De geregisseerde val

Screenshot_13

(Door: Wans Horst)

De drie senatoren die mogelijk de tweede val van het kabinet Rutte hebben ingezet, mogen dan misschien scheidend zijn, hun partijdiscipline is nog lang niet weg. Dat is ook niet zo handig als je nog veel semipolitieke baantjes wilt bekleden na de politiek. Voor Rutte zelf is het ook niet leuk allemaal; hij kreeg geen gezond land om te besturen, het land had voor het eerst deze eeuw een turbulente tijd achter de rug en Rutte was gewoon een pion van de echte machten binnen Nederland en Europa. Pionnen worden altijd mooie verhalen toevertrouwd die zogenaamd niemand anders mag weten, waardoor zij narcisten worden, onbereikbaar voor elke kritiek. Zij grijpen de toegeworpen schijnzekerheid met beide handen aan om hun diepgewortelde onzekerheid te maskeren. Rutte had natuurlijk ook al een loopbaan bij Unilever achter de rug en is kennelijk grootgebracht in een Koude Oorlog-achtige setting waar hij op niemand terug kon vallen, een sleutelkind, althans kan geen Nederlander nu op hem terugvallen, zodat hij besloot het grote geld te dienen omdat dit hem meer voordeel zou opleveren. Wat een ontnuchtering moet het zijn voor Rutte als hij erachter komt dat hij niets meer is dan een (vervangbare) pion en dat de ervaren grandeur niets meer dan een toneelstukje was om hem de gewenste richting op te duwen.

Als uitleg voor de tegenstem doen de senatoren alsof ze de taak van een senator begrepen hebben om onafhankelijk de wetten te toetsen, maar Den Haag heeft eigenlijk als geheel geen zin meer om verder te gaan op deze manier, er wordt te veel gezichtsverlies geleden en dat komt de postpolitieke carrière waar Kamerleden in tijden als deze naartoe leven toch ook niet ten goede. Rutte werd als fris gezicht geselecteerd om met een lach op het gezicht de harde klappen op te vangen en het zal mij niets verbazen als hij tegenwoordig vaker te diep in het glaasje kijkt. Het doel was nooit dat Rutte het land bestuurde, dat hij de BV Nederland zou mogen sturen, men had gewoon zijn lach nodig om Nederland stil te doen staan, terwijl de burger uitgeknepen werd. Dat wilde men namelijk: de Nederlandse rijkdommen, zowel financieel als cultureel, zijn toch maar weer mooi aardig gedecimeerd tijdens Rutte 1 en 2. De belofte die hij Wilders deed om zijn partij te decimeren was een directe belofte aan het volk dat hij de schatten zou overbrengen naar Zuid-Europa en Afrika onder druk van de EU. Wat een staatsman… pfff…

Tijd om de bezem er doorheen te halen, tijd voor de PVV. Ik zou niet in Wilders’ schoenen willen staan om dezelfde reden dat ik niet in Rutte´s schoenen wil staan: de puinzooi blijft zich maar opstapelen. Dit lukt Wilders zeker niet in 1 kabinet, maar hij kan zeker grote stappen maken! Hij was daar al mee begonnen toen hij CDA en VVD ging gedogen. Wat Rutte echter heeft nagelaten, maar wat Wilders ‘natuurlijk’ zo snel mogelijk zal gaan doen als hij daar de kans toe krijgt, maar dan moet hij minimaal de grootste partij worden, is zo goed en kwaad als het gaat orde op zaken stellen in de puinhopen die Rutte en voorgangers van CDA, D66, PvdA en CDA de afgelopen 40 jaar voor hem hebben achtergelaten. Rutte had daar geen zin in en dat blijkt dan ook uit het gebrek aan vooruitgang in ons land; we zijn alleen dieper de ellende ingezakt. Natuurlijk zal heel het kwartet inclusief aanhangers wel weer moord en brand schreeuwen, zij hebben zich laten conditioneren, maar het is nog niet te laat. Als mensen zich kunnen laten conditioneren, kunnen ze er ook voor kiezen de wereld met open vizier te aanschouwen.

Ik zag overigens net een filmpje van David Horowitz, waarin hij uitlegde dat alle wereldleiders landen middelmatig willen zien worden om zo wereldvrede te bereiken, net als de communistische gedachte waartegen hij zich verzet, volgens mij is het gewoon desinteresse in het welbevinden van volk en vaderland en gemakzucht die politici tot dit soort overtuigingen doet komen.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, Rutte, VVD. Bookmark de permalink .

9 reacties op De geregisseerde val

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wans Horst, subliem zoals U dat weer verwoord heeft!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Is het faalkabinet nog niet gevallen? Ik ben er bang voor, dat ze weer gaan draaien, en zo deze club in het zadel willen houden. Het bedriegen en beliegen, is core practice in Den Haag, bij het “Praathuis”, ook wel Tweede Kamer genoemd. Neen, ik zie nog niet dat wij van RUTTE II af zijn. Hoewel…hoop doet leven.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Dit kabinet met de ministers van rare zaken is als een onverbiddelijk kankergezwel. Men kan het wegsnijden, bestralen, met chemo te lijf gaan….. Zo ook dit rotkabinet, het is helaas niet weg te branden. Ook hier zullen ze boel weer gaan oplappen, limen. zodat het kabinet alweer verder gaat.
  Ik maak mij geen illusies, we zitten met Rutte en Samson opgescheept tot aan de volgende verkiezingen. Die volgens mij (helaas) ook geen soelaas zullen bieden, want de griezel D66 staat al in de startblokken !

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Beste Wans Horst, ik ben het geheel met u eens, maar niet alleen de desinteresse is aanwezig maar ook het kapitaal speelt voor zulke figuren een grote rol.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Door de invloed van kapitaal wordt de desinteresse in het wel en wee van de natie alsmaar groter, inderdaad! Onder andere al die BMW-7 series die kogelvrij zijn uitgevoerd zijn voor anderen dan Wilders kennelijk te veel van het goede en door de mate van luxe die men nu ervaart ‘weet’ men dat ze goed zitten. Dit heeft men altijd gewild en die stomme Geert mag daar onder geen beding verandering in bewerkstelligen, zo zal de kinderlijke overtuiging van dit Binnenhoftuig zijn.

   Like

 5. Jantje Beton zegt:

  U weet ook de middelste man is zwaar ziek misschien denkt hij hier over na, wand hij gaat dood.

  Like

 6. Dan zou het zijn laatste goede daad kunnen zijn!Als hij tenminste zijn poot stijf houdt!

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Bijna alles wordt op ,een sluwe manier geregisseerd. En de grote meerderheid trapt er weer in. Natuurlijk gaan ze gewoon door. Wie twijfelt daar nog aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s