Commentaar: Martelingen

Screenshot_12

(Door: Martin van Vliet)

Het Senaatsrapport over de martelingen van CIA, dat vorige week het licht zag, is u vast niet ontgaan. Aanvankelijk stortte de “kwaliteitspers” zich op het rapport, maar al snel luwde de belangstelling van de pers, waarschijnlijk uit angst om niet alleen de Republikeinen te beschadigen, maar ook de Obama-regering. In de VS veel reacties uiteraard. De “respectabele” Republikeinse Senator John McCain omarmde het rapport, maar Charles Krauthammer van de Washington Post kraakte het af en schrijft:

“To make that case, to produce a prosecutorial brief so entirely and relentlessly one-sided, the committee report (written solely by Democrats) excluded any testimony from the people involved and variously accused. None. No interviews, no hearings, no statements.

The excuse offered by the committee is that a parallel Justice Department inquiry precluded committee interviews. Rubbish. That inquiry ended in 2012. It’s December 2014. Why didn’t they take testimony in the interval? Moreover, even during the Justice Department investigation, the three CIA directors and many other officials were exempt from any restrictions. Why weren’t they interviewed.” (Washington Post 12 -12-14 http://pocket.co/sB4IF)

Paul Brill (de VK 13-12-14) schreef hierover een evenwichtig artikel en toen ik hem confronteerde met de mening van Krauthammer zei hij dat hij McCain hoger aansloeg dan Krauthammer. Dat kan wel waar zijn, maar Krauthammer heeft zeker een punt.

Tenslotte wil ik u de mening van Dick Cheney, vicepresident onder Bush jr., niet onthouden.

“Het werkte. Het werkte absoluut”, zei Cheney vandaag volgens de Huffington Post. “Ik zou het zo weer doen.” Het martelprogramma van de CIA was volgens hem bedoeld om de “bastards” die 11 september planden te pakken.

Volgens het Senaatsrapport over het martelprogramma waren de gedwongen voedingen, waarbij soms bij gevangenen gepureerde humus of pasta rectaal ingebracht werd, medisch gezien onnodig. Maar Cheney wijst dat van de hand en zegt dat er wel medische noodzaak was. Ook heeft hij weinig op met de onschuldigen die vastzaten in Guantánamo Bay. “Ik maak me méér zorgen over de slechten die vrijgelaten zijn dan over de onschuldigen die vastzaten.” (Powned.tv 14-12-14)

Ik ben altijd een fan geweest van Cheney en Bush.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in mainstream-media, Obama, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Commentaar: Martelingen

 1. Charles Martel zegt:

  Het hele rapport is blijkbaar een zelfmoordaanslag van iemand die als eerste islamitische president van de VS de geschiedenis wil ingaan.

  Like

 2. Jan zegt:

  De enige reden waarom het rapport zo negatief is is omdat het bewind in Washington het de CIA haat, het leger haat, Amerika haat, kortom alles wat Amerikaans is, behalve de dollars die zij bij elkaar graaien. $40 miljoen belastinggeld kostte de rotzooi, een koopje vergeleken met de niet werkende Obamacare, waarvan de kosten nu ver voorbij de $1 miljard zijn en niets anders is dan een belastingverhogen, schandaal nr 1000 en nog wat.
  Leon Panetta heeft in zijn boek ‘Worthy Fights: A Memoir of Leadership in War and Peace’* geschreven dat ‘martelen’ van Al Qaida terroristen heeft geleid tot het vinden van Bin Laden zodat hij geliquideerd kon worden. Panetta is een onvervalste Democraat. Dat CIA-rapport is dus niets anders dan agit-prop van het ergste soort.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Gel*l. Dagelijks worden hier bejaarden gemarteld voor hun geld en pincode. En scholieren voor hun zakgeld en telefoon. We kunnen ons beter druk maken om het falen van politie en justitie dan ons druk maken over wat Amerika doet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s