AfD neemt “Pegida” tegen Merkel-kritiek in bescherming

Screenshot_73

Alexander Gauland

(Vertaling: E.J. Bron)

Steeds opnieuw heeft de Alternative für Deutschland (Afd) de afgelopen weken de nabijheid gezocht van “Pegida”. En toen in Dresden duizenden tegen de zogenaamde islamisering van het Avondland de straat opgingen, zaten hier veel bekennende AfD-aanhangers tussen.

Nu heeft de AfD de anti-islambeweging ook tegen kritiek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in bescherming genomen. “Ze veroordeelt mensen van bovenaf, die ze helemaal niet kent”, zegt de fractievoorzitter van de AfD in het parlement van de deelstaat Brandenburg en een van de drie plaatsvervangende woordvoerders van de partij, Alexander Gauland.

Gauland voorspelde dat de kritiek op de manifestaties van de “Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland” (“Pegida”) zou zorgen voor nog meer aanhang voor de protestbeweging.

AfD gaat steeds opnieuw achter de “Pegida”-demonstranten staan

Gauland had zelf midden december als – zoals hij het noemde – “waarnemer” aan een van de “Pegida”-demonstraties in Dresden deelgenomen. Kort daarvoor zei het AfD-lid tegenover de “Süddeutsche Zeitung”: “Wij zijn de heel natuurlijke bondgenoten van deze beweginig.” En in de ARD verklaarde hij dat hij geen rechts-radicale personen bij “Pegida” kon ontdekken. “Ik zie burgers, die de straat opgaan omdat ze zich zorgen maken over de ontwikkelingen in Duitsland, omdat ze bang zijn.”

Ook partijchef Bernd Lücke noemde de “Pegida”-demonstraties “goed en juist”. Ze zouden er een signaal van zijn “dat deze mensen zich in hun zorgen niet door de politici begrepen voelen.”

Alleen de plaatsvervangende AfD-woordvoerder Hans-Olaf Henkel had het de leden van zijn partij afgeraden deel te nemen aan “demonstraties van zelfbenoemde islamcritici”.

Merkel stelt “kilte en haat” bij “Pegida” aan de kaak

Bondskanselier Merkel waarschuwt de Duitsers in haar Nieuwjaarsrede er echter voor om zich aan te sluiten bij de “Pegida”-protesten. Ze zegt in haar toespraak, waarvan de tekst dinsdag vooraf werd verbreid: “Tegenwoordig roepen velen opnieuw iedere maandag ´Wij zijn het volk!´. Maar in werkelijkheid bedoelen ze: jullie horen er niet bij – vanwege jullie huidskleur of jullie religie.”

De bondskanselier appelleerde aan de deelnemers van de “Pegida”-demonstraties: “Volgt u niet diegenen die hiertoe oproepen! Want vaak zitten er vooroordelen, kilte, ja, zelfs haat in hun harten!” De “Pegida”-demonstraties richten zich vooral tegen moslims en immigranten. Merkel garandeerde de vluchtelingen hulp: “Het is vanzelfsprekend dat we hen helpen en mensen opnemen die bij ons toevlucht zoeken.”

Bron:
www.sueddeutsche.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op AfD neemt “Pegida” tegen Merkel-kritiek in bescherming

 1. Bob Fleumer zegt:

  Merkel is of erg dom of niet goed bij haar hoofd, moeke is over haar houdbaarheidsdatum heen.

  Like

  • Niek Verheyen zegt:

   Inderdaad Bob, Merkel slaat hiermee zelf eerste nagel in haar doodskist. Verder is het een enorme meevaller dat AfD zich blijkbaar achter Pegida opstelt. Nog even afwachten maar zeer waarschijnlijk zit het goed. Alleen al om deze reden zijn Merkels beweringen een enorme tactisch blunder.

   Like

 2. Fred zegt:

  De MOSLIMHOER bijt er zich zo te horen écht in vast.

  Like

 3. Rabka La'amella zegt:

  Een olierijk land als Saoedie-Arabië heeft faciliteiten genoeg om de hulpeloze (hopeloze) moslim vluchtelingen op te nemen. Trouwens dat hele schiereiland heeft ruimte en rijkdom genoeg om alle moslimvluchtelingen op te vangen. Ze passsen niet bij ONS. Stuur ze naar de rijke moslimlanden. Ze begrijpen de Sharia toch? In Europa moeten ze alles opnieuw leren. En in Moslimmistan spreken ze allemaal Arabisch.

