Vrijheid van meningsuiting ja of nee – ook in Frankrijk een heet hangijzer

Screenshot_27

Eric Zemmour

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk heerst enorme opwinding rondom het ontslag van de bekende televisiejournalist en schrijver Eric Zemmour. De 56-jarige, uit Algerije afkomstige, Jood had in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat een terugkeer van de 5 miljoen Franse moslims “onrealistisch” zou zijn, maar onder omstandigheden noodzakelijk om “chaos en burgeroorlog” te vermijden.

Daarop werd hij ontslagen door zijn werkgever, de 24-uurs nieuwszender i-Télé. Ook de radiozender RTL, waar hij tweemaal per week commentaar levert, komt steeds meer onder druk te staan. Terwijl de beslissing van de tv-zender bij antiracistische groeperingen en veel linkse politici op instemming stuitte, gaan er uit beide politieke kampen steeds meer stemmen op die hem het recht op vrije meningsuiting niet willen verbieden.

Dit interview bleef lange tijd onopgemerkt, totdat het door de linkse Franse politicus Jean-Luc Mélenchon ontdekt en vertaald werd. Op zijn blog had hij beweerd dat Zemmour zou hebben opgeroepen tot de “deportatie” van alle Franse moslims, ongeacht het feit dat velen van hen al in de tweede of derde generatie burgers van het land zouden zijn.

In Frankrijk roept het woord “deportatie” duistere herinneringen op aan het lot van honderdduizenden Joden en andere Fransen, die door de nazi´s naar de vernietigingskampen werden gestuurd.

Zemmour protesteerde en zei dat hij dit woord nooit gebruikt zou hebben.

De Italiaanse journalist bevestigde dat het woord “deportatie” in zijn vraag voorgekomen zou zijn, niet echter in het antwoord van Zemmour.

Het lot van de provocatieve en omstreden journalist en schrijver Eric Zemmour is intussen het belangrijkste thema in de Franse politiek. Zijn boek “De Franse zelfmoord” werd binnen de afgelopen drie maanden 250.000 maal verkocht. Daarin beweert hij dat Frankrijk´s eigenlijke identiteit vernietigd wordt door immigratie, feminisme, homoseksualiteit, Europa, vrije handel en de constante schuldvraag van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.independent.co.uk
Auteur: John Lichfield

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering, Moslims, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

33 reacties op Vrijheid van meningsuiting ja of nee – ook in Frankrijk een heet hangijzer

 1. delamontagne zegt:

  Een afgevaardigde van de P.S. ( de Franse PvdA ), heeft de Heer Zemmour verzocht Frankrijk te verlaten ( voor ieders bestwil …….. ! ). ( http://www.liberation.fr )
  Dat ontslag bij radio/TV deed mij denken aan Joost Niemöller, die tot vorige jaar in een radio-programm tussen 12 en een uur ook zijn zegje mocht doen. Totdat hij iets “onwelgevalligs”zei en niet meer hoefde te komen.

  Like

 2. Henk Hellwich zegt:

  Dus ook in Frankrijk. Typisch de MSM. Hopelijk neemt mevrouw Marine Le Pen actie.

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Wilders heeft ook gewoon gelijk als hij zegt: “de elite voert oorlog tegen u!”. Het wordt tijd voor een stevige revolutie tegen het huidige regime. Dit is geen democratie. Dit is een elite gestuurde revolte tegen het volk.

  Like

 4. Nederland is inclusief AL zijn bestuurders en de meeste Politici een gevaarlijk roversnest geworden!

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  “ongeacht het feit dat velen van hen al in de tweede of derde generatie burgers van het land zouden zijn”. Alsof dat er iets toe doet, een muzel is altijd eerst en vooral een muzel ergo gevaarlijk krankzinnig, onbetrouwbaar, inherent misdadig, barbaars en al dat andere moois.

  Like

 6. tjonge zegt:

  ik ben voor deporteren, laat de treinen en de boten maar achter elkaar naar het zuiden rijden/varen !
  en het liefst in een sneltreinvaart !!!!

