Het einde van de Nederlandse identiteit is in zicht

Screenshot_12

(Door: Erik60)

Laat ons nu maar in een keer met de deur in huis vallen. Ik weet dat het veel wenkbrauwen zal doen fronsen wat ik hier nu ga schrijven, maar het is niet anders. 2014 is of was het jaar, waarin de neutraliteit en de democratie in Nederland werden afgeschaft. Dit kabinet, dat bestaat uit een bende flierefluiters, zakkenvullers en ruggengraatloze graaiers zonder enige respect voor de eigen bevolking, heeft Nederland weggegeven aan Europa.

Het is over en out voor ons. Dit kabinet heeft er enkele dagen geleden in alle stilte mee ingestemd om de pensioenen Europees te maken. Met andere woorden: Europa zal zeer binnenkort kunnen beslissen over ons pensioen. Om hiervan een rekensommetje te maken, hoef je niet echt gestudeerd te hebben. We zijn in de maling genomen door dit kabinet. Iedere Nederlander zal er op achteruit gaan. Ons pensioen zal niks meer zijn. We worden in de diepte van de eindeloze armoede gegooid. En dit allemaal omdat Rutte, Dijsselbloem en de andere idioten van dit kabinet graag een baantje willen in Europa. Voor het grote geld offeren ze elke Nederlander op. Ben je nu oud, jong of man of vrouw, je bent bij dit kabinet de klos. Bedriegen, liegen en graaien in de belastingpot, dat is het motto van deze regering.

Wie gelooft deze mensen nu nog? Heel weinig mensen hebben nog vertrouwen in dit kabinet. Hoewel de media hun best doet om dit kabinet nog een beetje glans te geven. Maar wie gelooft de schrijvende, beeldende en sprekende pers nu nog? Zijn zij niet van hetzelfde laken een pak als het kabinet? Zij verzwijgen feiten aan de lopende band. En dan zwijg ik nog over de parlementaire pers die hier in Nederland echt de spuigaten uitloopt. Deze parlementaire journalisten zijn de grootste onderkruipers die een democratie maar kan hebben. Lees en begrijp. Lees tussen de regels door en je zal zien dat het met kritiek op onze beleidsmensen echt wel meevalt. De parlementaire pers heeft Timmermans zelfs verkozen tot politicus van het jaar. Hoe gek wil je het nog hebben? Onze traditionele pers is geen objectieve pers, maar een subjectieve pers die met veel gemak de richtlijnen van onze politici volgen. Deze journalisten vertellen elkaar graag dat ze wel moeten, anders krijgen ze geen informatie meer. Dat is een leugen. Een journalist moet objectief blijven en een politicus moet verantwoording afleggen aan het volk. Toen ik nog fulltime journalist was en kritiek had op een politicus werd ik regelmatig op de vingers getikt en moest ik bepaalde uitspraken in mijn artikelen schrappen. Steeds weigerde ik, totdat ze het welletjes vonden en mij ontsloegen. Schijnbaar mogen politici en journalisten liegen en bedriegen in een democratie als de onze. Wie kritiek heeft op de elite gaat er onherroepelijk uit.

Dit mooie Nederland is door domme elitaire politici en arrogante linkse journalisten naar de verdommenis geholpen. Ja, zelfs de krant van wakker Nederland ontsnapt niet aan mijn kritiek. Ook zij draagt schuld aan de teloorgang van dit mooie land. O ja, ze noemen regelmatig wel de feiten, maar neem dat maar met een korreltje zout. De meeste zullen het zich nog wel herinneren toen enkele maanden geleden staatssecretaris Wiebes een extra verhoging wilde invoeren op leaseauto’s. Het land was te klein.  De journalisten van de Telegraaf schreeuwden moord en brand. Waarom toch? Wel, heel simpel. Alle journalisten bij de Telegraaf hebben een dikke leaseauto en die zagen deze belasting niet zitten. Maar als wij, Henk en Ingrid, extra belast worden, dan hoor je ze niet. Zo gaat dat in dit wereldje van glitter en glamour. Want dat is het. Wie heel goede politieke contacten heeft en graag de waarheid verdraait, leidt een heel gemakkelijk leventje. Dan zit je als verslaggever overal op de eerste rij en geniet je van de luxe waar ook een elitair politicus van geniet. De ondergang van Nederland is niet alleen aan de politiek te danken, maar ook aan de journalistiek.

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

82 reacties op Het einde van de Nederlandse identiteit is in zicht

 1. Vandaar de brief die ik van de week kreeg,nu snap ik het!Weduwenpensioen gaat gehalveerd worden!!!Geen wonder;ik had kunnen weten dat de roverheid zo; n kerstcadeautje aan de Brusselse maffia zou geven!Ik hoop zoooooo op een gigantische opstand!Ik zal vooraan lopen!

