Voor deze landen siddert de Europese Unie

Screenshot_67

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de tijd na de oorlog tot op de dag van vandaag groeide de moloch genaamd Europese Unie voortdurend. In het begin heette ze nog helemaal geen Europese Unie, maar Europese Gemeenschap, en destijds was ze nog helemaal geen moloch, maar een zinvolle, verstandige gemeenschap waarvan alle lidstaten profijt hadden.

Hoe dan ook, sinds de oprichting tot op de dag van vandaag is het nog nooit voorgekomen dat een lidstaat is uitgetreden. Dat zou de ban hebben gebroken en als er een land zou zijn uitgetreden, zou dit voorbeeld door vele andere landen gevolgd zijn. Het tovermiddel, dat tegen de belangen van de individuele belangen van de individuele staten in de EU bijeenhoudt, functioneert slechts zolang tot de eerste staat de unie verlaat.

Maar terwijl er vroeger alleen maar sprake was van wensen om toe te treden, is er de laatste jaren steeds meer sprake van de roep tot uittreding. En dat zijn de landen die gevaarlijk kunnen worden voor de Europese Unie, voor hen is Brussel het bangst:

Griekenland, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije.

Op de dag waarop de eerste van hen verstrekt of ontslagen wordt, raakt de EU niet alleen een lidstaat kwijt, maar ook het principiële vertrouwen van alle leden.

Het is echter belachelijk met welke beschuldigingen men probeert de Hongaarse regering zwart te maken, omdat men de ware redenen, waarom Hongarije gevaarlijk wordt voor de EU, niet kan noemen.

HONGARIJE: De regering van de rechts-conservatieve Viktor Orbán wordt geconfronteerd met massale beschuldigingen van corruptie.

Men beweert dus dat de Hongaarse regering corrupt zou zijn. Als men dit doet, zou men echter Roemenië, Griekenland, Italië en Bulgarije veel eerder dan Hongarije moeten noemen, want die staan op de wereldindex van corruptie al jarenlang veel hoger genoteerd dan Hongarije. En hoewel de vorige regering in Hongarije veel corrupter was, kon de EU dat destijds niets schelen!

De ware reden is echter:

Ook vanwege zijn toenadering tot Rusland nam Orbán conflicten met zijn westerse bondgenoten op de koop toe. Op dit moment geldt het land weliswaar economisch als stabiel. Maar speciale belastingen voor buitenlandse banken en ondernemingen hebben het investeerdersvertrouwen geschaad.

GRIEKENLAND: Na de mislukte presidentsverkiezingen is duidelijk: het land steekt midden in een zware politieke crisis. Afloop onzeker. Bij de parlementsverkiezingen eind januari is de linkse partij Syriza favoriet. Zij wijst de bezuinigings- en hervormingspolitiek van de huidige regering van Antonis Samaras af. Of het tot een linkse regering in Athene komt, staat nog lang niet vast. Als het daartoe komt, zouden de financiële markten wel eens snel het vertrouwen in het land kunnen intrekken. Dan dreigt er een heruitgave van de eurocrisis.

Griekenland staat overigens voor nieuwe presidentsverkiezingen. Als de Grieken op datgene stemmen wat de EU wil, dan is er geld. Maar als ze op iets anders stemmen, wordt de geldkraan dichtgedraaid. Dat wil zeggen, de EU ondermijnt de democratie in een lidstaat door rechtstreeks in te grijpen in de verkiezingen, deze van buitenaf aanstuurt.

ITALIË: De economische stabiliteit wordt evenzo bedreigd als de politieke: De op twee na grootste economie van de eurozone beleeft een van de zwaarste recessies in haar geschiedenis, de Italiaanse regeringschef Matteo Renzi schiet nauwelijks op met zijn hervormingsprogramma. Men verwacht dat de oude president Giorgio Napolitano zal aftreden. Er dreigt een wekenlang touwtrekken om zijn opvolging. Onlangs heeft de rechts-populistische Lega Nord succes behaald bij regionale verkiezingen. Zij wil de uittreding van Italië uit de euro.

Stel je eens voor wanneer plotseling de Lega Nord aan de regering komt.

GROOT-BRITTANNIË: In mei worden daar verkiezingen voor het Lagerhuis gehouden. Om zijn macht te redden en de eurovijandige UKIP het gras voor de voeten weg te maaien, maakt de conservatieve minister-president David Cameron gebruik van ieder denkbaar ressentiment, bijvoorbeeld bij het thema immigratie. In 2017 wil hij een referendum houden over het verblijf van het land in de EU. Als Cameron aanblijft, is er geen weg terug.

Ook in Frankrijk is de ruk naar echts het grote probleem waarmee Brussel heeft te kampen. Weliswaar regeren de socialisten nog, maar ze houden het nauwelijks vol. Zodra er nieuwe verkiezingen komen, zijn er problemen:

Het rechts-extreme Front National  wordt in Frankrijk steeds populairder en Hollandes voorganger, de conservatieve Nicolas Sarkozy, heeft zijn zinnen gezet op de presidentschapverkiezingen in 2017.

Rheinische “Pest”

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

12 reacties op Voor deze landen siddert de Europese Unie

 1. Sjaak uit Dordt zegt:

  Wat dacht u als NL uitstapt, dan is de EU zijn melkkoe kwijt, en zitten ze met een immigranten overschot.
  * Mijn oude Guldens maar weer eens gaat oppoetsen *

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Laat de EU maar imploderen! Veel slechter als het nu gaat, zal het niet worden. Doorgaan met de EU is, met een vaart het RAVIJN in. Ze hadden nooit moeten en mogen beginnen aan de EU en de Euro.

