CARTOON

Screenshot_25

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op CARTOON

 1. win zegt:

  hi ej,
  misschien een interessante site voor je?
  groet,
  win
  http://www.waarnet.nl/publicaties

  Like

 2. ildiko zegt:

  afschuwelijk !

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Zouden de linkse angsthazen daarom inderdaad Israël veroordelen, vanwege de manipulatie en dreiging van islam? Europa graaft zijn eigen graf: het zoekt oorlog en veroordeelt de verkeerden………..Lijkt me sterk dat dit ook bij de deal ‘oil for money and islamic culture’ hoort …………..mocht dit zo zijn dan ‘dank’ PvdA

  Like

  • Harry zegt:

   Dat is inderdaad ook een goede invalshoek , die eerste zin , jowitteroos !
   De rest zal ons dan ook niet meer verbazen , gevolg van domheid en lafheid .

   Like

 4. peterselie1 zegt:

  Oekraïense soldaat getuigt: “Wij haalden MH17 neer”

  door John Diks op dec.18, 2014

  Een Oekraïense soldaat die deel uitmaakte van de bemanning van de batterij die verdacht wordt van het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli dit jaar, heeft in het openbaar voor de eerste keer getuigd dat de raketinstallatie werd bediend door Oekraïense militairen, en niet door de rebellen zoals het Westen beweert.
  Hij en zijn voormalige crewleden van de raketinstallatie barstten in lachen uit toen ze hun regering hoorden zeggen dat de installatie werd bediend door pro-Russische rebellen, en dat zij het vliegtuig hadden neergeschoten.
  Een Engels vertaald transcript van een interview op 15 december is op 17 december gepost op “UkraïneWar.info” door onderzoeksjournalist Michael Collins. Hij is zeer nauw betrokken geweest bij meerdere onderzoeken naar de oorzaken die hebben geleid tot het neerhalen van MH17.
  Barack Obama
  Wat betreft de reden waarom de Oekraïense regering dit deed is het ook duidelijk; Obama had dringend behoefte aan een ontstellend incident. Een vreselijke gebeurtenis moest de EU en andere geallieerde landen over de streep trekken voor hun deelname aan de verzwarende economische sancties die Rusland moeten verzwakken.
  Verzwaring sancties
  Zodra het toestel was neergehaald kwamen zowel de Oekraïense als de regering Obama met de mededeling dat zij overtuigend bewijs hadden dat het toestel was neergehaald door pro-Russische rebellen in het zuidoosten van Oekraïne. Alle VS-geallieerde landen slikten kritiekloos Obama’s beschuldiging, stapten allemaal aan boord en deden mee aan een verzwaring van de sancties tegen Rusland.
  Adolf Hitler
  “False Flag” operaties worden door inlichtingendiensten zo genoemd als een overheid een terreuractie laat uitvoeren om angst te zaaien of om een tegenstander te kunnen beschuldigen. Net zoals Adolf Hitler in 1933 deed in Duitsland. Hij liet de “Reichstag” platbranden en gaf er de ‘linksen’ de schuld van. Deze actie stelde hem in staat om de totale macht te grijpen in Duitsland. >>>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/12/oekraiense-soldaat-getuigt-wij-haalden-mh17-neer/

  Bron: GlobalResearch.ca

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Brute moordenaar kreeg zak geld mee naar Turkije

  http://metronieuws.tcdn.nl/styles/artikel_main/mogilefs/field/image/22555499636da5c6d29255d9a6ea72aa-1418969164.jpg?itok=2ZpnEhos

  De levensgevaarlijke moordenaar Mehmet Y. blijkt niet alleen vervroegd te zijn vrijgelaten uit de gevangenis, maar heeft toen hij terugging naar zijn vaderland ook geld van de overheid en een identiteitskaart gekregen. Dat schrijft De Telegraaf. De Turkse illegaal werd veroordeeld in de geruchtmakende ‘snelkookpanmoord’.

  Volgens het Openbaar Ministerie kreeg Y. dat mee om een nieuwe toekomst op te bouwen in Turkije. Dat hij niet terugkeert naar Nederland is een voorwaarde die werd gesteld toen in september vrij kwam. Wie de extreem gewelddadige Turk heeft uitbetaald en hoeveel hij heeft ontvangen, blijft onduidelijk. Alle betrokken instanties doen daar uiterst geheimzinnig over.

  Mehmet Y. betuigde nooit spijt en heeft de moord altijd ontkend. Hij is een notoire vrouwenhandelaar, afperser en drugssmokkelaar en werd in het verleden veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens de weerzinwekkende moord op zijn broer. >>>>

  http://www.metronieuws.nl/binnenland/2014/12/brute-moordenaar-kreeg-zak-geld-mee-naar-turkije

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Vier vragen en antwoorden over de jihadistenwet van Opstelten

  door Elif Isitman 18 dec 2014

  Jihadisten die naar het buitenland vertrekken om mee te vechten met een terroristische organisatie kunnen straks mogelijk hun Nederlanderschap verliezen zonder dat er een strafrechtelijke veroordeling aan te pas komt.

  Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie voor advies heeft gestuurd naar onder meer de Raad voor de rechtspraak. Wat voor stappen worden er met het wetsvoorstel gezet? Vier vragen en antwoorden.

  1. Wat houdt het voorstel in?

  Het Nederlandschap van jihadisten kan straks zonder een voorafgaande strafrechtelijke veroordeling worden ingetrokken, mits er genoeg bewijs is dat ze daadwerkelijk meevechten met een terroristische organisatie.

  Volgens het ministerie van Justitie vormen dit soort jihadisten ‘immers een direct gevaar voor de nationale veiligheid’. Dit betekent dat een snelle reactie noodzakelijk is en er niet met het intrekken kan worden gewacht tot iemand is teruggekeerd en een hele strafrechtelijke procedure heeft doorlopen.
  2. Wie kan hiermee het staatsburgerschap verliezen?

  De wet wordt toegepast wanneer iemand zich aansluit bij een groep die op een nog op te stellen lijst staat van terroristische organisaties. Hiermee richt Opstelten zich voornamelijk op jihadisten die naar het buitenland vertrekken om daar deel te nemen aan een gewapende strijd in het belang van terroristen, zoals nu veel gebeurt in Syrië en Irak.

  Het belangrijkste kenmerk van de groeperingen die op de lijst staan is dat ze een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Volgens het ministerie is hier sprake van als het een organisatie betreft ‘die zich keert tegen de Nederlandse samenleving, of breder: de westerse samenleving’.

  Daarnaast zetten de organisaties voor het bereiken van hun doel geweld in. Voorbeelden van dergelijke terreurgroepen zijn Islamitische Staat (IS) en Al Qa’ida. De lijst zal worden vastgesteld door de Rijksministerraad en openbaar gemaakt zodat jihadisten weten wat voor risico ze lopen als ze zich bij zo’n organisatie aansluiten.

  Overigens kan het Nederlandschap alleen worden afgepakt van mensen die een dubbele nationaliteit hebben.