  Like

  • Cathja zegt:

   Beste @ Yvonne 25/12 19:15

   Ik las gisteren in De Telegraaf (is vandaag ook nog te lezen) dat per 1-1-2015 AOW, WW, WIA en nog een reeks uitkeringen aangepast worden aan de stijging van het minimumloon. Dus diverse uitkeringen gaan juist omhoog!
   Wat kan dan de reden zijn dat uw uitkering wordt gehalveerd, zoals u schrijft? Ik geloof zonder meer dat u de inhoud van de brief goed begrepen hebt, maar zou er geen fout in de brief kunnen staan? Het is toch niet mogelijk dat een uitkering gehalveerd wordt? Mensen hebben hun uitgavenpatroon gebaseerd op hun inkomen. Daar kan toch niet zomaar de helft van ingehouden worden?!

   Als het allemaal wél klopt, is dat zeer, zéér schrijnend voor u, en aan mij niet uit te leggen! Als de KB-uitkeringen naar Marokko volledig intact moeten blijven (dus buitenlanders genieten van een meer dan royaal inkomen daardoor!!) en onze eigen mensen zoeken het maar uit, dan is minachting voor de overheid nog het meest zacht uitgedrukt! Onze overheid hoort PRIMAIR voor de eigen mensen te zorgen. Wij zijn de burgers van dit land en hebben naast de vele plichten óók rechten.

   Kunt u deze korting op uw uitkering op een of andere manier nog aanvechten?
   Ik wens u sterkte toe; het valt niet mee als je met grote zorgen wordt opgezadeld! Het lijkt er inmiddels veel op dat de overheid aanstuurt op: iedereen naar de Voedselbank. Iedereen even arm, en heb je nog wél wat geld, dan pakken we dat ook stap voor stap van je af.

   Wat een rot-regering! Wat een ellende dat we een EU-lidstaat zijn! Voor dat laatste hebben we niet zelf gekozen. Die regering kunnen we nog wegkrijgen met een beetje geluk.
   Ik wens u alle goeds toe voor 2015! Ik hoop dat uw brief op een misverstand berust.

   Groetjes,
   Cathja.

   Like

   • Jantje Beton zegt:

    Yvonne van Cleef als het over u pensioen gaat van u man daar heeft heel nederland mee te maken die weduwe is, of gaat het om dat u nog geen 65 jaar bent ik denk dat u die leeftijd toch al voor bij bent ?? dat wet ik niet zeker Yvonne

    Like

   • Yvonne. zegt:

    Jantje,ik ben 63 en het gaat over weduwenpensioen.Dat was eerst 1400 euro en is door de laatste jaren gezakt naar ruim 800!En als je dan denkt dat je wel genoeg hebt ingeleverd komen ze,als kerstcadeautje,dus met zo’n brief:het kan minder,minder,minder!Tja,zij mogen dat wel zeggen en in de praktijk brengen;wij niet!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Cathja: 09.47. uur. Ik denk dat Yvonne een punt heeft, Cathja. En het wordt per 1 januari 2015 nog veel erger! Ze hebben van de zomer, de MANKPOOTKLIJNSMA, de ultieme truc uitgehaald, en de meest basale ZORG voor Nederlanders afgeschaft. De geboren NEDERLANDERS komen NIET MEER IN AANMERKING VOOR: BED< BAD EN BROOD! Uiteraard de MOSLIMS en UITVRETERS uit de hele WERELD WEL, die hier komen aanzeilen. Zo is dat met het FAALKABINET RUTTE II!

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    Yvonne. Dank voor je toeligting dan ben je na 1950 geboren (1951)al deze mensen zijn helaas hoe erg ik het ook vind de klos.Yvonne.het word nog veel erger alleen onze kinderen en kleinkinderen die werken nu voor noppes zij krijgen helemaal als er straks wat gaat gebeuren niks, alleen zij hebben het niet door daarom schrijf ik dit al een hele tijd, de regering moet als je 67 word de pil van drion uit delen zijn ze van al die vervelende oudjes die kosten meteen vanaf.maar ik wens je toch nog een mooi dag Yvonne.

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    Yvonne.dan bent u na 1950 geboren (1951) helaas al deze mensen die zijn geboren na deze datum zijn de klos.

    Like

   • Agnes de Haas zegt:

    Beste Cathja
    ik heb ook een ANW uitkering en ik word ook gekort per 1juli kreeg ook voor de kerst dit bericht

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Agnes de Haas, 26/12 23:11

    Dus u kreeg ook zo’n deprimerende brief. Dan mag ik u ook wel sterkte wensen! Wat een ‘zorgzame samenleving’, maar niet heus! Het wordt tot de grond toe afgebroken. Al het geld lijkt wel ten goede te komen aan de asielzoeker.
    We zullen als burgers de handen ineen moeten staan, nu de overheid ons letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan. De Voedselbanken zijn al een duidelijk voorbeeld van welke kant we met z’n allen op gaan. Diep en diep treurig!!

    Ondanks alles wens ik u toch een goed 2015 toe.

    Like

   • Yvonne zegt:

    https://www.facebook.com/breakthesystem
    https://www.facebook.com/events/744588628965738/?ref_newsfeed_story_type=regular
    Break the System
    Community · 14.192 vind-ik-leuks
    foto van Break the System.
    Break the System

    27 januari 2015

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @ Erik60, beter had ik het niet kunnen verwoorden. Het klopt van A tot Z. Door ondertekening van het ESM verdrag zijn wij – door RUTT(VVD)- uitgeleverd aan de RODEN in Brussel. Hoe noemt men dat ook weer, volgens artikel 91, van het Wetboek van Strafrecht: LANDVERRAAD!

