Oliestaten willen geen vluchtelingen opnemen – omdat ze instabiliteit vrezen

Screenshot_2

(Door: Michael Wrase – Vertaling: E.J. Bron)

Amnesty International heeft de geringe bereidheid van rijke landen om vluchtelingen op te nemen bekritiseerd. Het “geringe aantal opnameplaatsen” zou schokkend zijn. Het gedrag van de rijke Arabische Golfstaten werd  bijzonder schandelijk genoemd.

Amnesty heeft de geringe bereidheid van rijke landen om Syrische vluchtelingen op te nemen bekritiseerd. Slechts ongeveer 65.000 van de 3,8 miljoen ontheemden zouden buiten het Midden-Oosten, meestal in Europa, zijn opgenomen.

Het “geringe aantal opnameplaatsen” dat de internationale statengemeenschap zou hebben aangeboden, zou “werkelijk schokkend” zijn.

Als bijzonder schandelijk berispte de mensenrechtenorganisatie het gedrag van de rijke Arabische Golfstaten. Deze zouden ondanks een gemeenschappelijke taal en religie geen vluchtelingen opnemen en het toestaan dat de buurlanden van Syrië, Turkije, Libanon, Jordanië, Irak, evenals Egypte nog steeds de belangrijkste last zouden moeten dragen.

Ook de Verenigde Naties hebben de niet aanwezige bereidheid van de Arabische Golfstaten om vluchtelingen op  te nemen al meermaals aan de kaak gesteld. Het bleef echter bij vriendelijke aanmaningen, die tot nu toe echter niet door daden werden gevolgd. Vluchtelingen uit Syrië en andere landen waren en zijn ongewenst op het Arabisch schiereiland. Want zij zouden de rijke Golfstaten kunnen destabiliseren, het broze evenwicht van de regerende dynastieën kunnen verstoren.

Natuurlijk zijn deze zorgen terecht. Dat zie je in Libanon, waar meer dan 1,3 miljoen vluchtelingen uit Syrië voor toenemende onvrede in de bevolking zorgen. Want onder de ontheemden bevinden zich ook zulke Syriërs die zich door de terreurmilities van de “Islamitische Staat” lieten aanwerven en al bomaanslagen hebben gepleegd.

Men wil dat dit niet gebeurt in landen zoals Saoedi-Arabië en Koeweit of het emiraat Qatar, dat wegens de wereldkampioenschappen voetbal geïnteresseerd is in voortdurende rust.

De animators van de burgeroorlogen

Daarom probeert men zich af te sluiten en behandelt de meest Oost-Aziatische arbeidsmigranten, die men om de welvaart en de groei te verhogen niet kan missen, als slaven.

Buiten de landsgrenzen, die Saoedi-Arabië en Koeweit met elektrische hekken proberen te beveiligen, leggen de Arabische Golfstaten zichzelf echter geen beperkingen op. Vooral in Syrië, maar ook in Irak, nemen ze op doorslaggevende wijze deel aan het aanwakkeren van de burgeroorlogen.

De in Syrië actieve tak van Al-Qaida, het Al-Nusra-Front, wordt al twee jaar lang door de geheime dienst van Qatar ondersteund. Het aanwakkeren van religieuze vijandigheden vormt ook een wezenlijk bestanddeel van de buitenlandse politiek van Saoedi-Arabië en Koeweit.

Het doel van de Arabische Golfstaten was en is het ten val brengen van het Alawietische Assad-regime en de verzwakking van het met Damascus verbonden sjiietische Iran. Daarbij gaan alle conflictpartijen over lijken en nemen de vlucht van bijna vier miljoen Syrische burgers naar de buurlanden en zeven miljoen binnenlandse vluchtelingen schouderophalend op de koop toe.

Het door Amnesty International bekritiseerde niet opnemen van vluchtelingen op het Arabisch schiereiland is meer dan alleen maar “schandelijk”.

Het maakt deel uit van een mens verachtende fundamentele instelling, die door het Westen hoogstens halfslachtig wordt bekritiseerd. Landen zoals Libanon en Jordanië, die meer dan twee miljoen Syrische vluchtelingen hebben opgenomen, kunnen het zich helemaal niet permitteren kritiek te hebben op de Arabische Golfstaten, omdat ze van financieel van hen afhankelijk zijn.

Overvloedig is de ondersteuning niet. Zo moesten 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen vrezen voor hun levensmiddelenbonnen, omdat Golf-Arabieren deze niet meer willen betalen. Nu wordt de financiering overgenomen door de VN.

