Mogen de “Pegida”-demonstranten geen kerstliederen zingen?

Screenshot_37

Volker Jung

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is schandalig wat men deze dagen uit de monden van enkele kerkvorsten moet horen. “Idea” schrijft:

De kerkpresident van de Evangelische  Kerk in Hessen en Nassau, Volker Jung, heeft scherpe kritiek geuit op de “Pegida”-demonstraties in Dresden en andere steden. De verantwoordelijken zouden “vooroordelen en diffuse angsten” aanwakkeren, schrijft hij op de website van zijn kerk. Niemand in Duitsland zou een islamisering of een overheersende buitenlandse invloed hoeven vrezen. Bovendien zouden de “Pegida”-verantwoordelijken “fundamentele waarden” van de cultuur van het Avondland schenden, zoals naastenliefde en de bescherming van vreemdelingen. Jung heeft geen begrip voor de aankondiging om bij de volgende demonstratie op 22 december kerstliederen te willen zingen: “Ik adviseer de demonstranten er eens heel goed over na te denken om wie het in deze kerstliederen eigenlijk gaat: om het kind in de kribbe, waarvoor geen plek was en dat al snel een vluchtelingenkind werd.”

Jung, die tevens voorzitter van de Kamer voor Migratie en Integratie van de Evangelische Kerk Duitsland (EKD) is, riep ertoe op “welke vorm van vreemdelingenhaat dan ook vastberaden tegen te gaan.” Hij wil graag dat daar, waar “Pegida”-demonstraties plaatsvinden, “krachtige contrabewegingen ontstaan.” Deze zouden moeten aantonen: “We willen in een open, tolerant en vreedzaam land leven, waarin mensen uit de hele wereld welkom zijn.” Volgens Jung zijn moslims in Duitsland heel goed geïntegreerd. . .

Opnieuw zo´n kerkvorst die het leven buiten de kerk niet lijkt te kennen. Maar het is gewoon een brutaliteit om de mensen te verbieden kerstliederen te zingen. Wil meneer Jung liever dat ze het nieuwe volkslied van de “Islamitische Staat” brullen?

Bron:
http://journalistenwatch.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.idea.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron|
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Hypocrisie, Islamisering, Kerstmis, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Patriottisme, political correctness, Religie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Mogen de “Pegida”-demonstranten geen kerstliederen zingen?

 1. Kraftavilqa zegt:

  Wat een imbeciel. Wacht maar totdat de heilige soldaten van olla jou en je kerk komen platbranden, stumper.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  kunnen we zo’n droplul niet voor kerstmis aan het kruis nagelen ,?
  welke opleiding hebben die mafkezen gehad ?

  Avond BLO met wiskunde, of OLO ?? , de kinder friemel Mavo ??

  waar is het in jezus naam mis gegaan , met deze homo ??

  Uw deurmat

  Like

 3. benkok zegt:

  In Nederland hadden we al eerder zo’n kerkelijke landverradersclub, zie
  http://tora-yeshua.nl/2014/03/de-anti-wilders-kerkdienst-zondag-23-maart-den-haag-ontmaskering-van-de-deelnemers/
  Shabbath shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ benkok: 22.21. uur, op 19/12. Dat ben ik met U eens, Ben. Hoewel ik mij een volgeling van Christus weet, heb ik afstand genomen van alle INSTITUTEN der KERKEN. Die zijn volgens mij NU allemaal bevolkt met RODEN, en met FARIZEEËRS!

