Hamas wil Judea en Samaria “bevrijden”

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hamas-functionaris Mahmud al-Zahar heeft afgelopen weekend de ware bedoelingen van de Palestijnse terreurbeweging Hamas met Judea en Samaria bekendgemaakt. In een toespraak ter gelegenheid van de 27e verjaardag van de oprichting van Hamas zei al-Zahar: “Net zoals wij Gaza bevrijd hebben, daar een juiste regering hebben geïnstalleerd, een zegevierend leger hebben opgebouwd en een veiligheidsapparaat hebben gecreëerd om de vijand te bestrijden, zo zullen we ook optreden op de hele ´Westelijke Jordaanoever´/´West Bank´. Dit dient allemaal ter voorbereiding op onze verschijning in heel Palestina.”

Tijdens de toespraak van de functionaris werd duidelijk dat er sprake is van een diepe kloof en openlijke haat tussen de Palestijnse groeperingen. Bovendient voert Hamas al wekenlang een soort psychologische oorlog tegen Israël. Er werden demonstratief rakettesten gehouden en raketten boven zee afgevuurd. Zondag vond er in Gaza een grote militaire parade plaats om macht te tonen.

Al voor de Israëlische operatie “Protective Edge” in de Gazastrook afgelopen zomer hadden de Palestijnse bewegingen Hamas en Fatah gesprekken gevoerd over een gezamenlijke regering. Die begon begin juni met haar werkzaamheden. Tegelijkertijd echter werkte Hamas er aan om de Fatah-partij, inclusief president Mahmoud Abbas, ten val te brengen. De door Hamas opgebouwde infrastructuur in Judea en Samaria (de zogenaamde “West Bank”) werd midden augustus door de Israëlische geheime dienst Shin Beth ontdekt en vernietigd. Bovendien werden er 93 Hamas-activisten gearresteerd, die ermee bezig waren om in Judea en Samaria geld en wapens op te slaan.

Tot nu toe had Hamas berichten, volgens welke zij van plan zou zijn de controle over de “West Bank” over te nemen, ontkend. De als terreurbeweging gekwalificeerde radicaalislamitische groepering heerst in de Gazastrook. Verleden week had al-Zahar Fatah ervan beschuldigd Hamas als een vijand te behandelen. In een verklaring geeft al-Zahar Fatah nu de schuld van de belegering van Gaza. Hij verweet de PA (Palestijnse Autoriteit) te verhinderen dat er bouwmateriaal Gaza binnenkomt, hoewel Israël de levering van zulke goederen inmiddels toestaat. Al-Zahar veroordeelde de samenwerking op veiligheidsgebied tussen Israël en de PA en noemde deze een “nationale schande”.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hamas wil Judea en Samaria “bevrijden”

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Hamas = Boko Haram = ISIS

  Like

 2. Infidel Pride zegt:

  Vreemd om de Israëlische vlag zo te zien op die foto.

  Like

  • Jacolijne zegt:

   Als je goed inzoemd dan lijkt het niet echt een vlag maar eerder een soort van houten (doods)kist met de israelische vlag er op. Gedragen door 2 hamasmensen. Zeker bedoeld om te verbranden zoals ze vaker doen.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Gelukkig dat ze elkaar zo goed begrijpen.
  Dat kunnen we in Syrië en Irak mooi volgen.

  Like

 4. Clara Klein zegt:

  Infidel, misschien staan ze dicht bij een grenspost met Israel, zodat de Israëli hen goed kunnen zien (en lachen om hun barbarie)

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  En dat wordt dan gesteund door de VVD. De VVD steunt de jihad en het terrorisme tegen Israel. Want dát is het als je dit tuig het van het Nederlandse volk afgeperste geld geeft.

  Van het extreem linkse tuig wisten we dit al maar het is goed om de medeplichtigheid van de VVD nog eens te benoemen.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Al dat linkse tuig plus die VVDers cs zouden allemaal eens tenminste een half jaartje op stage gestuurd moeten worden daarheeen. En dan niet op vakantie en slap lullen. Nee echt stage lopen op de meest onveilige plekken aldaar. En wie huilend wegloopt krijgt een lading schroot in zs’n kont. Dat zal ze leren.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Hoeveel miljard kreeg GAZA voor de wederopbouw na de Israëlische interventie “”protective edge””. De dag komt dat de wereld dankbaar is dat het IDF dit zooitje opruimt. Zolang het naïve westen (zijn ze wel naïef?) geld blijft pompen in de terreur van Hamas en ook de PLO zolang zal dit conflict aanblijven. Hun economieën draaien op corruptie en terreur, nooit en nooit zullen ze in staat zijn een functionerende op humaniteit geënte samenleving te creëren. Is overigens ook niet hun doel. Draai de geldkraan per direct dicht voor deze moslim terroristen en steun alleen Israël. Heb geen medelijden met de burgers van GAZA want zij hebben massaal voor Hamas gekozen, zullen ze het hebben ook.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Hamas wil Judea en Samaria “bevrijden”

  Over het algemeen zeg ik: Wie m’n werk doet is m’n knecht. Maar in dit geval hoeft Hamas zich niet meer druk te maken en kunnen blijven zitten waar ze zitten. Judea en Samaria ZIJN al bevrijd. In ’67 heeft Israel de aanval van Egypte, Jordanië en Syrië weerstaan en tegelijk Judea, Samaria en het oostelijk deel van Jerusalem bevrijd van de Jordaniërs. Die klus IS al geklaard.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 8. Jan zegt:

  Herbouw van Gaza door Hamas

  Like

 9. Jan zegt:

  Zelfbenoemde Arabische professor: “Abu Bakr Al-Baghdadi is een jood, zijn echte naam is Simon Elliot en McCain heeft ISIS opgericht

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Wanneer zal het voor Israël nu eindelijk politiek mogelijk zijn om die hele Gazastrook op een ordentelijke wijze te ontwapenen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s