Sinds de start van de inzamelingsactie van de Wereldvoedselorganisatie (WFP) zijn er binnen 24 uur 21 miljoen dollar binnengekomen. Om tot het eind van het jaar levensmiddelen onder de naar Turkije, Libanon, Jordanië en Egypte gevluchte Syriërs te kunnen verdelen, ontbreken er echter nog 42,5 miljoen dollar, zei een woordvoerster van WFP vrijdag.

Bron:
www.aargauerzeitung.ch
Auteur: Michael Wrase

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, Qatar, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Oliestaten willen geen vluchtelingen opnemen – omdat ze instabiliteit vrezen

 1. Terechte vrees:geen enkel land kan zijn stabiliteit bewaren als ze grote groepen uitvreters binnen laten!Daarom is Europa ook bijkans naar de kloten!

  Like

 2. @geertwilderspvv @Het_OM @MinPres OLIESTATEN WILLEN gn VLUCHTELINGEN opnemen ZE VREZEN INSTABILITEIT http://wp.me/p1O7aM-kl3 @wordpressdotcom

  Like

 3. Wij WISTEN dit natuurlijk allàng maar wij worden ‘geprest’ om ‘een vluchteling’ in je huis te nemen anders ben je geen ‘fatsoenlijk mens’….
  http://www.volkskrant.nl/opinie/fatsoenlijke-medemens-adopteer-een-asielzoeker~a3811287/

  Like

  • Juist omdat ik een fatsoenlijk mens ben,wil ik mijn medemensen en MIJN!!! land beschermen .o.a. tegen instabiliteit!!!De stroom houdt nu al jaren aan en wordt alleen maar erger.Bovendien is het niet tijdelijk;ze blijven:ALLEMAAL!Het is ook niet vrijwillig;wij worden gedwongen!En de mijnheer die dit schrijft,voelt zich warm onthaald?Kan wel wezen,maar het gros van wat hier binnen kwam en komt haat ons,onze gebruiken en ons land!Alleen niet ONS geld!Dat dan weer niet!Ons land is niet van elastiek,groeit niet mee!Ons geduld ook niet!En doordat we al jaren miljarden moeten steken,let wel:MOETEN!!!!,in mensen die daar totaal niet dankbaar voor zijn,integendeel zelfs,Zijn hier honderden duizenden mensen zwaar in de problemen gekomen.Financieel,omdat zij het met steeds minder moeten doen,terwijl alles wel steeds duurder wordt.Psychisch,door de niet aflatende druk van deze flut-regering en het machtsvertoon van massale islam-explosies op straat.Woningnood;wacht maar 10 jaar op een huis;allochtonen gaan u voor!En door het lip aan lip verplicht moeten zitten/wonen tussen een cultuur die hier zeer botst met de onze!Veiligheid is ver te zoeken,of:is er niet meer!De godganselijke dag wordt je geconfronteerd met de minder prettige kanten van de islam,waar je nog niet eens iets van mag zeggen,ook niet meer!Het is genoeg;sterker nog;het is te veel geworden.En iedereen weet:alles waar TE voor staat,is niet goed!Ook wij hebben rechten,die echter dagelijks met voeten worden getreden:door de roverheid,rechters,politie,ambtenaren,asieladvocaten,Coa,vluchtelingenwerk,Brussel,en,niet op de laatste plaats:door alle,hier liefdevol opgenomen allochtonen!Dus,ik laat me niet aanpraten dat ik geen fatsoenlijk mens zou zijn!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Yvonne van Cleef: 00.46. uur. U bent wel een fatsoenlijk mens Yvonne en U heeft het hart op de goede plek. U heeft volkomen gelijk met uw reactie. Ik heb in mijn reacties er ook vaak naar gevraagd, waarom neemt een GROOT EN RIJK LAND als Saoedie-Arabië, niet de moslims op, DIE WIJ DOOR DE STROT GEDUWD HIER HEBBEN GEKREGEN. Buiten de redenen al genoemd in het artikel, is daar een belangrijke reden voor: ISLAMISERING VAN NEDERLAND EN HEEL EUROPA. Gelukkig heb ik nog niet gescholden.

