Populisten, gepeupel en politici

Screenshot_4

(Door: Cora Stephan – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de “Pegida”-beweging, die vanuit Dresden voor een zogenaamde “islamisering van Duitsland” waarschuwt, steeds meer aanhang krijgt, ruziet de politiek over de juiste omgang met deze groepering. Vooral de coalitiepartners SPD en CDU ruziën met elkaar.

Laten we het een keer niet hebben over “woedende burgers”, over “nazi´s in streepjespak”, over kinderlijke zielen, die achter rattenvangers aanlopen, die bekrompen en onbehouwen thesen verbreiden, over bange en verwarde mensen, over populisten en gepeupel. Laten we in plaats daarvan eens hebben over zich onbeschoft gedragende politici. Over woedende politici.

Wat de afgelopen dagen over ongeveer 15.000 demonstrerende mensen onder de ongebruikelijke leuze “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland” in Dresden werd uitgestort, mensen, van wie men individueel helemaal niets weet, zou je, als je pathetisch zou zijn, de ondergang van de politieke gesprekscultuur in dit Duitsland kunnen noemen. Hier wordt namelijk niet meer gepraat, alleen nog maar gespuugd – wat men blijkbaar mag als het om nazi´s gaat, zodat het als aanbevelenswaardig geldt om de te berispen burgers van tevoren direct maar als zulke aan te spreken.

Heel ouderwets gezegd: dat hoort niet zo. Het beëindigt iedere discussie. En als je je afvraagt wat SPD-kameraden zoals Thomas Oppermann en Ralf Jäger bezielt – om maar helemaal te zwijgen van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, die de politieke tegenstanders tot “een schande voor Duitsland” bestempelt – dan is het antwoord waarschijnlijk precies hier te vinden: men wil de discussie eigenlijk helemaal niet toestaan.

Dat geldt ook voor diegenen, die zich vol begrip naar het domme volk willen neerbuigen, waaraan men het een en ander gewoon duidelijker zou moeten uitleggen. Want ook zij zwijgen over de eigen nalatigheden, waarvan het domme volk al lang op de hoogte is, deze zijn immers niet over het hoofd te zien: Als immigratie een verrijking dient te zijn, moet het immigratieland deze kunnen aansturen. Tot nu toe heeft men echter niet eens een immigratiewetgeving voor elkaar kunnen krijgen. Dat niet tot integratie bereide gemeenschappen met een toenemende houding van eisen stellen geen verrijking zijn, kan men moeilijk ontkennen. En dat er Duitse gemeenten zijn die graag vluchtelingen in nood willen helpen, maar er slechts tien willen onderbrengen, omdat ze 50 niet kunnen behappen, wijst eveneens niet op vreemdelingenhaat van verstokte autochtonen, maar wellicht alleen maar op een realistische inschatting van de situatie. Het morele appèl aan zogenaamd vreemdelingen hatende Duitsers verbergt overigens dat we nog ver verwijderd zijn van een verstandige Europese hantering van het vluchtelingenprobleem.

Ook het argument dat er toch nauwelijks moslims in Dresden zouden zijn, waarom men dus bang zou moeten zijn voor een islamisering, insinueert dat de gewone burger niet over de rand van het bord kan heen kijken. Heeft niet ook Angela Merkel pas door een aardbevingscatastrofe in het verre Japan geleerd bang te worden voor atoomenergie?

Wie notitie neemt van de opmars van radicaalislamitische fanatici kan nauwelijks iets anders dan angst voelen: voor terroristen, die in naam van hun religie kinderen afslachten, vrouwen stenigen, en dat ook nog graag voor draaiende videocamera´s. En zou ook niet diegene bang mogen zijn, die het onverdraaglijk vindt dat in Duitse straten islamitische demonstranten antisemitische leuzen brullen? Ik geef toe dat ik dit veel afstotender vind dan de paar extreem-rechtsen die in Dresden misschien meelopen.

