De islam, de moslims en het geweld

Screenshot_23

(Door: Guus Velraeds)

Elke gelovige moslim, ik zeg met klem elke gelovige moslim en niet elke geboren moslim, kan in potentie een tot geweld bereidt zijnde Jihadist worden. Het hangt er maar vanaf hoe diep hij in zijn geloof duikt. Er zijn radicale moslims, omdat de islam radicale karaktertrekken in zich herbergt en niet bepaald liefdevolle karaktertrekken. Jihadisten vergissen zich niet in hun geloof en doen zeker geen verkeerde interpretaties. Zonder de gewelddadige Jihadist had de islam in het verleden geen wereldimperium kunnen opbouwen. Ook in de moderne tijd kan de islam niet zonder geweld. Gelovige moslims willen zoveel mogelijk het gedrag en voorbeeld volgen van hun profeet en hun profeet heeft het gebruik van geweld binnen de islam nu eenmaal geïntroduceerd en legitiem gemaakt. Aan de buitenkant kun je niet zien in hoeverre een moslim wel of niet gelovig is. Derhalve is het logisch dat na jaren van onophoudelijk moslimgeweld moslims je over het algemeen een onveilig gevoel geven.

Dat gevoel is er gewoon en je kunt het niet meer weg rationaliseren. De tijden dat we dat nog konden, hebben we noodgedwongen achter ons moeten laten. Grote groepen moslims zijn nu eenmaal een potentieel gevaar voor elke vrije samenleving. Het gebruik van geweld omwille van verbreiding en voortzetting van hun geloof is een van de meest centrale thema’s in de geloofsbeleving van een moslim. Islam is alles behalve een geloof van vrede. Kijk hoe het toegaat in landen waarin de islam dominant is en je hoeft geen diepgaande studie meer te doen van deze kwelling der mensheid. Kijk naar de meest recente ontwikkelingen in een land als Turkije en je weet dat de pure islam opnieuw zijn slag aan het slaan is. De islam verdraagt geen kritiek en zelfreflectie wordt de individuele moslim helaas niet met de paplepel ingegeven. Gevolg geven aan oproepen van haat vanuit de moskee des te meer. Na meer dan duizend aanslagen wereldwijd (ook de aanslagen in Israël mag je hierbij tellen), gedaan door gelovige moslims, mag je gerust de conclusie trekken dat moslims op informatie gevoelige en veiligheid gevoelige plekken een zeker risico met zich meedragen.

Wat we zien gebeuren in de Tweede Kamer zijn vooral uitingen van politici die op de eerste plaats in conflict komen met hun eigen ideologie van alle mensen zijn gelijk, alle geloven zijn gelijk en alle mensen willen het goede. Dat is niet zo en deze politici nemen een grote verantwoordelijkheid op zich door te stellen dat moslims best op veiligheid kritische plekken werkzaam kunnen zijn. Gaan deze politici ook praten met nabestaanden van slachtoffers als deze gaan vallen? Dat de islam nog vele slachtoffers gaat veroorzaken, is zo zeker als de zon die morgen opgaat en wie moeten we anders aanspreken dan de volgelingen van dit geloof? Je moet groepen niet aanspreken op het gedrag van individuen, maar laat het juist en vooral de islam zijn die de vrijheid van het individu aantast en die van elke moslim vraagt de belangen van zijn geloof te verdedigen boven het belang van zichzelf als individu.

De islamitische zelfmoordterrorist zou niet bestaan als de islam geen krachten kon ontwikkelen hem of haar hiertoe te bewegen. De wortel van het islamitisch kwaad zit in de koran en niet in de ongelukkige moslim die de verzen niet goed begrijpt. Helaas begrijpt de Jihadist de verzen maar al te goed. De moordenaar van Lee Rigby hield in zijn ene hand het slagersmes en in zijn andere hand de koran. Vanaf dat moment maakt niemand mij over de islam nog iets wijs. Het zijn niet bepaald christenen en Joden die met Bijbel en Thora in de hand gewelddadige problemen veroorzaken in onze hedendaagse wereld. Waarom roept elke moslim bij het plegen van een aanslag “Allahu Akbar” (“Allah is de grootste!”) als de islam er niets mee te maken heeft!?