    Like

   • jan zegt:

    TErug is wel goed

    Like

 4. Cathja zegt:

  Maar het is dus geen probleem dat de situatie in Europa instabiel wordt? Nee, dat is ver van hun bed! Stelletje smeerlappen daar. Geld als water, maar zorg voor de gevluchte medemensen, en bovendien geloofsgenoten, geeft men niet.
  Wacht maar tot wij geen olie meer van jullie nodig hebben; dan drogen jullie inkomsten snel op!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Cathja: 23.10. uur, op 24/12. Dat ben ik geheel met U eens Cathja. We moeten ons echter realiseren, dat deze volgers van de BOZE PROFEET hier zijn, door toedoen van: VVD,CDA,PvdA en uiteraard D66!

   Like

 5. tjonge zegt:

  “de niet aanwezige bereidheid van de Arabische Golfstaten om vluchtelingen op te nemen”

  geen domme jongens die arabische golfstaten..

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Het is nauwelijks een jaar of 40 geleden dat die golfstaten zelf zo arm waren als kerkratten, sorry moet natuurlijk zijn :”moskee-ratten”. Dat waren ook de jaren dat de sheiks aldaar en de andere moefties en prullahs hun eigen bevolking niet alleen onderdrukten (doen ze nu nog ) maar ook uitbuiten.
  Tot ze in de jaren 70 ineens van de een-op-de-andere dag Croesus-rijk werden door de olie en gas.
  Er is toch een gezegde in NL:”als NIETS komt tot iets, dan……..? “verder weet ik ,t niet, zal wel niet veel goeds zijn.
  Waarom moest die olie nu net daar onder de woestijn zitten, klaagde o.a. ook een vroegere President van Israel; Golda Meir.
  Een van haar uitspraken was:”Let me tell you something that we Israelis have against Moses. He took us 40 years through the desert in order to bring us to the one spot in the Middle East that has no oil! ”
  (Joodse mensen hebben in ieder geval gelukkig een flinke dosis zelfspot, iets wat je van moslims niet kunt zeggen…. )
  Jammer genoeg heeft ze niet meer mee mogen maken dat er ook voor Israel in de economische wateren voor de kust ontzettend grote hoeveelheden olie/gas werden gevonden.
  Wat die arabs in M.O betreft, ze buiten nu anderen uit, niet muslims, maar ook Pakis(tanis), die ze zelf als arrogant volk zijnde, minderwaardig vinden, hoewel ook moslims.
  Dat die W.k voetbal-gebeuren in 2022 in Qatar plaatsvinden is toch een Gods[allah]machtige idioterie.
  Iedereen die weleens die hitte daar in de zomermaanden heeft meegemaakt zal ,t krankjorrum vinden.
  Bij die muslims is er ,t begrip “ummah”, de gelijkgezinden. Dit heeft dus blijkbaar geen betrekking tot hulp voor de medemoslim.

  Like

 7. Daarom zou men de voetbal kampioenschappen in Quatar af moeten blazen

  Like

 8. Sjaak zegt:

  In de Turkije nemen ze ook geen meer op(geruimt) staat netjes !

  Vedat S. doodgeschoten in Istanbul
  Kennis Ali Akgün geliquideerd
  ISTANBUL –
  Istanbul is woensdag opnieuw opgeschrikt door een liquidatie.
  Het slachtoffer is Vedat S., de broer van topcrimineel Sedat S.,
  een bekende naam in de Turkse onderwereld. S. komt uit Rotterdam
  en zou een goede bekende zijn van de eerder op de dag geliquideerde Ali Akgün.
  Vedat werd rond 22.00 uur onder vuur genomen toen hij samen met twee bodyguards op straat liep. Vanuit een voorbijrijdende auto zijn de drie beschoten met een kalasjnikov. Vedat S. en een van de beveiligers zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden. De andere bodyguard ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Gelukkig verrijken ze bij ons achtergeblevenen onze cultuur.
  Eindelijk komt er eens een minder politiek correcte opmerking uit een normaal toch wel erg linkse hoek.

