Jaaroverzicht 2014: de Israëlisering van het antisemitisme in België en Vlaanderen

Screenshot_5

(Door: Brabosh)

Slechts enkele dagen resten dit jaar en tijd voor een round-up te maken omtrent de stand van zaken in België omtrent antisemitisme, Israël en Palestina.

Omtrent Vlaanderen en België heb ik het afgelopen jaar slechts met mondjesmaat bericht. Tenslotte focust ondergetekende blogger zich nagenoeg exclusief op het wel en wee van de Joodse staat Israël. Bovendien gaat het beleid in België ten aanzien van het beleid in Israël haast compleet in tegen de belangen van de Joodse staat en dat is er dit jaar niet op verbeterd, integendeel.

Ook het Joods leiderschap, zowel in Vlaanderen als in Brussel is intern hopeloos verdeeld met betrekking tot Israël waarover algemeen gesteld kan worden dat er in het algemeen sympathie bestaat tegenover de Joodse staat (behalve dan het lokale Satmar en Neturei Karta en andere ultraorthodoxe en/of extreemlinkse groepen die Israël totaal verwerpen). Echter in het algemeen leeft er hier een grondige antipathie tegenover om het even welk beleid van opeenvolgende Israëlische regeringen. Loyaliteit aan Israël leeft nog binnen het grootste deel van de Joodse gemeenschap van België maar ze is niet kritiekloos en dat is jammer.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, België, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Jaaroverzicht 2014: de Israëlisering van het antisemitisme in België en Vlaanderen

  1. Tom Hendrix zegt:

    Respect voor uw site. Gaat U a.u.b. door om ons de ware feiten te vermelden, over Israël en het antisemitisme!

    Like

  2. Louis Burgemeestre zegt:

    Zo zegt de Paus Franciscus, zo doen dan ook de Katholieken.Maar niet alleen in Belgie , maar ook in Nederland.Dat hoor en zie je bij Pauw en Witteman, DWDD,en andere zendingen waar Katholieken bij betrtokken zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s