  Like

 3. opheuffen zegt:

  De Telegraaf is niets anders als het supportersblaadje van de VVD. Na het zeer terechte 3xminder wist de hoofdredactie niet hoe snel ze afstand moest nemen en heel hard foei roepen. Helaas 70 jaar te laat.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  “De ondergang van Nederland is niet alleen aan de politiek te danken, maar ook aan de journalistiek”.
  Ja. Dat wisten we hier en op nog andere plaatsen natuurlijk al een flinke tijd Eric. Dat is ook meermalen beschreven. Niettemin: een goed samenvattend stuk van je.

  “Het is over en out voor ons”.
  Nee. Geen defaitisme graag. ‘Ons’ rest nog altijd de daadwerkelijke revolutie.
  Dat ‘het’ daarvoor zeer waarschijnlijk nóg veel erger moet worden, omdat het gemiddelde en zeer middelmatige volkje de zware buien niet ziet hangen of er van weg kijkt om niet in de rust verstoord te worden is duidelijk.
  Ook de sussende en verzwijgende verraders die hooglijk actief zijn in de media die jij zo treffend beschrijft steunen die mensen om, gemakzuchtig als men is, inert te blijven.

  Eerst creperen van de fysieke pijn (pijn is een signaal van iets anders) voor je naar de dokter gaat doen weinigen.
  Andere en in wezen gevaarlijker pijnen, niet fysieke dus, worden veelal en hooguit begroet met wat geklaag of zelfs ontkend en gebagatelliseerd (‘we hebben het hier toch nog goed, vergeleken met…..’).

  Ik ben er te oud voor en beschik niet meer over de fysieke middelen voor een échte revolutie. Maar O wat zou ik graag op de barricaden staan.
  Geef NOOIT op!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Ja,ja Erik60 overal hetzelfde ! Ook hier in Duitsland hoorde de bevolking
  liever deze man als de bundesgauckler Gauck ! Zucht !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 19.49. uur. Deze meneer, spreekt de WAARHEID, Sjaak! Inderdaad GELD en MACHT, daar gaat het de RODEN en de verrader POLITIEK-CORRECTE ELITE om! ook de christelijke kerken zijn daar debet aan! Zum kotzen!

   Like

  • harrynl007 zegt:

   Voor degene die het Duits niet verstaan hier de vertaling met interpretatie van Xander:

   Alternatieve kersttoespraak: Dit had de koning moeten zeggen
   Xander 26-12-2014 18:24- in Algemeen Nieuws, Economie, Eindtijd & Profetie, EU, Maatschappij, NWO-Complot

   Een brede weg leidt naar oorlog, een smal pad leidt naar huis (Russisch spreekwoord).

   Menige wakkere Nederlander zal zijn of haar hoofd hebben geschud bij het horen van de kersttoespraak van koning Willem-Alexander. Weer een mooi klinkend, maar van iedere realiteitszin gespeend politiek correct wauwelverhaaltje over de zegeningen van tolerantie? Is het niet deze opgelegde, geforceerde tolerantie geweest die onze maatschappij tot aan de basis heeft ontwricht, het egocentrisme heeft bevorderd en ieder overgebleven besef van gemeenschappelijke waarden heeft weggevaagd? Waarom moeten wij Nederlanders nog langer tolereren dat ons volk, onze cultuur, onze economie, onze toekomst en onze kinderen worden geofferd op het altaar van het globalisme?

   Ontnuchtering: vrede anno 2014 bestaat niet

   De Duitse ingenieur Josef Wieder, directeur van de academische kliniek Erlabrunn, heeft een alternatieve kersttoespraak gehouden die zich als een lopend vuurtje over het internet verspreidt. Met glasheldere woorden legt Wieder de vinger op de zere plek: de Westerse politici zijn het contact met hun eigen burgers verloren en vertegenwoordigen enkel nog de belangen van macht en geld, vooral dat van henzelf.

   De politiek in de wereld is totaal niet zoals we dat zouden willen, begint Wieder. Na de val van de Muur had iedereen de hoop op duurzame vrede tussen de landen en volken, maar de ontnuchterende en teleurstellende waarheid anno 2014 is dat die vrede niet bestaat. Geloof en dromen zijn weg, vertrouwen is er al lang niet meer.

   Wereldsituatie een fiasco

   De woede van de gewone man over de onmacht van de politici om een normale situatie op Aarde te creëren neemt toe. Als alle verdreven, ontheemde, van hun rechten beroofde en vermoorde mensen in alleen al het afgelopen jaar bij elkaar worden opgeteld, kan er maar één conclusie worden getrokken: de wereld is totaal ontwricht. De internationale situatie is chaotisch, frustrerend en een debacle, ja zelfs een fiasco.

   in 2014 zijn ons weliswaar natuurrampen van Bijbelse omvang bespaard gebleven, maar de politieke rampen die we meemaken zijn zonder weerga. Opnieuw oorlog in Europa? Zouden we dat nog maar een paar jaar geleden voor mogelijk hebben gehouden?