  3. Hoe wordt beoordeeld wie hier onder valt?

  Volgens het ministerie kan het ‘uit verschillende bronnen’ blijken of een jihadist zich heeft aangesloten bij een terroristische groepering. Voorbeelden zijn ambtsberichten van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, openbare bronnen zoals weblogs of videobeelden op internet maar ook informatie van het Openbaar Ministerie (OM), waaronder afgetapte sms- en telefoonberichten.

  Het ministerie benadrukt dat het in ieder geval helder moet zijn dat iemand zich ‘fysiek’ bij een organisatie heeft aangesloten en dat ‘virtuele aanwijzingen alleen’ niet voldoende zijn. Daarna moet de minister beoordelen of de informatie volstaat om het Nederlanderschap in een bepaalde situatie in te trekken.

  4. Kan de intrekking van het burgerschap nog worden teruggedraaid?

  Wanneer het Nederlanderschap is ingetrokken wordt de jihadist ook tot ‘ongewenst vreemdeling’ verklaard. Dit betekent dat de jihadist wordt verhinderd terug te keren naar Nederland en het Schengengebied in zijn geheel.

  Volgens het ministerie vereist deze maatregel een ‘zorgvuldige belangenafweging’, vooral met het oog op rechtsbescherming. De jihadist in kwestie kan beroep aantekenen tegen een besluit van intrekking.

  Wanneer dit niet binnen vier weken gebeurt, stelt Opstelten in alle gevallen de rechtbank op de hoogte van het besluit. Dit houdt in dat de rechter altijd het eindoordeel heeft over een bepaalde situatie. Tegen de uitspraak van de rechtbank is hoger beroep mogelijk bij de Raad van State. >>>>

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/12/Vier-vragen-en-antwoorden-over-de-jihadistenwet-van-Opstelten-1669256W/?masterpageid=158493

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Sexodus

  Jonge mannen zijn steeds minder bereid om relaties aan te gaan met vrouwen en kinderen te krijgen. In Japan lopen ze als gewoonlijk weer voor. Wat heeft dit met libertarisme te maken? Veel, want tegenwoordig bemoeit de overheid zich overal mee. Dus niet alleen verziekt ze de economie door allerlei onnodige en contra productieve interventies, ook het prive leven van haar onderdanen moet ‘geregeld’ worden. Familierecht is niet voor niets Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.

  Hoe groter de staat, hoe slechter het gaat. De voornoemde trend valt goed samen met de uitbouw van de verzorgingsstaat. En de verzorgingsstaat is waarschijnlijk mede te danken aan het vrouwen stemrecht. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat vrouwen en mannen dezelfde (natuurlijke) rechten hebben. Derhalve zou niemand stemrecht mogen hebben. Want stemmen is meestal het trachten een ander te plunderen, waarbij uiteindelijk de ‘transactie begeleider’ (aka de Staat) de lachende derde is.

  Een goede vriend van mij was tien jaar getrouwd en na overspel door haar mag hij, adding insult to injury, 12 jaar alimentatie betalen. Zijn kind ziet hij slechts 1 weekend in de 2 weken en zij wilde zoveel beslag leggen op zijn inkomen dat hij op een gegeven moment beter af was als hij ontslag zou nemen. Dus zij wilde niet werken om haar inkomen zo laag mogelijk te houden en daardoor was hij beter af in de bijstand. Lekker systeem. Goed geregeld overheid! En dit is geen anekdotisch bewijs. Sommige vaders zijn zo desperaat dat ze een batman pak aantrekken om aandacht te vragen voor hun penibele positie. In Frankrijk mag je niet eens weten of het kind waar je voor betaalt wel van jou is.

  Mannen zijn misschien dom, maar jongens die een vechtscheiding hebben meegemaakt waarbij de moeder de vader flink liet bloeden mbv het ‘recht’, die zijn vermoedelijk toch wat voorzichtiger voordat ze hun hoofd in de strop steken. Overigens is de oorzaak van de over vertegenwoordiging van mannen bij idiote activiteiten een wat bredere spreiding van de IQ Gauss kromme. Ze doen/hebben namelijk ook disproportioneel meer uitvindingen/Nobel prijzen. Dus mannen blinken uit in dom EN briljant zijn en vrouwen zitten meer rond het gemiddelde.

  Nog erger wordt het als een vrouw een man vals beschuldigt van verkrachting uit wraak of om een alibi te hebben voor een affaire. Ik heb niet gezocht naar Nederlandse cijfers maar deze documentaire mbt de situatie in de VS is redelijk schokkend. Bijna de helft van de aangiften is verzonnen en de vrouwen die daarmee mannen de facto ruïneren worden niet vervolgd. Schuldig tot het tegendeel bewezen is.

  Gezien de celibataire trend lijkt het er op dat mannen hun breaking point hebben bereikt. Ze worden al veel vaker getroffen door autisme en nu worden ze bij vertoon van typisch jongens gedrag steeds vaker gediagnosticeerd met ADHD en slikken ze Ritalin pillen alsof het Smarties zijn. Dat is mogelijk niet zonder gevolgen voor ieders veiligheid. Vrouwen leven ook langer, mannen vinden veel vaker de dood tijdens het werk. Maar vrouwen krijgen wel evenveel AOW en en betalen niet meer pensioenpremie. Dus wie moet het verschil bijpassen? Gekke Henkie.

  Meer verdienen dan vrouwen is er ook niet meer bij voor de jongere generatie en vrouwen krijgen posities door verplichte quota. Dat laatste vind ik altijd wat frappant. Normaliter vindt de ‘progressief’ denkende mensch dat alle bedrijven/vuige kapitalisten inhalig zijn. Maar als sommige bedrijven meer winst zouden kunnen maken door vrouwen aan te nemen die even productief zijn voor minder geld, dan is winst maken kennelijk opeens secundair.

  Desalniettemin is er geen reden om vrouwen te benijden. Zoals altijd bereik je met de gewelddadige oplossing het tegenovergestelde. Vrouwen zitten massaal aan de antidepressiva. Klagen dat ze geen goede vent kunnen vinden en dat het aanbod alleen bestaat uit zwakbegaafde mannen. Logisch, gezien voornoemde risico’s ‘waar we met zijn allen voor gekozen hebben’ is het hebben van interesse in trouwen & kinderen inmiddels een contra indicatie voor de intelligentie van de man aan het worden. En om rond te komen heb je geen man meer nodig, je klopt gewoon bij grote broer de overheid aan en die zorgt wel dat die nutteloze mannen betalen. Waarom zou je dan nog je best doen als man? Je wordt toch wel maandelijks goed genomen.

  Alleenstaande ‘power vrouwen’ met kinderwens die stellen kinderen krijgen noodgedwongen zo lang uit dat ze rond hun veertigste uiteindelijk maar gaan voor een spermadonor. Mocht dat niet lukken dan ondergaan ze talloze hormoonkuren om het stof van de eierstokken te blazen. Betaald door de gemeenschap, dus onder andere door gekke Henkie die geen zin had in gemeenschap maar nu toch moet bukken. Overigens is er net als met organen aan sperma donoren ook een gebrek. 3 keer raden waarom. Hoe groter de staat, hoe minder zaad. >>>>

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/12/sexodus/

  Overheid meer kapot dan je lief is.

