Wij zijn het volk

Screenshot_55

(Door: Joost Niemöller)

Als ik de Nederlandse kranten mag geloven vandaag, gaat het maar om één ding: Hoe lang blijft Samsom nog aan. En daaraan verbonden de vraag: stort de PvdA in. Nu, dat zijn allemaal leuke spelletjes, maar het is totaal irrelevant. Nederland wordt al sinds jaar en dag geregeerd door een internationaal voelende klasse. Die klasse bevindt zich in de PvdA, maar net zo goed in de VVD, het CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie. Daarnaast is er een meer nationalistisch voelende tegenbeweging, die bestaat uit de PVV (daarvoor LPF, daarvoor de Centrumbeweging, daarvoor DS70,/Boerenpartij), SGP, en, deels, SP. Dat is de werkelijke scheiding in dit land.

Lees verder>>>
(h/t Vederso)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, political correctness, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wij zijn het volk

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  dus schouders d’r onder, vooruit met de geit
  want we hebben nog altijd elkaar,
  dus lach naast de kiespijn om de narigheid,
  het uur van de waarheid is daar !

  Like

 2. Marc B zegt:

  “Er wordt gedaan alsof Nederland verdeeld is in een rechts en een links kamp..”, zegt Joost. Ik ken niemand die zich bewust is van dit politieke feit, maar links Nederland werd door rechts gepacificeerd bij de verkiezingen van 1986. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart dat jaar ontstond voor het eerst 1917 een ruime linkse meerderheid. In de twee maanden hierop volgend werd de PvdA een winst van wel 20 zetels voorspeld, hoofdzakelijk afkomstig van het CDA. De kiezer stemde strategisch, en in mei won de PvdA inderdaad: vijf zetels, alle afkomstig van klein links! De linkse meerderheid van maart definitief van de baan: de rechtse meerderheid had slechts een signaal willen afgeven aan het CDA-bestuur.

  In de jaren hierna stortte de PvdA ideologisch in elkaar. Den Uyl introduceerde zelf Wim Kok, die niet veel later openlijk afstand deed van de arbeidersideologie met zijn oproep tot het ‘afschudden van linkse veren’, en Woltgens lancering van ‘Schuivende panelen”. waarmee de PvdA definitief socialistische partij af werd. Wat overbleef was een make-up van internationalistisch medelijden met de ‘zwakkere’, waarbij deze zwakkere in het vervolg voortaan consequent werd ingevuld door nieuwe categorieën als ‘economisch vluchteling’, een eufemisme voor mensen van buiten ons land die uitsluitend uit waren op werk en / of verzorgingsstaat.

  Het resultaat zien we nu doordat de echt zwakkeren door de huidige regering van PvdA en VVD finaal afgemaakt worden: sluiting van bejaardentehuizen, een nog verdere vernietiging van wat ooit een huizenmarkt was, enz.

  Een overwinning van het toenmalige Links over rechts bestond echter wel: de electoraal beperkte en naar rechts schuivende PvdA was nu voor VVD en CDA een aantrekkelijke partner. De PvdA had zijn lesje geleerd, eerst doordat het door Van Agt na 1977 op het zijspoor was gerangeerd, daarna in 1986 door de overduidelijk versplintering van het, sinds 1917 geldende, socialistische ideaal om door verkiezingen aan een links meerderheid te komen. Binnen het Nederlandse systeem van accommodatie (het Poldermodel) dienden VVD en CDA voor het oog van de PvdA-kiezer cosmetische toenaderingen te doen. Dit werd gevonden in een toenemend internationale solidariteit, ondersteund door de opvatting dat ‘de arbeider’ als gevolg van modernisering van de economie door het kapitalistisch systeem (opkomst robots en pc) niet langer bestond, en het socialisme zijn bestaansrecht verloor.

  Dat ‘de arbeider’ symbool stond voor alle ‘sociaal zwakken’ werd door de PvdA nog wel erkend, maar met het oog op de niet gehaalde doelstelling van een door de PvdA aangestuurde linkse parlementaire meerderheid, legde de PvdA de nadruk op de ‘internationaal’ zwakkere, in casu de arbeidsmigrant uit vreemde cultuur (, ongeacht de aard van die cultuur!). Hierbij vond de PvdA aansluiting bij het zachtmoedige christendom binnen het CDA. Zo ontstond het beeld van de zielige allochtoon die door de onderdrukkende Nederlandse maatschappij het leven onmogelijk gemaakt werd. Onbeperkte steun diende voortaan aan de (per definitie altijd) sociaal zwakke allochtoon gegeven te worden, en raakte de maatschappelijk zwakkere van autochtone afkomst uit beeld.
  De VVD sloot zich aan bij dit ‘socialistisch-christelijke’ internationalisme, goed beseffende dat dit internationalisme als zodanig een typerend kenmerk van het kapitalisme is.

  Alle partijen, ook de machtsbeluste oppositie (GL, CU, D66) hebben echter één grote overeenkomst die door hen niet genoemd wordt, en door anderen niet opgemerkt: ze willen allemaal hun idealen via de staat verwezenlijken. Geregeerd zal worden via wet, parlement en de altijd aanwezige overheid. Dat wetgeving, door het gebrek aan gezonde concurrentie tussen partijen, een grote kleffe natte hap is geworden, waarbij de rechtsstaat zijn wezenlijke functie verliest en verloren heeft (eenvoudigweg door de rechterlijke macht binnen nieuwe wetgeving niet die plaats toe te kennen die het normaliter wel had moeten hebben!), dat alles zullen regeringspartijen en meewerkende oppositie worst zijn. Als zij maar mee mogen sturen, al is het nog maar zo’n klein beetje.

  En zo is van de aanvankelijke functie van de staat, namelijk bescherming voor bieden aan het binnen de grenzen wonende volk van die staat, een schandelijk lachertje gemaakt.

  Hierna moet het (zowel als gevolg van door de wet gestelde doelen als naar haar eigen wezen) onderuit gaan van de rechterlijke macht onder de loep genomen worden.

  Like

 3. Marc B zegt:

  Toevoeging: uit dit bovenstaand verhaal is dus te destilleren dat Nederland géén, ik herhaal géén, liberale partij kent, want elke liberale partij, of partij met liberale tendensen, werken altijd via de staat!

  En dat is dus fnuikend voor ons allemaal.

  Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Terug naar God zo als dat in het begin van onze Nederlandse bestaan was geweest, toen wij een Gouden eeuw hebben meegemaakt en alle oorlogen gewonnen hebben,tegen de machtigsten dezer Aarde.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  In Nederland, kunnen WIJ beter zeggen: ” WIJ ZIJN DE SCHAPEN”. Dankzij tientallen jaren socialistische propaganda, en domme programma’s via de gelijkgeschakelde omroepen, zoals: “Boer zoekt vrouw”, “Gooise vrouwen”, ” In Holland staat een huis”, is een groot gedeelte van de Nederlanders verwijfd geraakt, en komen dus NIET in ACTIE! Ook de saamhorigheid laat veel te wensen over. Ik maak een uitzonderingen voor volgers van deze site, en ook nog echte vaderlanders, die grote moeite hebben met het teloor gaan van ONS NEDERLAND.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  In regel 6: uitzonderingen moet zijn uitzondering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s