   Arrogante regeringen vol leugens en bedrog

   De toestand van de wereldgemeenschap is catastrofaal. Dat waarvan we geloofden dat we achter ons hadden, ligt weer voor ons. De regeringen regeren aan de geregeerden voorbij en blinken uit in afpersing, arrogantie, leugen en bedrog, antipathie, wantrouwen, opportunisme, ongeremdheid, intriges en foutieve inschattingen.

   In 1990 mochten we even van een wereld zonder een scheiding tussen Oost en West dromen, maar nu is dat conflict weer terug, klaarblijkelijk nog erger dan toen. Men zou niet moeten treuren om die vroegere tijden, noch oude normen mooier maken dan ze waren. Vrijheid eindigt daar waar verantwoordelijkheid ophoud. Daar zouden velen in onze samenleving aan herinnerd moeten worden.

   Hoogstaande Westerse waarden doelbewust afgebroken.

   Het gaat feitelijk nooit om mensenrechten of morele waarden. Die spiegelt men ons handig voor, maar het gaat om macht, invloed en grondstoffen, kortom: om geld. En het schijnt dat daar alles voor geoorloofd is.

   In ziekenhuizen onderzoeken we multiresistente bacteriën, maar zo’n onderzoek in de hoofden van de politieke elite zal meer resultaten opleveren. Daarbij springt een zaak in het oog: morele basisprincipes en waarden die in de loop van honderden jaren werden ontwikkeld en het teken van een hoogstaande cultuur werden, zijn in de afgelopen eeuw planmatig en doelgericht afgebroken. We waren destijds in ieder geval veel verder dan nu, zowel wat de maatschappelijke als de politieke moraal betreft.

   Randgroepen bepalend, gezin wordt afgebroken

   Nu bezetten randgroepen de doorsnee samenleving en onderwerpen de massa aan hun dictaat, het traditionele gezin wordt afgebroken, en over de hele breedte is er sprake van incompetentie, mislukte plannen en verspilling. Men wil zich niet verder ontwikkelen maar louter elkaar imponeren, en er heerst een egocentrische mentaliteit. Tegelijkertijd wordt de eigen mening afgeschaft en wil men dat iedereen zich onderwerpt aan de tijdgeest. We zien dit keer op keer weer, dag na dag.

   Moed is van de politieke klasse niet te verwachten. Getalenteerde ego’s en creatieve suikerooms en -tantes beheersen het veld. Het moge zo zijn dat de ‘hogere wijn’ van de politiek de normale mensen wordt ontzegd, maar het enigszins gezonde mensenverstand constateert dat er onvoorstelbaar veel misgaat, zowel in de wereld als in ons eigen land. Deze desillusie is hard, maar reëel.

   Immigratiecultuur ondermijnt de samenleving

   We gehoorzamen zonder tegenspraak aan de eisen van buitenlanders, vergooien belastinggeld aan zinloze doelen, verklaren het begrip ‘politieke correctheid’ tot taboe, organiseren op kosten van de belastingbetalers een immigratiecultuur en bouwen nieuwe asielzoekerscentra. Daarmee wekken we de indruk dat we alle ellende van de wereld kunnen oplossen.

   Het asielrecht zou altijd een tijdelijke bescherming tegen vervolging moeten blijven, maar nooit een eenvoudige toegangskaart voor immigranten moeten zijn. We importeren namelijk niet alleen mensen uit de hele wereld, maar ook hun conflicten, hun interne oorlogen en hun twisten.

   Democratie verworden tot dictatuur

   Waarschijnlijkheid vervangt bewijzen, bestaande wetten en de grondwet worden verbogen en onderwerping vervangt verstandelijke soevereiniteit. Het ‘zo democratische’ Westen staat weer tegen het ‘kwade Oosten’, de ‘slechte Russen’ tegen ‘goede Amerikanen’, de wolf tegen het lammetje, en ga zo maar door.

   Maar wie houdt zich in regeringskringen überhaupt nog met de Duitse, de Nederlandse belangen bezig? Achter hun vermeende openheid gaan politieke leugens en bedrog schuil. Daarmee proberen ze doelbewust een ‘juiste’ houding van het volk tegen de eigen politici en die van de EU te creëren. Ze hebben een dictatoriaal begrip van de democratie, speculeren op de vergeetachtigheid van mensen en gebruiken ‘nazi’ beschuldigingen tegen iedereen die uit de pas loopt.

   Westen is moraal, leidersrol en intelligentie kwijt

   Het is opvallend hoe het verval van de moraal in het Westen toeneemt en het Westen zijn leidersrol kwijtraakt en daarnaast ook zijn intelligentie, want anders zouden conflicten op een andere wijze worden opgelost. De wereld brandt, maar in plaats van te blussen wordt er ijverig nog meer olie op het vuur gegooid.

   Wieder denkt dat het ons helaas niet gaat lukken om deze wereld echt te veranderen en het monopolie van de heersende elite te doorbreken. Toch zal het ze naar zijn overtuiging niet gaan lukken om andere meningen permanent te blijven verbieden.