  Hijseenberg, december 2014

  Like

 8. wouteenhoorn zegt:

  Je kon het verwachten maar eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het zou gebeuren. Wat een ontzettende kl””tzakken lopen er toch rond. Wçst niet wat ik las. En de wereld gaat gewoon door. Zijn we nou zo laf?

  Like

 9. fleckie zegt:

  ,’FRANKRIJK WIL ‘PALESTINA’ in 2016… ERKENNEN’. NW.ISR.WEEKBLAD 5.12.2014.
  FRANKRIJK zal de PALESTIJNSE staat erkennen, als de onderhandelingen over vrede met Israel over twee jaar nog niet tot resultaten hebben geleid. Dat verklaarde. Minister van Buitenlandse zaken Laurent. Fabius. Dinsdag in de Assemblee Nationale, het Franse parlement. Eerder riepen. Het Britse en Spaanse parlement hun regeringen op de Palestijnse staat te erkennen. De regeringenvan Zweden(in oktober) en Ijsland( in 2011) gingen daadwerkelijk tot erkenning over. Inmiddels is dePalestijnen staat erkend door 139 v.d.193 VN- lidstaten. Daar zittenechter geen grote westerse landen bij. ……….FRANKRIJK..HERBERGT..ZOWEL..de…GROOTSTE..JOODSE..
  als de….GROOTSTE…..MOSLIMGEMEENSCHAP..van…EUROPA……Erkenning van ‘Palestina’
  door Frankrijk – permanent lid v.d.Veiligheidsraad. – zou dan ook van grote symbolische en diplomatieke betekenis zijn. Volgens minister Fabius werkt Frankrijk met andere Europese landen aan de wederopleving van het vredesproces,dat sinds april van dit jaar stilligt.#######################################################################################################################################################
  ‘WEBSITE..ABBAS…TWIJFELT…AAN…..GASKAMERS’. NW.ISR.WEEKBLAD 5.12.2014.
  De palestijnse president ..MAHMOUD..ABBAS…twijfelt aan het bestaan v.d.gaskamers en beschuldigt de zionistische beweging van een geheime samenwerking met de…NAZI’S.
  Di blijktuit verschillende boeken v.zijn hand,die in het Arabisch te lezen zijn op de officiele website v.d.president.Sinds de. site een vernieuwing heeft ondergaan worden er achttien boeken., geschreven door ..ABBAS…,aanbevolen onder het kopje…’PUBLICATIES’. Al deze boeken zijn onlangs herdrukt met ..FINANCIERING van de …PALESTIJNSE..AUTORITEIT. Een daarvan heet…De andere kant: De geheime relatie tussen het..nazisme..en..het..zionisme’. ABBAS stelt
  hierin dat er sprake is van een geheim complot tussen de zionistische bewegingen de..nazi’s.
  In het verleden werd de president v.d.palestijnse autoriteit ..ook..al..bekritiseerd voor het..ontkennen..v.d.Holocaust, vanwege een vertalingen.d.inleiding van zijn proefschrift,dat hij in
  1982 schreef in…MOSKOU….Maar zelfhechtend…ABBAS… dit altijd ontkenden beweerd dat zijn woorden uit hun context werden gehaald. ..Uit recent onderzoek van Dr.Edy Cohen,van het centrum voor internationale media aan de ..Bar-Ilan Universiteit, blijkt echter dat er een grote kloof
  bestaat tussen uitspraken die ..ABBAS.. doet en publiceert in het Engels, en de dingen die hij in het…Arabisch ZEGT ..en…SCHRIJFT en die worden gepubliceerd door de …PALESTIJNSE..AUTORITEITEN …en op zijn…PERSOON.IJKE…WEBSITE.###################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘SPOORWEGEN’, Hoofdredactioneel/ Varia. NW.ISR.WEEKBLAD,19.12.2014……..M.Swirc…..
   Hoofdredacteur, NIW………………….’ Na de oorlog werd het appartementencomplex in DRANCY
   gewoon afgebouwd. ……………Drancy is een grauwe voorstad van PARIJS. Er bevindt zich een u-vormig appartementencomplex dat aan het begin v.d.oorlog grotendeels onafgebouwd was. Dit werd het WESTERBORK van Frankrijk. Het was bedoeld voor zevenhonderd bewoners maar tijdens de oorlog zaten er tot…zevenduizend mensen,onder erbarmelijke omstandigheden. Ongeveer zeventigduizend Joden werden er over het spoor afgevoerd Nasr AUSCHWITZ,waaronder een deel van mijn familie. …..Nadat andere familie er op transport ging,bleef mijn toen negenjarige vader achter,samen met zijn zus. ze wisten-bijna als door een wonder -uit Dracy te ontkomen. Mijn grootvader Moise Swiercz ging vanuit het Franse concentratie
   kamp..PITHIVIERS naar ..AUSCHWITZ. ………..Transporten als deze vonden plaats in nauwe samenwerking met de SNCF, de Franse spoorwegen… ..Vorige week maakten de Franse autoriteiten in samenspraak met de Ver.Staten bekend dat ze vanwege deze rookbommen tot financiele compensatie van overlevenden en hun nakomelingen die buiten Frankrijk wonen.
   Eerder was er al compensatie voor overlevenden in Frankrijk en kwamen de Franse Spoorwegen met een officieel excuus voor de..winstgevende..samenwerking..v.d. SNCF ..met..de…nazi’s.
   De president-directeur…van…de…Nederlandse..NS..kwam in 2005 met een excuus in een toe-
   spraak waarbij hij echter niet aangaf waarvoor hij precies excuus aanbood. ..Johannes Houwink
   ten Cate, hoogleraar holocaust- en Genocidestudies in Amsterdam,zei over de vaag geformuleerde excuses :”Ik snap niet waar ze beyrekkingop hebben. De directie v.d.NS heeft na de oorlog zijn uiterste best gedaan om het verleden te verhullen. Ik heb zelf mogen constateren
   Dat vrijwel het gehele archief over de oorlogsperiode is..zoekgemaakt”.
   Van een financiele compensatie wil de. NS niks weten. ……… ..Terug naar Frankrijk: na de oorlog
   werd. het appartementencomplex in Dracy gewoon afgebouwd en tot vandaag wonen er mensen.
   Op muren zijn nog inscripties van de vroegere gevangenen te vinden.Bij het complex staat
   als monument een treinwagon.De komende dagen breng ik samen met mijn gezin door in Parijs,
   onder andere om met familie aldaar Chanoeka te vieren. Het is de plek waar ik mijn eerste levensjaren doorbracht en die nabij voelt. Tegelijkertijd is er op de achtergrond ook die asgrauwe
   geschiedenis. Het is een geschiedenis waar de Franse. spoorwegen. – weliswaar onder Amerikaanse druk-met de nieuwste compensatieregeling vooralsnog beter mee omgaat dan de
   Nederlandse Spoorwegen.##################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘FRANSE OORLOGSCOMPENSATIE’. ..NW.ISR.WEEKBLAD 12.12.2014.
    De Franse staat betaalt 60 miljoen aan Amerikaanse..overlevenden..v.d…Sjoa.,middels een..speciaal..Frans-Amerikaans fonds.Het besluit van Frankrijk ..om..schadevergoedingen
    te betalen aan honderden overlevenden v.d.Sjoa in de VS en elders,lijkt voornamelijk.te zijn ingegeven door commerciele motieven…………Zolang Frankrijk de schadevergoedingen niet zou betalen, kon het Franse spoorbedrijf Sociëte Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF) geen aandeel krijgen in grote infrastructurele projecten in de Verenigde Staten. Zo wildehet spoorbedrijf een offerte uitbrengen voor de aanleg van een spoorlijn in Maryland,ter waarde van
    4,5 miljard dollar. Middels desa’s gesloten deal kan de SNCF meedoen aan dit project.
    De Franse econoom en politicus voor de Groenen Alain limieten, wiens ouders tijdens de oorlog. gedeporteerd werden, constateerde : ” De uitkering van deze schadevergoeding is louter ingegeven door commerciele motieven. Dat stemt verdrietig,ook al is de schade-vergoeding historisch gezien een goede zaak”. Onder het..Vichy-bewind..in..Frankrijk werden 76 duizend
    Joden door de SNCF getransporteerd,van wie er slechts drieduizend overleefden. Na de 0orlog betaalde de Franse staat..een..schadevergoeding..aan..gedeporteerde Joden..en..hun. Nabestaanden,maar geëmigreerde Joden kwamen daarvoor niet in aanmerking.
    Met het nieuwe akkoord betaalt Frankrijk 60 miljoen dollar..(48,6 miljoen euro) aan Amerikaanse slachtoffers en nabestaanden van de Sjoa. .Er zouden ongeveer 250 overlevenden zijn die volgens het akkoord recht hebben op honderdduizend dollar.Uitgangspunt is dat nabestaanden achtduizend dollar v.d.Franse staat krijgen.De deal is van toepassing voor personen die in de VS
    of Israel wonen,of in andere landende nog geen bilaterale overeenkomst hebben gesloten met
    Frankrijk over compensatie voor deportaties. ..Wat dit concreet betekent voor overlevenden en nabestaanden in Nederland moet nog in kaart worden gebracht, laat J W-directeur Hans vuistje weten.########################################################################

