Terrorist in Sydney bewees lachwekkende naïviteit van Westen

Screenshot_28

Sydney werd ontwricht door één man: de Iraanse gijzelnemer Man Haron Monis

(Door: Afshin Ellian)

Man Haron Monis, de Iraanse terrorist die een aanslag pleegde in een café in Sydney, werd door de Australische autoriteiten nooit echt serieus genomen. Zijn gruwelijke daad laat zien hoe naïef het Westen is bij de islamitische terreurdreiging

Een grote stad werd ontwricht door één man: Man Haron Monis hield Sydney zeventien uur in zijn greep. Terreur in optima forma. Monis is een Australiër van Iraanse komaf. De verwarring was daarom groot. Kan een Iraniër wel een sympathisant zijn van de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS)? Het klinkt inderdaad onlogisch, maar het is een complex vraagstuk.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Australië, Islam, Moslims, Naïviteit, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Terrorist in Sydney bewees lachwekkende naïviteit van Westen

 1. Theresa Geissler zegt:

  “Kan een Iraniër wel een sympathisant zijn van de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS)?”
  Ja, volgens mij kan dat inderdaad.
  Om te beginnen heet het weliswaar, dat al die stromingen binnen de islam elkaars bloed net zo goed kunnen drinken, maar lijkt het niet onlogisch, dat de overstap van de ene stroming naar de andere minder groot is, dan bijvoorbeeld die van islam naar christendom, temeer daar alle stromingen binnen de islam tenminste een páár gemeenschappelijke vijanden hebben: Het Westen, Joden- en christendom.
  Als deze Monis in het sji’itische Iran werd vervolgd -voor wat dan ook- dan kijk je er niet raar van op, dat hij, om zih extra af te zetten, meteen maar overstapt naar een andere stroming: Die lui wenden àlles aan tot eigen voordeel, dus waarom dàt dan niet? Daar zien ze heus niet tegenop: “Principe” betekent voor hen echt niet hetzelfde als voor ons.
  Met dit soort voorbeelden voor ogen moet trouwens worden gezegd, dat de uitspraak van Erdogan, dat er maar één islam is, voor de verandering eens niet als taqiyya beschouwd kan worden.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik kan mij inbeelden hoe zoiets gaat. Mogelijk wist deze drol van geen hout pijlen te maken, dus besloot hij waarschijnlijk tot de sjiietische clerus te gaan behoren: niks zo gemakkelijk als de “beroepsmoralist” uit te hangen, zal hij wel hebben gedacht, en dan kon hij ook door de staat worden betaald.

   Nu kan ik mij voorstellen, ook, dat hij in eerste instantie een crimineel is die zich wou gaan verbergen achter een priestergewaad. (echte beroepsmoralisten laten liever anderen het “vuile werk” doen, vandaar) Dat zal vanwege andere sjiietische geestelijken mogelijk zijn opgevallen vroeg of laat. Want laten we wel wezen: voor doorgedreven theologisch moralisme moet je nog altijd verschillende “universitaire” stadia van Koran exegese hebben doorlopen, en dat kan voor hem waarschijnlijk te veel gevraagd zijn geweest als ordinaire crimineel. En dat zal dus voor de sjiietische clerus wel onaanvaardbaar zijn geweest ook. Dus alleen daarom zullen ze hem er wel hebben uitgekegeld. Wrok speelt zeker een rol.

   Dan is je tot Salafisme bekeren volgens mij een logische stap.

   Like

 2. tjonge zegt:

  wat lult die ellian nou telkens over een “eenzame wolf” ???
  we hebben 1.2 milard moslims waarvan 75% mentaal gestoord is en zeer radicaal-gevoelig,
  dat maakt dus 900.000 potentiële “eenzame wolven” !
  .
  of zou het iets met de islam in het geheel te maken ipv ons te doen geloven in “eenzame wolven” ?

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Toch wel knap dat zo´n idioot de wereld vele uren in spanning kon houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s