Tegen Europa: Stemmen uit de Israëlische pers

Screenshot_3

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

In Israël is men verontwaardigd over het anti-Israëlische gedrag van de Europeanen. Europa heeft theoretisch een Palestijnse staat erkend en tegelijkertijd Hamas van de terreurlijst afgehaald. In lokale kranten wordt Europa´s gedrag tegenover Israël heftig bekritiseerd. Hieronder een bloemlezing van stemmen uit de Israëlische pers:

“Woensdag heeft in Europa de tweede ´Kristallnacht´ plaatsgevonden, echter deze keer niet ´s nachts, maar overdag”, schreef de bekende Israëlische publicist en journalist Dan Margalit. “Niet met geweld, maar met woorden. De Europese parlementen zijn daarmee aan de kant van de Palestijnen gaan staan. De Europeanen hebben de grenzen en een datum voor Palestina vastgelegd. Bovendien hebben ze een streep gehaald door de terreursmet Hamas. Godzijdank dat ze niet met de woorden ´Allahu Akbar´ ondertekend hebben.”

Professor in de rechten Haim Schein waarschuwde dat zowel nu als destijds veel Europeanen motivatie vinden in het huichelarijfestival van antisemitisme en om politieke redenen Joden verwaarlozen. “Vroeger werden Joden voor de slechte economie verantwoordelijk gemaakt en nu worden Joden voor de situatie van de Palestijnen verantwoordelijk gemaakt. Dit, omdat de Europeanen bang zijn voor de islam, die Europa verovert”, verklaarde prof. Schein.

“Israël is de loze beloftes van Europese toppolitici zat”, zei de Israëlische ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN. “Het joodse volk heeft een goed geheugen. We zullen nooit vergeten dat jullie ons in de jaren-40 in de steek hebben gelaten. Dat jullie ons in 1973 in de steek hebben gelaten in de Jom Kipoer oorlog. En dat jullie ons nu opnieuw in de steek laten. Iedere Europese volksvertegenwoordiging, die overhaast en unilateraal een Palestijnse staat heeft erkend, geeft de Palestijnen precies datgene wat ze willen: de staatsvorm zonder vrede.” Prosor herinnerde aan het feit hoe de Arabische troepen aan ieder front oprukten, hoe de situatie in Israël erger werd. “We leden steeds meer verliezen, er kwam een nijpend tekort aan wapens en munitie. Op dat moment besloten de Amerikaanse president Nixon en minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger ons Galaxy-transportvliegtuigen met tanks en munitie te sturen. Het enige probleem was dat de vliegtuigen op weg naar Israël moesten bijtanken. Terwijl ons bestaan op het spel stond, was Europa niet bereid de vliegtuigen te laten bijtanken. Opnieuw grepen de VS in en zorgden ervoor dat de vliegtuigen op de Azoren mochten bijtanken.”

Jarenlang verzetten de Israëli´s zich niet voor niets tegen de Europeanen als bemiddelaars in de vredesonderhandelingen met de Palestijnen. Enerzijds verklaart Europa hoe belangrijk het is om te zorgen voor Israël´s veiligheid, anderzijds stimuleert Europa Israël´s vijanden. In de religieuze media van Israël wordt Europa er aan herinnerd dat ze een christelijk Avondland is, dat door de geschiedenis heen de Joden steeds opnieuw vervolgd heeft. Deze haat tegen Joden en Israël is in Europa geworteld en wordt nu steeds duidelijker.

“Opnieuw vergeet de Europese Unie al het andere in de wereld en zet zich alleen in voor het probleem Israël en de Joden”, schreef Israël´s Midden-Oostendeskundige Guy Bechor. “Dit is al eeuwenlang Europa´s bekende lievelingshobby. Net zoals de Arabische wereld alles in het werk stelde om de jonge staat Israël te vernietigen, is deze tendens ook van de kant van Europa te zien. Net zoals de Arabische Liga de staat Israël vanaf het begin boycotte, is Europa van plan hetzelfde te doen.”

