Bijdrage Geert Wilders bij debat over het verwerpen van de Wet Marktordening Gezondheidszorg en enkele andere wetten door de Eerste Kamer

PVV groot

Voorzitter,

Wat een circus. Wat een puinhoop. Wat een chaos. Wat een gigantische rotzooi. Wat een totaal gebrek aan regie en controle. Wat een paniek.

De voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de PvdA, mevrouw Barth, had haar eigen fractie niet onder controle. Collega Samsom heeft zichzelf niet onder controle maar zo te zien ook zijn senatoren niet. De VVD had haar coalitiegenoot PvdA niet onder controle. En nu lijkt het er op dat het kabinet ook de zogenaamde constructieve 3 – D66, CU en SGP –niet meer onder controle heeft. Wat moeten de heren Pechtold, Slob en Van der Staaij zich gepiepeld voelen. Het kabinet overal in gesteund sinds 2013 en nu bij het grof vuil gezet. Want bij een AMVB is geen D66, CU en SGP meer nodig. Voor Mark Rutte is het niet “En nu vooruit,” maar “En nu eruit!”

Vz, de premier is de regie dus totaal kwijt. Je zou bijna medelijden met hem krijgen. Maar dit kabinet, deze prutsers verdienen geen medelijden. Wat een wanorde, wat een chaos, wat een gebrek aan gezag, wat een afgang. De coalitie probeerde drie dissidente PvdA-senatoren binnen boord te houden, maar intussen is het de vraag wat er gebeurt met de 8 senatoren van de destructieve 3.

Van de 79 zetels die de coalitiepartijen bij de verkiezingen kregen waren er volgens de laatste peiling nog 30 over. Rutte2 is een kabinet dat vier op de vijf Nederlanders niet meer zien zitten. Wat geen VVD-kiezer snapt: Nu had de premier de mogelijkheid om zich te ontdoen van de PvdA en nu wil hij met ze door! Wat zullen zijn kiezers dat waarderen. Doorgaan met belastingen verhogen, nivelleren, asielzoekers het land binnenlaten, nog meer geld geven aan ontwikkelingshulp en miljarden aan Europa geven.

Nu dat briefje dat we net kregen. De premier, zo kennen we hem weer, lacht alles weg. Alles is in orde, we gaan vrolijk verder. Maar dat is niet zo. Er is een enorme deuk in het vertrouwen. En het voornemen om de vrije artsenkeuze af te schaffen blijft gewoon bestaan. De aanpassingen zijn gerommel in de marge. Het is een schande dat dit kabinet via een AMVB de Eerste Kamer wil passeren. In Noord-Korea kunnen ze er nog wat van leren.

Meneer Rutte, houd ermee op. U bent uw geloofwaardigheid totaal kwijt. U maakt van ons land een bananenrepubliek. U bewijst Nederland een dienst door ermee op te houden.

Weet u wat de Nederlanders vinden? Genoeg belastingen verhoogd, genoeg genivelleerd, genoeg zorg afgebroken, genoeg ouderen gepakt, genoeg miljarden aan Brussel betaald, genoeg asielzoekers binnengelaten, genoeg op de pensioenen bezuinigd, genoeg Syriëgangers ongemoeid gelaten. Genoeg is genoeg.

Nederland is dit kabinet spuugzat. Hou ermee op!

Bron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Krankzinnigheid, praatjesmakers, PvdA, PVV, Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

32 reacties op Bijdrage Geert Wilders bij debat over het verwerpen van de Wet Marktordening Gezondheidszorg en enkele andere wetten door de Eerste Kamer

 1. jowitteroos zegt:

  Hear Hear Geet Wilders!

  Like

 2. Jantje Beton zegt:

  Kabinet verkracht Grondwet om ‘Maffia-zorgwet’ binnen te halen.

  Like

 3. Asperen zegt:

  Dit Kabinet wil kostte wat het kost Nederland afbreken en te grabbel gooien ten faveure van hun eigen toekomst binnen de EU politiek. Rutte en aangetrouwd zooitje het is genoeg. Ga een aanvraag indienen bij het UWV voor je WW uitkering.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Lachte Rutte ook na deze bijdrage van Geert Wilders nog?

  Like

  • Giny zegt:

   Cathja,

   Geert werd compleet door die mongool uitgelachen, zoals hij altijd doet!
   De reactie van engerd Pechtold sloeg helemaal nergens op, volgens mij had hij een
   slok op!!!

   Like

  • hans-e-pans zegt:

   Natuurlijk lachte M Rutte erom, want die lacht toch overal om, het lijkt wel een doorlopende stuip waarvan deze lachebek last heeft.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Glasharde constatering, gekoppeld aan de beste raad die in deze gegeven kan worden.
  Maar wie gelooft ook maar één seconde, dat ze dat ook zullen overwégen?
  Het zou tóch al prestige-verlies betekenen en nu helemaal, want de raad komt van Wílders; wil je het -voor hèn- nóg erger hebben?!
  Dus zullen ze nú helemaal blijven zitten tot de laatste snik en ons tot het bittere einde meesleuren in de ellende….ten faveure van de immigranten- lees: moslim- kliek.
  Maar ja, aan Geert heeft het in geen geval gelegen!