  Like

 3. Hans zegt:

  Jesaja 40 toont ons de nietigheid van de volken.
  15 Let op, de volken zijn maar als een druppel aan een emmer, als een stofje aan een weegschaal. Let op, Hij strooit de eilanden uit als fijn stof! 16 Alle bomen op de Libanon zijn niet genoeg voor een brand-offer voor de Heer. Er zijn niet genoeg wilde dieren om Hem een brand-offer te brengen dat Hem voldoende eert. 17 Vergeleken met God stellen de volken niets voor. Vergeleken met Hem zijn ze klein en onbelangrijk. 18 Met wie of met wat willen jullie God vergelijken? Met een godenbeeld?

  HIJ, die in de hemel is lacht om hun dwaasheden hun boze plannen voeren tot niets.

  Like

 4. beatsme zegt:

  Het EU project staat natuurlijk onder druk.
  Het valt me op dat sommige gegevens moeilijk te verkrijgen zijn.
  Landen hebben hun landeninkomsten, meestal uitgedrukt als GDP (gross domestic product). Daarnaast worden deze gegevens onderling vergeleken, middels GDP tegen PPP (purchasing power theory). PPP moet ervoor zorgen dat de onderlinge inkomsten vergeleken kunnen worden: wat koop ik voor mijn inkomen in reële goederen.

  De inner circle van de EU is het Euro-gebied. Daar vindt je de laatste tijd geen GDP-PPP gegevens meer over. Kan bijna ook niet, want als je poogt gegevens bij elkaar te schrapen, dan groeit dat gebied al bijna 10 jaar niet meer.

  Toch is het hoera en hiep hiep. Hoe komt dat? Uitbreiding van de EU. Door meer landen binnen te roeien, krijgt de EU er meer inkomen bij. Zo blijft de EU toch nog een geslaagd project.

  De rest: volgens mij allemaal bliksemafleiders in de marge.

  Like

 5. Peter zegt:

  Ik heb begrepen dat Spanje en Portugal ook bij de landen behoren die genoeg hebben van de EU.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Ik kan het woord EU al niet meer horen zonder braakneigingen
  ervan te krijgen ! Het is van begin af aan al een sprookjesplan
  wat in een paar zieke koppen ontstaan is en met alle macht
  met willens en wetens van onoverwindbare landes en economie
  verschillen naar Bilderberger manier omgezet werd.
  Zelf de domste mens is bekent dat ieder land in Europa met een
  eigen nationaaltrots nooit en te nimmer zich tot een eenheid
  verenigen laten !
  En daarom is de verloop daarvan ook zichbaar !
  RICHTING AFGROND !

  Like

 7. Pieter G zegt:

  Deze familie heeft nooit ingestemd met de vijandige overname waar ouderwetse veroveraars in hun graf omdraaien van genoegen hoe stapje voor stapje de machtswellustelingen te werk gaan.

  Het zou allemaal rozengeur en mannenschijn worden terwijl alle culturen en volkeren elkaar in elkaars armen zouden vallen om de liefde te bedrijven.

  Het liep allemaal wat anders…….
  Wij hadden en hebben gelijk gekregen.
  Chaos, puinhoop en strontkarren rijden waar we mee bedolven worden vanuit Brussel.
  Laat die vette, smerige wind uit Brussel maar in eigen gezicht exploderen.
  Dat zal heel erg veel opluchting brengen in het nieuwe jaar.
  Daar proost ik op.
  Proost!

  Like

 8. rob van marle zegt:

  Jaap van Duijn weer wil die uitlachende draghi 1.000 miljard gratis geld er in
  pompen maar dat is al de derde trans en werkt de echte economie wel nee de inkomens van de burgers groeien al jaren lang niet meer enkel winstquotes van de bedrijven staan op recordhoogte.
  hoe krijgen wij economie weer aan de gang.
  Yellen en Draghi stellen ieder de maal de ommekeer naar groei uit.
  Zij pompen met steeds lagere rente meer geld in de economie of het de drugdealers van de wereld zijn.
  de rente staat opmnul en men wil nog beter steeds niet erkennen dat alle middelen nu zijn uitgeput Geen enkel probleem dat wij sinds 2008 is opgelost. De schulden zijnnnergens lager geworden.
  Door maar door te gaan worden de problemen alleen maar erger.
  Risico, s zijn helemaal verkeerd geprijsd met een een rente van tegen de 0%.

  eld zijn.

  Like

 9. Stapten die landen maar uit;konden wij volgen!Want om de eerste te zijn,zijn ze hier te schijterig voor!

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Mensen houdt u voor dat alleen en uitsluitend de regeringen van de EU landen verantwoordelijk zijn voor de EU ellende, zij hebben hun soevereiniteit weg gegeven aan Brussel en zijn te laf om te erkennen dat dat een grote fout was. En nu zijn ze ook nog te laf om het tij te keren en Brussel de wacht aan te zeggen; of hervormen naar EEG of er uit stappen, er is geen tussenweg meer!

  Like

 11. Peter Selie zegt:

  wE MOETEN SNIEL ZIEN OOK IN DAT RIJTJE TE KOMEN

  Like

 12. Avidia zegt:

  Na zoveel negativiteit moet de EO wel nadenken Voor mij betreft, stoppen, vandaag nog!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s