In Marseille wonen 40% moslims, in Barcelona 30%, in Brussel 30%, in Malmö 30%, in Amsterdam 25% enzovoort. De Israëlische minister van Verkeer, Israel Katz, zei hierover: “Misschien moet de EU de autoriteit van de IS-Jihadisten nemen en ons met rust laten?”Daarom is het ook niet verwonderlijk waarom het antisemitisme in Europa toeneemt. Europa heeft een principieel probleem met Joden en dat zal ze niet toegeven, net zomin dat ze niet toegeeft dat Europa door de radicale islam wordt overrompeld.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Dhimmitude, EUSSR, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Racisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op Tegen Europa: Stemmen uit de Israëlische pers

 1. Kraftavilqa zegt:

  Gezien het feit dat de eu gesticht werd door nazis en gefundeerd op nazi-principes is het niet verwonderlijk dat de eu uitblinkt in virulente Joden- en Israelhaat. En ook relevant is natuurlijk dat europe sinds het oil for immigration pact gemene zaak maakt met het muzelgespuis. Soort zoekt soort zal ik maar zeggen.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  De ongekozen EU voorzitter Juncker, heeft nu al duidelijk zijn stempel op het EU beleid gedrukt mijns inziens. EU-parlement pleit ‘in principe’ voor erkenning Palestina, de waanzin van de Juncker doctrine: EU haalt Hamas van terreurlijst en erkent Palestina. Het houdt niet op, niet van zelf men is ziende blind en horende doof wanneer men niet inziet dat hier een georganiseerde en intelligente machtsstructuur er achter zit. Men houdt niet op om onder zware druk van uit de VS proxy oorlogen te gaan voeren, de Europeanen staan aan de vooravond van enorm veel ellende, welke door de VS, EU, IMF en de NATO georkestreerd worden.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ik denk dat niet de Europese burgers in meerderheid tegen Israël zijn, maar de Europese regeringen onder druk van de Europese Unie.
  Het zou een goede zaak zijn om dit na te gaan en als het klopt de Israëlische pers en regering daarvan op de hoogte te stellen.
  Want de Europese burgers worden door hun regeringen uitgeleverd aan al het geimporteerde muzelgespuis en behandeld als tweederangs burgers !!
  En als je als politicus kenbaar maakt wat het volk wil wordt je door het OM vervolgt, het lijkt hier wel de jaren 1940-1945, toen mocht je ook de waarheid niet zeggen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Dit ben ik helemaal met je eens Koddebeier. Er is niets aan het volk van de EU gevraagd. Ïk kan het Israelische volk begrijpen, dat zij denken dat iedereen in Europa tegen hun is en ik denk dat het een goed idee is om deze bevolking te laten weten dat wij, het Nederlandse en Europese volk er niet zo over denkt, althans een heel groot gedeelte niet. Belachelijk om een terreurgroep te erkennen, ik weet niet waar Europa mee bezig is, maar ik weet wel dat het voor de Europianen niet goed is en ik ben bang dat onze zgn leiders van de EU ons in een 3e wereldoorlog storten….Hoe kunnen wij dit als volk stoppen…..

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Koddebeier: 12.03. uur. Helemaal eens met jou, en met @ Anneke. De VUILE NAZIBENDE der EU, heeft ONS burgers verkocht en verraden, net als het Joodse volk. Ik haat de EU, en ik heb een spuughekel aan de: socialisten, de liberalen, en christen-democraten, die dit smerig spel mogelijk maken. Ik KOTS op de POLITICI van deze partijen, en ik voel mij NIET vertegenwoordigd door dat SATANSGEBROED! Sterf EU, sterf!

