Koran bevestigt: “Het Heilige Land behoort de Joden toe.”

Screenshot_10

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

En toen Mozes tot zijn volk zeide: “O, mijn volk, herinner u God’s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven.” “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.” (Koran, soera 5, vers 20 en 21)

De Koran en het Heilige Land 

Sinds mensenheugenis is het Midden-Oosten met zijn landen tussen de Nijl, de Eufraat en de Jordaan het toneel van onlusten en oorlogszuchtige twisten. In het midden van de 20e eeuw begint het zogenaamde Palestina-conflict een centrale rol te spelen. Moslims in de hele wereld maken aanspraak op Palestina als islamitisch, heilig land, terwijl de Joden daar al 2000 jaar voor de islamitische profeet Mohammed (570-632 na Chr.) hun door God beloofde thuisland hebben. Grote profeten en koningen vormden daar de joodse cultuur, religie en geschiedenis. Wie behoort Palestina nu toe?

Gezien de steeds opnieuw opvlammende bloedige twisten tussen Joden en moslims om de Gazastrook en de “Westelijke Jordaanoever” wordt het tijd dat er eindelijk een 1400 jaar oud geschrift in de discussie wordt gebracht: Allah´s openbaringen in de koran. Wanneer dit boek volgens het geloof van de moslims en volgens islam-theologische zekerheid de schriftelijke weerslag van de verplichtende openbaringen van Allah is, die eeuwig en overal geldig zijn, dan kan men niet zomaar simpel aan deze teksten voorbijgaan, ook al passen ze niet in het politieke concept.

Ondanks het feit dat ik me jarenlang intensief heb beziggehouden met het bestuderen van de koran heb ik de politieke en theologische explosiviteit van die koranverzen over het hoofd gezien, waarin de islamitische god Allah bepaald heeft dat het Heilige Land de Joden toebehoort. Hierin is geen sprake van moslims! Om het heel duidelijk te zeggen: Niet alleen de joodse god Jahwe belooft zijn volk in hun heilige geschriften het Heilige Land. Ook de islamitische god Allah spreekt deze belofte in zijn openbaring uit. In de koran staat in soera 5, vers 20 en 21 nadrukkelijk dat het Heilige Land (geheiligde land) aan de Joden is beloofd:

En toen Mozes tot zijn volk zeide: “O, mijn volk, herinner u God’s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven.” “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”

In alle 14 edities van de koran die in mijn boekenkast staan, lees ik letterlijk of inhoudelijk dezelfde vertaling. Volgens Allah´s openbaring behoort het Heilige Land dus de Joden toe! Moslims worden er dus logischerwijs toe opgeroepen het land Israël als thuisland van de Joden te erkennen! Ondanks ontelbare diaspora´s en vervolgingen en ondanks de meervoudige verwoesting van Jeruzalem zijn volgens Allah de Joden hun eigendoms- en woonrecht in het Heilige Land nooit kwijtgeraakt. Allah heeft in geen enkele openbaring het Heilige Land in de nabije of verre toekomst beloofd aan Mohammed en de moslims.

Ook in soera 17, vers 103 en 104 openbaart Allah dat het Heilige Land tot aan de dag van de opstanding respectievelijk belofte van het hiernamaals de Joden toebehoort:

“Derhalve besloot hij [de farao] hen [de Joden] uit het land te verwijderen; doch Wij deden hem en die met hem waren allen tezamen verdrinken. En Wij zeiden na hem tot de kinderen van Israël: “Blijft gij in het land en wanneer de laatste belofte komt zullen Wij u allen tezamen brengen.”

Het zou te ver voeren om alle uiteenzettingen van islamitische korangeleerden van de 9e eeuw tot nu te citeren. Veel koranexegeten zien in het “Heilige Land” van de Joden niet alleen het huidige Palestina, maar ook Syrië, Jordanië en Egypte. Volgens onderzoek van islamwetenschappers die ik ken, berust deze verklaring van de hier geciteerde openbaringen van Allah in de koran op overeenstemming met die van islamitische koranexegeten evenals islamitische geleerden van de islamitische historische wetenschappen.

– Hoe komt het dat Allah´s openbaringen en daarmee de eeuwig geldende leer en geloofszekerheid van de moslims niet wordt betrokken bij de politieke discussie rondom Palestina?
– Nemen islamitische politici de koran pas serieus wanneer hij hun heel aardse machtsbelangen dient en overeenkomt met de politiek correcte en gunstige tijdgeest?
– Is de god Allah plotseling, voor wie ze zich vijfmaal per dag op de aarde werpen, plotseling een storende factor?
– Wie bepaalt in Gaza of men Allah´s openbaringen in de koran serieus mag nemen of niet?
– Geldt alleen Mohammed´s oproep, die verkondigd wordt in artikel 7 van het Handvest van Hamas: Mohammed … zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’.”?
– Verzwijgen imams bij ons in Europa evenals in de moskeeën van Gaza Joden-vriendelijke openbaringen van Allah?
– Moeten bijvoorbeeld de theologieprofessoren aan de universiteit in Gaza-stad hun wetenschappelijke aanspraak m.b.t. de koranexegese opofferen aan de Jodenhaat van Hamas?
– Ligt de nadruk van hun colleges uitsluitend op het genoemde Mohammed-citaat en op die openbaringen, waarin Allah daadwerkelijk de Joden beschimpt, vervloekt, vijandigheid en haat over hen uitstort, zoals te lezen is in de soera´s 2:65, 5:64, 9:30 en 7:166?