Door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

25 reacties op De islam, de moslims en het geweld

 1. benkok zegt:

  Helemaal goed Guus, je slaat de spijker op zijn kop. Nu nog een regering krijgen, die dat ook snapt; de komende verkiezingen voor prov.staten en 1e kamer bieden weer een kans.
  Helaas een tijdelijke kans, zie voor een iets verdere horizon tora-yeshua.nl
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 2. Jan zegt:

  ISIS onthooft tovenaar

  The Islamic State group said Thursday it beheaded a man in public on charges that he was a “sorcerer”

  The jihadist group released pictures of the execution on a square in Nahyat al-Alam, a few kilometers north of the Iraqi town of Tikrit,

  One picture showed what the IS statement called “talismans” found in the victim’s possession, but appear to be nothing more than prayer beads and a green Shiite banner.

  The executioner was identified by some local sources as a top IS operative for the central Salaheddin province, of which Samarra and Tikrit are both part.
  http://www.timesofisrael.com/islamic-state-jihadists-behead-sorcerer-in-iraq/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Like

  • Jan zegt:

   Islamic State Penal Code Promises Crucifixion, Lashing for Unbelievers

   The Islamic State (IS) has published it own penal code, which harshly penalizes actions such as sodomy and blasphemy with punishments including execution, crucifixion, lashing, and the severing of limbs, among other penalties.
   The death penalty and lashing by whip features prominently into IS’s legal code, which is governed by Sharia law.

   “Blasphemy against Allah,” for instance, is punishable by death, according to the legal code provided by MEMRI.

   Similarly, “blasphemy against the prophet Mohammed” also guarantees death—“even in the accuser repents,” according to the code. The same punishment is doled out for blasphemy against Islam.

   Adultery also remains a capital crime under IS’ code.

   An adulterer will face “stoning until death” if he or she was married at the time and “100 lashes and exile” if unmarried.

   Sodomy and, in particular, homosexuality will also be met by death “for the person committing the act, as well as for the one receiving it.”

   The act of “spying for the unbelievers,” which includes all those who do not adhere to IS’s extremist interpretation of Islam, will also result in death.

   Murder and stealing will not only be punished by death, but the offender will also be crucified, the code states.

   However, not every crime will get the offender murdered by IS.

   Theft, for example, will be punished by cutting off an offender’s hand.

   Drinking alcohol, which is banned under extreme Islamic law, will be met with 80 lashes.

   A person convicted of “slandering” also will be subjected to 80 lashes.

   The punishment for stealing, or “banditry” as IS describes it, is “cutting off the right hand and the left leg,” according to the penal code.
   http://freebeacon.com/national-security/islamic-state-penal-code-promises-crucifixion-lashing-for-unbelievers/

   Waar vind je dat nog tegenwoordig, wetshandhavers. Niet in Den Haag.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Islam religion « d’amour, de paix, de tolérance » : sauf pour cette écolière apparemment!
   Islam = religie : van liefde, vrede tolerantie,………….behalve voor deze scholiere.
   http://euro-jihad.com/blog/?p=26028

   Like

 3. Ahava zegt:

  beste Guus,
  met een PVV-pet op zeg ik: “Je hebt honderd procent gelijk.”
  Met een D66-pet op (afschuwelijk onvoorstelbaar, maar even advocaat van de duivel spelend) zeg ik: “Je bent een racist.”
  In beide gevallen wordt mijn kop er met pet en al afgehakt, t.z.t.
  Door een moslim die de koran letterlijk opvat.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En de bewering “Je bent een racist” zou die D ’66-er dan ter plekke eens moeten uitleggen.
   Want dit gaat onmiskenbaar over een ideologie – goed, even dan maar zoals ZIJ het nu eenmaal willen zien, dus: een gelóóf- en in géén geval over een ràs.
   Maar naar ik vrees wordt dat ze zelden ter plekke voorgehouden………

   Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Als je vriendelijk wilt zijn voor de D66’er dan zul je op zijn minst moeten zeggen dat deze mensen met oogkleppen oplopen. Aangezien D66 een partij is van ‘intellectuelen’ moet helaas de conclusie zijn dat het doortrapte leugenaars en misleiders van het volk zijn. Er is geen onderscheid te maken tussen een radicale moslim en een ‘gewone’. De ‘gewone’ kan er zomaar van het ene op het andere moment toe besluiten om zijn ‘geloof’ serieus te gaan nemen. Het gebod, geldend voor alle moslims, om aan de jihad deel te nemen is een duidelijk voorbeeld van de onmogelijkheid om ook maar één moslim te vertrouwen. Dit standpunt geldt voor meer dan alleen D66’ers. Neem de totaal idiote motie Halsema om te besluiten bestrijden van de islam als beleid uit te sluiten. Kamerbreed werd daarmee ingestemd. (Uitgezonderd PVV en SGP).
   Buiten de PVV kan geen enkele partij vertrouwd worden. Het zijn allemaal landverraders en volksverlakkers.