  Like

 10. Doornroosje zegt:

  Scarlatti Bombatti. Ik heb uw link gelezen en de haren rijzen me ten berge.
  Ene Kiza Magendane hier 7 jaar aanwezig, maakt even uit wie fatsoenlijk is in Nederland.
  Zegt, WE zijn een rijk land. Wie WE. Heeft hij ook al gespaard dan?
  Zwamt, of hij er in die 7 jaar alle verstand van gekregen heeft. Meent even te kunnen vertellen, dat fatsoenlijke Nederlanders een asielzoeker (plus een nagekomen gezin??) in huis kunnen nemen.
  Dus ik onfatsoenlijke, vraagt zich af, waar bergen de fatsoenlijken een asielzoeker. Vaak is de fietsenschuur de enige plek die eventueel ontruimt kan worden. Fietsen op straat. aanschaf dubbele sloten. Anders ben je, je fiets kwijt. Lijkt me geen oplossing. 😉
  Heb je een logeerkamer, dan moet alles achter slot en grendel. Je dochter komt eerder thuis is alleen en nu maar afwachten wat je in huis hebt gehaald. En zo kun je van alles opnoemen waaruit blijkt, dat Kiza niets maar dan ook niets, van onze samenleving weet. Hij weet alleen, WE zijn rijk.
  Dan hebben we het over mensen in de grote huizen met hun gasten verblijven. De zogenaamde fatsoenlijken. Worden plotseling ook onfatsoenlijk ( maar dat wisten we allang)
  In ieder geval is het duidelijk geworden dat ik tot de onfatsoenlijken behoor. Maar hersens heb ik wel en weet ze over het algemeen te gebruiken.

  Like

 11. Martha N zegt:

  Ze kijken wel uit daar in de rijke Arabische landen. Die zijn niet zo gek als wij.
  Ze worden niet rijker door uitdelen aan de armen en de armen blijven arm.

  Like

 12. Louis Burgemeestre zegt:

  De olie staten weten allemaal wat ze dan bloeit als ze ISIS en cornuiten in gaan voeren

  Like

 13. Maria zegt:

  straf hé, die landen olielanden kunnen gerust zeggen dat ze die “psychisch gestoorden” niet willen opnemen omdat ze vrezen voor de stabiliteit van hun landen…
  Dat onze landen compleet ontwricht worden dat is dan volledig totaal normaal… hun eigen islamieten moeten ze niet omdat ze weten dat er miserie van komt dus links importeert ze de “psychisch gestoorden” dan maar naar hier om hier destabilisatie te hebben van eigen landen…
  Kan het eigenlijk nog krankzinniger???

  Like

  • marjoleintje zegt:

   neee. maria maar goed het zal uiteindelijk wel in burgeroorlogen omslaan en dan kan europa die vluchtelingen ook niet meer opvangen toch maar zover zal het niet komen denkt de naieve goegemeente wees gegroet maria

   Like

 14. jantjeuitnl zegt:

  Dat loop ik al jaren te roepen. Eindelijk wordt men wakker. Dit zaakje stinkt als de pest, natuurlijk.
  En de politici doen alsof ze stom zijn. Stelletje dwazen.

  Like

 15. Servé Mullenders zegt:

  Eigenlijk zijn de redenen voor deze MOSLIM-staten en mn SA heel er simpel.
  1. deze landen willen de islam verspreiden en wereldlijke overheersing;
  2. daartoe hebben ze niet alleen de macht binnen de VN, maar ook steun van de geheime
  overeenkomst tussen hun en de EU genaamd: olie voor immigratie/uitbreiding;
  3. en deze zeer belangrijke: onder die vluchtelingen zouden ook wel eens christenen kunnen
  zitten en die wil men niet toelaten want die gaan dan eisen stellen o.a. bouwen van kerken.

  Like

 16. fleckie zegt:

  Correctie:, achter BALKENENDE. moet..nog. een vraagteken staan

  Like

 17. Free Citizen zegt:

  Dit is op Free Citizen herblogden reageerde:
  Tja, waarom zouden ze ook als de EU en de US dat al voor hun rekening nemen? De lasten zijn voor een ander!

  Like

 18. iwan zegt:

  Er zullen in de toekomst nog meer ontheemden bijkomen omdat er steeds weer nieuwe conflicten ontstaan.

  Like

 19. Pingback: Indonesische marine sleept vluchtelingen terug de zee op | E.J. Bron

 20. b. gast zegt:

  En dan Al Jazeera die dagelijks schande spreekt over hoe Europa met de enorme massa-instroom van vluchtelingen omgaat en zichzelf hier als het goedvolk neerzet. Maar zelf neemt Qatar ( net zoals de overige steenrijke golfstaten) nauwelijks vluchtelingen op, ook al zijn het hun geloofsgenoten. Al Jazeera profileert zich hiermee als de meest achterbakse en hypocriete criticus aller tijden en niemand die dat aankaart. Er zijn zelfs tientallen Europeanen die zich op Al Jazeera verontschuldigen hiervoor. Walgelijk!

  Like

 21. Pingback: RENDABELE DEALS! | eunmask

 22. Pingback: Oliestaten willen geen vluchtelingen opnemen, omdat ze instabiliteit vrezen | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s