  Like

  • harrylacroix zegt:

   @tjonge 01.31. Hier word ik toch wel een beetje koud van……. Het late tijdstip van de reactie zal misschien debet zijn aan deze, naar het deporterende Duitsland verwijzende politiek. Nee, Tjonge, nooit meer deporteren, ook de islam niet. Uitzetten, als men onze democratische normen en waarden niet aanvaardt. Of onze democratie ondermijnt. Maar deporteren, nee, nooit meer. Jammer dat u niets geleerd heeft uit het verleden!

   Like

   • tjonge zegt:

    @harrylacroix,

    het woord “deporteren” gebruik ik bewust.
    waarom zou u denken ?
    ik gebruik het om te provoceren want de huidige (na oorlogse) autochtone samenleving zit met een irrationele collectief schuldgevoel, we zijn gevangenen geworden van het politiek correct denken.

    begrijpt u dan niet dat het pc-denken ons gebracht heeft tot waar we nou ons bevinden ?
    ongebreidelde immigratie, genocide op de autochtoon, islamisering, verdeeldheid, miljarden per jaar aan ontwikkelingshulp terwijl eigen volk/oudjes/chronische zieken en goede zorg kunnen verrotten.

    en dit alles door een irrationele collectief schuldgevoel met gevolg pc-denken.

    natuurlijk wil ik de moslims niet vergassen zoals wat met de joden is gebeurt, ik wil ze gewoon uitzetten, en dat betekent deportatie ook, maar u ziet maar weer, u trapt in uw eigen val van het irrationele collectief schuldgevoel met gevolg pc-denken.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Deportatie

    Like

   • Harry zegt:

    En die lui de wereld uit bombarderen kan zeker ook niet ?
    Geen normaal mens zal de Joden toewensen wat ze overkomen is , maar die moslims gun ik alles wat ze verdelgen kan .
    Anders gebeurt het andersom en ik ben daar nog steeds niet toe bereid .
    En zij zijn al honderden jaren bezig met hun acties .
    En wat houdt ” over de grens zetten ” dan in ?
    Dat wij ze in Duitsland parkeren ?
    Of over de Sjengen grens ? Dat is toch ook deportatie ?
    En deporteren houdt toch niet in dat ze vergast gaan worden , toch ?
    Snap die overgevoeligheid niet zo , hoor .

    Like

   • paulzwueste zegt:

    harrylacroix. Het verleden is de wegwijzer voor de toekomst. Dat zou u toch ook moeten weten. Alles herhaalt zich en dat gegeven licht mede in de context van het verlies van kennis. Ervaring en kennis gaan nu eenmaal verloren.
    Nooit meer dit of dat is, met alle respect, een kinderwens. Het bekt lekker maar slaat nergens op. Laat dit, gelezen het voorafgaande, duidelijk zijn. Zo.
    Wat is er dus mis met deportatie meneer harry? Laten we vooral praktisch zijn en ook en vóóràl àlle hypocrisie vermijden. Als zaligmakende oplossing waarbij het politiek-correcte geweten niet zal worden bezwaard stelt u het “uitzetten” voor. Wat is uitzetten. Bij de grens afleveren? En dan?… Graag uw reactie. Bij voorbaat dank.

    Like

 7. Brandende kaars zegt:

  Zeer waardevol!
  Er is bij de mensen toch zo ontzettend weinig kennis over de ware aard van de islam. Ook in de doorsnee boekhandels zijn er weinig goede en ook kritische boeken over de islam te verkrijgen. In sommige evangelische boekhandels ben ik verschillende zeer goede boeken tegen gekomen. Helaas komt niet iedereen in een evangelische boekhandel…
  Over de noodzaak van goede voorkennis.
  Als een docent voor een klas nieuwe lesstof aanbied en de leerlingen missen de noodzakelijke voorkennis, dan zal de nieuwe lesstof niet bij de leerlingen landen. Ze snappen de nieuwe lesstof niet en zien ook geen verbanden. Daardoor wordt de lesstof niet als relevant ervaren.
  Dit verschijnsel zie je ook weer terug in de islamdiscussie:
  Omdat veel mensen de noodzakelijke voorkennis over de ware aard van de islam missen, kunnen zij de harde, zeer ononcomfortabele boodschap woorden over de islam van Geert Wilders (die een grote kennisvoorsprong heeft) niet plaatsen. Ze zien ook de dwarsverbanden niet. Door de hardheid van zijn conclusies /woorden en een grote kennis achterstand, gaan veel hakken van de mensen in het zand. Alles wat Wilders zegt klopt inhoudelijk. Ik zou wensen dat hij de mensen meer meenam in het grote islam verhaal!
  Daarnaast moet tegelijkertijd de taqiyya van de moslims worden ontmaskerd en de uiterst selectieve/ eenzijdige, verdraaide, berichtgeving van de links/liberale media, en de politiekcorrectie politici worden bestreden.
  Zeer lastig allemaal!