   Zolang het nog kan

   Kerstmis is het feest van vrede, maar wel van een illusionaire vrede, concludeert hij. Desondanks stelt het ons in staat om even een paar dagen afstand te nemen van al dat politieke gekonkel en de vele zorgwekkende ontwikkelingen in de wereld en de maatschappij. Laten we zolang dat nog kan en wordt toegestaan in kleine kring genieten van de vrijheid en welvaart die we NOG hebben, en binnen ons vermogen werken aan een betere toekomst dan onze regenten met ons voor ogen hebben.

   Xander.

   Like

 6. Jean zegt:

  Erik60, in België idem dito, het wordt hoogtijd dat wij die lafaards uitschakelen en het in eigen handen nemen ”in het belang van en voor eigen volk”.

  Like

 7. Jantje Beton zegt:

  Test

  Like

 8. Louis Burgemeestre zegt:

  Dat zal de God van Abraham nooit toe staan.Hij heeft ons geholpen met het opbouwen, en zal ons nooit in de steek laten.

  Like

 9. tjonge zegt:

  tikel ?

  Like

  • treintrien zegt:

   Urbanus!
   Dat is zeer lang geleden!
   Dat is de plaat met publiciteitsjaren er ook op.
   Prachtig lied.

   En zat “Jezeke is geboren” daar niet óók in?

   Vooruit, omdat het Kerstmis is 😉


   (zo te zien nog vrij recent ook, treedt die maffe Belg nog stééds op? Schitterend)

   Like

 10. Jaan zegt:

  Rutte en collega’s hebben de Nederlandse identiteit niet afgeschaft. Ze zijn gewoon verder gegaan op het pad, dat hun voorgangers al waren ingeslagen. Toen Nederland tegenstemde om de EU alle zeggenschap over ons te geven, veegde Balkenende daar zijn achterwerk mee af. Gelooft iemand, dat Pechtold niet nog erger zal zijn dan Rutte? Hoewel erger dan Rutte nauwelijks voor te stellen is. Alles is al lang verpest en verziekt, de pers, de t.v., de hele kliek is links, vanaf de onderwijzers tot hoogleraren toe, de rechterlijke macht. De leugen regeert: “ISIS heeft niks met de islam te maken, jihadstrijders die burgers en kerstmarkten aanvallen blijken gewoon geestelijk gestoorden te zijn. Jaja en gij geleuft da?

  Like

  • Yvonne zegt:

   En toch is Pechtold nog erger dan Rutte!Rutte heeft geen zelfvertrouwen;Pechtold loopt er van over,de pedante kwal!

   Like

   • Caesar11 zegt:

    helemaal eens met Yvonne, Rotte Rutte lacht zijn onzekerheid weg, arrogante Pechtold loopt niet eens naast zijn schoenen, die heeft geen schoenen!

    Like

   • Gemelos zegt:

    Maak je borst maar nat, want Pechthold wordt ons ALLER PREMIER !!!! Ik moet er niet aan denken, VRESELIJK !!! Echt, we kunnen er niet omheen als we NIETS doen !!! Bea Bilderberg, weet je wel???

    Like

 11. Cathja zegt:

  Wát een rot bericht op deze 1e Kerstdag! Wát een smerig leugenachtig zooitje daar in Den Haag! Wát een gluiperds!
  Eigenlijk heb ik woorden tekort voor dit smerige spel met ons, burgers/belastingbetalers!
  Onze overheid vraagt erom dat we hen gaan beduvelen, want dat doen ze ons ook.
  Wie kaatst moet de bal verwachten.

  Like

 12. Harry zegt:

  Dat houdt dan zeker in dat onze pensioenfondsen , die zo rigoureus actie moesten nemen om de dekkingsgraad op peil te brengen , overgeheveld zullen worden naar Brussel ?
  Snap ik dat nou goed ?
  Dus wij hebben al fors in mogen leveren om méér geld wég te kunnen geven ?
  Dat verdomde socialistische EU systeem waar we mee te kampen hebben , verwoest álles !
  Voor zover ik weet heeft geen enkel ander land een dergelijk pensioenstelsel .
  Houdt dat dan in dat we al dat geld gespaard hebben over de hele EU uitgedeeld gaat worden ?
  Daar blijft dan niet meer dan een koetsiersfooitje van over .

  Als je dan leest wat die gek in Zweden gezegd heeft , dat Zweden niet aan de Zweden toebehoort ,
  maar dan kennelijk wél aan de kudde sprinkhanen die de boel komen leegvreten en opeisen , dan moet het socialisme wel minstens net zo erg zijn als de gekke koeienziekte maar veel besmettelijker .

  De pvda zal hier wel op dezelfde lijn zitten , ik zie geen andere signalen .

  Heeft Pennings het met zijn Breivik opwellingen wel helemaal bij het rechte eind , dat had Breivik wel héél goed gezien , die waanzin !
  En hoewel het in principe te gek voor woorden is om iemand’s kinderen af te schieten , is dat toch wél wat die ouders eigenlijk verdienen . En wat werd daar gekweekt ? De super socialisten van de toekomst ?
  Ze pakken ONS , niet socialisten , ook alles af wat we liefhebben , ons land , onze welvaart , ons geluk , ons vreedzaam bestaan .
  Voor mijn part verdienen ze allemaal de dood , die ratten .