   Like

 4. andy zegt:

  Wellicht is mijnheer vergeten dat nederland in 73 wel degelijk pal stond voor israel. Wij kregen vervolgens de olieboycot kado van de arabieren. Voor de rest kan ik hem alleen gelijk geven. Ik vrees dat er een tijd komt dat wij aan israel moeten vragen hoe wij het islam terrorisme moeten bestrijden. Islam en jodendom gaat moeilijk samen. Maar de relatie tussen christenen en moslims is tot nu toe niet zo succesvol. Trouwens dat geld eigelijke ook voor de moslims en boedisten of de moslims en hindoe’s. Aan wie zal het toch liggen

  Like

  • Clara Klein zegt:

   wat 1973 betreft heeft u gelijk, alleen op de bumperstickers stond toen: Wij staan ACHTER Israel.
   grappig, maar goed bedoeld.

   Like

  • Jan zegt:

   Nederland leverde Israël wapens in vier oorlogen

   In zijn boek ‘Gezworen vrienden – het geheime bondgenootschap tussen Nederland en Israël’ beschrijft Peeters, als in een thriller, wat zich afspeelde toen het op Yom Kippoer (6 oktober 1973) in een benarde positie geraakte Israël dankzij Nederland in het geheim werd bevoorraad met bommen, kanonnen, tankonderdelen en munitie. Maar niet alleen in dat conflict, ook in 1956, toen Israël de Sinaï binnenviel, in 1967 in de Zesdaagse Oorlog en in 1991 in de Golfoorlog, stond Nederland Israël met alle mogelijke militaire middelen bij.

   Pas in november 1993, nadat de Nederlandse wapenleveranties tijdens ‘Yom Kippoer’ in de openbaarheid waren geraakt, gaf de voormalige PvdA-minister van defensie Vredeling in een gesprek met Nova toe, staatsrechtelijk wellicht buiten zijn boekje te zijn gegaan. Als minister van defensie was hij in oktober 1973 in een Alleingang Israël te hulp gesneld zonder premier Den Uyl en minister van buitenlandse zaken Van der Stoel te informeren. En daarom kon Joop den Uyl de omhelzingen van Golda Meir – een maand na de Yom-Kippoeroorlog – niet exact plaatsen. Maar Den Uyl zei, toen hij vlak voor zijn sterven de ware toedracht vernam van Vredeling en Stemerdink, dat hij hen “ongenadig op hun donder zou hebben gegeven, maar natuurlijk wel voor hen in het krijt zou zijn getreden”.

   http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2749496/1997/03/14/Nederland-leverde-Israel-wapens-in-vier-oorlogen.dhtml

   Like

 5. alidas1 zegt:

  Het is een schande laten ze het Joodse volk weer in de steek.
  Is het nu angst voor de islam?

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Hamas van de terreurlijst halen is een misdaad tegen de menselijkheid. Het zal de EU zeer zuur opbreken, eer we tien jaar verder zijn.

  Like

 7. Louis Burgemeestre zegt:

  Daar om denk ik dat de enige mannier dat wij kunnen doen , is de macht, in Nederland terug te geven aan de God van Abraham, die Nederland heeft helpen opbouwen.in het Hof te Dordrecht, bij de eerste zitting van de Nederlandse parlement.

  Like

 8. Peter Selie zegt:

  Ook de Europeaan is doorgaans op de hand van Israël en tegen de steun zowel wat wapens en financiën betreft aan de niet bestaande Palestijnen. Maar onder het mom dat Brussel dat regelt leggen de laffe Volksvertegenwoordigers er zich bij neer. Overigens, het zijn al lang geen vertegenwoordigers van het Volk meer, maar zijn op eigen gewin uit. Elk offer wat daar anderen o.a. Israël voor moeten brengen laat hen koud. We zien dat momenteel in eigen land meer dan duidelijk. Oh! wat zou de privatisering toch een voordeel voor het Volk zijn, nou vergeet het de miljarden winst gaan naar de aandeelhouders en daar hebben politici zich driftig gebruik van gemaakt.

  Brussel is een kwaadaardig gewetenloos gezwel en de vraag is hoe lang we dat nog nemen. Maar eindelijk broedt er iets onder het VOLK!