  Like

 4. Breget. zegt:

  Laat heutemeteut eerst maar eens persoonlijk contact nemen met de Pegida”” personen voordat zij na aapt wat de linkse media blert .

  Like

 5. Breget. zegt:

  Ik wens u allen een gezegend en veilig 2015 toe.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Hebben mensen als Merkel nu echt alle besef van de werkelijkheid verloren of staan ze nu met droge ogen het volk te belazeren?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ach, FERKEL MERKEL, weet niet hoe hard ze moet liegen en haatzaaien.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  MERKEL heeft zichzelf een berendienst bewezen en heeft nu
  de AfD een steigbeugel als verkiezingsraket voor het jaar 2015
  geschenkt ! En eerst recht heeft ze nu de PEGIDA geholpen
  die ze als onmondige kleuters in de hoek zet !
  2015 word haar ondergangsjaar en de hele linkse kliek moet
  oppassen dat ze niet een te grote mond opentrekken wand
  de VOLKES snelkookpan staat op exploderen !

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Laat Merkel héél gauw de godgloeiende kolere-tering krijgen!!!!!
  Zo, dat was zelfs voor mijn doen heftig, maar het móest er gewoon even uit!
  Ze is precies zoals de gevestigde politici híer: Alles voor de immigranten en de asielzoekers, het eigen volk afknijpen en in het kader van de EU-afspraken het eigen volk óók nog eens willen beletten, of tenminste ervan weerhouden, daar tegen in opstand te komen! En het nu maar weer eens proberen met zo ’n schijnheilige toespraak: Het ontbreekt er nog maar aan, dat ze ronduit stelt: “Arme, zielige buitenlanders éérst! Vooral vanavond valt dat slecht bij me, omdat ik momenteel financieel helemáál in de knel zit, grotendeels door de ziektenkostenverzekering die niet meer op te brengen valt plús de tegenvaller op gas en licht van afgelopen maand! Ze knijpen ons finaal uit en je kunt wel raden ten bate van wíe!
  Maar lui als Merkel, Rutte, Cameron c,s. maar ‘verzoenende’ toespraakjes houden! Om van te kotsen!

  Like

 10. jantje zegt:

  Zolang er geen vluchtelingen in de buurt van de politici zelf worden gestationeerd, vertrouw ik ze voor geen meter. Je zag het aan Femke Halsema met haar kinderen. Het is bij hun ook `not in my backyard, NIMBY`.
  De meeste politici zijn smerige hypocrieten.
  Wilders en zijn partijgenoten zijn nog steeds roependen in die woestijn, maar zij krijgen gelukkig, steeds meer medestanders.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Maar in werkelijkheid bedoelen ze: jullie horen er niet bij – vanwege jullie huidskleur of jullie religie.” Aldus Angela Merkel.

  Een schande voor politiek en democratie hoe gemakkelijk Angela Merkel zich met deze zin ervan af maakt. Geloof me op mijn woord, Merkel en de rest van het hypocriet politiek correct gezelschap doen dit soort uitspraken bewust door gebrek aan betere munitie. Ze weten dat ze de discussie op inhoud in not time verliezen.

  Hoe denken de volgelingen van Mohammed over deze outfit van haar? Deze outfit kiezen en tegelijk de islam in bescherming nemen strookt niet. Ik zou haar bijna Zweedse toestanden gunnen. Is het een foto-shopper dan is het in elk geval een verrekte goeie.

  Like

 12. Louis Burgemeestre zegt:

  Ook Duitsand wenst ik een moslim vrije bestaan 2015 toe.

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Angela Merkel heeft nooit echt kritisch gekeken naar naar idiote wanbeleid omdat ze zo praktisch wou zijn in Duitsland. Voor velen in de AfD en “Pegida” is het al een hele challenge (uitdaging) om de linkse “anti-fascisten” te weerstaan die nog minder hersenen in hun stomme koppen hebben dan een dinosaurus of een holbewoner!
  Wie weet nuttigt Merkel namelijk teveel hors-d’oeuvres (salades) daar deze de afgifte van gastrisch sap (maagsap) stimuleert omdat ze al maagpijn krijgt door haar kritiek op het waanbeeld omtrent de vluchtelingenpolitiek en de moslims. Ik nuttig dan ook persoonlijk maar een beperkte keer een hors-d’oeuvre omdat ik GEEN maagpijn zal krijgen van Merkel en haar bondgenoten daar zij meer kritiek op hen afkrijgen dan goed voor hen sis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s