Dat hier “angsten” een rol spelen, diffuus of niet, lijdt geen twijfel: maar zijn ze anders niet altijd welkom? Men mag bang zijn voor de klimaatverandering, ja, dat moet men zen zelfs, anders bestaat er geen rechtvaardiging voor de gigantische kosten van de mislukte Duitse energiepolitiek. Ook mag je bang zijn voor atoomenergie, het kapitalisme, voor de financiële markten – zolang de deelnemers aan bijvoorbeeld “Occupy” jong zijn en moreel superieur optreden, gelden zij als moedige verzetsstrijders. Wat zijn echter de gewone burgers in de straten van Dresden? Natuurlijk: op het verleden gerichte domkoppen.

Het vertrouwen in de politiek en de media is niet pas sinds gisteren geschokt en de AfD is niet zomaar uit de lucht komen vallen, net zomin als de nederlaag van de FDP: ook hier heeft de bewering, namelijk wie argumenten tegen de euro naar voren brengt, zou tegen “Europa” stemmen, tot het einde van de discussie geleid, in ieder geval in het parlement. Dat is autoritaire consensusdemocratie, die bijna uitdaagt tot verzet.

En overigens: de ergste populisten zijn die “volkspartijen”, die grote meerderheden nodig hebben, dus veel kiezers, bij wie ze zich populair moeten maken – met dure verkiezingsgeschenken.

Eén ding lijkt zeker: de truc om alles van nazisme te verdenken dat afwijkt van de partijenconsensus werkt niet meer. De burger heeft het spel doorzien: het is een afleidingsmanoeuvre.

Bron:
www.ndr.de
Auteur: Cora Stephan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Populisme", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

24 reacties op Populisten, gepeupel en politici

 1. E.J. Bron zegt:

  Zelfs bij de donkerrode NDR wordt men kennelijk een héél klein beetje wakker. . .!?

  Like

  • Marlies zegt:

   Ongelofelijk! En dat bij de NDR. De commentaren op de NDR site liegen er niet om! Het volk heeft er genoeg van. Nu Nederland nog. Las zojuist in Elsevier, dat potentiële Syrië-gangers, wiens paspoort is afgenomen óók een groot gevaar vormen voor onze veiligheid. Daarover wordt al maanden geschreven op het internet door het z.g. plebs. Het is een vulkaan, die op uitbarsten staat en de politiek WEET dat en doet er alles aan om dat plebs te criminaliseren (misschien zelfs zoals in Zweden met een wet). Het zal niet werken. Het wordt menens. Laat ons niet vergeten WIE ons deze ellende heeft gebracht.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Marlies: 10.59. uur. De zaak gaat ontploffen, beste Marlies. Dit gaat zo niet goed komen, de burgers- WIJ- worden constant, belogen, bestolen en gedemoniseerd, omdat WIJ inzien dat de politieke-elite ONS keihard laat vallen. Dit gaat leiden tot oproer, rellen en burgeroorlog. Tenminste zo voel ik het aan. Blij ben ik er niet van, dat is vers 2.

    Like

  • Marlies zegt:

   Hr. Bron, was mijn laatste reactie TE opruiend, u niet welgevallig of u heeft u mij tegen mijzelf in bescherming genomen?

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nee hoor, maar af en toe schijn ik ook nog iets te vertalen. . . En als ik met een vertaling bezig ben, concentreer ik me daarop en laat ik even geen comments door. (geduld is een schone zaak!)

    Webmaster

    Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Met Man & Macht probeert men ’t nog te sturen
  met leugen-etiketjes en geladen woorden
  maar wat zich aandient is gewoon het resultaat
  .
  van woede tegen Gezag dat Vrijheid blijft vermoorden
  daarom dus vrienden, overstroomt HET VOLK de straat
  en dat houdt je met vilein gezwam niet tegen…
  .
  het complete rijm: Jasterke.Wordpress.com
  .