  Herkent u dit?

  De vriendelijke en uitsluitend religieuze Mekka koran, is ter verhulling van de uitsluitend politieke oorlogszuchtige en zeer antisemitische Medina koran.
  De religieuze islam is dus ter verhulling van de nazi-verwante politieke islam.
  De religieuze Mekka Mohammed is ter verhulling van de ordinaire politieke krijgsheer de Medina Mohammed.
  Deze inzichten en nog veel meer, kwam ik te weten uit het onderstaand You Tube filmpje van dr. Bill Warner, waarin hij als wetenschapper een werkelijke fantastische uitleg geeft over de islam, niet gebaseerd op meningen van mensen maar op feiten!

  Werkelijk een pareltje!
  Ik persoonlijk heb weer nieuwe dingen over de islam gehoord en ben de dwars verbanden beter gaan begrijpen! Zeer de moeite waard om te beluisteren en om overtuigend met ontmaskerende kennis van de islam verder te vertellen aan anderen!! Daarom wil ik deze uitleg graag met u delen.
  Zie:

  Bill Warner – A Taste of Islam

  Over zeer waardevol zelfstudie lesmateriaal over de islam, koran (alzo sprak Allah), Sira (biografie van Mohammed) en de Hadith (tradities over Mohammed)

  Daarnaast heeft hij zeer toegankelijke cursussen en informatie materiaal geschreven over alle facetten van de islam. Deze lijken mij zeer waardevol als toerusting om de islam te ontmaskeren. Om beslagen ten ijs het debat met moslims te kunnen aangaan.
  Verschillende boeken zijn ook vertaald in verschillende talen, waar onder Nederlands.

  Like

 8. Brandende kaars zegt:

  Zeer waardevol! (Vervolg)
  Wat zou het fantastisch zijn als al de informatie/lesboekjes over de islam van dr. Bill Warner vanuit het Engels zou worden vertaald naar het Nederlands!

  Zie
  http://www.politicalislam.com/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Mooie, oprechte bedoelingen van U, dat vertalen vanuit ,t Engels naar NL-s, van de is=lam informatie.
   Maar ik heb het idee dat heel veel mensen niet willen horen/lezen anders dan wat ze door de gebruikelijke media al te horen krijgen. Dat is wel zo gemakkelijk, hoef je zelf niet verder na-te-denken.
   Van verschillende reageerders hier begrijp ik wel dat als men over is=lam begint in NL,zulke mensen je de vreemdste tegen-argumenten krijgt. [ o.a “mijn collegaatje draagt ook een hoofddoek en is zo,n lieve meid, kan toch nooit zo slecht zijn die echte islam”,………..”ze zijn niet allemaal zo” etc,etc. ]
   Zelfs de paus draagt z,n steentje bij om begrip te hebben voor musulmannen, gezien zijn recentelijke uitspraken.
   Vorig jaar maakte ik hier mee van
   engelse kennissen ( vlak nadat die sergeant in London door een musel onder ,t uitroepen van “allah-akbar” werd onthoofd ) en we dit ter sprake brachten, zij zeiden:”ja .maar die Christelijke Fundamentalisten in het zuiden van U.S. zijn veel erger, alleen dat lees je niet in de krant “.
   Wat moet je daar dan nog tegen in brengen.!!!!!!!!!!!

   Like

   • tjonge zegt:

    “Wat moet je daar dan nog tegen in brengen”

    daar kan je niks tegen in brengen, is kwestie van stockholm syndroom.