    Like

   • delamontagne zegt:

    joyeux Chanuka gewenst. Begindatum 16 dec, wel toevallig voor mezelf.

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘DE ..FRANSE..ROUTE’, …NW.ISR.WEEKBLAD 19.12.2014…. …..Rene. Zwaap .
    ‘ Ze zijn een nagenoeg vergeten groep: de Joodse Nederlanders die in de oorlogsjaren via Frankrijk aan de nazi’s probeerden te ontkomen, maar eenmaal daar…alsnog werden gedeporteerd. Door het recente besluit v.d.Franse spoorwegen over te gaan tot een compensatiefonds komen zij nader in beeld…………………Zestig miljoen dollar(omgerekend 47 miljoen euro) is het plafond v.h.compensatiefonds dat ..de..Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF onder grote druk vanuit deVer.staten beschikbaar heeft gesteld voor Joodse. Overlevenden v.d.deportaties uit Frankrijk, waaraan de SNCF heeft meegewerkt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal hebben de Franse spoorwegen..ongeveer…79.000 Joden naar de kampen gedeporteerd…………Het fonds is bedoeld voor overlevenden die momenteel buiten Frankrijk wonen en. Daarom tot nu toe niet in aanmerking kwamen voorFranse compensatiegelden. Ook Nederlandse slachtoffers en hun nazatenkunnen een beroep doen op dit fonds. Overlevenden die in het Verenigd Koninkrijk…België,..,Polen,..en ..Tsjechië..wonen…zijn uitgezonderd., omdat deze…landen…bilaterale…overeenkomsten..hebben met Frankrijk…Ook echtgenoten en kinderen van overlevenden kunnen een aanvraag indienen ( zie kader).
    …DRANCY…..Volgens oud-arcihivaris ..bij..het..Nationaal..Archief,die momenteel als geassocieerd onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie(NIOD)..werkt aan een boek over Nederlandse vluchtelingen in Frankrijk..tijdens..de…Tweede..Wereldoorlog, werden ..er..in..de..oorlogsjaren..naar een voorlopige schatting tussen de honderd en tweehonderd Nederlandse Joden via ..Frankrijk gedeporteerd………………..Plantinga:” Dat gebeurde ..veelal..via..het..Franse..doorgangskamp…Drancy by Parijs, dat het Franse ..Westerbork ..was..en..waarvan..de transporten..naar..Auschwitz..plaatsvonden. …Maar er was ook een spoorlijn van…Compiegne [ stad 80 km ten noordoosten van Parijs,red.]…naar ..Buchenwald,
    waar politieke gevangenen..werdengedorteerd, onder wie tussen de honderd ..en..tweehonderd Nederlanders. Opmerkelijk is dat de namen v.d.gevluchte Nederlandse Joden die in Frankrijk zijn gearresteerd en vervolgens door de nazi’s werden vermoord over het algemeen niet zijn opgenomen in het…Digitaal Monument..Joodse ..Gemeenschap: men kent de namen niet en weet niet wat er in Frankrijk is gebeurd”…………. Het betreft ..hier.een..v.d.onbekende bladzijden..van..de..geschiedenis…van..de..Tweede..Wereldoorlog,..aldus…Plantinga.
    ” Tijdens de parlementaire enquete naar het regeringsbeleid in de Tweede Wereldoorlog,die tussen 1947 en 1956 plaatsvond,werden er al veel vragen gesteld over de Nederlandse vluchtelingen in ..VICHY-FRANKRIJK. …Wat was ervan hen terechtgekomen na de inval van ..NAZI-DUITSLAND..op..11 november 1942 in het zogenaamde..VRIJE..FRANKRIJK..van Vichy?
    Een duidelijk antwoord werd niet gegeven. Ook Loe de Jong en Jaques Presser gaan er niet of nauwelijks op in”…………………KOLKMAN…………………Toch hielden ..de..officiele..Nederlandse
    vertegenwoordigers…in…..VICHY-FRANKRIJK… een administratie..bij..v.d…Nederlandse vluchtelingen aldaar. Plantinga:” De vluchtelingen..konden..een..soort..uitkering..van..de. Nederlandse overheid krijgen om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarnaast was er in Per-pinang dlomaat Joop KOLKMAN,die heel veel deedvoor de vluchtelingen,naast Joodse Nederlanders ook veel Engelandvaarders”. Hoj was eerstwaarnemend vicekonsul en vervolgens tot eind 1942 ..directeur van het Office. ..Neerlandais, schetstPlantinga. ” Dankzij hem ontkwamen een paar honderd landgenoten aan..de…NAZITERREUR. KOLKMAN moest zijn hulp wel zelf met de dood bekopen. Na de Duitse inval in Vichy probeerde hij via de Pyreneeën te ontsnappen,maar hij werd gepakt en stierf in ..DUITSE ..GEVANGENSCHAP. …Verleden jaar werd hij geëerd door ..Yad ..Vashem..en..ter..gelegenheid..daarvan..vond..op het ministerie van Buitenlandse Zaken nog een speciale plechtigheid plaats, waar toenmalig minister Timmermans. een mooie redevoering hield”………………….ANTLLEN………………..Mede dank zij deinspanningen van KOLKMAN en zijn collega’s kon het grote merendeel v.d.Nederlandse Joden..in..Frankrijk
    de oorlog overleven,aldus Plantinga. ” In de tweede helft van 1942 werden veel mensen gered met een actie met Spaanse lijnschepen naar ..de..Antillen. Anderen konden ontkomen .naar Portugal,alhoewel daarvoor wel nodig was dat men kon aantonen dat men Portugal weer zou verlaten”. ………..Plantinga schat dat ongeveer 70 tot 80 procent overleefde.” Dus dat zou omgekeerd evenredig zijn aan het percentage slachtoffers in Nederland”. ..Plantinga heeft een database met namen. van vluchtelingen die met officiele Nederlandse vertegenwoordigers in Vichy-Frankrijk correspondeerden……………Een v.d. Mogelijke Nederlandse rechthebbenden op het Franse compensatiefonds zou kunnen zijn..voormalig..politica..van…D66…Hanneke..Gelderblom-Lankhout(1936) ,evenals haar broer , Paul ..Lankhout(1940)……Zij verloren hun vader ..toen deze in 1942 op een treintransport ..van..Frankrijk ..naar..AUSCHWITZ… Probeerde ..te..ontkomen en..’auf der Flucht erschossen’