   Like

 4. 4sjun zegt:

  Dat laatste is het overschreeuwen van twijfel. Het ziet er immers steeds minder naar uit dat het waar is. Zonder olie in de grond was het systeem van Mohammed al afgeschaft. Het leidt tot geweld, onderdrukking, angst, verdomming, bedrog, ruzie en economische neerging. Bekijk je de positie van de volgelingen van Mohammed in de wereld, dan is dat er niet een om blij van te worden.

  Waar islam de agenda bepaalt is het niet direct een oase van mensenrechten, zijn individuele ontplooiingskansen gering, heerst er een vervlakkende cultuur, vinden er niet bepaald ideeenscheppende en filosoferende gesprekken plaats en is het gevoel voor humor ver te zoeken. Mensen worden in de ideologie als uitruilbare waren beschouwd die kunnen worden ingezet om het grote doel van werelddominantie met gebruik van alle middelen te kunnen bewerken. Voor de vaste aanvoer van kanonnenvoer kent de ideologie de doctrine van het moslimparadijs met 72 maagdelijke geestwezens in 72 kamers voor degene die zich als sneuvelkapitaal laat gebruiken. Niemand is dat verhaal van Mohammed ooit komen bevestigen. Er zijn geen getuigen van. Men dient de listensmid, zwendelaar, slachter en ‘kindervriend’ Mohammed op zijn bruine ogen te geloven want anders…

  Dus praat men dom na wat wordt voorgehouden, reciteert men op de automatische pilot de koranteksten zonder daar nu eens over na te denken en wordt bij elke gelegenheid geschreeuwd dat Allah de grootste is om ieder spoortje van twijfel voor te zijn. Zo wordt het gezonde verstand (zo na generaties nog aanwezig) onderdrukt en dat heeft zo zijn prijs voor de leefbaarheid waar islam de agenda bepaalt. In Syrie, Irak, Afghanistan, Iran, Somalie, Noord-Nigeria, Sinkiang, Egypte, Pakistan en sommige Indiase deelstaten.

  Niemand hoeft te blijven beweren van niets geweten te hebben als er steeds meer licht op islam en haar vruchten in de historie en de wereld van vandaag komt. Precies daar ligt een schone taak voor degenen die net iets meer kansen op verwerving en verspreiding van inzichten hebben. Islamisering tegengaan -waar onze overheid en onderwijsinstellingen daaraan verzaken- begint bij voorlichting. In de familie, onder vrienden, via contacten. Nederland en Europa hoeven niet ten prooi te vallen aan het onderdrukkingsmechanisme van islam en haar meekomende vruchten. Dit tij kan gekeerd worden doordat mensen niet langer blijven wegkijken en niet langer blijven zwijgen.

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Prima stuk; maar ik parafraseer:
  “burgers die op de eerste plaats in conflict komen met hun eigen ideologie van alle mensen zijn gelijk, alle geloven zijn gelijk en alle mensen willen het goede. Dat is niet zo en deze burgers nemen een grote verantwoordelijkheid op zich door te stellen dat” mohammedanen (gelovige moslims) best te vertrouwen zijn.
  De mohammedanen vormen een gesloten sekte, verdedigen elkaar tot in de dood en laten geen buitenstaanders in hun gelederen toe. Hun eendracht maakt macht.
  Daar moeten we ons als gemeenschap tegen verweren.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Guus weer prima verwoord.

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  In de eerste regel staat dat ( alleen) iedere gelovige meslim een potentiële jihadist in zich draagt. Neem me niet kwalijk, maar mijn idee is dat iedere meslim potentiële jihadist is. Je meslim noemen is al een bevestiging dat je je onderwerpt aan Allah. Doe je dit niet dan ben je gewoon Nederlander, Belg, Fransman/vrouw etc etc.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Natuurlijk is de islam/koran de inspirator van deze gruwelijke misdrijven.

