Column Hans Jansen: Vurschrukkuluk

Screenshot_8

(Door: Hans Jansen)

De Haagse Post bestaat 100 jaar, en ter gelegenheid van dit unieke journalistieke jubileum werd op 9 december in De Balie in Amsterdam de HP-Eeuwprijs uitgereikt. De deelnemers aan deze columnistenwedstrijd moesten zo treffend mogelijk een ‘Verhaal van alledaagse waanzin’ schrijven, naar een rubriek die begin jaren tachtig een memorabel onderdeel was van de Haagse Post. De komende weken publiceren we op onze website de inzendingen. Te beginnen met de bijdrage van arabist en PVV-politicus Hans Jansen:

Het leven was vurrukulluk en wat waren we goed gewend aan de alledaagse waanzin die door de straten en parken klotste. Maar een tsunami van politieke correctheid heeft in een paar decennia een einde weten te maken aan de pret. Er is verzet geweest, maar de vijand was sterk. Door mensen met een kaksent –denk aan mannen als Roel van Duijn, Ton Regtien en hun erfgenamen in de politiek en de media – hebben we ons laten meeslepen in een nationale cultus ter verheerlijking van zieligheid. De zielige mensen zelf zijn omsingeld geraakt door een industrie die aandacht, medelijden, subsidie, uitkeringen, hulp, bed, bad en brood verstrekt. Nu zijn ze echt zielig, want er is geen ontsnappen meer aan.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Column Hans Jansen: Vurschrukkuluk

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Zo ZIJN er niet veel meer vandaag-de-dag:
  met de morele lat onwrikbaar hoog
  heel af-en-toe springt er nog eentje in het oog
  en ben ‘k apentrots dat ‘k zo’n mens kennen mag…
  .

  Like

 2. harrylacroix zegt:

  Groot nieuws, Hans Jansen, de bekende Arabist, schrijft iets over de islam. Dan is het nodig een “wiseandclear” reactie te geven. Want Jansen, waar is je oplossing? Je roeptoetert maar wat en draagt geen oplossingen aan. Wat zeg je Jansen? Ze wijzen steeds je oplossingen af met 137 of 70 stemmen tegen en roepen dan dat je geen oplossingen aandraagt? Of ze ontkennen dat de problemen bestaan? Nee, Jansen je roeptoetert maar wat! En die blonde baas van je, die is nog erger. Nee, wij hebben de oplossing, we doen aangifte want alle gutmenschen zijn zwaar beledigd als die vent met die blonde haren minder minder minder roept en voor oplossingen zorgen wil. Wat zeg je Jansen, blond is inmiddels grijs geworden? Waarvan? Van die tien jaren beveiliging? Dat kan toch niet, dat is toch idioot…………….

  Like

 3. Wachteres zegt:

  De link naar dit artikel komt van Gielah. Zij had die op DDS gezet.

  Like

 4. Marc zegt:

  Guest postte deze link in hp.

  ‘We willen de sharia voor de hele wereld’
  ‘We zijn tegen democratie’
  ‘We zijn tegen de rechtsstaat’

  Gedurende de jaren 1970 / 1980 golden zulke uitspraken als extreem, maar dan ook als zeer extreem rechts! Het waren dit soort uitspraken waarvan de hele samenleving zwoer dit nooit, maar dan ook nooit meer toe te laten: ‘Nooit meer Auschwitz’, zeiden we dan met ons allen, indachtig de gigantische stapels lijken uit de Tweede Wereldoorlog.

  Wat is er van dit voornemen overgebleven? Waar blijft het actieve verweer? Juist, en met name, vanuit de rechterlijke en uitvoerende machten?

  Like

  • Marc zegt:

   Want ook al heb zelfs ik moeite de minder-Marokkanen-uitspraak te plaatsen, de uitspraak als zodanig valt volledig, maar dan ook volledig!, in het niet bij de hierboven in het filmpje gedane uitspraken!

   Onze minister van Justitie was ten tijde van de moord op Theo van Gogh burgemeester van Rotterdam, en liet in die hoedanigheid het kunstwerk “Gij zult niet doden” verwijderen, omdat dit provocatief zou zijn geweest naar ‘gematigde moslims’.

   Dus als een burgemeester zoiets verbied, wat kan je dan van hem verwachten als minister van Justitie?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s