    werd…………Mevrouw Gelderblom:”Mijn vader was bang dat hij gek zou worden in de onderduik en probeerde daarom via Frankrijk en Spanje naar Engeland te vluchten,terwijl moeder, ikzelf en mijn broer wel zijn ondergedoken en het overleefden…Vader is opgepakt ergens bij Bordeaux,
    TRANSFERE naar Drancy en op31 augustus 1942 gedeporteerd. Zijn overlijdensdatum..is..onbekend. ..Daarom heeft eerst mijn moeder tevergeefs en hebben,jaren later, mijn broer en ik moeten vechten ..om zijn..levensverzekeringspolis uitgekeerd te krijgen. Het gast niet om het geld. Het voelt meet als een bescheiden vorm van gerechtigheid voor de inzet van onze moeder.##############################################################
    ………………….DE ..PROCEDURE………………….AANVRAGEN ..voor het fonds..kunnen..daadwerkelijk worden ingediend zodra het Franse Parlement..de oprichting ervan heeft bekrachtigd. Dat kan naar verwachting nog enkele maanden duren. Volgens..Stuart Eizenstat ,die als ..speciale..adviseur v.d.AMERIKAANSE ..OVERHEID betrokken was bij de onderhandelingen..over..de..oprichting..van..het. fonds,zal de hoogte v.d.uit te keren vergoedingen afhankelijk zijn van het aantal claims dat zal worden ingediend. Uiteindelijk zal het fonds niet meer uitkeren dan omgerekend 49 miljoen euro. Eizenstat schatte dat de hoogte v.d.uit te keren bedragen kunnen oplopen tot honderdduizend dollar per overlevende..en..’enige..tienduizenden’ dollars voor ..echtgenoten..en..nazaten..van..overleden slachtoffers. Mensen die in aanmerking zouden komen voor de compensatie zouden de bedragen in jaarlijkse termijnen uitbetaald kunnen krijgen…………….Hans..Vuijsje , directeur v.h.Joods Maatschappelijk Werk,laat weten dat zijn organisatie rechthebbenden zal begeleiden bij het indienen..van..een..claim. Het JMW beschikt
    tot nu toe nog niet over nadere informatie over de te. Volgen procedure. “De ervaring leert dat deze informatie pas in een laat stadium bekend zal worden’,aldus Vuijsje. Aangaande de hoogte v.d.uit te keren bedragen per persoon adviseert hij vooralsnog een…stevige…slag…om..de..arm..te
    houden. ” Er zit een plafond aan de hoogte v.h.fonds en dus zal het ervan afhangen …hoeveel claims..er..uiteindelijk..worden..ingediend”. ………………………..AMBASSADES………………………
    Aanvragen voor het fonds moeten worden ingediend bij…AMERIKAANSE..AMBASSADES..of…
    CONSULATEN……Een WOORDVOERSTER v.d.AMERIKAANSE ..AMBASSADE..in den Haag..
    laat weten dat ..drie categorieën..zullen worden gehanteerd. Ten eerste mensen die werden gedeporteerd vanuit Frankrijk maar geen staatsburger zijn..van..Frankrijk..of..België,..POLEN…Verenigd. Koninkrijk,..Tsjechië..en..Slowakije, die bilaterale overeenkomsten hebben..met Frankrijk ……Ten tweede echtgenoten/(s) van deze slachtoffers. Ten derde nabestaanden met directe banden met de slachtoffers en of hun echtgenoten. De hoogte v.d.uitkeringen zal afhangen v.h.sterfjaar van het slachtoffer of de echtgenoot na de oorlog. Daarnaast kunnen mensen die als minderjarige ouders hebben verloren als gevolg v.d.deportaties een pensioen aanvragen bij een speciaal Fans..pensioenprogramma dat openstaat voor mensen van alle nationaliteiten. .Frankrijk besteedde al 60 miljoen dollar aan pensioenen voor duizend personen in de Ver.Staten die op die manier wees zijn geworden.
    De…AMERIKAANSE..AMBASSADE…kon..nog…geen..nadere..details..bekendmaken ..over de termijnen en…voorwaarden. ..Informatie daarover zal worden gepubliceerd op de website van de
    CLAIMS CONFERENCE. ..Als voorwaarde voor het accepteren van geld uit het compensatiefonds. zal worden gesteld dat men afziet van verdere claims tegen de Franse spoorwegen. ………………….SJOA-VOORLICHTING…………………..Tegen de SNCF, die in handen v.d.Franse staat is, liepen al diverse juridische procedures door slachtoffers v.d.deportaties in Frankrijk en nabestaanden. Tot 2011 had de. SNCF ..alle verantwoordelijkheid voor de deportaties
    afgewezen. Dat veranderde toen een dochterondernemingen.h.bedrijfin ..AMERIKA…wilde ..mee-dingen Nasr eengrote opdracht voor de aanleg van een nieuwe spoorlijn in de ..VS. De ..AMERIKANEN ..STELDEN ALS EIS dat eerst compensatie voor slachtoffers v.d….SJOA moest volgen…………Als onderdeel v.d.overeenkomst verplicht ..de..SNCF..zich de komende vijfj jaar 4 miljoen ..dollar beschikbaar te stellen voor …VOORLICHTING ..OVER..DE…SJOA.
    Een kwart van dat geld zal ..IN .de ..VS…WORDEN BESTEED, de rest in andere landen.
    De AMERIKAANSE..OVERHEID ..KRIJGT 1,5% v.d…FONDSGELDEN..ALS VERGOEDING..voor de..UITVOERINGSKOSTEN.
    Nadere praktische . Informatie bij Joods..Maatschappelijk..Werk ..tijdens het telefonisch spreekuur:
    020-5776577,maandag t/m vrijdag 9,30-12.00 uur,of per e- mail: JMW.amsterdam@joodswelzijn.nl. ..Website Claims Conference:www.claimscon.org

