Gelooft u de media nog? Neem nu de 3 van Den Haag. . .

Screenshot_16

(Door: E. van Lith)

Van de Telegraaf tot aan de NOS-redacties aan toe, we worden als burgers overspoeld met het zogeheten nieuws over de zorgwet van Edith Schippers met koppen en termen als ‘hard tegen hard, spannende avond en lange nacht, crisissfeer, kabinet aan zijden draad, en ja hoor op naar verkiezingen ‘.  Maar gelooft u ze nog ? Als burgers kun je je alleen maar weer verbazen over alle gespeelde commotie die nu in de media is ontstaan over het zorgplan van Edith Schippers en het afvallige gedrag van de zogeheten Drie van Den Haag.

Fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer is Marleen Barth, tevens voorzitter van de zorgkoepel GGZ Nederland, en onder haar aanvoering hebben senatoren Marijke Linthorst, commissaris bij Thuiszorgorganisatie Careyn, Guusje ter Horst, voorzitter van de KNGF, de belangenvereniging van ca. 10.000 professionele zorgverleners, en Adri Duivesteijn, die zelf momenteel nogal wat zorg kan gebruiken, het bezuinigingsplan van VVD-minister Schippers, zoals de journalisten het omschrijven, ‘afgeschoten’.

Uiteraard wisten deze 3 senatoren, zie eens hoe ervaren ze zijn, dat het Kabinet niet zal vallen, want dat zou het voortijdig einde van de PvdA zijn en dat gaat in dit linkse Regentenland niet gebeuren. Bovendien krijgen de dames van de PvdA hiermee eindelijk eens hun rivale en de rijzende VVD sterminister Edith Schippers klein, iets wat veel PvdA’ers in het land flink zal bekomen. Tel deze redenen dan gewoon eens op en het gespeelde spel moge duidelijk zijn.

Maar terwijl miljoenen burgers en kiezers inmiddels al jarenlang middels hun stemkeuze aangeven genoeg te hebben van de stijgende zorgkosten en het zinkende schip van PvdA en ook haar bootsmaatje VVD verlaten, omdat hun koers blijkbaar verkeerd is, daar negeren de redacties volledig deze feiten en focussen zich liever op dit politieke onzinfestijn.

En als zelfs Wouke van Scherrenburg, mens ga toch koken, en Ferry Mingelen bij de VARA worden opgetrommeld, weet je weer genoeg, er is inderdaad in al die jaren na Fortuyn niets veranderd. Het is derhalve te hopen dat als binnenkort de PvdA wellicht is gezonken nu ook eens de NOS- en VARA-redacties de volgende zinkende schepen mogen zijn.

Burgers, waakt u voor echte vrije media!

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, NOS, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, VARA, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

24 reacties op Gelooft u de media nog? Neem nu de 3 van Den Haag. . .

 1. Aegolius cs zegt:

  Het aloude Staats/gewoonterecht wordt zelfs overboord gegooid tijdens dit stupide politiek Kabinetsoptreden en eigenlijk stuitend wegens het ontbreken van staatsrechtkennis door de pers ons wordt voorgehouden. Er wordt ons met droge persogen een waarlijk bestuurlijk persiflage opgediend.

  Wat een niveau van de wetindienende minister die de gevoeligheden van de 1e Kamer behoort te kennen alsook verzuimd haar portefeuille ter beschikking te stellen bij verwerping. In dat laatste geval behoor je af te treden. In het beste geval: “helaas” het gehele Kabinet .

  De NL-show zal doorgaan alhoewel ik niet weet wie “toevallig” zijn stutten zal trekken vanwege een “bereikt” compromis . Zonder novelle en Raad van State. Tenslotte hebben verzekeraars ook wat haast.

  Goed weergegeven, E. van Lith!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De media in Nederland zijn niet NEUTRAAL. We worden constant lastig gevallen door de MSM en de schrijvende pers, met hun RODE AGITPROP! Dag aan dag, uur aan uur. Gelukkig hebben we dit blog, van Hr. Bron, WAAR WE WEL DE ECHTE WAARHEID KUNNEN VINDEN!

