Frankrijk: Wordt 2015 opnieuw een vreselijk jaar?

Screenshot_14

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De vooruitzichten zijn somber. Zelfs de in principe altijd positieve prognoses van de Europese Commissie laten zien dat ook komend jaar Frankrijk geen verbetering van de situatie kan verwachten. Economisch en financieel is de situatie uitermate desastreus.

De economie van Frankrijk bevindt zich nog steeds in een existentiële crisis. Na een achteruitgang van de economische prestatie in het voorjaar en een zwakke plus in de tweede helft van het jaar, is er over het hele jaar genomen vermoedelijk slechts sprake van een plus van 0,3%. Voor komend jaar wordt een groei van 0,7% verwacht, maar met het oog op de belabberde globale omgeving zal het niet beter lopen dan in 2014.

Kon de Grande Nation tot 2008 het werkloosheidscijfer nog tot 7,8% reduceren, zo stijgt het sindsdien bijna voortdurend. Dit jaar bereikte het zelfs de 11%. Voor volgend jaar wordt een stijging naar 11,5% niet uitgesloten. Daarbij moet je bedenken dat het officiële werkloosheidscijfer slechts een klein deel van de waarheid is. Deskundigen gaan ervan uit dat het daadwerkelijk aantal werklozen intussen al lang hoger is dan 20%.

Daarbij komt nog een recordschuld. In september bedroeg de totale staatsschuld 2,0315 biljoen euro. Dit komt overeen met een schuld van 95,2% van de officiële economische prestatie. Bij een belasting- en heffingspercentage van 47,8% is dit het dubbele van de jaarlijkse staatsinkomsten. Ter vergelijking: Duitsland heeft een schuldpercentage van 78% van het bnp, wat bij een belasting- en heffingspercentage van 39,5% eveneens ongeveer het dubbele is.

De Duitse economie echter staat in vergelijking met die van Frankrijk bekend als behoorlijk robuust en ook de staatsfinanciën zelf zijn, ondanks enkele zwakke plekken, over het algemeen genomen aardig solide. Terwijl Duitsland zelfs mag hopen op een dalend schuldenpercentage, zou Frankrijk volgend jaar wel eens de 100% grens kunnen bereiken, omdat de socialistische regering de staatshuishouding ondanks de uiterst hoge collectieve lastendruk niet onder controle krijgt.

Over het algemeen ziet het er naar uit alsof de op één na grootste economie van de Europese Unie in 2015 opnieuw een vreselijk jaar zal beleven. Als de wereldeconomie ook maar even hapert, dan is de recessie bij wijze van spreken al voorgeprogrammeerd. Om maar helemaal te zwijgen over een binnenlandse verscherping van de situatie.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

23 reacties op Frankrijk: Wordt 2015 opnieuw een vreselijk jaar?

 1. bobzelf zegt:

  Mooi zo ,
  zou haast zeggen ???
  Heerlijk !!
  Pleur maar in elkaar, na 70 jaar subsidies ,!!
  Hebben goed geholpen zo te zijen .

  Naar de kloten , met die arrogante homo’s daar,
  mooi vakantie land ,
  jammer dat er zoveel fransen wonen

  gr. bob

  Like

 2. Ekster zegt:

  En we weten ook wie uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgen… precies, de brave belastingbetalers in Nederland, Duitsland, Finland en Oostenrijk.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Ekster: 15.58. uur. Precies, RUTTE staat daarvoor al in de startblokken. Dit gaat fout!

   Like

  • bigljohn zegt:

   Het is hier al niet anders als bij die jonge man die met een steenrijke oude vrouw trouwt, hopende dat zij snel dood zal gaan en hij op slag vermogend gaat worden. Die jonge man is de E.U. , en die oude vrouw zijn de noordelijke E.U. landen. Onze financiele dood werd simpelweg voorgeprogrammeerd door Brussel, om een totale armoede en chaos in Europa te creeren, om de Moslim terreur vrij spel te geven. Olie voor islamisatie.

   Like

   • bobzelf zegt:

    was meer een grapje, , ben jaren op vakantie geweest
    en beeetje parijs onveilig maken ,
    maar dan probeer ik me verstaanbaar te maken ,
    in een vreemde taal ,
    nou de fransen zelf hebben daar volgens mij nog nooit van gehoord !!