    Website. Claims Conference:www.claimscon.org #####################################

    Like

  • fleckie zegt:

   ‘HAMAS van de EU-LIJST’, …..Nw.ISR.WEEKBLAD19.12.2014.
   Het Europees Hof van Justitie heeft een petitie van..HAMAS.. gegrond verklaard en de organisatie
   ..van..de..lijst..van..terroristische ..organisaties geschrapt..om…’TECHNISCHE’ redenen.Naar het
   oordeel van het Hof was de kwalificatie..dat..HAMAS..een terroristische organisatie..is..onvoldoen- de..gemotiveerd. De Europese Commissie of elk der lidstaten hebben drie maanden om in beroep te gaan. …Ondertussen blijft HAMAS…op..de..lijst..en blijven de sancties..van..kracht. Zo blijven de…tegoeden van de club…voorlig..nog..wel..bevroren. HAMAS zou volgende EU-rechters in 2001 op de lijst zijn gekomen op basis van’verdachtmakingen afgeleid van de pers en het internet in plaats van harde feiten’.of de organisatie definitief van de lijst gehaaldwordt is nog niet duidelijk. Premier Netanyahu noemde op woensdag de beslissing van het Hof ‘ een schokkend voorbeeld van de Europese hypocrisie’ en riep de EU op HAMAS direct terug te plaatsen op ‘de lijst waarvan iedereen weet dat ze er thuishoren’. ……………Hamas vierde deze week haar ..27e verjaar- dag, met o.a.een mi.itaire parade. Ongeveer tweeduizend gewapende strijders reden op trucs beladen met raketten door de straten van Gaza-stad. In de lucht hingintussen een HAMS-DRONE . …Khalil al-Hayya, een v.d.grondleggers v.d.organisatie,herbevestigde dat de vernietiging
   van Israel nog hoog op de dodenlijst van Hamas staat. ………Tegelijkertijd pleit het Europees Parlement voor voorwaardelijke..erkenning..van..een..Palestijnse..staat. de oproep..heeft..vooral..symbolische warde,aangezien..alleen..staten andere staten kunnen erkennen.Zweden was het eerste Europese Landdag..’Palestina’ daadwerkelijk heeft erkend.########################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    ………..’ISRAËLISCH…GASVELD’!………..NW.ISR.WEEKBLAD, 19.12.2014.
    Er is weer een groot gasvelden. Gevonden voor de…ISRAELISCHE ..KUST., het derde in vijfjaar.
    Het nieuwe veld, zo’n 150 kilometer van de kust zou ten minste …3,2 triljoen kubieke meter gas bevatten. De twee eerder gevonden velden zijn goed voor minstens …33 triljoen kubieke meter. ..Volgens experts genoeg om het land voor de komende eeuw van gas te voorzien. ..Behalve dat de vondst de Israelische economie een boost zal geven,kan het ook invloed hebben op de relatie met Israels buren. Volgens. website..Business Insider zitten Jordanie, de Palestijnse Gebieden en Egypte namelijk te springen om gas. Importeren vanuit Israel zou voor deze landen verreweghet goedkoopste alternatief zijn. Om politieke gevoeligheden ..te..vermijden..zijn..het..afgevaardigden..van. AMERIKAANSE mede-investeerders die de onderhandelingen voeren.Deze gesprekken zpuden al zijn begonnen. De gevonden gasvelden
    brengen behalve klinkende. dollars ook een groot veiligheidsprobleem met zich mee.
    Ze zijn een makkelijkdoelwit voor raketten of exploderende..boten..van..onder..andere..HAMAS..en..HEZBOLLAH. ..De Istaelische marine patrouilleert bij de veldenen wil drie Duitse raketbommen kopen om de vloot te versterken.#####################################################################

    Like

   • fleckie zegt:

    Correctie: op comment 19.12.2014( cartoon) ‘Isr..Gasveld,’ laatste regel moet RAKETBOTEN staan
    I.p.v raketbommen……….( dit is heel vervelend, want er worden geregeld. woorden ..verwisseld, meestal opgemerkt, zodat die betreffende woorden dan in heel langzaam tempo, en meestal in hoofdletters getypt moeten worden.

    Like

 10. peterselie1 zegt:

  ‘Hamas bouwt verder aan tunnels met gesponsord bouwmateriaal’

  door Tom Reijner 19 dec 2014

  Hamas heeft beslag weten te leggen op een deel van het bouwmateriaal dat is bestemd voor de wederopbouw van Gaza. Na de oorlog rond dit strookje land aan de Middellandse Zee deze zomer, bouwen de terroristen weer rustig verder aan hun beruchte tunnelnetwerk.

  Ze zouden weer op kracht komen en nieuwe strategieën bedenken voor de strijd tegen Israël, schrijven verschillende Israëlische media vrijdag, waaronder The Jerusalem Post, op basis van anonieme Palestijnse bronnen.

  Volgens die bronnen is het overgrote deel van het bouwmateriaal dat is bestemd voor de wederopbouw van huizen in de Gazastrook, en is gestuurd door internationale donors, op de goede plek terechtgekomen. Maar een deel is nu bemachtigd door de terreurbeweging, die het materiaal dus nu weer inzet voor kwaadaardige doeleinden.

  Cement

  Het gaat onder meer om cement en staal die Gaza in oktober via vrachtwagens wisten te bereiken. Het is dus niet voor niets dat de Israëlische autoriteiten zeer voorzichtig zijn met het toestaan van transporten met bouwmaterialen, en de doorvoer een jaar lang blokkeerden.

  Ook de Verenigde Naties waren er al bang voor dat Hamas ermee vandoor zou gaan en bedachten een mechanisme om de materialen te monitoren: de goederen zouden alleen mogen worden gebruikt voor het herstel en de bouw van 60.000 huizen.

  Hulpgelden

  Voor de wederopbouw in het gebied, dat feitelijk onder controle staat van de radicaalislamitische beweging, is na het Israëlische offensief miljarden euro’s gereserveerd. Zo doneerde Nederland op een conferentie in oktober 12 miljoen euro.