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  De drie dissidente PvdA-senatoren die dinsdag de zorgwet van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) afstemden, weigeren op voorhand in te stemmen met een nieuw voorstel. Ze zijn inhoudelijk wel dichter bij elkaar gekomen.
  http://www.nu.nl/algemeen/3956805/pvda-senatoren-kunnen-niet-vooraf-instemmen-met-nieuwe-zorgwet.html
  Ik zou me goed kunnen voorstellen dat inmiddels koning pils werd geïnformeerd…… over dit bestuurlijk nonsensitem (?) en heeft gezegd dat Hij door het staats/grondwetsrecht alhier je moet gedragen alsof men je hebt verkozen als volksvertegenwoordiger. Voorts van het Huis geen kwaad.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Ego van politici belangrijker dan goede zorg voor de burgers

  Terwijl er in Den Haag zgn. koortsachtig “overleg wordt gevoerd over de omstreden nieuwe zorgwet van Edith Schippers die hiermee haar toekomst na de politiek mede veilig wilde stellen ! ( zie ons vorige artikel) is het belangrijk om te zien hoe het hier niet slechts gaat om een wet waarmee zogenaamd de zorgkosten kunnen worden verlaagd, maar hoe hier gewoon een ordinair politiek machtsspel wordt gestreden door een viertal politici met aanhang, die op geen enkele wijze belang hebben om datgene te bewerkstelligen waar het om gaat namelijk een goede betaalbare zorg in Nederland te waarborgen.

  Daar hebben wij als eerste Edith Schippers VVD en een eerzuchtig typje die met dit “wapenfeit”de politieke geschiedenis in wilde gaan als de grote zorg reformatrice. Dat dit uiteindelijk ten doel heeft er voor te zorgen dat uiterlijk op het moment dat dit rampzalige kabinet in 2017 opstapt , dat Edith net als haar collega’s Hogervorst ( eveneens VVD ) , Andrè Rouvoet of Roger van Boxtel met applaus wordt binnengehaald bij de zorgverzekeraars voor wie zij middels haar wetsvoorstel de winst van de zorgverzekeraars tracht op te schroeven!

  Dan zijn er drie gefrustreerde Eerste Kamerleden, in de wandeling ook wel Senatoren genoemd, iets dat de schrijver van dit artikel een raadsel is. Van het woord senator, de oudere, zou iets plechtigs uit moet gaan, iets vertrouwenwekkends, maar als je naar het groepje manen en vrouwen kijkt, dat in de Eerste Kamer uiteindelijk door de Tweede Slaapkamer goedgekeurde wetten nog eens tegen het licht moet houden, dan zakt de moed ( en het vertrouwen) je diep in de schoenen. Kijk alleen even naar de VVD fractieleider Louk Hermans die nog steeds te boek staat als de verzamelaar van de meeste ( vaak zeer goed gehonoreerde ) bijbanen in ons politieke land.

  Marijke Linthorst, Adri Duivensteijn en Guusje ter Horst , zijn door de PvdA op haast onverkiesbare posities neergezet, als a.s. jaar de Eerste Kamerleden opnieuw worden aangewezen, en dat zet kwaad bloed bij deze oude Genossen en partijtijgers. “het is graag of niet”, liet Guusje al weten, want de kans dat zij zal terugkeren is minimaal en een burgemeestersfunctie zit er ook niet meer in. Overigens hoeven wij ons geen zorgen te maken over de oude dag voorziening van het drietal, want u weet met de politiek ophouden na zo veel jaren en dan boven de 55 zijn, garandeert je een uitstekend inkomen tot aan je pensioen.

