COMMENTAAR: 2014 (deel 1)

Screenshot_5

(Door: Martin van Vliet)

Wilders, 6 april

Vooropgesteld: dit had Wilders nooit moeten zeggen. Hij heeft de gevestigde politieke partijen eindelijk een stok gegeven om de hond Wilders te slaan. Al heel lang zit het hen dwars dat de PVV de grootste partij is in de peilingen. Met zijn credo’s “Minder Europa” en “Minder Islam” raakt hij veel Nederlanders. De andere partijen proberen hem te demoniseren, zoals zij met Pim Fortuyn deden. Zij hopen dat de partij van binnenuit in elkaar stort. De conflicten binnen de PVV worden breed uitgemeten door de door hen beheerste media. Avond aan avond komen zij gif spuien bij “De Wereld Draait Door”, “Nieuwsuur” en “Pauw en Witteman”. Zij hopen op toestanden zoals bij de LPF of dat Wilders het niet meer trekt na al die aantijgingen, demonisering en 24/7 bewaking. Maar dat gebeurt niet.

Na jarenlang 24 uur per dag bewaakt te zijn, bedreigd te worden met de dood – recent nog door een Marokkaanse rapper – en gedemoniseerd te worden door de gevestigde partijen, maakt Wilders een fout, maar hij corrigeert die terstond. Ik zou zeggen: hij is ook maar een mens. Maar de overdreven reacties van de politieke partijen en de media geven te denken.

Wilders voelt dat er iets misgaat en geeft op zaterdag 22 maart een persconferentie. Hij benadrukt nogmaals dat hij alleen criminele Marokkanen met twee paspoorten bedoelde en het streven de immigratie vanuit islamitische landen te stoppen. Getergd zegt hij dat dit in het verkiezingsprogramma van de PVV staat. Dus wat is daar mis mee? Duidelijk is dat hij geen empathie toont voor het feit dat hij met de vraag ”Willen jullie meer of minder Marokkanen?” ook mensen kwetst die goed geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving.

De vraag is echter of je van iemand als Wilders, die 24 uur per dag bewaakt moet worden en voortdurend door politici en media belaagd wordt, empathie kan verwachten of een verkramping. Wilders is ervan overtuigd dat hij niets verkeerd heeft gezegd. Juridisch niet en moreel niet. Maar zijn persconferentie kan het tij niet keren. Twee PVV-Kamerleden verlaten de fractie. Van Klaveren verbaast iedereen. Hij heeft ergere dingen gezegd dan Wilders. Ook gedeputeerden verlaten het PVV-schip. Wat bezielt hen?

Dit: het leven van een PVV´er is niet gemakkelijk. Je wordt aan dezelfde destructieve krachten blootgesteld als Wilders zelf. Je wordt gedemoniseerd en na je politieke leven kun je je carrière wel vergeten. Het lijkt wel Rusland onder Stalin. Nu kregen zij een kans om te vertrekken als helden, die de racist Wilders afzweren in plaats van lafaards en opportunisten te zijn

Jodenhaat, 12 juni

Toename van het moslim-antisemitisme

Het is onmiskenbaar dat het moslim-antisemitisme in de laatste vijftig jaar veelvoudig is toegenomen. Veel onderzoeken tonen aan dat de hedendaagse moslims een zeer negatieve houding tegenover Joden hebben. De allochtone jongens in het hiervoor genoemde onderzoek van Esther Voet vormen alleen het topje van de ijsberg. Vandaag moet je een moslim, die van Joden houdt, met een lamp zoeken. Dit kan verklaard worden door verschillende factoren:

 1. De massamedia: de voortdurende anti-Joodse en anti-Israëlische stemming is snel overdraagbaar en voor iedereen toegankelijk.
 2. Het bestaan van de staat Israël krenkt de moslims alleen al omdat hun pogingen om de staat Israël te vernietigen niet is gelukt. De Joodse staat is in hun gevoel gevestigd op islamitisch grondgebied.
 3. De krenking bij moslims, die veroorzaakt is door het succes van de democratische landen om florerende samenlevingen te creëren. Dit leidt tot een regressie, waardoor de letterlijke interpretatie van de islam de overhand krijgt.
 4. De onderlinge gevechten tussen soennieten en sjiieten leiden vaak, zoals in Syrië, tot een burgeroorlog die veel islamitische jeugdigen radicaliseert en als bijeffect de Jodenhaat versterkt. Dit kan de aanval in Brussel verklaren.
 5. De toename van immigranten uit islamitische landen leidt tot de toename van het moslim-antisemitisme.

