Het Westen schaft zich af

Screenshot_16

(Door: Esther)

Waarom ook niet?

Het is bijna Kerstmis, de tijd waarin het licht weer in de wereld komt, een tijd om naar uit te kijken. De symboliek is treffend : jaar in jaar uit, telkens opnieuw omarmen we het licht, in standvastig verzet tegen de duisternis. Voor een groot deel draait het feest om die symboliek.

Bij de Dagelijkse Standaard heeft u deze week kunnen lezen dat een paar Duitse politici het feest, dat in Duitsland nog een stukje belangrijker is dan hier, willen gebruiken voor een ander soort symboliek, dat op veel manieren tegenstrijdig is met de omarming van het licht; zij willen namelijk dat verschillende godsdiensten met Kerstmis elkaars liederen gaan zingen. Het zou een teken zijn van een soort van wederzijds respect. Het meest bizarre aan dit verhaal is natuurlijk dat als het een gebalanceerd teken van wederzijds respect zou zijn, het niet zou plaats vinden tijdens één van de belangrijkste feesten van het christendom, terwijl moslims daar hun schouders bij op halen. De symboliek van het zingen van elkaars liederen met Kerst, is een ander soort symboliek, namelijk de symboliek van onderwerping en overgave (islam). Als mensen zich graag willen verdiepen in andere godsdiensten, dan kan dat natuurlijk, maar Kerst is bedoeld om Kerst te vieren, niet om te kruipen voor de nieuwkomers.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het Westen schaft zich af

 1. Tistochwat zegt:

  Ik zie niet in waarom wij onszelf helemaal zouden moeten wegcijferen voor die %^$#!#$%% islam!!!
  Maar het wordt door de ‘hoge heren’ wél van ons verwacht.
  Wat krijgen we nu eigenlijk terug voor dat ‘ons wegcijferen’???
  Ik vind het leven er niet bepaald leuker, veiliger en gezelliger door geworden…

  Ik zeg: ISLAM, WEG ERMEE, ik ben het echt meer dan str*ntzat, dat achterlijke ‘geloof’ met de bijbehorende naargeestige uitstraling!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Je kunt het rustig zó stellen, Tistochwat:
   Voor “jezelf wegcijferen” krijg je op deze aardkloot NOOIT wat terug!
   Laat dat nooit van jezelf vragen en zeker niet door de hoge heren!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 23 december 2014 om 19:42

    Daar heb je volkomen gelijk in, Theresa; ik verdom het om me nog langer te laten wegcijferen! Het enige wat je ermee bereikt, is dat je geheel ondergesneeuwd raakt!

    Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Esther zegt: we moeten niet kruipen voor nieuwkomers.
  Correct.
  We moeten zorgen dat die nieuwkomers zo snel mogelijk ‘gaanders’ worden want ze passen niet in onze samenleving.

  Like

 3. Maria zegt:

  tja komt overgewaaid van de vs hé deze doctrine met dank aan moslim omusla, daar zijn ze begonnen met moslims in kerken allah akhbar mee te laten krijsen, en de christenen vonden het goed daar…
  Blijkbaar is er meer gezond verstand hier, als die Pediga nu niet massaal uitbreidt in dat Duitsland en mensen niet opkomen voor hun Christelijke roots tja dan is het over and out…
  Nergens anders op de planeet halen ze het in hun hoofd om hun religie te mixen buiten vs en west eu met een andere religie, enkel die socialist vind dat uit en men volgt maar…
  Qua onderwerping is de islam niets tegen dat socialisme, zij eisen en bevolkingen springen en doen wat ze vragen, diep intriest is dit die islam in de kerk binnenlaten? Andersom Christenen in een moskee Christelijke liederen laten zingen?? Wow moet er geen tekening bijmaken hé…
  Geschift totaal krankzinnig

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Allemaal grote onzin!!!! Duitsland zal zich NOOIT afschaffen en het hele Westen van Europa al helemaal niet! Op weg naar de grote verlossing!!! Afschaffen? Inderdaad!!!
  Weg met die EU en die onbegrensde immigratie en vooral WEG met de islam!!!!!
  Dat zal er gaan gebeuren!!!!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Dat kruipen voor de Islam begint steeds engere vormen aan te nemen. In feite komt het er op neer dat Moslims (als de volgende stap) proberen het Kerstfeest te laten verdwijnen. Zoals bekend gaat de islamisatie stapje voor stapje. De ene Moslim eis na de andere wordt zonder er bij na te denken ingewilligd. We bevinden ons op een omslagpunt. Een minderheid van Moslims die een meerderheid van Nederlanders zijn wil oplegt, of andersom. Ik hoop op het laatste. U en ik zijn in de meerderheid, en aan ons zal het niet liggen. De toekomst zal ons leren of kerstmarkten, cafe’s, bioscopen en dansgelegenheden met rust gelaten gaan worden. Alsmede muziek in het algemeen en de portretkunst. Je zou zomaar gaan vrezen voor de werken van de grote meesters, die ook vrouwelijk naakt schilderden. En ook de positie van de vrouw, alsmede van homo’s en lesbo’s zou niet te benijden zijn. En boven alles; Een weg terug NA de totale islamisatie is er niet. Dat bewijzen ons de landen uit het midden Oosten wel.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Udo Ulfkotte in de smerigste hoogburg van linkse – moslim – kontlikkers ! BONN !

