Jeruzalem: aanslagen met brandbommen

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Zaterdagavond werd er een brandbom gegooid op het balkon van een woning in het stadsdeel Armon Nanatziv, vermoedelijk door Palestijnse bewoners van nabijgelegen Arabische gebieden. Gelukkig raakten er geen mensen gewond, er ontstond alleen materiële schade.

De bewoners van de woning bevonden zich in de woonkamer toen de aanslag werd gepleegd en ze konden het vuur snel blussen, voordat de hele woning in vlammen opging.

“We hoorden een harde knal, waarvan we vreselijk schrokken. De bom kwam niet in de woning terecht, maar had het hele gebouw in brand kunnen zetten”, zei een van de bewoners tegen het persbureau Ynet.

Armon Hanatziv ligt naast het Arabische stadsdeel Jabal Mukaber, waar de afgelopen zes maanden regelmatig onlusten plaatsvinden. Twee bewoners van dit stadsdeel hebben enkele weken geleden een bloedbad aangericht in een synagoge in een ander stadsdeel van Jeruzalem, waarbij vier bezoekers van de synagoge en een politieagent letterlijk werden afgeslacht.

De politie zegt de brandaanslagen heel serieus te nemen, vooral gezien de gebeurtenissen van de afgelopen week, waarbij de 11-jarige Ayala Shapira zwaargewond raakte bij zo´n brandaanslag.

Afgelopen donderdag hadden terroristen een brandbom op de auto van Avner Shapira gegooid, die met zijn dochter op weg was naar huis. Vader en dochter raakten gewond bij de aanslag. Ayala liep derdegraads brandwonden over minstens 50% van haar lichaam op. Ze moest in coma worden gebracht, terwijl artsen probeerden haar leven te redden.

Inmiddels zou het beter gaan met Ayala. De artsen konden een klein luchtkanaal maken in haar zwaar verbrande keel, maar ze zou nog zeer ver verwijderd zijn van genezing, zei men.

“We vechten keihard voor haar leven. Eerst moesten we haar stabiliseren, daarna opnieuw tot leven wekken en haar in een toestand brengen, waarin we ermee kunnen beginnen haar gezicht te reconstrueren”, zei professor Eyal Winkler van het Sheba-ziekenhuis.

Zijn collega, Gidi Paret, chef van de intensive care, verklaarde dat Ayala´s situatie uiterst gecompliceerd is. “Ze hoort ons en we vragen haar ouders tegen haar te praten en haar te aaien, opdat ze zich een beetje meer thuis voelt.”

De politie heeft afgelopen weekend 12 verdachten in de zaak gearresteerd, waaronder twee Arabische jongeren, die hebben toegegeven de brandbom op de auto van de Shapira´s gegooid te hebben.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Islam, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jeruzalem: aanslagen met brandbommen

 1. win zegt:

  gottegot,…je zal tegenwoordig toch in jerusalem wonen.

  Like

 2. beatsme zegt:

  Het valt me wel op dat de berichtgeving daar nog gericht is op de slachtoffers.

  Hier richt deze zich altijd op de daders, hun motieven, hun achtergrond, hun verwarring, hun strijd, hun idealen, hoe moeilijk ze het hadden en soms nog hebben, hoe ze het niet bedoeld hadden, hoeveel ze van hun familie houden…Kortom, er groeit gewoon een affectieve band met die lui door al die aandacht. Het zijn daarom eigenlijk alleen al verdomd goede lui zijn, waar je toch echt niets dan sympathie voor kan voelen. Al die gevoelige koppensnellers, teerhartige brandbommen gooiers en rechtvaardige Jodenhaters, snik…

  En die slachtoffers? Tja, misschien vroegen die er dus eigenlijk wel om? Kan bijna niet anders…

  Like

  • Republikein zegt:

   Die affectie is uitgevonden in Stockholm?
   Overgenomen, en/ of gekopieerd door slinkse bandieten.
   Escher maakte een niets verhullend kunstwerk.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Een dag NIET GEHAAT, dan heeft de Palestijn of Moslim annex geiteneuker niet geleefd. Het enige wat deze achterlijken presteren is: geweld, bedrog, en moord en doodslag!

  Like

 4. Ahava zegt:

  Het wordt tijd dat Israel alle Arabische relnichten het land, en zeker de hoofdstad uit flikkert.
  Sorry, moest even…

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Ahava 16:08

   Ja, die Arabische criminelen moeten Israël uit! De laatste tijd nemen de gewelddadige conflicten toe, en altijd begint het met Arabieren. Ik zou het fantastisch vinden als er in heel Israël geen moslim meer te vinden zou zijn, maar dat is helaas een schone droom!

   Ik wens Israël een zo vredig mogelijk 2015 toe!

   Like

  • fleckie zegt:

   Mijn eerste gedachte was, ” meteen ophangen’ , ( is eigenlijk nog te ‘teerhartig’ voor dat soort rotvolk)

   Like

 5. Chaim Nisan zegt:

  Stenigen die vieze Mohammedanen en familie laten opdraaien voor alle kosten van medische ingrepen die nodig zijn.

  Like

 6. Louis Burgemeestre zegt:

  God heeft zijn woord gehouden,Armon Nanatziv wordt door de God van Abraham ,beschermd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s