  Like

 3. Kraftavilqa zegt:

  Waren de policor politici niet zulke smerige landverraders geweest dan was er niets aan ’t handje geweest. Het AD wijdde gisteren een hele pagina aan het zwart maken van Pegida kudtkrant.

  Like

 4. harrylacroix zegt:

  Ik ken als geen ander de reactie van de Gutmensch. Iedereen die zich tegen hun politiek uitlaat is racistisch, ondemocratisch, nazistisch, discriminatoir, rechts populistisch, Hitleriaans en zo voorts. Alleen de zaligmakende linkse filosofie is correct. Verder zal ik niet gaan in mijn reactie. Is niet goed voor mijn hart!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel, mevrouw Stephan. Hieruit blijkt duidelijk, dat ook Duitsland- net als in ons Nederland- de DEMOCRATIE niet meer serieus neemt. En ik bedoel daarmee uiteraard de SPD/SOCIAAL-DEMOCRATEN en de CDU/vergelijkbaar met het CDA in Nederland, en de rest van de politieke-elite.
  Juist in een Democratie, is het RECHT op DEMONSTRATIE een GRONDRECHT. En dat mede-reageerders wordt ONS juist ontnomen door partijen die hoog opgeven van hun democratische gehalte.
  Het is duidelijk dat de hele politieke-elite in Europa, NIET MEER OP DE HAND ZIJN VAN DE GEBOREN EUROPEANEN.
  Dat alles zeggende, kom ik tot de conclusie dat dat bewust gebeurt, op aandringen van: BILDERBERG,EUSSR en de NWO. Dit is geen toeval meer, dit is geregisseerd.

  Like

  • Marlies zegt:

   Volledig mee eens. OPZET! Wat een low-life individuen. En dat soort maakt mensen, die opkomen voor de toekomst van hun kinderen/kleinkinderen uit voor “ratten”. Het is duidelijk, dat ze heel veel te verliezen hebben. .

   Like

  • Maria zegt:

   @Tom
   nu hop naar de ontwaking en revolte van de rest van de landen, want dat smeult overal in de EU…
   De onvrede, de dictatoriale EU die invasie van islam op ons dak en landen zetten, mensen geloven de media gerecht niets niet meer!
   Het is het een schandaal na het andere met die elite, dan mogen ze nog plannen hé die bilderberggroep het zal niet zo vergaan zoals zij dat wensen, het gaat exploderen dat staat vast! Maar niet in de gewenste richting van die bilderbergclan maffia, als de mensen de media niet meer geloven zitten zij met een groot probleem, dit is een vette streep door hun rekening! Ze krijgen de mensen niet meer gebrainwasht via MSM enkel die minderheid goedemenschen… en daar gaan ze het niet mee halen hoor

   Like

  • Pegidafan zegt:

   Hele ,hele goede analische Tom Hendrix.Dit is geregisseerd. Wie gaat er nou in godsnaam ,zijn eigen volk achter stellen bij vreemdelingen.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Wij worden heus ook nog wel wakker. Ergens ZIJN we het al, maar de ontwikkeling verloopt bij ons op een andere manier dan in Duitsland, zoals Vederso het gisteren al formuleerde: Wij Nederlanders gaan tot op heden niet massaal de straat op omdat wij onze partij van betekenis hèbben. Omdat Duitsland die tot op heden níet heeft, moet de onvrede daar wel op een andere manier tot uiting komen.
  Dat is geen excuus, zeker niet: Ook wij moeten de straat op, tenslotte. Maar laten we niet doen of er hier niets van de grond komt. Dat verwijt mag de ZWEDEN gemaakt worden, niet ons. In elk geval hebben wij de meest toonaangevende politicus van Europa, zo niet ter wereld!