    Like

   • Harry zegt:

    Toch word je soms moedeloos van het onbenul in dit land , gisteren nog was er iemand bij me die een hekel aan de bewuste buitenlanders heeft . Al jaaaaren .
    Toen ik hem een paar stickers gaf om ” ergens op te plakken ” vroeg ie me wat ” sharia ” betekent !
    Heb het maar geduldig uitgelegd , met als resultaat : hij ging wel plakken !
    Misschien toch nog hier en daar een lichtpuntje ?
    Een led lichtje dan ?

    Like

   • Harry,kop op:de aanhouder wint!

    Like

 9. heleen zegt:

  warme oproep aan alle lezers om de petitie ten gunste van Eric Zenmour te ondertekenen:
  http://www.causeur.fr/zemmour-petition-itele-30735.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hé, hallo, Heleen!
   Je hebt lang niet meer gereageerd!
   Ergens jammer: Een evenwichtig geluid zou af en toe een gezond tegenwicht kunnen vormen voor…..bepaalde elementen hier, ha ha!
   Zal je link dadelijk bekijken; heb intussen al genoeg getekend, dus deze petitie kan er ook nog wel bij,zogezegd.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb regelmatig mailcontact met haar. Ze dient de nodige tips in, alleen onder een nadere naam. . .

    E.J.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Weet iemand iets van die Mevr. “Willemientje”, die altijd die gedichtjes hier schreef.
    Zie nooit meer iets van haar, ze was ernstig ziek. ? ?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ze is nog steeds ziek. Ze vecht tegen “de ziekte”. Het gaat iets beter met haar, maar heeft geen energie om te reageren of te rijmen.

    Webmaster

    Like

   • heleen zegt:

    Ik ben er nog steeds hoor Theresa en lees ALLES.!
    Lieve kerst-en nieuwjaarswensen aan jou en iedereen hier.
    Shalom!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Heleen, 12.51u.: Dank je! Alvast van mij de beste wensen terug.
   En de petitie heb ik ondertekend!
   Je leest àlles? Nou, dan hoeft jou niets verteld te worden….Pffffff…….
   Enfin, we gaan door en blijven er vrolijk bij! (LOL!)

   Like

 10. hans zegt:

  De geest gaat niet meer terug in de fles. Totale paniek in de tent van de media. Handlangers van dit NWO regiem. Erg dom van ze. Het valt iedereen wel op dat ze juist in al hun struisvogel arrogantie precies die fouten maakt die hun ondergang in zal luiden.

  Like

 11. JCC zegt:

  Ja, zo gaat dat bij die (s)linksen: er geldt vanzelfsprekend een volledige vrijheid van meningsuiting, zolang je maar exact na-miauwt wat het Politbureau wil horen! Doe je dat niet, dan willen ze je de mond snoeren. De hypocrisie van dat geteisem is niet te harden.

  Like

 12. aquarius4422 zegt:

  Vrijheid van meningsuiting, zolang het maar de mening van de linkse elite is.

  Like

 13. Sjun Demartelaere zegt:

  Zulke mensen kunnen uitstekend de politiek in om als volksvertegenwoordiger de vinger aan de pols en deïslamisering op de politieke agenda te krijgen en te houden. Bovendien blijft dan hun schoorsteen ook roken.

  Merk even op dat er wel weer een linkse politicus theater rondom eigen toeschrijvingen maakte.

  Like

 14. Rudi zegt:

  “In Frankrijk roept het woord “deportatie” duistere herinneringen op aan het lot van honderdduizenden Joden en andere Fransen, die door de nazi´s naar de vernietigingskampen werden gestuurd.”

  Niet om pedant te doen, maar in wezen zou het eigenlijk moeten zijn: ‘…roept duistere herinneringen op aan de eigen collaboratie met de nazi’s om Joden naar de vernietigingskampen te deporteren.’
  Steeds weer die lijn trekken naar de Tweede Wereldoorlog om de spreker of schrijver in kwestie tot algemene zondebok te maken draagt niet bepaald bij tot een open debat.
  En hetzelfde kan gezegd worden hier in België, Nederland enzovoort waar politiek correcten menen dat het woord ‘deportatie’ een beestenwagen en een uitroeiingskamp impliceert, zelfs als het middel een vliegtuig is en de eindbestemming het zonovergoten vakantieland waar de gedeporteerden dan ook nog eens bankrekeningen, familie en eigendom hebben.