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Niets om je over op te winden: Jung adviseert de demonstranten slechts om “er heel goed over na te denken,” omdat-ie niets te verbieden hééft. Dus kunnen ze daar hun schouders over ophalen en juist, als reactie, uit volle borst, de móóiste kerstliederen zingen! Zou juist een extra stimulans moeten zijn!
  Behalve de klassieke Duitse liederen, als “Stille Nacht” en “Oh Tannenbaum” zouden ze ook wel eens dat mooie, Engelse ding kunnen zingen, hoe heet dat, “On Christmas night…..?” Schitterend zou dat zijn!
  Dit is weer typisch zo ’n goedmenschelijke priester, die inderdaad niet verder kijkt dan zijn kerkwereldje en zich, GVD, drukker maakt om de moslims dan om zijn mede-christenen, die in het buitenland door die moslims worden afgeslacht! Hoor je hem daarover? Néé…..
  Rustig laten verrekken: De kerken hebben met hun lafhartige houding toch al hun geloofwaardigheid al verspeeld!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De pastoor en dominee van vroeger, en die van nu, zijn geen streep veranderd. Het kerkvolk domhouden en van alles en nog wat voorliegen. Een heuse kopie van de regering in Den Haag.
  Nu weer dat gedoe met Pegida. Zoals het Christelijke geloof echt beleden moet worden, werd en word het nog nooit verkondigd. De kerkvorsten zorgen er steeds wel voor dat het geloof opium van het volk is ! Karl Marx had dus wel ergens gelijk ! Maar de mensen anno nu zijn niet meer dom. Kerken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Op zich genomen niet leuk. En nog minder leuk, dat daarvoor in de plaats moskeeen als paddestoelen uit de grond verrijzen, en de Islam ons aan het ondersneeuwen is.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Die Volker Jung is zeker GEEN Martin Niemöller (1892-1984), een Duitse geestelijke, die zich aanvankelijk niet tegen de nazi’s verzette omdat hij toen niet inzag hoe zij Duitsland in hun greep hielden. En naarmate hij zich wel verzette bedacht Niemöller een gedicht dat hij (mits Niemöller nog had geleefd) beter in die kerk met kerst voor die domme Jung kon zingen en ongeveer zo ging:

  Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen communist.
  Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen sociaal-democraat.
  Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
  ik was immers geen syndicalist.
  Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen Jood.
  Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen katholiek.
  Toen ze mij kwamen halen
  ..was er niemand meer die nog kon protesteren.

  Dus als kerkpresident Jung die anti-islamitische “Pegida”-demonstraties in Dresden toch zo erg vind dan gaat hij toch gewoon kerstliedjes voor radicale moslimextremisten zingen, afwachten tot ze hem beledigen en aftuigen en hen in naam van Jezus Christus alles vergeven! En als hij in 1944 voor het Volksgerichtshof van Roland Freisler had gestaan om zijn evangelische boodschap te verkondigen en kerstliederen te zingen had deze uitgebruld dat hij beter geschikt was voor het zingen van kerstliedjes daar Freisler een aantal priesters zoals Josef Müller, Max Josef Metzger en Alfred Delp al ter dood veroordeelde omdat ze zich tegen het nazi-regime hadden verzet!

  Like

  • Manna zegt:

   ik woon aan een m.niemollerstrasse 🙂

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Maar als jij in Duitsland had gewoond, zou je dan in een straat vertoeven die naar Liselotte Herremans of naar Sophie Scholl of Cato Bontjes van Beek was vernoemd? Deze Duitse verzetsstrijdsters werden alledrie door de nazi’s naar de guillotine gestuurd wat men tegenwoordig beter kon doen met moslimextremisten,ISIS of EU-bestuurders!

    Like

 7. Jaan zegt:

  In Nederland is het precies hetzelfde. Bisschop Gerard De korte van het bisdom Groningen is van hetzelfde laken een pak. Walgelijk dat zulke figuren de katholieke kerk, die in mijn jeugd in Brabant toch wel degelijk rechts was vertegenwoordigt. Walgelijke figuren zijn het.

