REGERING PASSEERT PARLEMENT INZAKE PENSIOENEN

Screenshot_27

Jetta Klijnsma

(Door: trias politica)

Gerommel aan het pensioenfront. Binnen de EU zijn pensioenen hoofdzakelijk een nationale bevoegdheid. Ze zijn onderdeel van het arbeidsrecht en sociale zekerheid en over die beleidsterreinen gaan de nationale lidstaten. Echter een nieuwe Europese richtlijn beoogt een forse volgende stap te zetten naar een Europese pensioenmarkt.

Het standpunt van de Nederlandse regering en het parlement ten aanzien van de pensioenen is in het verleden altijd geweest: dat is een nationale kwestie, waar Brussel zich niet mee moet bemoeien. Maar sinds PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) verantwoordelijk is voor het pensioenbeleid, lijkt dat standpunt te wankelen. Dit blijkt uit de recente ontwikkelingen rondom het pensioendossier.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op REGERING PASSEERT PARLEMENT INZAKE PENSIOENEN

 1. Jantje Beton zegt:

  Hier schrijf ik een jaar of drie over het pensioenstelsel op de telegraaf, dat dit er aan komt. Alles word je afgepakt wat je opbouwt.

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf: Nederland mag de kinderbijslag voor kinderen die in Marokko wonen, niet verlagen. Voor kinderen in Turkije en Egypte mag dat wel. Dat blijkt uit een uitspraak die de Centrale Raad van Beroep een week geleden al deed, maar nu pas heeft gepubliceerd.
  Volgens de raad – de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht – is verlaging in het geval van Marokko in strijd met het internationale recht. De uitspraak komt overeen met een eerdere uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.
  In 2013 verlaagde de Sociale Verzekeringsbank de kinderbijslag voor Turkije en Marokko met 40 procent en voor Egypte met 60 procent. Nederland wil de export van kinderbijslag naar landen buiten de EU helemaal staken.

  En wat heeft het ons uiteindelijk gebracht, al die gastarbeiders, gezinsherenigingen en al die andere flauwekul. We hebben met die lui de ene sof na de ander, kapitalen worden verspild waar we niks – helemaal niks, voor terugkrijgen. Ja, als dank worden we nog bespuwd en uitgescholden, voor racist, kankerhoer en neuk je de moeder. Wat een verschrikkelijk land is dit geworden, ik kan er soms niet over uit. En nu worden we weer genaaid met die Zorgwet. En Alexander Pechtold staat hoog in de peiling, die wil premier worden. Ik geef het op.

  Like

  • Leo zegt:

   Peggie wil? Min. President worden ??

   Dat WORDT ie !!!!
   Heeft Bea Bilderberg allang geregeld !!

   Hoezo, straks eerlijke verkiezings uitslagen ??

   Moooaaahhhhhh….

   Brave, goed gelovige, naive domme Nederlanders, hoelang laten jullie je nu nog naaien ??

   (E.J. Bronners uitgesloten, uiteraard.)

   Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Tja stemmen heeft consequenties.

  Like

 4. nelly zegt:

  in de stront dat zakkenvulsterwijf Klijnsma

  Like

  • Nemesis zegt:

   Wil ik wel bij helpen.
   Maar Kleinsma kan dat echt niet in haar eentje gewoon maar even beslissen. Of willen ze daar een derde AmvB er doorheen jassen? Ik denk dan zijn de rapen echt gaar Al moet ik me in m’n uppie naar het binnenhof laten brengen.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  SCHANDE, driewerf SCHANDE. Vuile smerige MANKPOOT, het is door ONS gespaard geld, waar JIJ en de RODEN van Brussel, met jullie POTEN af dienen te blijven. Ik stem in met wat @ Driek om 14.17. uur zegt. WIJ geboren Nederlanders worden GENAAID waar WIJ bij staan!

  Like

 6. jan zegt:

  de nsber van de EU zy gaat een greep doen uit de pot 1000 miljard

  Like

 7. Giny zegt:

  Een belachelijke situatie dat er kinderbijslag in andere landen wordt betaald!
  Nederlandse gezinnen die uitgezonden worden naar het buitenland en uitgeschreven zijn hebben nog nooit kinderbijslag van de Nederlandse overheid gehad!
  We kwamen een keer vlak voor de Kerst in Nederland terug (al enkele jaren geleden) lieten ons net na het nieuwe jaar inschrijven, vulde het eerste kwartaal in voor kinderbijslag, werden
  gebeld dat we daar geen recht op hadden omdat we niet het volledige kwartaal in Nederland
  waren! Mijn man vroeg of hij een verkeerde achternaam had, dat mocht hij natuurlijk niet zeggen!
  Hij probeerde uit te leggen dat we net voor de Kerst al in Nederland waren, of hij dat kon bewijzen!
  Aangezien je in dit maffe land geen stempel in je paspoort krijgt als je Nederland binnenkomt, heb je een probleem, we hadden wel een stempel in ons paspoort toen we uit Koeweit vertrokken!
  Moest een kopie van het paspoort opsturen en uiteindelijk kregen we het dan toch!
  Wordt tijd dat ze hier bij binnenkomst ook eens gaan stempelen, nu kan Jan en alleman
  zo maar binnen wandelen!!!

  Like

 8. kraftavilqa zegt:

  Het is weer zonneklaar de eunazis hebben hun begerige oogjes op de aantrekkelijke NLse pensioenpotten laten vallen, ongetwijfeld vinden zij dat zij dat geld veel beter kunnen uitgeven dan de NLse huidige en toekomstige gepensioneerden. Ben ik nu onredelijk als ik er van droom om met een gunship rond het berlaymontgebouw te vliegen en ettelijke patroonbanden voor de M134 Gatling gun er doorheen te jassen, of ben ik gewoon geradicaliseerd? Dat laatste zou niet erg zijn want radicaliseren is vandaag de dag je van het, toch?

  Like

 9. Nemesis zegt:

  haan = gaan natuurlijk

  Like

 10. Louis Burgemeestre zegt:

  Democtratie is voor de PvdA en de VVD toch alleen een lippen bekentenis , en weet niet wat de werkelijke betekenis er van is. Dat verbaasd me niet voor Goddelozen.

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Nog héél éven en de pleuris gaat uitbreken!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s