  De Europese Unie kwam met maar liefst 450 miljoen euro over de brug voor Gaza.

  De conferentie in het Egyptische Caïro werd gezien als een succes, maar naar nu blijkt is slecht 2 procent van de toegezegde hulpgelden daadwerkelijk in Gaza beland, melden onder meer de Verenigde Naties.

  Er bestond toen al vrees dat een aanzienlijk percentage van die hulpgelden in de zakken van Hamas zou vloeien. De terreurorganisatie, die ook rekenen op (veel) geldelijke steun uit Golfstaten als Qatar, is de op een na rijkste terreurgroep ter wereld.

  Tunnels

  Veel van de tunnels zijn tijdens de hevige bombardementen van het Israëlische leger verwoest. Volgens Israël zijn er drie soorten tunnels: de smokkeltunnels van Gaza naar Egypte, de tunnels onder Gaza die niet in Israël uitkomen en de ‘terreurtunnels’ die Hamas en andere militanten gebruiken om aanvallen op Israëlisch grondgebied uit te voeren.
  Tunnels onder Gaza functioneren vaak ook als vergaderruimte en als opslag voor raketten en Israëlische legeruniformen, zei majoor Arye Shalicar, woordvoerder van het Israëlische leger, tegenover Elsevier-correspondent Jan Franke. Het bouwen van een ondergrondse gang kost Hamas ongeveer 750.000 euro. >>>

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2014/12/Hamas-bouwt-verder-aan-tunnels-met-gesponsord-bouwmateriaal-1669692W/?masterpageid=158493

  Like

  • Harry zegt:

   We hebben hier een enorm varkensmestoverschot . Dat kunnen we misschien aan Israel schenken .
   Als de Israëli nou eens gaatjes boren die in de tunnels eindigen en die dan vol laten lopen met varkensmest vermengd met gist , dan buldert het er bij de ingang wel uit .
   Dat wordt een prachtige volumineuze substantie .

   Deze gist-truc is door mijn oude , helaas overleden buurman al eens uitgehaald met een andere buur die strontvervelend was , om maar even in de sfeer te blijven . Toen hadden de mensen nog zo’n oude poepdoos buiten . Vaak zat er om niet te begrijpen redenen de vorm van een hartje in de deur uitgezaagd , waardoor nog iets van licht naar binnen viel .
   Afijn , nadat ie een flinke klont gist in die wc gegooid had begon dat enorm te gisten en liep er een soort worst van sponzige shit door dat hartje ( op een meter zeventig !) naar buiten waar het zich als een enorme bolus ophoopte . ( Lijkt een beetje op pur schuim , volgens de buurman ) .
   Dan heb je wat op te ruimen !

   Kijken of die graafambitie zich dan niet opheft .

   Onsmakelijk verhaal ? Inderdaad , maar volgend jaar wordt het beter .
   ( Iets met goede voornemens ) .

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Pracht verhaal Harry, tsa en het zou heel goed mogelijk zijn om het strontwapen tegen deze geloofsfanaten in te zetten. Dan heeft Gist Brocades te Delft ook weer een grote order uit Israël te pakken. Maar even serieus men ziet toch dat de hele westerse wereld Israël het vuur aan de schenen legt, door ‘Palestina’ te erkennen, dit kan nog op één manier opgelost worden in de vorm van een nieuwe oorlog die de beslissing moet brengen.

    Like

 11. peterselie1 zegt:

  Chaos in Rusland: Val van Putin betekent groot gevaar voor het Westen
  Zware klappen voor Europese export door sancties tegen Rusland – DIW-Instituut Berlijn: Kans van 33% op Russisch staatsbankroet

  Als Putin valt is de kans dat hij wordt opgevolgd door een ultranationalist aanzienlijk. De gevolgen voor met name Europa zouden dan wel eens verschrikkelijk kunnen zijn.

  In Berlijn en Brussel gaan steeds meer stemmen op om de sancties tegen Rusland te herzien, ook al wordt er meteen bij gezegd dat deze niet de oorzaak zijn van de huidige chaos in Rusland. Maar ook het vijandbeeld van president Vladimir Putin wordt gerelativeerd. De reden: als Putin valt, dan dreigen radicale nationalisten aan de macht te komen, waardoor de rekening voor het Westen wel eens veel hoger kan uitpakken dan van tevoren werd ingeschat. Europa zou zelfs in een oorlog om Oekraïne gesleurd kunnen worden.

  De dreigende economische instorting van Rusland baart Europa grote zorgen. Plotseling verklaarde een woordvoerder van de EU-Commissie dat ‘niemand er belang bij heeft dat Rusland in een diepe Depressie wordt gestort’. De Duitse bondskanselier Angela Merkel uitte onlangs nog zware kritiek op Putin, maar prees afgelopen week plotseling de goede banden met Rusland.

  Export naar Rusland stort in

  De Europese sancties tegen Rusland vanwege de situatie in Oekraïne hebben enorme gevolgen voor de Europese en vooral Duitse export. Sommige analisten schatten dat de export naar Rusland eind dit jaar met 20% tot 25% zal zijn gedaald. Alleen al in Duitsland zal dat 50.000 mensen hun baan kosten.

  De enige oplossing is het opheffen van de sancties, zodat buitenlands kapitaal weer naar Rusland stroomt en er weer wordt geïnvesteerd in het land. Dan zal ook de Europese export naar het land aantrekken.

  ‘Kans dat Rusland instort 33%’

  De president van het DIW-Instituut in Berlijn, Marcel Fratscher, schat de kans dat Rusland bankroet gaat op 33%. Zolang de sancties intact blijven wordt het risico dat Rusland daadwerkelijk instort steeds groter. Zo hebben de VS en bondgenoten de Russische banken en bedrijven feitelijk van de internationale aandelenmarkten afgesneden, waardoor ze zonder kapitaal komen te zitten. Een financiële handelaar sprak zelfs van een ware ‘financiële oorlog’ tegen Rusland.

  EU zwaar getroffen, VS nauwelijks

  De Verenigde Staten lijken echter niet van plan Rusland en Europa te hulp te schieten. Sterker nog, Obama onderstekende gisteren een nieuw pakket met zwaardere sancties, die Europa nog harder zullen raken. Het is dan ook de vraag hoe lang de EU dit over zijn kant zal laten gaan, omdat Amerika zelf nauwelijks door de sancties wordt getroffen.

  ‘Putin is goed voor het Westen’

  Inmiddels begin in Brussel langzaam het besef door te dringen dat Putin nog niet de slechtste Russische leider is, en dat zijn val wel eens voor een zeer gevaarlijke situatie kan zorgen, omdat dan ultranationalisten aan de macht dreigen te komen. Die leunen traditioneel op de kracht van het Russische leger en vooral het enorme aantal kernwapens dat het land heeft.

