Boko Haram valt legerkamp in Kameroen aan

Screenshot_11

Bomaanslag in Gombe, Nigeria: Boko Haram terroriseert nu ook Kameroen

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan duizend strijders van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben een militair steunpunt van Kameroen overrompeld. De radicale islamieten konden kennelijk door middel van luchtaanvallen worden verjaagd. Maar er werden ook vijf dorpen aangevallen. Duizenden mensen zijn op de vlucht.

De strijdkrachten van Kameroen hebben naar eigen zeggen in het noorden van het land een aanval van meer dan duizend strijders van de islamitische terreurbeweging Boko Haram afgeslagen. De Jihadisten kwamen uit het buurland Nigeria en hadden ´s morgens vroeg het militaire steunpunt Achigashiya overrompeld, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie. Het was de strijders van de terreurmilitie gelukt de soldaten van Kameroen op de vlucht te jagen en hun eigen vlag te hijsen. Daarop had het leger het kamp vanuit de lucht gebombardeerd.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel verliezen Boko Haram bij de aanval heeft geleden, zei de woordvoerder. Op dit moment worden er nog acht soldaten van Kameroen vermist.

Het is de eerste keer dat Kameroen luchtaanvallen inzet tegen Boko Haram. De militie terroriseert al jarenlang het olierijke Nigeria en probeert nu ook het noorden van Kameroen te destabiliseren. Volgens informatie van het persbureau Reuters vielen de Jihadisten alleen afgelopen weekend al vijf dorpen in de grensstreek van Kameroen aan. Volgens plaatselijke media bevinden zich duizenden bewoners op de vlucht. Zaterdag nog werden bij een aan de terreurbeweging toegedichte aanval op een dorp in de streek 30 mensen gedood.

Kameroen heeft duizenden soldaten verplaatst naar de grens met Nigeria. Enkele dagen geleden heeft het leger daar een trainingskamp van de terreurmilitie hebben verwoest, waarin ook 84 kinderen tot terreurstrijders werden opgeleid.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Kameroen, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Boko Haram valt legerkamp in Kameroen aan

 1. Frerik zegt:

  Dit nieuws komt al bijna niet eens meer binnen, in ieder geval niet bij het klootjesvolk. We weten wel dat boko haram hetzelfde boek heeft als isis en zoals Geert zegt dat het een license to kill is, ze gaan moordend het nieuwe jaar in.
  Er wordt meer gesproken over de reddingsactie op de veerboot waar ze al dagen bezig zijn om de mensen er in mondjesmaat af te halen. maar ja de patroulleboten varen ook aan de andere kant van de Middelandse zee en hebben belangrijkere dingen aan het hoofd namelijk arme vluchtelingen oppikken. Schandalig als je die aantallen ziet die ze binnen halen in een paar minuten en dagen duurt dat er 241 mensen worden gehaald van een brandend schip. ik bedoel maar waar ligt de priorieit.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  We leven voortaan in een tijd van angst. In vroegere vredige tijden luisterden wij naar de muziek van Procol Harum. Nu ergeren wij ons aan Boko Haram. Een kleine woordspeling, maar een wereld van verschil !

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  De geschiedenis blijft zich herhalen in duister Afrika. Hoe zou dat nou toch komen?
  Je kunt in dit verband natuurlijk ook even zoeken via internet
  op: “Gemiddeld intelligentiequotiënt…” De schellen zullen u van de ogen vallen!

  Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Dus daar heen gaat de gezamelte gelden van Bob Geldof naar toe.Boko Harram kan nu zelfs uitbreiden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s