  Maar maak dat onze ‘elite’ maar eens wijs. Zelf denken zij de wijsheid in pacht te hebben, omdat ze zo goed hun ogen en oren kunnen sluiten voor de gruwelijke werkelijkheid die zij weigeren in zich op te nemen.

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Als iemand die de Koran wel snapt heb ik maar 1 antwoord op Islam: Oog om oog, tand om tand. Voor iedere aanslag waar dan ook, in het Westen net zoveel moslims oppakken als zijn vermoord door moslims, die afschieten en de moskee opblazen, met dreigement als jullie nog eens wat flikken gooien we een kernbom op Mecca. Het moet UIT zijn met de Mohammedanen, 1400 jaar slachtpartijen is lang genoeg. Weg ermee en net zo hard afmaken als zij het ons doen.

  Like

 10. cleopatra zegt:

  Goed verwoordt Guus !

  Like

 11. Tempelier zegt:

  Als Wilders veroordeeld wordt voor discriminatie en haat zaaien , mogen de Imams gaan uitkijken !

  Like

 12. Sjaak zegt:

  De tijd van diskuteren over de islam is voorbij en een exodus
  van ALLE moslims uit Europa is onuitwijkbaar !
  Hoogste tijd dat ze hun koffertjes pakken en de grenzen gesloten worden !
  Maar wel eerst de EU oplossen want met hun bemoeizucht komen ze
  meteen weer met de kreet MENSENRECHTEN uit de hoek !
  De islam en de koran bevat geen mensenrechten en we moeten ons
  van dit kankergezwel verlossen ! Alternative geeft het niet !

  Like

 13. Sjaak zegt:

  En dit komt erbij uit wanneer je als linkse slaplul alles en iedereen het land inlaat !
  Zak geld voor gevaarlijke moordenaar

  door Jolande van der Graaf
  AMSTERDAM –
  De levensgevaarlijke moordenaar Mehmet Y. – een Turkse illegaal die eerder werd veroordeeld in de gruwelijke en geruchtmakende ’snelkookpanmoord’ – blijkt onlangs niet alleen vervroegd uit de gevangenis te zijn vrijgelaten, maar bij uitzetting naar zijn vaderland ook een zak overheidsgeld en een identiteitskaart te hebben meegekregen.
  Onderzoek in Hoofddorp in de geruchtmakende snelkookpanmoordzaak
  Onderzoek in Hoofddorp in de geruchtmakende snelkookpanmoordzaak
  Foto: Richard Mouw
  De gevreesde en wraakzuchtige misdadiger die nimmer spijt betuigde en zijn gruweldaden altijd bleef ontkennen, is volgens het OM in Haarlem van papieren en geld voorzien ’om hem te faciliteren in het opbouwen van een nieuwe toekomst’ in Turkije. Dat terwijl de officier van justitie die zijn zaak behandelde volgens ingewijden rond het tijdstip van de vrijlating moest worden beveiligd en mogelijk nog steeds wordt bewaakt.

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  Jihadism on the Rise in Europe: The Dutch Perspective : http://youtu.be/x6qHu2idhPg

  http://www.osl-stavast.nl/stavast-columns/polderjihadisten-oer-nederlands/
  Polderjihadisten ‘oer-Nederlands’
  Door Ton Nijhof

  De meerderheid van Nederlandse jihadisten zijn derde en vierde generatie Marokkanen die “net zo Nederlands zijn als klompen en windmolens en desondanks radicaliseren”, aldus AIVD-chef Rob Bertholee. Volgens Bertholee bevinden zich onder polderjihadisten jongeren “uit zeer goede families, sommigen zelfs met universitaire graad. Er zit zelfs een arts onder hen. Maar er zitten ook jongens bij met een criminele achtergrond. Op een bepaald moment zagen we bijvoorbeeld dat zeven jongeren uit één stad gelijktijdig op jihad gingen, waardoor de misdaadcijfers daadwerkelijk daalden”. Lees verder

  Like

 15. Louis Burgemeestre zegt:

  Helemaal mee eens met je.!Guus Velraeds

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s