  George Friedman, hoofd van de private Amerikaanse inlichtingendienst Stratfor, is op dit moment in Moskou en schrijft dat het Westen het eigenlijk erg goed getroffen heeft met Putin. Het alternatief, de ultranationalisten, betekent vrijwel zeker de totale instorting van Rusland, met zeer pijnlijke gevolgen voor de EU. Bovendien kan Rusland dan wel eens een oorlog beginnen om Oekraïne, waar Europa bij betrokken kan raken – tenminste, zolang Brussel netjes aan de leiband van Washington blijft lopen.

  ‘Obama geeft Europa op’

  Misschien is het de Amerikaanse regering wel om beide te doen, namelijk het tegelijkertijd fors verzwakken van zowel de Russische als de Europese economie. Hierdoor zal de Amerikaanse economie weer kunnen floreren.

  De onafhankelijke Amerikaanse analist Webster Tarpley, deze eeuw bekend geworden vanwege zijn forse kritiek op president George Bush, noemde in 2008 de verkiezing van Obama ‘catastrofaal’ voor de wereld. Volgens Tarpley zou Obama uiteindelijk een oorlog met Rusland en China veroorzaken, en daarbij zonder met zijn ogen te knipperen Europa opgeven. Het begint er steeds meer op te lijken dat Tarpley gelijk begint te krijgen.

  Europese elite koos islam in plaats van Rusland

  In plaats van dat Europa samen met het orthodoxe Rusland een vuist maakt tegen het islamitische extremisme, heeft de Europese elite in al zijn wijsheid uitgerekend de islam als bondgenoot gekozen tégen Rusland. Daarmee hebben Brussel en alle eurofielen moedwillig de stabiliteit, toekomst en welvaart van ons hele continent in groot gevaar gebracht. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Chaos-in-Rusland-Val-van-Putin-betekent-groot-gevaar-voor-het-Westen

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Zorgverzekeringswet, gelooft u nog in democratie ?

  Mocht dat zo zijn, dan bij deze van harte gefeliciteerd, want dan behoort u tot die groep makke schapen die zich door zeker het huidige kabinet middels een “slim” briefje van de premier weer in slaap laten sussen. Komt allemaal wel goed, belooft Rutte in een haastig in elkaar gezet vodje papier waarin als hoogtepunten het volgende staat geschreven:

  Reeds in de zomer van 2013 heeft het kabinet met de eerste lijn, de medisch specialistische zorg en de geestelijke gezondheidszorg, Hoofdlijnen Akkoorden gesloten. Deze akkoorden leveren naast kwaliteitsverbetering ook doelmatigheidsverbetering op met een omvang van 1 miljard tot en met 2017.

  Daarna veel wollig geklets om dan met de beloofde brokjes de schapen weer terug in de kooi te krijgen :

  1. Ten eerste het waarborgen van de bestaande vrije artsenkeuze voor iedereen, ongeacht de aard van de polis die iemand heeft;

  2. Het bewerkstelligen van een goede machtsbalans tussen verzekerden en zorgverzekeraars.

  Het kabinet zal de inhoud van het niet aangenomen wetsvoorstel aanpassen en opnieuw als wetsvoorstel indienen, rekening houdend met argumenten en zorgen.

  Waar hebben wij het over ?

  Op het moment dat de nieuwe verzekeringswet in 2006 werd ingevoerd door de toenmalige Minister van Volksgezondheid Hans Hogervorst ( VVD) bekend om zijn vinger in zijn keel steken om daarmee aan te geven wat hij van de wensen van de burger en daarmee van de democratie dacht, werd er helemaal niet zoals men u wilde doen geloven gewerkt om het verschil tussen ziekenfondsverzekerden en privé patiënten op te heffen. Maar nóch de burger nóch diegenen die hem/haar vertegenwoordigen , de Tweede Kamerleden protesteerden. Het plan werd als de bekende zoete koek geaccpeteerd en was in feite gewoon een doodordinaire bezuinigingsronde.

  En nu zien wij een herhaling. Uiteraard wordt u voorgehouden dat u mits u voldoende bij wenst ( kunt) betalen uw keuze van arts en ziekenhuis nog steeds vrij is. In de praktijk zal dat mede door de financiële gevolgen anders worden, in welke vorm dan ook Rutte en Schippers het witte konijn a.s. week uit de hoed toveren.

  En weer staan voormalige politici aan de wieg van deze wijzigingen. André Rouvoet zou als voorzitter van de branchevereniging van Zorgverzekeraars een appel moeten doen op zijn leden. Doodse stilte. Nu valt er weinig te appeleren, daar de zorgmarkt in feite in handen is van vier grote spelers, met aan de top….. juist oude collega’s van Rouvoet en je wilt collega’s toch niet te veel voor de voeten lopen ?

  Dan is er om de schijn van democratie in stand te houden ook nog de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die een waakzaam oog zou moeten houden op uw zorg en hoe daarmee wordt omgesprongen. De voorzitter van de NZa is de heer Ruys, tot nog niet zo lang geleden gemeentesecretaris in Groningen !! ?? !! en op 23.06.2014 aangesteld door …… Edith Schippers ! Ruys was o.a. ook secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zoals u zich misschien kunt herinneren moest de bezem door het NZA, want de bestuurskosten rezen de pan uit. Zo maakte de voorganger van Ruys, Langejan o.a. 22 veelal buitenlandse reizen naar o.a. Singapore en Mexico op kosten van …… bedrijven en organisaties waar de NZa een oogje op moest houden. De voorganger van Langejan was een andere oude bekende , Frank de Grave die wij ook tegenkwamen in een van onze vele kabinetten Kok als Minister van Defensie.

  U ziet een grote ik speel jou de bal toe en jij speelt deze weer terug constructie, die weer eens overduidelijk aantoont dat het met openheid en transparantie in de vaderlandse politiek inmiddels heel ver heen is. En nogmaals diegenen die uw belangen zouden moeten behartigen, doen daar even hard aan mee, waardoor eens fors optreden inmiddels onmogelijk geworden is.

  Dag democratie !

  http://www.geennieuws.com/2014/12/zorgverzekeringswet-gelooft-u-nog-in-democratie/

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  democratie is de dictatuur der domme meerderheid.

  Like

 14. fleckie zegt:

  ‘CHANOEKA..DICKENS’, ..NW.ISR.WEEKBLAD ..19.12.2014.. ………..
  ‘Komend weekend wordt Deventer-zoals ieder jaar-omgetoverd tot een 19e eeuwse Engelse stad voor het jaarlijkse Dickens-festijn. Ook de Joodse gemeente Beth Shoshanna staat stilzwijgen de beroemde boeken van de Engelse schrijver. Op 21 december zal in de Grote Synagoge aan de Golstraat een speciaal Dickens-programma plaatsvinden ‘ door leden van onze. Joodse gemeente in Dickens-kledy, met o.a.rondleidingen,Chanoeka-liederen en natuurlijk de traditionele. Chanoekalekkernijen :soefganiot..en..latkes’, aldus voorganger Tom Furstenberg in een persbericht. Aansluitend is er om vijf uur ’s middags een openbare ..Chanoekaviering. ############################################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s