  Like

  • Marlies zegt:

   Eigenlijk verwacht ik van die toonaangevende politicus veel meer dan nu het geval is en vraag ik mij af of de PVV niet als bliksemafleider gebruikt wordt om de onvrede te kanaliseren (zie de aanklacht minder/minder).
   Ieder jaar verbaast het me, dat er helemaal niets gebeurd als de Bilderbergers samenkomen. Wereldwijd zijn er toch veel mensen, die weten wat daar gebeurt. Drones zijn te koop voor een relatief klein bedrag. Grote opruiming zou een goed begin zijn.
   Nu zijn WIJ het die angst hebben – het moet anders: de grote ANGST moet liggen bij diegenen, die Middeleeuwse praktijken toepassen en appeasen.

   Like

   • Ekster zegt:

    De PVV krijgt helaas ook bar weinig voor elkaar. Ze staan er in de kamer alleen voor. Het gaat zo niet lukken, die volksopstand in Nederland. Ik ben bang dat het eerst nog veel slechter moet gaan met ons land voordat men uit zijn luie stoel opstaat. Trouwens, ik ken diverse mensen die helemaal niet tevreden zijn met wat er in ons land allemaal gebeurt, maar die toch stug blijven stemmen op het bekende rijtje volledig inwisselbare middenpartijen die ons nou juist naar de verdommenis helpen. Ze zien niet eens het verband tussen hun stemgedrag en wat er gebeurt in Nederland. Als je daar iets over zegt en vraagt waarom ze niet op de PVV stemmen of thuis blijven i.p.v. stemmen, kijken ze je glazig aan.
    De gemiddelde Nederlander laat geweldig met zich sollen, het is een goedzak pur sang, het braafste jongetje in de klas. Geheel (ten onrechte) blind vertrouwend in de goede bedoelingen van de Nederlandse volksvertegenwoordiging, laat hij zich als een mak lammetje naar de slachtbank leiden. Nou, als er iets is waar ik geen vertrouwen in heb, is het wel de politiek. Blunderend gaan ze door het leven, de ene stomme beslissing na de andere nemend, ons alsmaar verder de EU-dictatuur in duwend, en steeds moslims in bescherming nemend. Het ziet er somber voor ons uit.

    Like

 7. Sjaak zegt:

  PAT CONDELL OVER ISLAM IN NEDERLAND !

  Like

 8. Wappervinger zegt:

  Ik ben een Fortschrittverlierer !
  Bijna een medaille. Dank u wel.

  Like

 9. Martha N zegt:

  De politiek ruziet over de juiste omgang met deze groepering. Vooral de coalitiepartners SPD en CDU ruziën met elkaar. Is het geen tijd eens naar de “stem van het volk” te luisteren!
  Mogen mensen zelf weten wat ze willen? Meer of Minder?
  Genoeg is genoeg! Ook de Duitse bevolking is wakker geworden!
  Nu de Nederlandse nog!
  Weg met de onderdrukking door politici.
  Wij willen VRIJ zijn, zelf beslissen hoeveel erbij in ons land.
  Terug naar normaal met de gezondheidszorg.
  Wij willen niet niet omkomen door versterving om alleen maar anderen goed te doen.
  Wij willen vrij en rustig leven, een leven waar geld voor opzij gezet werd en misbruikt door onze overheid.

  Like

 10. Marlies zegt:

  @Hr. Bron: Mijn oprechte excuses. Ik was inderdaad te ongeduldig. .

  Like

 11. Louis Burgemeestre zegt:

  Ik heb mijn best gedaan ; niet eens de mensen uit mijn kerk is het mij gelukt op de PVV te stemmen.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Wat Duitsland nodig heeft EN OOK BINNENKORT ZAL KRIJGEN!!!! is DÉ MAN OF VROUW die het volk ZAL GAAN VERENIGEN in haar verwerping van immigratie en islam!!!!
  DUITSLAND IS ONTWAAKT EN NIETS ZAL HET VOLK NOG TEGEN KUNNEN HOUDEN!!!!
  Dit betekent in eerste instantie dat de EU zal worden vernietigd en vervolgens de aanloop zal worden genomen om alle Westerse landen in Europa te verlossen van de islam!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s