PVV Eerste Kamer vraagt opheldering over 1,1 miljard voor Brussel

PVV blauw

De regering gaat dit bedrag  zonder toestemming van de Eerste Kamer op 30 december aan Brussel betalen. Fractievoorzitter Faber heeft een brief verstuurd naar de Kamervoorzitter om de Minister ter verantwoording te roepen in de Senaat. Faber: “1,1 miljard extra te betalen is al een gotspe en dan ook nog zonder toestemming van de Eerste Kamer. Dit zegt iets over het democratische gehalte van dit kabinet.”

Brief aan de Kamervoorzitter:

Aan de voorzitter van de Eerste kamer der Staten Generaal
Binnenhof 22
Den Haag

Datum: 19 december 2014
Betreft: suppletoire begrotingsstaat

Op donderdag 18 december heeft de Tweede Kamer de suppletoire begrotingsstaat (Najaarsnota) goedgekeurd. In de begroting 2014 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) is opgenomen een uitgavenpost van 1,1 miljard voor de extra afdracht aan de Europese Unie. De regering heeft aangegeven deze post op 30 december 2014 te betalen.  Voor zover mijn fractie heeft kunnen nagaan, staat dit onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering BDO op 13 januari 2015.

Aangezien de besluitvorming in de Eerste Kamer nog moet plaatsvinden, is het ons derhalve een raadsel hoe de Minister dit bedrag op 30 december 2014 al zou kunnen overmaken.

Gaarne maakt mijn fractie gebruik van recht van interpellatie en verzoekt de Minister van Financiën en/of Buitenlandse Zaken om opheldering.

Fractievoorzitter Partij voor de Vrijheid
M.H.M. Faber-van de Klashorst

Screenshot_32Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Eurofielen, EUSSR, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op PVV Eerste Kamer vraagt opheldering over 1,1 miljard voor Brussel

 1. rob van marle zegt:

  wat een partij op naar maart 2015.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Het is een grof schandaal, dat dit van ONS afgeperste GELD, zonder blikken en blozen wordt overgemaakt naar de communisten der EUSSR. En dat ook nog eens, zonder de SENAAT daarin te kennen. Democratie in Nederland/Absurdistan….laat me niet lachen!

  Like

 3. Giny zegt:

  Daar moet inderdaad meer aandacht aan besteed worden!
  Als onze volksclown (Rutte) alles buiten de eerste kamer om wil regelen, waarom besteedt de
  VVD dan een miljoen euro om campagne te voeren voor de PS?
  Kunnen ze beter besteden aan de oudere!!!

  Like

 4. Fred zegt:

  “Opheldering uiteraard vòòr 30 december 2014.”
  Oeps, vergeten dit erbij te zetten.
  Nu krijgt Faber het antwoord waarschijnlijk pas nà 30 december als het geld al in de bodemloze EU pot is verdwenen.
  Jammer, volgende poging alerter reageren graag.

  Like

 5. Edwin Lauxen zegt:

  Waar denkt de Regering dat geld vandaan te halen…. Uit de Groningse bodem ?

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Steeds duidelijker wordt het dat er een mars naar Den Haag georganiseerd moet gaan worden om de democratie te kunnen waarborgen. Het huidige kabinet en haar gedogers lijken als een staat in de staat te functioneren die als het hen zo uitkomt de democratische controle van het parlement eventjes terzijde schuiven. Een politieke doodzonde in een parlementaire democratie. Ook deze actie voedt het groeiende wantrouwen in de partijen en gedogers die deel uitmaken van de huidige regering.

  Welk volk vertegenwoordigen deze volksvertegenwoordigers eigenlijk nog?

  Hoog tijd voor een politieke afrekening. Liefst gewoon met de voeten maar indien nodig zullen de burgerrechten van Nederlandse ingezetenen en het democratische staatsbestel bevochten moeten worden. Van 1568 – 1648 hebben we hier ten lande al eens eerder een forse solidariteitsovervraging bij de hand gehad.

  Like

 7. Jantje Beton zegt:

  Democratie bestaat niet meer in Nederland💣

  Like

 8. Geert zegt:

  Ja hallo dit is Nederland hoor de democratie is net zoals in Brussel niet meer aanwezig.

  Like

 9. dgneree zegt:

  Ze hebben het toch al eerder gezegd? De coalitie heeft schijt aan de 1e en 2e kamer.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Toestanden van de Stasi zijn nu ook in Nederland aanwezig. Rutte cs nemen voortaan besluiten en willen de eerste kamer (onze volksvertegenwoordiging) buiten spel zetten. Degenen die de waarheid vertellen zullen voor de rechtbank moeten komen om een schertsproces te moeten ondergaan. Geert Wilders was al de eerste, zo er al niet meer zijn geweest waar we niets van gehoord hebben. De geheime dienst houdt iedereen in de gaten, behalve Moslims cq jihadisten. Immers, de motie Halsema spreekt boekdelen ! Nu is het nog wachten op Brussel die replica’s van Roland Freisler als rechtbank voorzitters gaat installeren. En Brussel vraagt een miljard, en krijgt een miljard, en alweer zonder toestemming van de eerste kamer. Brussel zou zomaar van ons honderd miljard kunnen eisen, ergo wat zeg ik…..Brussel zit zelfs achter de pensioengelden aan, Brussel hier en Brussel daar. We hebben zelfs een obersturmbahnfuhrer uit Brussel aangesteld gekregen die ieder jaar onze begroting komt controleren. Wat eens begon met de Europese Gemeenschap van kolen en staal, groeit langzaam uit tot het Vierde Rijk !

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Rutte weet niemand aan zich te binden. Niemand die zijn kinderen zou willen baren, geen gozer die zijn lul wil zuigen. Althans..Rutte is in het openbare leven vrijgezel. De vraag is: Is dat een keuze? Is het uit eigen vrije wil? Of is het een flierefluiter? Een vluchtig contact hier een nieuwe lover voor één nacht dáár… Niemand die het weet.

  Is Rutte soms a-sexueel? En wat zegt dát over hem…Of wordt hij constant afgewezen? En maakt hem dat kwaad? Zo kwaad dat Rutte de rest van de maatschappij wel eens zal laten boeten.?

  De geaardheid en de intieme relaties van “onze” premier doen er wel degelijk toe! De man heeft veel te zeggen over en voor ons allen.

  Ik denk dat Rutte a-sexueel is…En dat zegt veel- zoniet alles- over zijn handelen de afgelopen jaren. Lulletje rozewater dat ie is..

  Die woede uitbarstingen ( ik ga dat partijtje van jou decimeren :-)…die komen echt ergens vandaan…

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  De baan van Timmerfrans is betaald, nu nog wat baantjes voor meer PvdA-gepeupel dat straks naar Brussel afreist om daar verder te graaien. Gooi er nog maar een miljard naar toe; het is toch maar taxpoet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s