  Like

  • Yvonne zegt:

   Harry,je zult mijn bericht over de brief over het weduwenpensioen ongetwijfeld hebben gelezen;dat valt daar ook onder,en wel vanaf 1 januari a.s.!Dus,mensen,maak je borst maar nat!Straks hebben we geen huis,geen eten,geen………………………………………………………..enfin,wat blijft er dan eigenlijk nog over?En dat zijn geen mensen die ons dit bewust aandoen,maar aasgieren!Tijd dat we ze een koekle van eigen deeg geven!

   Like

   • treintrien zegt:

    Dát is wel heel drastisch, per 1-1-15 al.
    Dan kun je ook niks meer doen om vaste lasten aan te passen.
    Dat is met een langere termijn al moeilijk genoeg.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Harry: 22.35. uur, op 25/12. Ik sluit mij volkomen bij U aan. Harry. Nederland naar de verdommenis, en dat hebben: PvdA,VVD,CDA en D66 de laatste 42 jaar bewerkstelligd!

   Like

   • Caesar11 zegt:

    idd Tom, daar is een hele rits “paarse” kabinetten debet aan, ongeveer beginnend bij de zo geprezen den Uyl, waarvoor ze een standbeeld willen oprichten geloof ik….omhalen dat ding!

    Like

  • Caesar11 zegt:

   Harry, Brussel zit al heel lang achter onze vette pensioenpotten aan, en verzint list op list om daar in te kunnen graaien…het wachten was op een foutje of moment van zwakte van Rotte Rutte en consorten, wat nu denkelijk met behulp van onze öpperheks” Jetta Kleinsma is gelukt….die heksenverbrandingen in de middeleeuwen, hadden af en toe nut denk ik…

   Like

 13. caesar1 zegt:

  Drees draait zich niet alleen om in z’n graf, hij klimt er zowat uit!

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ik ben gelukkig zelfvoorzienend, heb jaren lang als zelfstandige gewerkt, heb heel wat af moeten dragen, maar ik had een verzekering afgesloten die mij eenhet riante bestaan garandeerde/ Daarbij ben ik slachtoffer geworden door Vie’ dore, waardoor mijn vermogen weg is. Mijn verzekerings- agent dwong me als het ware daarin mee te gaan. Maar gelukkig heb ik een ondernemende geest en ben gewoon weer opnieuw begonnen. De bank kende mij als ondernemer, dus ik kreeg opnieuw geld om weer te beginnen, dus ik zal nooit winst maken, maar ben wel lekker bezig. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit soort mensen bezig zijn je te manipuleren voor zichzelf. Het is een dievenbende, die hele verzekererings brachs

  Like

  • Dundjo zegt:

   Vie’ dore: sorry ik ben een oud RVS adviseur en heb gewaarschuwd voor deze verzekeraar, ik verloor en verloor, niemand die mijn verhaal geloofde. Ik weet velen hebben verloren, maar ook om dat zij alleen maar bergen met geld zagen. Met andere woorden, er waren ook goede verzekeraars, maar de hebzucht overwon, sorry dat ik dit meld.

   Like

 15. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Zolang de touwtjes in handen zijn van de gemanipuleerde media en zolang het grootste deel van het volk hen blindelings gelooft, zal Nederland verder zakken in het politieke-, economische en maatschappelijke moeras!

  Like

 16. Dundjo zegt:

  Mooi, ik begrijp wat u uitspreekt en zo denk ik er ook over. Echter, wat staat ons te doen, Wilders heeft het alleen recht in zijn partij PVV, ik ben hier op tegen. Ja, ik ga PVV stemmen, niet omdat ik geloof dat de PVV in deze Samenstelling wat kan uitrichten, maar meer als uiting van protest. De waarheid zegt, dat er niet voldoende mensen zijn welk capabel overkomen. Natuurlijk is het een teer onderwerp, maar wil je een partij goed leiden, zal je ook een goed opgeleide achterban nodig hebben, met stemrecht. Ik zelf ben al in een vergevorderd stadium om Nederland te verlaten en zal mij over 2 jaar en 7 maanden uitlaten schrijven. Geen cent van mijn geld zal meer aan dit weggeef regime gegeven worden. Ik heb mijn besluit genomen, echter, wat allen moeten beseffen is, dat veel wat nu gebeurd en is gedaan, onomkeerbaar is. Wij zijn belazerd door de Roverbende (ex PvdA) en VVD. Niet dat u allen uw hoofd moet laten hangen, maar geloof mij, ook de samenstelling van de PVV zal moeten veranderen. Als Wilders dit niet accepteert, is het een verloren zaak. Ik zelf denk, dat alleen een opstand (revolutie) wat uit kan halen, maar of dat voldoende zal zijn om het tijde te keren??????