Pogingen tot een toenadering tussen Joden en moslims in de vorm van allerlei werkgroepen hadden een beperkt succes, maar leidden niet tot een vermindering van het moslim-antisemitisme.

 Maatregelen

Terwijl het christelijk antisemitisme afneemt, neemt het moslim-antisemitisme onmiskenbaar toe. Het christelijk antisemitisme wordt tegenwoordig niet meer breed gedragen. Het is zelfs een smet. Daarom is het christelijke antisemitisme heden ten dage tot extreemrechts antisemitisme geëvolueerd. Degenen die Joden discrimineren, heten terecht racisten en de moderne mens verafschuwt terecht de racist, de xenofoob, de antimoslim en de anti-Jood.

Het anti-Joodse sentiment is bij moslims wijdverbreid. Niet alle moslims zijn moslimfundamentalisten, maar het merendeel van de moslims heeft een negatieve attitude tegenover Joden. Op deze vruchtbare grond groeit het moslim-antisemitisme.

Nu wordt meteen duidelijk waarom een differentiatie tussen het christelijke en het moslim-antisemitisme nodig is. Terwijl het eerste steeds minder door de christelijke bevolking gedragen wordt, is het tweede een zeer breed aanwezig fenomeen onder de moslims. Ook het goede werk van joodse en islamitische werkgroepen heeft hieraan niets kunnen veranderen. Dat maakt dus het christelijke antisemitisme en extreem-racistische groepen, zoals Jobbik in Hongarije, gemakkelijker te bestrijden. De regering van het betreffende land kan allerlei maatregelen nemen om de extreem-racistische groepen te bestrijden. Zoals de regering Orbán het vormen van paramilitaire groepen heeft verboden, het ontkennen van de Holocaust strafbaar heeft gesteld en ook het uiten van antisemitische teksten in het openbaar.

Omdat het islamitisch antisemitisme door de allochtone moslimbevolking breed gedragen wordt, is het veel moeilijker te bestrijden. Deze alom aanwezige haat jegens Joden beangstigt politici. Zo is bijvoorbeeld de manifestatie tegen Wilders uitgelopen op een antisemitische manifestatie. De aanwezige, solidaire Joden werden getrakteerd op de Hamas-vlag en een bebloede Israëlische vlag met de tekst ‘Wilders is de hond van Israel’. Esther Voet vertrok vroegtijdig en teleurgesteld, en burgemeester Van der Laan deed alsof zijn neus bloedde. Het uitspreken van de leus ‘Minder, minder en minder’ is kennelijk erger dan het discrimineren van het Joodse volk.

De maatregelen van de staat moeten helder en eenduidig zijn: moslim-antisemitisme in een moderne staat wordt niet getolereerd en is strafbaar. ‘Lekker Joden dood’ op het internet moet worden gestraft. Moskeeën moeten de leer van Mohammed in modern perspectief plaatsen en de Joden van Mekka en Medina niet extrapoleren, noch naar de Joden in de diaspora, noch naar de Joden in Israël. De imams moeten verdraagzaamheid prediken in plaats van haat.

Maar het belangrijkste is dat politici moed moeten tonen. Zij moeten ferm stelling nemen tegen christelijk en moslim-antisemitisme. Niet het probleem toedekken en roepen dat zij tegen racisme zijn. Een joodse rabbijn, die lang in Frankrijk heeft gewoond, zei eens dat hij in één week in Frankrijk meer last had van moslim-antisemitisme dan gedurende tien jaar in Hongarije van het christelijk antisemitisme. Hij concludeert dat het probleem van de Europese Jood tegenwoordig niet is het extreemrechtse, maar het allesomvattende moslim-antisemitisme.