    Maar ga het na de Rotterdam marathon op 12 april weer een paar dagen uit proberen !!

    dus niet boos worden hoor, ik las dat ooit ergens, whahahaha

    gr. bob

    Like

   • bobzelf zegt:

    wat een mooie omschrijving grote vriend ,
    van onze puinhopen

    dank u

    gr. bob

    Like

 3. Jean zegt:

  Voor Frankrijk en voor heel Europa is er maar een middel dat effectief helpt nl. ALLE vreemdelingen eruit te beginnen met ALLE illegalen en AL de vreemd tuig met een strafblad dadelijk gevogd door de parasiterende vreemdelingen.
  Om dat te berijken deksels op de honingpotten en OVERAL het links rood en groen gespuis buiten kieperen te beginnen met de top.
  Dat zou een fantastische kerst boodschap zijn want wij hebben een gruwelijke hekel aan parasitisme en zeker als dat komt van barbaarse waanzinnigen uit Noord Afrika en Afrika.

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  Niet alleen economisch gaat het er niet goed. Er worden een paar honderd militairen -extra- ingezet vanwege recente gebeurtenissen. Niet in Verweggistan maar in Vive la France zelve. Linksdragenden, in welke situaties worden er militairen ingezet bezijdens natuurrampen?

  Like

 5. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23487742/__Gewonde_Nantes_overleden__.html

  Gewonde kerstmarkt Nantes overleden
  NANTES –

  Een van de mensen die maandag in Nantes gewond raakte toen een man inreed op bezoekers van een kerstmarkt, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de Franse president François Hollande dinsdag bekendgemaakt.

  Like

 6. Leo zegt:

  Een paar honderd extra militairen inzetten in geval van ” kerst gebeurtenissen”
  Mooaaaahhhhhh
  Dat kunnen we in Nederland niet eens meer.
  We staan er hier net zo ROT voor

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Laat Frankrijk maar HELEMAAL in elkaar pleuren!!!! Komt er iets goeds uit! Zo gaat het niet langer!!!

  Like

 8. Maria zegt:

  Frankrijk is al jaren letterlijk failliet, komt ervan om socialisten een land te laten runnen,
  SP in dat land gaf dat reeds toe in 2013 maar loog achteraf alles bijeen om het ironisch bedoeld te laten klinken,

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/01/30/de-franse-staat-totaal-failliet

  In 2009 was al gezegd voorspeld dat Frankrijk failliet was…

  http://www.beursgorilla.nl/wat-als-frankrijk-failliet-gaat.asp

  en Xander postte het deze zomer nog…

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Frankrijk-op-rand-instorting-mogelijk-regering-nationale-noodtoestand

  alles wat in die EU zit en door socialisten wordt gerund gaat overkop, land na land na land…
  waar al dat geld naartoe gaat wat landen afdragen die miljarden biljoenen ondertussen al die jaren is een groot misterie, het geld van alle landen belandt allemaal op die ECB bank waar de ROTHSCHILDS eigenaar van zijn maar van de MSM zullen we het nooit te weten komen, ah neen zij zijn ook eigenaar van al de media en kranten via hun tentakels…

  Welcome to the EU, waar het allemaal beter ging worden voor iedereen…
  Voor de elite klasse natuurlijk, dat gedeelte werd voor de bevolkingen gecensureerd…

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Wat een nare dingen worden hier nu weer allemaal over Fr gezegd, trek er “bleekjes” van weg. Wonen hier nu alweer meer dan 10 jaar. Al die ellende en woede die ik van veel reaguurders in NL lees ( ERGENISSEN ) over onbeschaamde Maroc,s, hoofddoekjes, brutale muslima,s , we hebben er hier helemaal geen last van. Het lijkt hier nog een beetje op ,t landelijke leven in Nl jaren 50.
  In plaats van dat muzazin-gejank vanuit een moskee-minaret, hoor ik hier van verre kerkklokken 3-maal daags luiden. Dat hoor ik liever, alhoewel we ook niet meer zo “kerks” zijn.
  Opmerkingen als: “Frankrijk is een mooi land, JAMMER DAT ER FRANSEN WONEN “, wat moet je daar nu van denken/zeggen…………dom,dommer,domst.
  Als ik nu eens zou zeggen:”Nederland is best wel een aardig land, JAMMER DAT ER NEDERLANDERS WONEN”!!!!!!!!!!!!!
  Kan dat nog wel kloppen ook, want ik krijg weleens het idee dat er meer MUZELMANNEN komen te wonen dandat er de oorspronkelijke NL-er zijn . En dat is dan voor mij weer iets om me over te ergeren. Want het oorspronkelijke Nederland verdwijnt en er komt iets onvoorstelbaars voor in de plaats.
  Niet dat ik me nu zo erg Fransman ben, dat ben ik niet en wil ik niet meer worden op mijn leefdtijd ( blijf-niet-aan-,t -veranderen ), maar het is wel vreemd dat ik me ( wij beiden ) meer hier in ,t Franse campagne ( platteland, maar zo kan ik ,t natuurlijk niet noemen, niets is hier vlak zoals in NL >) meer THUIS voel dan de enkele keren we in Nederland komen.\
  Als je zo,n stad als b.v. Amsterdam-West ziet, dat is toch verschrikkelijk, wat is daar nog Nederlands aan. ????????????????????????