  Like

  • Yvonne. zegt:

   Wilders zal het zeker niet alleen kunnen keren;daar moeten wij hem bij helpen.En die opstand komt er wel;het hele land moet een paar dagen plat!Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

   Like

   • Caesar11 zegt:

    Wilders zal idd een beetje moeten leren delen, hij heeft wel goede mensen, maar of het genoeg is weet ik niet, aan de andere kant, laat hij het maar proberen…je moet van goede huize komen om het nog slechter te doen dan de bende die er nu een rotzooi van gemaakt heeft!

    Like

 17. maar wij dragen ook schuld wij hebben hun gekozen daarom doen wij wat we willen

  Like

 18. zomaar zegt:

  ik denk dat vele die volgend jaar en de jaren daarop , met pensioen gaan vreemd op zullen kijken , als hun partner een paar jaartjes jonger is , en niet werkt , (dus huisvrouw (man) geweest is in de tijd dat zij gehuwd waren ), afin dit oud baasje (om maar iets te noemen), krijgt straks 700 euro AOW plus zijn pensioentje , en dat is het dan !!.

  komt men tekort (heeft men geen tonnen aan euro’s gespaard), dan heb je pech , ondanks dat je , je leven lang aan de sociale pot betaald hebt .

  deze regeling is tot stand gekomen onder het kabinet Kok , (juist ja die vakbondsman) , de toekomstige ouderen moesten gaan sparen , om dat financieel gat op te vangen !!, waarvan is nooit vertelt , (voorbeeld je vrouw is 6 jaartjes jonger , en werkt niet ), dan zou je 6 maal 20.000 euro per jaar gespaard moeten hebben , om dit te overbruggen , en dat is nog niet alles je vrouw krijgt pas AOW rechten als zij 67 jaar is .

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   zomaar dit komt van Brussel af in duitsland speeld dit al een paar jaar hier zijn al menens die verenigingen op zetten om dit tegen te houden, u weet dat de duitserente anders is dan de AOW bij ons, ik heb eens een stuk geplaatst op de telegraaf in wuz in het jaar 2011 met de strekking je krijgt straks van brussel geld ( een EU staats pensioen van 750 euro de man rijk of arm) alleen de jongeren willen dit nog niet zien.

   Like

 19. janmodaal zegt:

  We schrijven wat over die graaiers in denhaag we roepen van alles maar doen niets en kunnen ook niets ,de oplossing is alles weg uit denhaag en de hele ouwe rotzooi die daar zit weg sturen zonder wacht geld of wat dan ook laat ze maar eens voelen hoe je rond moet komen van €1200 per maand en een huur van 600 gemiddelt plus kosten om te leven

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Daar heeft u een kans voor op 27 januari kan u stem laten horen op het malieveld in Den Haag. en op 18 maart 2015. de volgende verkiezingen kunt het ook kenbaar maken.

   Like

 20. Joshua zegt:

  Meneer Kok als stakingsleider van de FNV in de jaren 70 als vakbondsman riep, op de barricaden mannen voor een beter salaris, geloofde men nog in hem.
  Later als minister president kreeg je een bijl in je rug als arbeider van deze LANDVERRADER en zijn smerige pvda KLIEK!
  Tegenwoordig zijn al die politieke klootzakken besmet met het zelfde virus,behalve Wilders,die durft te zeggen wat wij denken en al jaren roepen, maar daar kan dat huichelachtige haagse zootje niet tegen en beramen snode plannen om hem en ons monddood te maken.

  Like

 21. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe maar vooral heel veel wijsheid bij de volgende verkiezingen .
  Amen

  Like

 22. dirk wesselo zegt:

  nou yvonne van cleef of het gehalveerd word weet ik niet maar je bent wel een beetje naiif tegenwoordig kan alles en ik hoop als je stemt dat je daar goed over nadenkt groeten van een oud marine man die de politiek volgt

  Like

  • Ik stem vanaf dag een Pvv en ben niet van plan daar verandering in aan te brengen!En hoezo:naief???Dit had toch niemand aan zien komen:zo’n maatregel die net voor 1 januari bekend gemaakt wordt!En nog niet eens in de media geweest!De betreffende slachtoffers even een briefje sturen,dat is alles!

   Like

 23. Pingback: Dat heeft hij mooi gezegd hé… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 24. paulzwueste zegt:

  Als ons recht ons wordt onthouden moet je het recht in eigen hand nemen!

  Like

 25. Joost Visser zegt:

  De kop van het artikel dekt niet de inhoud.

  De Nederlandse identiteit, wie zijn wij als Nederlanders, is al een tijdje zoek. Het artikel gaat over de zelfstandigheid van Nederland als juridische entiteit. Budgetrecht, het belangrijkste recht in een democratie, is in 2012 weggegeven en ieder jaar worden meer staatsrechtelijke rechten overgeheveld. Stiekum, maar consequent.