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Ik schaam mij burger te zijn van een land en noodgedwongen van Europa, dat een heel volk aan zijn lot overlaat en dat niet alleen maar ook nog actief meewerkt om dat volk te boycotten wat een schande is dit! Onze regering bestaat uit angsthazen en in Brussel zitten zeer goed betaalde criminelen!

  Like

 10. Jan zegt:

  Merkwaardig. Duitsland verloor WO-II, maar Hitler won.

  Like

 11. koloth zegt:

  Het westen bestaat uit Nazi’s vandaar hun vreemde handelen.

  Like

 12. wouteenhoorn zegt:

  Wordt lid van de vrienden van Israël en laat weten dat je dat land steunt.

  Like

 13. U.G. Kempenaer zegt:

  Ik en met mij velen voelen zich totaal niet meer vertegenwoordigd door de gevestigde politiek. Sterker nog, ik vind het grotendeels landverraders, criminelen, terroristenslaafjes en oorlogshitsers. De wereld is een betere plek zonder dit ongedierte.

  Like

 14. fleckie zegt:

  …………….’STEUNBETUIGING ..GEREFORMEERDEN’, ………..NW.ISR.WEEKBLAD 19.12,2014.
  De Vrijgemaakte Gereformeerde..Kerken (GKV). betuigde deze week haar steun aan de Joodse gemeenschap in Nederland. Dominee Paul Voorberg. Uit via een brief-namens de GKV – zijn zorgen over het toenemende antisemitisme…in….Nederland. Voorberg schrijft aan de koepels v.d.orthodoxe en liberale ..kerkgenootschappen..dat..’wij als gereformeerde ..medeburgers..ons ..van..harte..distantiëren..van het..( verbale) geweld in uw richting..en waar mogelijk voor u en..uw belangen opkomen. Wat u overkomt,laat ons niet onverschillig’…De brief is een reactie op onderzoek over de toename van antisemitisme in…Nederland sinds de laatste Gaza-oorlog…Daar- bij wordt verwezen naar de statistieken v.h.Meldpunt Discriminatie ..Internet..(MDI) ..Tijdens ..en..na..de..Gaza-oorlog steeg het aantal meldingen volgens het..MDI .explosief naar ..twaalf meldingen over ..412.. uitingen van antisemitisme in minder dan twee weken. Daarnaast ..is..ook..het..aantal antisemitische ..incidenten..op straat de afgelopen..tijd..toegenomen. Voorberg verwijst ook naar het incident waarover opperrabibijn Binyomin Jacobs v.h…IPOR vertelde in het NIW..: een auto probeerde. Op..hem..in..te..rijden..bij..een..benzinestation.
  Dominee Voorberg constateert in navolging ..van..berichtgeving..in..de…media ..dat dit..soort incidenten onder Joodse jongeren voor…’veel gevoelens van onveiligheid’ zorgt. …………
  ‘Daarom ..wilden..leden..van..de..kerken..nu..een..signaal..geven’, schrijft de dominee in zijn brief.#########################################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ………………..’..ESNOGAQUEST’……………….NW.ISR.WEEKBLAD 19.12.2014.
   SPECIAAL ..voor..de..onderbouw.v.h.voortgezet..onderwijs..heeft..het..JOODS..HISTORISCH..MUSEUM..een ..bijzondere..interactieve rondleiding ontwikkeld. Wie in de toekomsteen bezoek brengt aan de PORTUGESE..SYNAGOGE in Amsterdam, kan zich met de educatieve app EsnogaQuest laten informeren over tal van leuke feitjes.’MetjeiPadin je handontdek je de geschiedenis en het hedendaagse leven v.d.Amsterdamse..Portugese. Joden. Je ontmoet rabbijnen, de verbannen wiijsgeer Spinoza, en een Joodse bruid. Voer interactieve opdrachten uit, maak een korte FILm en
   Test je kennis in een quiz’,zo valt te lezen op de website v.h.JHM. In de Snoge liggen voor groepen van maximaal ..30..leerlingen ..iPads klaar. De EsnogaQuest-app is overigens voor iedereen gratis te downloaden in de App Store.########################################

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s