  Deze hele opgevoerde Haagse komedie gaat dus in feite uitsluitend om het ego van vier politici. Uiteraard er was een voorstel voor de nieuwe zorgwet, de beide coalitiepartners VVD en PvdA stemden daarmee in, de Tweede Kamer deed braaf wat er van hen verwacht werd en knikten ook JA en in feite had de Eerste Kamer de zaak gewoon moeten overnemen, Tja, … totdat drie gefrustreerde PvdA leden dachten, jullie flikken ons een kunstje, dan pakken we je terug en daarmee de geloofwaardigheid d.w.z. de restanten die de PvdA nog had, de laatste doodsklap gevend.

  Overigens, en dat moeten wij het drietal toegeven, zij hadden gelijk. Met het voorstel van prinsesje stampvoetje Schippers gaan wij met de zorgverzekering weer 50 jaar terug in de tijd, en dit alleen maar om Edith haar zinnetje te geven. Dit boven op het feit, dat het huidige en ook het door Schippers voorgestelde zorgstelsel al schril NEGATIEF afsteekt ten opzichte van de stelsels in de ons omliggende landen, die …. bovendien voor de cliënt , dus u, ook nog stukken goedkoper blijken te zijn en betere zorg bieden.

  Kijk b.v. naar België, Duitsland, en zeker niet te vergeten Frankrijk, dat overigens volgens de Wereld Gezondheidsautoriteiten (WHO) de beste zorg ter wereld biedt, en u zult versteld staan. Vrije keuze van de huisarts, ziekenhuis, 2 tot 4 personen op een kamer, service ook gedurende het weekeinde en dat voor bedragen die in doorsnee toch gauw 20% lager zijn dan in Nederland!

  Maar naast de door de ziekenkostenverzekeringsmaatschappijen die op een niet ter ziele gaande enorme geldbron zitten, zelf over een reserve van 6 miljard beschikken, kijken wij ook nog even naar het CVZ of nu de zorgautoriteit Nederland, het in feite 2e belastingkantoor van de overheid. De Zvw en AWBZ premies vloeien naar dit steeds meer uitdijende overheidsorgaan in Diemen en naar schatting wordt er 2 miljard te veel aan premies geheven, die dan weer in de staatskas vloeien.

  Het is echter ronduit een grof schandaal dat weer de burger het slachtoffer wordt van :

  1) de heb- en graaizucht van de overheid gecamoufleerd als kostenbesparing

  2) de politieke ego’s van een stel mannen en vrouwen die wij ooit hebben “gekozen” ( nou ja? ) als onze vertegenwoordigers

  Maar verder dan wat gemopper zal het niet komen, en daarmee geeft U de overheid nog steeds vrij spel om door te gaan met deze tactiek van misleiding en bedrog.

  En laat u de woorden van Albert Einstein boven in de foto nog maar eens goed tot u doordringen.>>>>

  http://www.geennieuws.com/2014/12/ego-van-politici-belangrijker-dan-goede-zorg-voor-de-burgers/

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Regering pleegt bedrog met AWBZ-premies