Hier wordt alleen gepleit voor een aparte registratie van het christelijk antisemitisme en het moslim-antisemitisme (ook bij het CIDI). De haat is verschillend gemotiveerd en moet apart geregistreerd worden om gericht te kunnen worden bestreden. Beide in één adem noemen, leidt alleen tot semantische verwarring.

Tenslotte 

De laffe en zwakke politici van Nederland en Europa spreken zich echter niet uit. Dus groeit het geaccordeerde moslim-antisemitisme gestaag en dat bedreigt niet alleen de Joodse bevolking, maar ook de rechtsstaat en de democratie.

Jodenhaat is hip, maar dat mag niet zo blijven.

EU, 25 juni

Ik maak mij geen illusies meer. Ondanks de stevige protesten van de Britse premier Cameron en Hongaarse premier Orbán. De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt de Luxemburgse ex-premier Jean-Claude Juncker. Over de verkiezing van Juncker als voorzitter van de Europese Commissie kan veel of weinig gezegd worden, maar het komt er op neer dat Angela Merkel hem wil en wat de Duitsers willen, dat gebeurt in Europa.

Juncker

Jean-Claude Juncker, geboren op 9 december 1954 te Rédange-sur-Attert, was premier van Luxemburg van 1995 tot 2013. Hij is lid van de Christelijke Sociale Volkspartij (CSV/PCS). Juncker studeerde Rechten aan de Universiteit van Straatsburg en is advocaat. Elite. Hij minacht democratische wilsvorming. Hij denkt dat hij alles beter weet. In april 2011 zei hij:”Ik ben een christendemocraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik. Ja, ik lieg als het om het overleven van de euro gaat.” En over het referendum zegt hij; “Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is dan zeggen we: we gaan verder.”

Dat hij van een borrel houdt, wat natuurlijk een understatement is, is alom bekend en is bevestigd door minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, bij Pauw & Witteman. Hij trad op als tijdelijke voorzitter van de Eurogroep van de Economisch en Monetaire  Commissie van het Europees Parlement. Vaak verscheen Juncker half dronken voor de parlementaire commissie en sprak slecht verstaanbare vage teksten uit die weinig effect hadden, omdat hij zichzelf als leugenaar heeft gedefinieerd.

De EVP, dus ook Juncker, verloor 50 zetels bij de Europese verkiezingen en euro-kritische partijen wonnen invloed in bijna alle landen van de EU. Desalniettemin verklaarde hij zich de grote winnaar, gesteund door de krachtige Duitse christendemocratie.

Kortom, Juncker is een hele slechte kandidaat om de EU aan te sturen. Hij is ouderwets en niet capabel om een goed ambtenarencorps aan te sturen. Hij luistert te weinig naar de Europeanen die minder EU willen en hij is volstrekt ongeschikt om Europa te leiden in deze moeilijke tijden van problemen in Oekraïne en de grote onrust in het Midden Oosten.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op COMMENTAAR: 2014 (deel 1)

 1. zomaar zegt:

  natuurlijk zijn er moslims , die prefect geïntrigeerd zijn , toch dat zijn niet hij met zijn nachtponneke aan en baard , en zij gehuld in een kameelharen jas met hoofddoek.
  deze moslims kennen nog wensen enige affiniteiten met onze christelijke samenleving , en als ik kijk in de straat, wijk, en stad .

  dan is het merendeel der moslims , niet geïntegreerd .

  als ik het nieuws volg en lees dat 73% van de hier levende moslims achter IS staat en dus sharia , omarmd kan ik niet zeggen dat zij geïntegreerd zijn in onze samenleving , en de democratie waarderen.

  alleen de IS (Internationale Socialist) wil dit niet zien nog erkennen .