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dank! Was net begonnen aan de vertaling van zijn toespraak!!! Past er prima bij!

   E.J.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Sjaak 23 december 2014 om 18:29

   Dus de islamitische hellehonden wensen ook al niet te worden begraven op begraafplaatsen die zijn ‘verontreinigd’ door christenen?
   Nou, stinkmoslims, donder dan op naar jullie ‘reine’ woestijnen; daar is zand genoeg om jullie lijken onder te schoffelen!!!

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Tegen de HUICHELAARS van PvdA,CDA,VVD,D66,GL,CU,SP zou ik het volgende willen zeggen: ” Een volk dat voor tirannen (ISLAM) zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen….dan dooft het licht, dan dooft het licht”. Vreet dat maar stelletje land-en volksverraders in Den Haag. Dat geldt ook voor dezelfde soort partijen in Duitsland en de rest van Europa!

  Like

 8. Jean zegt:

  Betreffende die massa vreemdelingen/alochtonen/barbaren pas ik maar een remedie toe nl. Elke firma, handelszaak, horecazaak of zelfstandige die met dat volk op de proppen komt zal NOOIT zakn kunnen doen met ondergetekende. Dat geldt uiteraard ook voor publieke instellingen.
  Deze houding is gekomen uit voorzorg en zelfbescherming voor mijn gezin.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Een indrukwekkend artikel van Esther, waarmee zij de spijker op de kop slaat.

  Kerst is er om Kerst te vieren; het is een traditie die bij onze westerse landen hoort en hoe wij daar inhoud aan willen geven, daar laten we iedereen vrij in.

  Bepaalde opmerkingen van Esther zou ik willen verscherpen, omdat zij die naar mijn opvatting te algemeen stelt.

  “We moeten geen afstand doen van Kerst, alleen maar omdat er ook andere godsdiensten bestaan”.

  We moeten geen afstand doen van Kerst, alleen maar omdat de islam bestaat. Daar draait het om: Voordat de islam hier aanwezig was, waren er ook andere godsdiensten en daar/toen voelden wij ons niet gedwongen om ons erbij aan te passen.

  “Er zijn veel dingen die ons Nederlanders maken, en de liefde voor vrijheid is er één van”.

  Heel juist, een van de kenmerken van Nederland is een groot gevoel voor en besef van vrijheid.

  Dankzij de islam en dankzij onze overheid, die daarvoor op de knieën gaat, zijn wij die vrijheid aan het verliezen, omdat wij onze identiteit opgeven.

  Vrede en vrijheid zijn begrippen die voor ons in het Westen een totaal andere betekenis hebben, dan voor de islam.

  Als wij het over vrede hebben dan bedoelen wij: “Alle Menschen werden Brüder”. We accepteren elk mens zoals hij is en laten hem vrij in wat hij denkt, vindt en gelooft.

  De islam heeft pas vrede als alle mensen ondergeschikt gemaakt zijn aan de islamitische godsdienst. En hoe dat gebeurt, met of zonder geweld, doet niet ter zake, als het maar gebeurt.

  We moeten geen afstand doen van Kerst omdat de EU en zijn knechtjes, onze regeringen, de islam willen behagen. We moeten in geen enkel opzicht afstand doen van de tradities die wij al jaren, soms eeuwen, onderhouden.

  Hoeveel te meer wij toegeven, hoeveel te meer zullen wij onze vrijheid kwijtraken.

  Like

 10. nn zegt:

  Vanavond zag ik bij een Turk in de buurt verlichting voor het raam die ik niet eerder gezien had, een verlichte cirkel, toen ik beter keer zag ik dat hij maar aan één kant verlicht is………het is een halve maan…..zo doen ze dus mee aan ons Kerstfeest!

  Like

 11. anoname zegt:

  Ondertussen aan de andere kant van de wereld.
  De andere kant van de multiculturele medaille…
  In indonesië.
  http://en.tempo.co/read/news/2014/12/19/055629745/FPI-Calls-on-President-Not-to-Wish-Merry-Christmas

  Like

 12. Tempelier zegt:

  Politici, en die snappen blijkbaar nog niet de scheiding tussen staat en geloof. Waar bemoeien ze zich mee. De islam komt nooit meer in een goed licht te staan, als het dat al ooit gedaan heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s