  Like

 6. Vänuit mijn vakantie plaats in de Dom.Republiek,waar ik overwinter ,val ik wegen deze corruptie van de ene verbazing in de andere…..Laat het volk,en het Parlament dit allemaal over zijn kant gaan?

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Lacht Rutte nog? Nou alles wat hij kan is lachen. Ja en ik begrijp dat want hij lacht natuurlijk omdat hij weet dat die Kamer zich gewoon in de luren laat leggen. Zo jongens nou heb ik jullie weer.

  Like

 8. ildiko zegt:

  In de tweede wereldoorlog hadden de Duitsers een zgn. Kulturkammer opgericht.
  Deze Duitse dienst maakte uit waar naar wij als Nederlanders mochten kijken, luisteren en lezen.
  Alle Nederlanders ergerden zich blauw aan deze regels.

  Tegenwoordig is het anders geregeld.
  De Surinamers maken uit hoe wij Sinterklaas moeten vieren……
  De Molukkers maken uit waar wij mogen wonen …..
  De Marokkanen maken uit hoeveel kinderbijslag wij betalen aan de kinderen in Marokko…..
  Turkije maakt uit hoe wij ons moeten integreren ……
  Europa maakt verder alles uit, inclusief hoeveel buitenlanders wij moeten toelaten…….

  En de Nederlandse regering vind het allemaal best …..

  Is er nog iets wat wij zelf uitmaken ?

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met het betoog van Dhr. Wilders. Het grootste SCHANDAAL, door een TRUC toe te passen via een zogenaamde Maatregel van Bestuur. Als oud rijksambtenaar weet ik, dat zo’n AMVB tot stand komt, ZONDER BEMOEIENIS van de TWEEDE KAMER. En dat alleen al, is ronduit een SCHOFFERING van dezelfde Tweede Kamer. Voor het PLUCHE en een BAANTJE in BRUSSEL, bij de RODEN, offert RUTTE ONS met gemak op. Ik heb het helemaal gehad met de politiek! Buiten de PVV lopen ze allemaal in de pas, voor LACHEBEK RUTTE!

  Like

 10. Na een substantiële daling van 24 procent in 2014 zal het aantal faillissementen in Nederland volgend jaar niet veel verder afnemen. Dat heeft Faillissementsdossier.nl vrijdag bekend gemaakt.

  In 2014 gingen er volgens voorlopige cijfers van de website bijna 9900 bedrijven en instellingen failliet. Dat is een daling van bijna een kwart ten opzichte van 2013. Daarmee ligt het niveau nog steeds substantieel boven dat van voor de crisis. In 2008 moesten in Nederland bijna 4000 bedrijven en instellingen gedwongen hun deuren sluiten.

  Afvlakking
  De daling in 2014 was groter dan verwacht. “Op basis van de groei van de economie en andere data lag een afname met 5 procent in de lijn der verwachting”, aldus John Lorié, hoofdeconoom bij kredietverzekeraar Atradius.

  Groeiraming
  Atradius gaat er vanuit dat het aantal faillissementen in 2015 gelijk blijft. In Nederland gaat het weliswaar iets beter – het CPB verhoogde onlangs haar groeiraming voor 2015 met een kwart procentpunt tot 1,5 procent -, maar dat is onvoldoende om een verdere daling te rechtvaardigen, meent de kredietverzekeraar.

  In 2014 gingen vooral in de bouw aanzienlijk minder bedrijven op de fles – 1062, een daling van 34 procent. Naast algemene aannemers, gingen er vooral minder timmerbedrijven, elektriciens, schilders en andere gespecialiseerde bouwbedrijven failliet. De afgelopen jaren hadden juist deze specialisten het zwaar te verduren.

  Laag btw-tarief
  Bouwbedrijven profiteren van de verlaging van het btw-tarief op verbouwingen en renovaties van woningen. Deze maatregel is inmiddels verlengd tot 1 juli 2015. Volgens het Economische Instituut voor de Bouw mag de sector zich volgend jaar verheugen op een ‘krachtig herstel’.

  ICT
  In de ICT daalde het aantal faillissementen met 33 procent tot 252. Vooral softwareproducenten hebben het tij mee. Zij profiteren van de groei op het gebied van serviceabonnementen en dienstverlening via de cloud, zoals het beschikbaar stellen van onder meer software via internet.

  Zuid-Holland koploper
  Op provinciaal niveau bleef Zuid-Holland koploper met 1858 faillissementen. In Zeeland daalde het aantal bedrijven en instellingen dat het loodje legde het sterkst – 40 procent tot 151.

  Trefwoord(en): mkbnieuws, mkb, zzpnieuws, zzp, ict,

  Aanmelden nieuwsbrief

  E-mail

  Voornaam

  Achternaam

  Iedere werkdag rond lunchtijd de laatste headlines van DeOndernemer.nl in uw mailbox.