Daarbij dient men zich ook af te vragen of er niet in de volledig verschillende inhouden van de openbaringen mogelijkerwijs fundamentele vragen aan de islam, aan de koran en aan god Allah verborgen zitten. Zou men namelijk niet eindelijk open en zonder bang te hoeven zijn voor bedreigingen moeten kunnen vragen hoe deze en andere duidelijke tegenspraken terechtkwamen in een boek van “goddelijke” oorsprong? Vragen en nog eens vragen, die uit angst of kerkelijk-politieke correctheid bij dialoogmanifestaties buiten beschouwing worden gelaten.

Een feit blijft in ieder geval: De koran verzekert Israël zijn eigen Heilige Land! Vooral Israël´s Palestijnse gesprekspartners, maar ook alle gelovige moslims in de hele wereld, zou dit feit tot nadenken moeten stemmen!

Bron:
http://michael-mannheimer.net
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", Allah, Censuur, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, koran, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya. Bookmark de permalink .

16 reacties op Koran bevestigt: “Het Heilige Land behoort de Joden toe.”

 1. Jan van Eechoud zegt:

  Was mij reeds bekend maar het zijn juist zulke zaken die samen met het principe en de uitleg van abrogation steeds opnieuw uitgelegd moeten worden aan diegenen die steeds beweren dat alle religies gelijk zijn en “dat er toch ook lieve teksten in de koran staan”.
  Mvg. Jan van Eechoud

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben benieuwd hoe de moslimwereld zich hier weer uit gaan liegen!

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Israël voor de Joden dus. Zegt allah zélf hoor! Afblijven dus.
  Het ultieme bewijs dat de koran een voor de gelegenheid bijeengeraapt zooitje is, waarin niet voor mohammed -of wie dan ook die zich hier mee bezig hield(en) – geschikte zaken toevallig aan de aandacht ontsnapt zijn.
  Probleem voor de islamiet is nu de eeuwigheidswaarde die aan de koran is toegekend.
  Eigenlijk iets om over te lachen. En – op z’n Rotterdams – : Lul je dáár maar eens uit!

  Like

 4. Maria zegt:

  Interessant gegeven dit maar moslims en nadenken???
  De meesten zijn analfabeet in het MO en dit krijg je niet aan hun verstand.
  Zelfs al beplak je gans dat gedrocht instelling de EU met deze bewijzen dan nog haalt het nog niets uit want de EU heeft zijn keuze gemaakt, pro terreur pro islam hamas en ANTI ISRAEL, zie ze niet terug komen op hun besluit en dit te bevestigen die EU laat staan er een debat of iets over op te starten, het is klaar duidelijk dat ze anti Joden en Israël zijn 😦 …
  Knap van Michael Mannheimer om dit te bewijzen, straf eigenlijk volledig in contra dictie met de terreur haat-moslims hun eisen en leugens.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  effe voor de kerstgedachte :

  Als je nou 40 jaar door die woestijn loopt te baggeren !!

  met het gouden kalf ,

  de 15 geboden !!!
  Ja, u roept 10 , maar
  probeer maar eens met 3 van die zware tafelen langs die gladde berghellingen naar beneden te komen met je slippers aan , dus 1 is er gevallen dus was 15 en U allen hebben
  ze verteld :
  het waren er 10 ,

  nou dan kom je na 40 jaar helemaal versleten aan , bij het beloofde land !!!

  EN DAT BLIJKT DAN HET ENIGE LAND TE ZIJN DAAR ZONDER OLIE ?????

  soms snap ik er dan niks meer van !!!

  Prettige kerstdagen en straks voor al onze reageerders en Bert als Topper danwel
  “”DE BAAS VAN HET ZOOITJE “””
  een meer dan geweldige gezondheid in 2015 er daarna !!

  Ik kreeg altijd problemen op mijn gereformeerde Mulo “”DE REHOBOTH “” DE NAAM ZEGT HET AL, ALS IK OP SCHOOL ZULKE VRAGEN STELDE !!

  WHAHAHAHAHAHAH

  GR. BOB

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Belangrijk te weten welke verzen tot de Mekkaanse periode en welke tot de periode toen Mohammed in Medina verbleef behoren. De tegenstellingen in de Koran worden door moslim geleerden opgeheven door het concept van en mogelijkheid tot verwerping. De gewelddadige verzen uit de periode in Medina verwerpen als het voortbestaan van de islam in gevaar komt de relatief vreedzame Mekkaanse verzen. Als naar dunk van moslim geleerden en leiders de islam als geheel onder druk komt te staan. Moslims hebben een perverse genialiteit ontwikkeld in het goedpraten van geweld begaan door hun zelf. Dit alles in combinatie met uitzonderlijke lange tenen als vermeende repressie hun kant op komt.

  Like

 7. Pingback: Koran bevestigt: “Het Heilige Land behoort de Joden toe.” | Free Citizen

 8. UomoUniversalis zegt:

  Haha de duivel houdt mijn berichten weg van de site. Veel plezier in de hel allemaal.

  Like

 9. Fox zegt:

  Als men die genoemde soera(s) maar al te graag willen aannemen..dan zou men dus ook de koran moeten accepteren en dus ook de islam als de ware religie van god (Allah/jahweh) moeten aannemen…

  Like

 10. K.J. deGraaf zegt:

  Israel is niet het werk van mensen, Israel is de werkplaats van de Hoogste. Iedereen die dat tegenwerkt, hetzij een persoon of een natie, is gedoemd te verdwijnen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens mij zijn het toch echt de mensen die hun klauwen uit de mouwen gestoken hebben om er wat van te maken.
   Die hebben er een werkplaats van gemaakt.
   En niet jouw fantasie vriendje.

   Like

 11. Sebo Hilberts zegt:

  Hallo meneer,
  kunt u mij misschien de link sturen van de exacte plaats van de tekst?
  Ik zoek me nl. rot, maar kan het niet vinden….
  Alvast mijn dank!!

  zegen en groet,

  Sebo Hilberts

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s