  Like

  • Caesar11 zegt:

   onze identiteit is helemaal niet zoek, die laat dit kabinet(en vorige) bijna zonder tegenspraak door allerlei minderheden langzaam wegdrukken, asociaal tegenover de Nederlander is dat! voor we bij de EU kwamen(tegen de zin van de meerderheid, weten jullie nog wel?) waren wij een van de weinige landen met een zeer sterke munt eenheid en grote welvaart, die pijlsnel omlaag ging sinds de EU…vreemd he? en dan gaan praten over onze identiteit die zoek is vind ik een beetje ver gaan…hij staat onder druk omdat dit toegelaten word door dit ultra slappe kabinet. als dit kabinet opzout, is onze “identiteit” meteen terug denk ik. moeten we ook nog ff uit die verrotte EU, wat in mijn ogen een doodgeboren kindje is, omdat ze allerlei landen toegelaten hebben die hun huishoudboekje niet op orde hadden, en waar corruptie nog niet uitgebannen was. en vervolgens kwamen allerlei baantjesjagers aan de macht in Brussel, die maar aan een ding denken, hun eigen belang….niet dat van ons , zoveel is inmiddels wel duidelijk! wie dit nog niet ziet loopt écht met oogkleppen op!

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Mensen met een identiteit maken gezamenlijk een vuist als hen iets niet bevalt. Hoeveel vuistjes zijn er de afgelopen 20 jaar geheven? Ja, op Facebook met Zwarte Piet. Een papieren vuistje.

    Like

   • Caesar11 zegt:

    vuistjes genoeg , maar die worden strak genegeerd en gebagatelliseerd door de wegkijkelite….

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Hoeveel mesnen zijn de straat opgegaan de afgelopen 20/30 jaar?

    Like

   • alex542014 zegt:

    idd te weinig Joost….het moet veel massaler…

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    Joost Visser je kan wel de straat op gaan maar dan slaat de ME je in elkaar ook deze mensen zouden mee moeten protesteren en anders kun je het vergeten in nederland.
    Kijk de vakbonden moeten massaal met elkaar in 1 hand het probleem aan pakken, helaas de vakbonden zijn een onderdeel van den haag, de ja knikkers kijk maar naar het pensioenstelsel ze hebben alles goedgekeurd wat den Haag wou.

    Like

   • Als je gewoon daar loopt ,niet plundert en niet vecht,zou ik niet weten waarom de ME je in elkaar zou timmeren!Angst is een slechte raadgever en werkt verlammend!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Op een gegeven moment zijn ze uitgeslagen. Dat gebeurt als zoonlief, neefje, nichtje zijn/haar beklag komt doen dat ie bij een vredelievende anti-demonstratie zo maar in elkaar geslagen is door een collegaME´er. Daarnaast gaat meespelen dat de gemiddelde ME´er niet in een villawijk woont en regelmatig met ergernis geconfronteerd wordt, waar de protesterenden tegen demonstreren. De ME´er zal uiteindelijk tot de conclusie komen dat meppen op medelanders, die ook zijn stem laten horen, iets idioots is.

    Brussel heeft dat ook wel door. Vandaar de vergevorderde plannen voor een internationale EU-politiemacht. Kunnen Italianen gaan meppen in Nederland en Nederlanders in Italie, etc.

    Like

   • harrynl007 zegt:

    Jantje Beton 15:55,
    Het verzet zal ondergronds moeten gebeuren en acties zullen onaangekondigd moeten gebeuren. Geen gebruik van Facebook ( Break The System ).
    Spontaan massaal toeslaan heeft meer effect ( uiteraard georganiseerd vanuit het ondergrondse verzet).

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    Yvonne dat hebben wij in de jaren 60-70 ook meegemaakt in Adam met die krakers daar,wij waren aan het winkelen en kregen ook klappen van de ME op de motor en te paart.

    Like

 26. Igor zegt:

  Dat onze journalistieke laag een overduidelijke linkse mening is toegedaan, is niet zo erg verwonderlijk.
  Wat veel mensen niet weten is dat de schrijvende pers in Nederland miljoenen subsidie uit den Haag ontvangt, want anders waren ze allang failliet geweest, gezien de oplagen van onze
  “kwaliteitskranten”
  Deze linkse toelage was een idee jaren geleden van Plasterk toen het met deze kranten bergafwaarts ging doordat de mensen op internet hetzelfde maar dan meer waarheidsgetrouw konden lezen. Per krant werden toen een aantal jaarsalarissen van journalisten door den Haag betaald.
  De enige krant/blad die weigerde was Elsevier, omdat Joustra vond dat door het aannemen van belastinggeld de onafhankelijke berichtgeving van Elsevier in gevaar kwam. Goed gezien dus.
  Voeg daarbij de publieke omroep die 100% op belastinggeld draait, en aan het begin van deze cirkel het op 100% belastinggeld draaiende onderwijs en dan is het ineens duidelijk dat wij 24/7 rood gehersenspoeld worden.
  En dit zal ook na verkiezingen blijven, omdat ook ons ambtenaren- en justitiële apparaat in deze cirkel zit, en dat apparaat is, zoals onlangs bij onderzoek is gebleken, voor 80 % een adept van de PvdA en de andere linkse partijen.
  Hoe noemen wij dit ook alweer?? Oh ja, een vicieuze cirkel!!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Igor: 19.42. uur. Beste Igor, zo zit het gewoon in elkaar. De hele schrijvende pers en MSM in handen der RODEN/SOCIALISTEN. Ik was er al min of meer van overtuigd!

   Like

 27. Pingback: GAAT DE NEDERLANDSE IDENTITEIT VERLOREN? | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s