  Like

 8. Johan zegt:

  Die kerkvorst is echt niet goed bij zijn hoofd. Als de islam het voor het zeggen krijgt, wordt hij binnen een paar jaar compleet weggevaagd met zijn ideetjes van naastenliefde. Naastenliefde is zinvol als je een klein aantal mensen helpt of kunt helpen. Wanneer je land echter overspoeld en ontwricht wordt door de binnenstormende hordes gelukzoekers en immigranten, dan doe je er goed aan om je land te verdedigen en die barbaren eruit te gooien. Deze kerkvorst is echt helemaal de weg kwijt. Hij zou zich eens moeten afvragen namens wie van het volk hij eigenlijk nog spreekt ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Johan: 00.12. uur. Beste Johan, deze dominee, spreekt zeker NIET namens MIJ. Tevens is het helder genoeg, om te weten dat wij van de INSTITUTEN der KERKEN, dergelijke LEUGENTAAL steeds meer zullen horen. En in Nederland wijs ik dan ook naar de RK, de PKN, de WERELRAAD van KERKEN/ Nederland. Ik ben er klaar mee! Ik sta volkomen achter de DEMONSTRANTEN!

   Like

 9. Nu ook in Bonn:Bogida-demonstratie,met Udo Ulfkotte!Te lezen bij Kopp online

  Like

 10. Wie wil er trouwens nog bij een kerk horen;een kerk die zo uit de hoek komt?Er is al heel lang zoveel mis in de kerk,dat ik er nog niet meer naar toe wil,al zouden ze me betalen!

  Like

 11. Waarom komt deze homo niet op voor de christenen die onthoofdt worden?

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  En ik maar denken dat alleen de zweden zure gehaktballen hadden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet waar het de religie betreft, natuurlijk, want die is OVERAL vertegenwoordigd.
   (Godzijdank of helaas, dat mag ieder voor zichzelf uitmaken.)

   Like

 13. Harry zegt:

  Nou heb ik helemaal geen behoefte om WEER zo’n christelijk oproer te bewerkstelligen zoals we onlangs hadden , maar dit bedoelde ik nou met die christelijke insteek , wereldvreemde figuren zitten er onder !
  Diplomatieke modus ingeschakeld .

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  Hoop dat er een hoop kerkleden naar de demonstratie gaan. Er zijn wel meer Dominees en Priesters die zogenaamd namens hun kerkgemeente spreken…………….. Die mensen ben ik ook zat! Hij kan ‘vreemdelingenhaat’ wel willen tegengaan, maar hoe zit het met ‘eigenhaat’ , immers door deze ‘vluchtende moordenaars’ binnen te halen ben je je leven niet meer zeker !? Je neemt toch ook geen moordenaar in huis of een verkrachter? Weg met dat soort lui!

  Like

 15. Jaantje zegt:

  Bah weer zo een goedmens meestal van de centen van een ander…
  Alleen al het feit dat hij het kind in de kribbe misbruikt zegt mij genoeg.
  Lag in de kribbe omdat de herbergen vol waren.

  Like

 16. Jean zegt:

  Kerkvorst? is dat vrieskou in de kerk? Als volbloed atheïst is me al dat kerk en mosselketen gedoe vreemd, ik vertrouw dat zootje in die zwarte boerka’s voor geen flikker.

  Like

 17. Frans Brassens zegt:

  Deze Volker Jung is in afwachting van de fysieke vorm ervan kennelijk al geestelijk onthoofd.
  Waarmee hij dan behoort tot de ‘talking heads’ aangezien het verdere lichaam meestal wat moeite heeft met praten. Ik wacht nu op een wederopstanding van zijn groep.
  Het eerste nummer dat een remake waard is, is het volgende:

  Like

 18. paulzwueste zegt:

  De Kerk pleegt zelfmoord! Al tientallen jaren en nog helemaal niks geleerd!!!!! met recht afschaffen die landsverraderlijke verkeerde kerkhap!

  Like

 19. alidas1 zegt:

  Zijn de kerkvorsten hier anders dan?
  Zijn net zo een stelletje mafkezen gaan hier ook bidden voor ze

  Like

 20. sylvia groot zegt:

  Stille nacht heilige nacht wordt in de katholieke kerk ook al niet meer gezongen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s