  Maar liefst 70 miljard AWBZ-premie is niet aan zorg besteed

  Economen, managers en de meeste politici bestoken ons de laatste jaren onophoudelijk met de mantra dat de kosten voor de AWBZ en dan met name de zorg voor ouderen te hoog zijn en in de toekomst onbetaalbaar. Wat ze er niet bij vertellen is dat sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 maar liefst 70 miljard (!) van de AWBZ-premies niet zijn besteed aan zorguitgaven maar door de politiek voor andere doeleinden worden benut. Na een reeks van Kamervragen bevestigde staatssecretaris Van Rijn onlangs dit gegeven.
  Geen tekorten bij AWBZ
  Uit onderstaande tabel valt op te maken dat vanaf 2001 de premieopbrengsten (A + B) hoger waren dan de zorguitgaven (E). Dit verschil staat in kolom G. Dat betekent dat voor het jaar 2013 6 miljard van de opgebrachte premies van 34 miljard niet aan AWBZ-zorg maar aan andere zaken werd uitgegeven. In de jaren 2001 tot en met 2013 is maar liefst 70 miljard van de AWBZ-premies afgeroomd voor andere doeleinden. Het is heel merkwaardig dat dit gegeven zo weinig aandacht heeft getrokken in de pers en de media.
  n werkelijkheid bestaat er dus geen tekort bij de AWBZ als we kijken naar de premieopbrengsten. En dat in het besef dat de AWBZ-premie alleen over de eerste en tweede belastingschijf wordt geheven. De SP heeft het CPB gevraagd uit te rekenen wat er gebeurt als de AWBZ meer solidair over alle belastingschijven zou worden geheven en de opgebrachte premiegelden ook daadwerkelijk alleen aan zorg zouden worden uitgegeven.
  Ruim driekwart van de huishoudens gaat er dan op vooruit, waarbij de laagste inkomens er gemiddeld ruim 2 procent op vooruit gaan en de allerhoogste inkomens (meer dan 5 maal het wettelijk minimumloon) er gemiddeld ruim 3 procent op achteruit gaan.
  Deze gegevens maken duidelijk dat de AWBZ betaalbaar is uitgaande van de huidige opbrengsten en dat de betaalbaarheid voor driekwart van de huishoudens verder verbetert als we de premieheffing meer solidair maken. Het is derhalve een politieke keuze of we dit geld willen besteden aan de langdurige zorg.
  Regering maakt ons wijs dat zorg ‘onbetaalbaar’ zou zijn
  Als hulpverlener is het goed je niet gek te laten maken door de mantra: de zorg is onbetaalbaar. Dat leidt tot onnodig cynisme. De miljardenbezuinigingen van dit kabinet zijn immers onnodig. Wat niet wegneemt dat er veel te besparen valt zonder te bezuinigen. Bijvoorbeeld door het afschaffen van de concurrentie tussen zorginstellingen, het afschaffen van de verantwoordingsbureaucratie en het kleinschaliger organiseren van de zorg.>>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/08/regering-pleegt-bedrog-met-awbz-premies/#.VJL3A9KG-Pb

  Like

  • Zorg zou nog steeds betaalbaar zijn als we niet voor een paar miljoen allochtonen zorg moesten ophoesten,waarvan het overgrote deel ook nog eens wekelijks,voor vaak niks,bij de dokter zit!

   Liked by 1 persoon

   • Frerik zegt:

    Ja inderdaad mevrouw van Cleef, het is niet door de vergrijzing zoals we worden voorgelogen maar door de 178 tinten bruin.

    Like

  • windwens zegt:

   Er zijn wel zat zorgbedrijven die fraude hebben gepleegd via het oude zorgkantoor voor de langdurige zorg via dit kanaal ging er aardig wat AWBZ gelden door heen door dat het zorgzwaarte pakket voortdurend verhoogt werd opgegeven. Terwijl dit ook noodzakelijk was werd de zorgzwaarte niet verhoogd, dan kreeg men gewoon onvoldoende zorg. Het bedrag wat dan betaald werd vanuit de AWBZ was dan zo laag dat de zorg die je wilde geven niet toereikend was. Maar dan nog is er ook enorm veel geld blijven liggen dat nooit is uit gegeven waar het voor bestemd was de AWBZ.

   Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 17.12. uur, op 18/12. En zo worden wij door de POLITIEKE ELITE VOORGELOGEN en dat 24/7, Peter. De enige die nog wat voor ons willen doen, is vooralsnog alleen de PVV!

   Liked by 1 persoon

 6. Jos Heuserr zegt:

  Aangaande dit wetsvoorstel , wil de PvdA die artsenkeuze soms aanpassen voor de moslims ? Moslims willen niet behandeld worden door vrouwen of mannen . Deze keuze gaat meer geld kosten , voor bv op de eerste hulpen . Voorheen waren er geen problemen , of toch ???
  Waar de problemen liggen wordt NIET gezegd , en dat is verdacht.

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Hier zitten we nu weer vol zorgen te duimen
  belazerd met wat toch niet meer valt te pruimen,
  door compassie gehinderd én onze volgzame geest…
  maar nog zelden zijn we zó ver van huis ooit geweest !!!