  Like

 2. IK HEB ENORM RESPECT vr @geertwilderspvv en de hele @PVV CREW COMMENTAAR: 2014 (deel 1) http://wp.me/p1O7aM-klq via @wordpressdotcom

  Scarlatti Bombatti @ScarlattiBomba · 36 sec. 37 seconden geleden
  @geertwilderspvv @PVV w.b de #verlaters,begrip mr OOK zeer BESCHAMEND @LJAJStassen,@LouisBontes @JoramvKlaveren vond Geert notabene TE SOFT

  Like

 3. Martin van Vliet jij geef de negatieven een spoor brede toe en dit bericht wat jij hier plaats is volledige onzin op Wilders en jij haalt oude doden koeien uit de sloot. E.J.Bron je kunt deze reactie plaatsen of niet maar ik heb een screenshot ervan gemaakt Martin van Vliet jij lult wat te veel

  Like

  • Vederso zegt:

   Echt reclame voor Identitair Verzet Limburg. Ik ben diep onder de indruk (NOT).

   Like

  • Driek zegt:

   Indentitair Verzet Limburg, ik denk, mijn beste Limburger, dat u volkomen de weg kwijt bent. Misschien al te veel gepimpeld? En uw tekst is wel zo primitief van samenstelling dat ik zeker weet dat de site van E.J. Bron voor u te hoog gegrepen is.

   Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Wilders heeft niets verkeerd gezegd en het was inderdaad wat een groot deel van de bevolking ook denkt maar niet altijd zegt.

  Like

 5. Zeer zeker is het politieke èn privé-leven van Wilders zèèr moeilijkWij hoeven slechts realistisch om ons heen te kijken,HOE ons land in verval is,oom een reden te zien op hem te blijven stemmen ,en achter hem te blijven staan!

  Like

 6. Harry zegt:

  We blijven allemaal hier, achter hem staan , onverbiddelijk !
  Maar als jij ook letterlijk achter hem blijft staan en condooms op blijft blazen , zou het zo maar kunnen dat ie zich doodschrikt als dat ding ploft en dat willen we toch niet ???

  ’t Is maar een klein ikoontje , maar zelfs met een loep , kan ik er niks anders van maken .
  Rare gewoonte hoor op die leeftijd .

  Like

 7. U.G. Kempenaer zegt:

  Wat een onzin verhaal van Martin van Vliet. Wilders heeft niets verkeerd gezegd, wat mij betreft gaat hij nog veel verder. Ik wil dat de complete islam uit Europa geschopt wordt en wat mij betreft van de hele wereld. Deze haatdoctrine brengt alleen maar ellende en bedreigt alles wat goed en waardevol is. Vooral het kwetsbare.
  MartinvVan Vliet laat zich voor het karretje spannen van de gevestigde orde, die altijd een stok zoeken om Wilders mee te slaan. Via de door hen overgenomen media, justitie en rechterlijk apparaat proberen ze Wilders kapot te maken. Een grote vergissing, want ze lokken er een burgeroorlog mee uit en solliciteren op deze minderwaardige wijze dat ze voor de muur worden gezet en opgeruimd, de landverraders pur sang.

  Like

 8. “Duidelijk is dat hij geen empathie toont voor het feit dat hij met de vraag ”Willen jullie meer of minder Marokkanen?” ook mensen kwetst die goed geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving.” Hier ben ik het dus NIET mee eens! Als deze geïntegreerde moslims zo gekwetst zijn, waarom ondernemen zij dan helemaal NIETS tegen hun criminele- en terroristische landgenoten. Nogmaals. zoals Prof. Ellian (een ex-moslim) al zei: “Er bestaan geen gematigde moslims, want tolereren van barbaarsheid is het begin van barbariseren!”

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Aggut, hij heeft de éne Marokkaan die wel goed geintegreerd is, beledigd. Of misschien zijn het er wel 10 die geintegreerd zijn. Sjonge. Nou dan toch. Wat zijn Marokkanen toch goed omdat een zeer kleine minderheid het wel lukt hun grote bek te houden over Islam en zich te schikken in Nederland. Maar die minderheid zou zich dan niet meer Marokkaan voelen maar Nederlander. Dat is nl. wat het betekent, als je geintegreerd bent. Dus Wilders’opmerking slaat lekker alleen maar op Marokkanen: Tuig van de richel met een ander paspoort voor een ander land. WEG ERMEE. ROT OP NAAR MAROKKO. ALLEMAAL.

