louder-faster-u-s-russia.html

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Ja, Rusland is nu eenmaal geen Lybie en Poetin is geen Khadaffi.
  En daarom kan men Rusland niet stoppen wanneer zij de petrodollar ondermijnen, als tegenmaatregel op de expansie van de NATO in de Russische achtertuin.
  Wat zei .de door links vanouds zo verguisde Hendrik Colijn destijds ook alweer over het loslaten van de gouden standaard?
  DAN WORDEN WIJ MUNTVERVALSERS.
  En gezien het feit dat de pleuro ook aan de dollar is gekoppeld impliceert dat deze pleuro dus in dubbel opzicht in feite monopolygeld en WC papier is waar niks tegenover staat.
  De voor ons land op termijn onvermijdelijke terugkeer naar de gulden, bij de instorting van zowel de petrodollar als de pleuro (de vraag is alleen, wie van de twee het eerste valt) zal dus tevens gepaard moeten gaan aan de herinvoering van de gouden standaard.
  Dan krijgt Colijn dus, 80 jaar na dato, alsnog gelijk!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Taljaard: 16.37. uur, op 14/12. En daarin had Colijn gelijk. Ik weet dat Colijn snoeihard was, en zou zeker met hem van mening verschillen over veel zaken, als hij nu nog leefde en in de politiek zat. Maar ten aanzien van “de gouden standaard”, had en heeft hij volkomen gelijk. GELDWAARDE NIET GEDEKT DOOR GOUD= INDERDAAD MONOPOLYGELD, en is een MISDAAD tegen iedere burger.

   Like

 10. Vederso zegt:

  Item op Nieuwsuur over Rusland om 22.00 uur Ned. 2 (hééé, da’s ook toevallig, hoe zou nu dat komen?) Even kijken of we ook een warme trui moeten gaan aanschaffen.

  Like

 11. France, Belgium and Austria are reportedly about to join the Netherlands in repatriating their gold. http://www.sott.net/…/289616-SOTT-EXCLUSIVE-A-picture-worth…
  http://www.zerohedge.com/…/breaking-austria-considers-repat…
  https://www.bullionstar.com/…/belgium-investigating-to-rep…/
  Germany gave up after only 5 out of the promised 37 tonnes was repatriated in 2013; Germany had asked the Fed to return 300 tonnes, and the Fed said that they would take 7 years. http://kingworldnews.com/…/19_Insider_Exposes_Shocking_Trut…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s