  Verstuur

  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print

  Dit kan u ook interesseren

  D’n Ollander is een regels­murf

  Ik moet binnen­kort een heup­ope­ratie onder­gaan en wil graag de Birmingham Hip Resur­fa­cing (of wel… Meer

  Advertentie
  De Volvo V70 Nordic verkri­jg­baar vanaf € 42.195

  De V70 Nordic is extra aantrek­ke­lijk geprijsd en verkri­jg­baar vanaf € 42.195. Meer

  Wel of niet wisselen?

  De eerste vorst is een feit. Dan komt al snel de vraag op; wel of niet wisselen? Winter­banden zijn niet… Meer

  Advertentie
  Kijk goed…voor je open­doet!

  Doe niet zomaar open. Gebruik raam, deur­spion of intercom. Bel 112 bij verdachte situa­ties. Meer

  Wild in super is niet wild

  Wie met kerst een lekker stukje wild op zijn bord krijgt en denkt dat dat is geschoten in de vrije natuur,… Meer

  Recommendations powered by plista

  Lees ook

  • Extreme prijsstijging door olijfoliecrisis

  • Pier deze zomer weer open

  • Jumbo: artiesten kregen een schijntje

  • Bram Moszkowicz zit muurvast

  • Nonnen worden wijnboer

  Meest gelezen kennis

  Willem Cosijn: Australië moet oranje kleuren
  BC.nl

  ‘Australië moet oranje kleuren’
  Gisteren, 11:58
  “Ik zou niemand de droom willen ontnemen om in Australië aan de slag te kunnen gaan. Ik denk wel dat je er als MKB’er verstandig aan doet om te kijken of je hier een zakenpartner kan hebben.” Consul-generaal Willem Cosijn in Sydney biedt er graag een platform voor.

  2014: Bijna 9900 bedrijven failliet
  DeOndernemer

  Bijna 9900 bedrijven failliet
  5 uur geleden
  Na een substantiële daling van 24 procent in 2014 zal het aantal faillissementen in Nederland volgend jaar niet veel verder afnemen. Het afgelopen jaar gingen bijna 9900 bedrijven failliet.

  Meer nieuws kennis
  Volgend bericht >

  18 dec
  ‘Australië moet oranje kleuren’

  17 dec
  Zuipende collega wekt ergernis

  16 dec
  Geen paniek!

  16 dec
  ING wereldkampioen storingen

  16 dec
  Waar moet je op letten bij het kiezen van een factuurprogramma?

  Reageer op dit artikel:

  Uw e-mailadres:

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Kijk eens naar het debat over de 642 miljoen die Nederland aan de EU moet betalen. Daar staat een minister president die lak heeft aan de tweede kamer, dus U! Duidelijk een vazal van de EU die hij dient als een slaaf. Schandalige vertoning en de parlementsleden pikken het. Ongelooflijk!

  Kluitjes in het riet worden dagelijks gestrooid en grote kluiten regelmatig.

  Nu met de zorgwet wil men het staatsrecht frusteren d.m.v. een ´slimmigheidje´. Totaal geen idee meer van waarden en normen.

  Wat er reeds een tijdje gaande is het verkwanselen van de pensioenen. Hier krijgt de tweede kamer ook geen normale antwoorden op.

  De trend is al een hele tijd duidelijk. Het niet informeren van de tweede kamer op een nette en juiste manier toont aan dat de dictatuur zoals in de EU doorgesijpeld is naar het nationale decorum.

  Het dieptepunt dit jaar was de overeenkomst tussen Nederland, Oekraine etc. m.b.t. de geheimhoudingsplicht t.a.v. de bevindingen uit het onderzoek van de MH17. Ondanks de lange stoet lijkwagens, het grote gesnik langs de weg als pieteit met de slachtoffers en de nabestaanden, is de geheimhouding een enorme klap in het gezicht van de nabestaanden, die zich toch moeten voelen als misbruikt in een internationaal conflict tussen een aantal dictaturen. Hun volksvertegenwoordigers komen ook hier niet door de geheimhouding in het belang van nationale veiligheid.

  En laten we nu gvd ophouden met dat wat de MH17 overkwam geen ´ramp´ meer te noemen, maar wat het was, een AANSLAG.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Wilders heeft het allemaal gezegd. Wilders heeft het allemaal voorspeld. Wilders heeft talloze malen een motie van wantrouwen ingediend. Wilders heeft talloze malen geëist dat dit kabinet naar huis zou gaan. Wilders heeft talloze malen geëist dat Rutte er mee op zou houden.
  Wilders heeft altijd gelijk.

  Like

 13. rob van marle zegt:

  Helemaal mee eens?

  Like

 14. Giny zegt:

  Wie het debat heeft gezien, moet toch wel concluderen dat Pechtold niet helemaal goed bij zijn hoofd is, of zoals ik al eerder schreef bezopen was!!!
  Hij viel Geert aan wat werkelijk nergens op sloeg!
  “Kijk om u heen, de kamer zit vol afgesplitste PVVers, ook in de PS zijn ze weggelopen,
  u bent niet eens een partij, etc.etc)
  Geert was verstandig en reageerde daar nauwelijks op!!!

  Like

 15. Louis Burgemeestre zegt:

  Wilders is de enige parlementarier die zijn zinnen nog bij zich heeft.Hij is en blijft mijn man in Den Haag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s