  Like

  • bobzelf zegt:

   Beste delamontagne ,
   Amsterdam – west ??

   U bedoelt, Beirut 4 , neem ik aan ??

   gr. bob

   Like

   • delamontagne zegt:

    In de jaren 60/70 ben ik verschillende keren in Beirut, Libanon geweest.
    Dat leek toen zo,n beetje een westerse stad; hotels, nachtclubs, restaurants enfin het hele uitgaans-leven zoals in Europa. Je zou het kunnen vergelijken met Haifa, een stuk zuidelijker, MAAR wel Israel.
    Het werd ,t “Parijs van het Oosten” genoemd.
    Als A,dam (of de rest van NL ! ) moet gaan worden zoals het daar nu uitziet ! Dat is dus niet te hopen.

    Like

  • Harry zegt:

   Ben toch een beetje bang , dat je te goed geïntegreerd bent Delamontagne !
   Nu mogen we ook al niks meer over die mottige Fransen zeggen , want dan krijgen we een echte Hollander op ons dak .
   Al die vermenging van die volkeren leidt tot niets !
   Kom terug , man !

   Heb trouwens net een heerlijke fles chardonnay opengetrokken , dat kunnen die luizige Fransen nou weer wél maken ! Maar dat is misschien het énige ?

   Raak ik toch een beetje vertwijfeld ………………….
   In ieder geval , fijne feestdagen .

   Oh ja , om nog even te pingbacken , Inderdaad had ik een oom die graag aan stoommachines knutselde in Giessendam-Hardinxveld .
   Dat was Oom Wim .
   En mijn ouwe heer is zijn machinefabriek ooit begonnen als hersteller en reviseerder van stoommachines . Daar bleek dat vaak de hartlijn van de cilinders en die van de krukas niet in de lijn lagen , daar waren ze erg op gespitst om dat te perfectioneren .
   Apetrots was ie als zo’n machine na de overhaul lekkerder liep dan ooit tevoren .
   En gek genoeg doe ik hetzelfde nu met verbrandingsmotoren !
   Klein wereldje soms , hé ?

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat is dan wel toevallig, maar je schrijft niet of die kleine loods, bovenop de dijk van Steenhoek kanaal inderdaad die stoomlocomotief had ( was jouw oom dan die hobbyist die daar knutselde).
    Wel grappig, ik zie die langwerpige loods nog zo voor me. Dat ik vermoedde dat je ergens uit die buurt komt.
    Inderdaad klein wereldje. Nu met verbrandingsmotoren.! /diesel.
    Wel je bent een generatie jonger, zelf nog met stoom ( triple-expansie ) gewerkt.
    Lijkt onwaarschijnlijk, toch waar. Was op, nog in redelijke staat verkerende, Liberty schip.
    En wat geintegreerd betreft, ach het zou wat.
    Ik voel me hier in Fr best thuis en Hollander voel ik me niet. Wel NL ( als ik in m,n paspoort kijk dan ) Je moest eens weten hoeveel moeite het de laatste keer was om te vernieuwen. Dat was toen net dat Joost Niemoller een artikel schreef over het verkrijgen van NL-se paspoort door de z.g.n. “nieuwe-Nederlanders”. Dan wordt ik wel pisnijdig.
    Wel prettige feestdagen ( en niet ergeren aan moslims of bekeergrage personen !!!!!!!)

    Like

 10. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23485813/__Moordenaar_Fransman_dood__.html

  Leider van groep die Fransman onthoofdde dood
  ALGIERS –

  De leider van de extremistische groep die in september de Fransman Herve Gourdel onthoofdde, is zelf gedood. Het Algerijnse leger heeft Gouri Abdelmalek gedood vanuit een hinderlaag nabij Boumerdes, ongeveer 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers, deelde het ministerie van Defensie dinsdag mee. Bij een andere actie van het leger in Tizi Ouzou, niet ver van Boumerdes, werden twee andere extremistische moslims gedood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s