  Nu, de schrijver van het oorspronkelijke artikel is een Engelstalige en in het Engels heeft het woord ‘deportatie’ die connotatie niet. De Angelsaksische wereld heeft inzake het lot van de Joden dan weer andere boter op zijn hoofd.

  Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  Dit geval zit wel degelijk in de hoek van Wilders en het M-woord: Vanuit policor overwegingen zit men er voortdurend op te loeren, dat de suggestie valt om alle moslims te ‘deporteren.’
  Daarbij verwijst men dan weer naar WO II en de holocaust; “de geschiedenis mag zich niet herhalen.” Maar, nog afgezien van het feit, dat niemand zich afvraagt, hóe dat dan zou moeten gebeuren (Ik bedoel maar: Hebben wij hier èrgens kampen voor moslims ingericht? Niet dat ik weet) blijft men maar hardnekkig veronachtzamen, dat de slachtoffers toen de Jóden waren en de moslims -in zekere zin- de mede-daders; dat laatste wil men het liefste maar helemáál vergeten. Beide situaties zijn, met andere woorden, totaal niet te vergelijken, maar men wíl dat per sé en zit met argusogen op te letten of publieke figuren als politici en journalisten op dat vlak niet over de schreef gaan. En dan meteen: Korte metten! En dat ten gunste van de feitelijke mede-veroorzakers van de toenmalige holocaust!
  Gewoon zinsbegoocheling, als je er over nadenkt; pure waanzin!

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het eens met de reacties van de medescribenten.

  Like

 17. harrylacroix zegt:

  Het belangrijkste element van de islam is de dualistische ethiek: Het één is waar, maar het andere ook. Een voorbeeld is de reactie van Mohammed. Hij zegt: jullie hebben jullie godsdienst en ik het de mijne. Zeer tolerant. Maar in de Hadith zegt hij dan weer dat alle ongelovigen (zij die hun eigen godsdienst mogen hebben) om zeep geholpen moeten worden, want er is maar één god. Tegen al die mensen, die steeds in islamdiscussies terugverwijzen naar de gruwelijkheden van het christendom zeg ik altijd: We discussieerden toch over de islam? Als we de islam en het christendom willen vergelijken, mij best, maar weet dan dat het islam verhaal niet prettig is om te horen in relatie tot het christendom. Er is een verschil van enige honderden miljoenen doden……. Trouwens ideologieën konden er ook wat van: Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot. En als ze over de kruistochten beginnen zeg ik altijd: Weet je waarom er kruistochten waren? Wat was de aanleiding? Dan krijg je het stereotiepe verhaal ingeprent op de lagere scholen (thans basisonderwijs) dat de paus daartoe opriep om die arme moslims uit te moorden. Onze geschiedenisboekjes laten maar al te graag weg dat de islam o.a. Jeruzalem innam en op gruwelijke wijze bezig was de christenen uit te moorden. Toen riep de paus de christenen op dit niet over hun kant te laten gaan en het gebied te heroveren. Dan volgt het verhaal dat de ridders “tot kniehoogte in het bloed van de moslims stonden” in de straten van Jeruzalem. Hoeveel dode inwoners heb je nodig om in de straten van Jeruzalem ongeveer 40 cm bloed te laten stromen? Kortom, ook dan is het einde discussie! Maar de aardige buurman en het hoofddoekmeisje is het leukst als beide naar Syrië vertrekken……….. Aaaaaaaardige mensen!

  Like

 18. Tweede en derde generaties zijn net zo erg,zo niet nog erger!Dus;de man heeft gewoon gelijk;ze zorgen voor ellende en willen iedereen hun leefwijze opleggen,dus:opzouten!En ja,een burgeroorlog zal onvermijdelijk zijn,aangezien de politiek het af laat weten.In heel Europa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s