  Like

 8. Jean zegt:

  Wedden dat die 3 snel zullen inbinden als hun postjes in gevaar komen, wedden?

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Ex.Order – A World Of Lies

  Like

 10. windwens zegt:

  Wat betreft de media ik geloof er al lang niet meer in, je krijg halve waarheden of gewoon grove leugens te horen. Of de focus wordt snel gelegd op een onderwerp waar men heel Nederland mee bezig houd zodat de onpopulaire zaken er stiekem weg lekker gewoon door gedrukt kunnen worden, of men bericht er kort over of 1x en dan nooit meer zodat je van 7.00 tot 23.00 op alle kanalen het nieuws moet volgen of die 1x te onderscheppen zodat je toch wel een beetje op de hoogte bent over het werkelijke probleem.
  Kort gezegd betrouwbaar nee!

  Like

 11. Kabinet:niet gevallen:net gezien op politiek 24.Jammer!!!Maar Wilders heeft Samsom wel helemaal afgezeken;heerlijk!

  Like

 12. danny zegt:

  Tijdens het debat van de coalitie met de rest van de kamer schermt dhr. zeikstra met zorgwet art 126. Met deze wet kan men het zorgvoorstel opnieuw aanpassen en opnieuw voorleggen aan de tweede kamer volgens Zeikstra.
  Hij spreekt niet meer over het voorleggen van het voorstel aan de 1e kamer, met andere woorden de eerste kamer wordt gepasseerd.
  Dus zorgwet art 126 gaat er dadelijk straks mogelijk voor zorgen dat het kabinet gewoon kan blijven zitten.
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0018450/Hoofdstuk10/Artikel126/geldigheidsdatum_17-09-2014

  Dat smaakt naar mijn idee naar dictatoriale machtsmisbruik ook al kan men art 126 zorgwet volgens de wet toepassen, toch blijft het feit dat de VVD de eerste kamer wil passeren ten faveure van het pluche, en tevens de gedogers: D66, CU en SGP worden buitenspel gezet.

  De huidige coalitie moet koste wat het kost blijven zitten, vinden zij vooral zelf.
  De Nederlandse bevolking heeft merendeel meer dan genoeg van dit kabinet.

  Dus ophouden met dit kabinet en de stekker er zo snel mogelijk uit, en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  Like

 13. danny zegt:

  Correctie. Zorgwet art 126 moet Algemene maatregel van bestuur zijn, de rest van mijn verhaal blijft het zelfde. Kortom de regering zet met behulp van Wettelijke gluiperigheid de eerste en tweede kamer buitenspel. Neigt naar mijn idee naar dictoriale trekjes. Het heeft geen zier te maken met het eerbiedigen van onze democratische rechtsstaat. De werkwijze van de regering stinkt aan alle kanten.

  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wetgeving-en-rechtsgebieden/vraag-en-antwoord/wat-is-een-algemene-maatregel-van-bestuur-amvb.html

  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wetgeving-en-rechtsgebieden/vraag-en-antwoord/wat-is-een-algemene-maatregel-van-bestuur-amvb.html

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ik was in geen jaren bij mijn huisarts geweest, door een ongeluk moest ik er heen, de wachtkamer zat vol met vrouwen met hoofddoeken en mannen met gehaakte dingen op hun hoofd. Toen ik voor controle moest komen, weer hetzelfde beeld. Ik vroeg mij af wat ze daar allemaal mankeerde. Later hoorde ik dat dit de groep is die de afdracht van zorggeld zo enorm omhoog gedreven heeft. Wat een verrijking voor Nederland he?

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Hier alleen verstandige mensen. Geloven er geen moer van.
  Verder is het debiel en misdadig dat iedereen tegenwoordig mag stemmen over zaken waar ze zelf belang bij hebben. Vroeger was dat verboden. Ik kan me geen wetsvoorstel herinneren waarmee dit veranderd werd. Ligt dat aan mij, of heeft de elite geen wetten meer nodig?

  Like

 16. misschin ologtong medicin opstoeren nar moslimfamilie in Arabia an turkeye

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s