  Like

 10. Sjaak zegt:

  Europeanen die minder EU willen ?
  DIE HEBBEN ZICH TOCH ZELF GEKOZEN !
  OF HEB IK EEN EU-BEVOLKINGS- REFERENDUM GEMIST ?
  De vieze vuile Bilderbergkliek heeft deze EU-maffia-bende
  instaleerd om grenzenloos milliarden voor een groep elitäre
  landpiraten zorgloos op hun giro-rekening te kunnen storten !

  FUCK THE EU !
  MARIA EN GEEN SHARIA !

  Like

 11. Louis Burgemeestre zegt:

  Wilders maakt geen fout de fout ligt bij “De Wereld Draait Door”, “Nieuwsuur” en “Pauw en Witteman”.Ze zullen heel snel merken wat hun fout zal zijn.

  Like

 12. Jaan zegt:

  Wilders heeft absoluut niks verkeerds gezegd. integendeel! Hij zei veel te weinig. Hij had moeten zeggen: Zien jullie nog niet waar dit op uit draait?
  De aanhangers van de profeet Veilingmeester hebben de pers, de media en onze cultuur overgenomen. Schop ze eruit, sla ze eruit en al degenen die hun binnengehaald hebben erbij.
  Als ze U op Uw linkerwang slaan, doe dan wat de aanhangers van de Veilingmeester denken dat stenen roepen: “Hier zit een Jood hak ze in de nekken”, roepen de aanhangers van de Veilingmeester. Betaal ze met gelijke munt terug met wederkerigheid.
  Wat een gezever toch dat Wilders teveel gezegd heeft. Trap die verdomde rotzooi nou eindelijk het land eens uit. Moet uit elke minaret dat gebazel te horen zijn. Sodemieter ze toch buiten, niet goedschiks dan kwaadschiks. Niks zeiken over dat Wilders minder, minder heeft gezegd. In de opruiming met die handel, eruit voorgoed. Als ISIS op de deur klopt is het te laat, dus trap die ISIS-lovers buiten voor ze op de deur kloppen.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  ‘ook mensen kwetst die goed geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving’. Echter we spreken hier wel over een groep die zeer dun gezaaid is en waarbij we ons zelfs van die groep af moeten vragen of deze loyaliteit wel 100% is.

  Like

 14. Theo Prinse zegt:

  mijn comment blijft hangen in spam filter
  Er komen veel argumenten aan bod over verschillende kwesties. Echter is het algemeen bekend dat het de PVV NIET om de moslim gaat maar om de leer van de Islam. De Islam moet met wortel en tak uitgeroeid worden en Sykes-Picot was een goede eerste stap maar helaas zijn de Duitsers van het Kaiserreich (von Oppenheim) en later Hitler met Haj Amin Al-Husseini zich ermee gaan bemoeien. (Said Ramadan, Abdul Rahman Hassan Azzam)
  http://www.westernjournalism.com/unlikely-founding-fathers-islamic-state/#iE2Kq356r5i0dkgU.97
  Het stuk van Martin van Vliet bevat daarom te veel historische omissies. Het probleem met de islam ligt niet in Nederland en is uiteindelijk NIET in Nederland maar in de Islamitische wereld op te lossen.
  Het waren de Franse communisten van Thorez die – vanwege het Molotov-Ribbentrop pact – de Franse regering na de oorlogsverklaring aan Nazi Duitsland in 1939 NIET wilden steunen tot juni 1941 maar toen was het twee jaar te laat.
  Daardoor was Vichy Frankrijk noodzakelijk geworden en via de door Vichy beheerde protectoraten Irak en Syrie kon Hitler (Azzam en Al Husseini) de Ba’ath partij oprichten die gebaseerd was op het Nazi eenpartij systeem. Vanaf 1945 stroomden tienduizenden nazi’s met operatie Odessa naar Argentinie, VS, Uruquay, Egypte .. Syrie en Irak.
  De islamitische wereld en hun sharia staat echter diametraal tegenover deze op Europees fascistische grondslag gebaseerde Ba’ath partijen. De Egyptische president Nasser onderdrukte de Muslim Brotherhood met steun van Nazi’s zoals Leopold Gleim alias Ali al- Nahar, Johann von Leers, Aribert Heim, Otto-Ernst Remer, Joachim Daumling, François Genoud enz.
  Later werd President Anwar Sadat vermoord door (de groep rond) de opvolger van Osama bin Laden (die agent was van de CIA en opgeleid door Zbigniew Brzezinski) Al Zawahiri.
  Zbigniew Brzezinski (Grand Chessboard) is de man achter het koude oorlog stoken tegen Rusland rond de oekraine. (Victoria Nuland, Geoffrey Pyatt, Michael McFaul, Eva Jinek, Fons de Poel, gen Ton van Loon enz.

  Like

 15. Theo Prinse zegt:

  mijn comment blijft hangen in spam filter

  Like

 16. Als laatste: INTEGREREN betekent dat je je aanpast in een bestaande groep (gastheren), waarvoor jij gekozen hebt. En NIET omgekeerd! Als jouw cultuur, normen en waarden volkomen verschillen van die van hen, bijvoorbeeld als je de mensen- en dierenrechten schendt (vrouwenonderdrukking, en onverdoofd slachten) en je ook nog eisen stelt (bouw van honderden moskee’s in alle steden, eigen woonwijken (sharia), winkels die halalvlees moeten verkopen, varkensschilderijen, kruizen en kerstbomen verwijderd moeten worden, gescheiden zwem- en sportdagen voor vrouwen, en. enz.) Dan zou je in elk ander er land subiet worden uitgeschopt!
  Dit alles heeft dit land al moeten verduren en dan nóg mogen wij niet zeggen dat wij hier MINDER van willen? In zou zeggen niet Minder, maar GEEN ENKELE !

  Like

 17. “Goed geintegreerden worden gekwetst”????Waarom zetten die zich dan niet af tegen degenen die maar niet willen deugen???En gekwetst,dat wordt ik iedere dag!Vandaag nog door de koning van dit kapotte land;we moesten maar tolerant zijn,bla,bla,bla!!!Nog toleranter????Dat hele koninklijk huis bestaat uit farizeeers!En Wilders???Hij heeft groot gelijk;ik zou het nog veel duidelijker gezegd hebben!

  Like

  • de^mol zegt:

   je hebt helemaal gelijk yvonne.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 17.58. uur. Zo, spreekt die “BOLLE”, alias ” Willem de Overbodige”, over tolerantie? Laat deze clown toch lullen, Yvonne. Hij moet anders zijn schoonvader maar vragen, HOE TOLERANT HET REGIME WAS, WAAR DEZE ONDERDEEL VAN UITMAAKTE! Voor mij mag die hele BEA BILDERBERGKLIEK OPROTTEN, liever vandaag dan morgen! En dan zijn er nog zwakzinnigen die met oranje hoedjes en toeters rondlopen. We leven in een GEKKENGESTICHT!

   Like

 18. Avidia zegt:

  Ad de Koning zegt:
  Ik zeg wat ik denk, kan me niets schelen, weg met de islamistische cultuur,ga maar terug naar jullie land, daar kunnen jullie je uitleven, val ons niet lastig met jullie achterlijke geloof

  Like

 19. Avidia zegt:

  Nog even dit: In welk land krijg je voor levenslang een uitkering die wij met z/n alleen moeten betalen voor het spuien van haat tegen de bevolking die jullie die hen in hun levensonderhoud voorzien, dit land is echt gek geworden!!!!

  Like

 20. Avidia zegt:

  ~en dan nog, Wilders mag zeggen wat hij wil, ik sta achter Wilders, weg met al die geldontvangers, aan het werk!!!! Zoniet, het land uit, zijn we nu gek geworden???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s