Oekraïne: Demonstratie van de rechtsextremen in Kiev

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

In Kiev hebben duizenden rechtsextremen voor de verheffing van de nationalist Stepan Bandera tot de status van “held van de Oekraïne” gedemonstreerd. Bandera is voor de rechtsextremen een idool, voor de Russischtalige bevolking in het oosten een nazi-collaborateur.

Duizenden sympathisanten van rechtse partijen hebben in Kiev n.a.v. de 106e geboortedag van de omstreden nationalist Stepan Bandera een fakkeloptocht gehouden. De leider van de rechts-extreme partij “Svoboda”, Oleg Tjagnibok, riep de regering van het door crises geteisterde land ertoe op om Bandera tot “held van de Oekraïne” te verklaren. Ook aanhangers van de rechts-radicale “Pravy Sektor” namen deel aan de optocht. De organisatoren spraken van 5000 deelnemers, media berichtten van ongeveer 2000 mensen. Een journaliste van een Russische zender werd volgens de berichten lijfelijk aangevallen.

Bandera (1909-1959) is in het actuele conflict tussen Rusland en de Oekraïne een bijzonder omstreden figuur. In de Tweede Wereldoorlog had hij een van de Sovjet-Unie onafhankelijke Oekraïense staat uitgeroepen. Veel van de aan de omwenteling in Kiev begin 2014 deelnemende strijders zien hem als voorbeeld. In de Oost-Oekraïne en in Rusland geldt Bandera echter als verrader en nazi-collaborateur. Na de Tweede Wereldoorlog woonde hij in München in ballingschap en werd in 1959 door Sovjet-Russische KGB-agenten geliquideerd.

Screenshot_20

Interessant in dit geval is hoe de met EU-belastinggeld gefinancierde zender Euronews over de optocht bericht. De zender laat een deelneemster, die kennelijk bij de partij “Svoboda” hoort, met het volgende statement aan het woord komen, zonder haar tegen te spreken of verslag te doen van een andere mening: “Ooit zei Stepan Bandera dat Rusland onze vijand zou zijn. En nu blijkt dat hij gelijk had. Nu heeft Rusland het onafhankelijke Oekraïne aangevallen. Bandera vertelde destijds de waarheid.”

Iets later krijgen we van de zender toch nog een klein detail te weten. Daarin wordt gezegd: “Veel strijders van de ´Pravy Sektor´, die deelnamen aan de omwenteling in Kiev begin 2014, zien Bandera als voorbeeld. Zij namen in uniform deel aan de optocht.” Tot nu toe had de EU het vermeden om in verband met de Maidan-gebeurtenissen van een “omwenteling” te spreken. De vooraanstaande Oostenrijkse diplomaat Wolfgang Petritsch had echter steeds van een gebeurtenis ´met een op een putsch gelijkend karakter´ gesproken.

Euronews krijgt volgens Wikipedia jaarlijks 15 miljoen euro van de Europese Commissie. De desbetreffende link naar de financiering leidt naar een site die door de EU blijkbaar van internet werd gehaald.

Screenshot_22

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Oekraïne. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oekraïne: Demonstratie van de rechtsextremen in Kiev

 1. Frans Brassens zegt:

  “Euronews krijgt volgens Wikipedia jaarlijks 15 miljoen euro van de Europese Commissie”.

  Kennelijk in het kader van de actie: ‘Fascisten voor fascisten’.
  EN WIJ BETALEN DAT DUS ?
  Want daar komt het wel op neer natuurlijk.
  Zoals we ook de moslimbroederschap in Egypte betaalden.
  En wat al niet meer?

  Like

 2. bobzelf zegt:

  En hier stonden Uw vrienden met een gebalde vuist dus tussen !!!!
  van baalen , timmermans , verhofstadt , baroso , kerry, mac. cain hilary clinton
  EN SPONSOREN DEZE POKKENZOOI !!!

  EN ALLEN HABEN ES NICHT GEWUSST ????

  TUSSEN DEZE VREDELIEVENDE OPPOSITIE !!
  DE KAMPBEWAARDERS, DE SS – ELITE !!
  VOOR DEZE GEWELDIGE SVOBODA KAMPBEWAARDERS , EISTE USA, MEVR. NULAND 24 ZETELS IN DE REGERING !

  DUS Putin op de Krim ???? na een geweldloos referendum zonder 1 dode dan wel gewonde ??

  Ik denk dat USA in UKRAINE een betere kreet is !!!

  EU VOOR UW VOLGENDE TEVENS LAATSTE WERELDOORLOG !!!

  PUTIN DID IT. PUTIN DID IT , MOGE HIJ MORGEN BINNEN MARCHEREN !!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En dit NAZI VOLK, wordt gesteund door de USA en door de EUSSR.

  Like

 4. Jules Vismale. zegt:

  Nou was die Stephan Bandera (1909-1959) ook niet bepaald een lieverdje met zijn drang voor Oekraïne naar onafhankelijkheid (het westen van Oekraïne werd bijvoorbeeld onderdrukt door de Polen) maar feitelijk maakte hij in WO II dezelfde fout die de fucking linkse politici (ware islam- en moslimliefhebbers!) maakten. Oekraïne werd voor WO II gruwelijk geterroriseerd door de akelige bolsjewisten en communisten onder jozef Stalin waarbij miljoenen mensen omkwamen door hongersnoden, ziektes, deportaties en moordpartijen. Ironisch genoeg was Stalin een atheïst die elk geloof in Rusland wreed vervolgde waaronder zelfs de islam! Hij heeft tienduizenden moslims laten ombrengen of gedeporteerd en hun moskeeën verwoest!
  Toen Adolf Hitler en de Duitsers in 1941 binnenvielen haalden miljoenen Oekraïners, Wit-Russen, Balten, Tartaren, Kaukasiërs, Russen, Volksduitsers en joden hen als bevrijders in! Door hen zout, brood, een bad en een bed aan te bieden hoopten zij naïef dat de Duitsers hen onafhankelijkheid en godsdienstvrijheid aanboden en de kolchozen (de gehate Russische staatsboerderijen) zouden laten verdwijnen. Ze dachten namelijk dat de Duitsers hun vrienden en bondgenoten waren, net zoals de linkse politici denken dat de moslims en de asielzoekers hun vrienden zijn! Maar deze volkeren kwamen bedrogen uit omdat de Duitsers hen net zo verafschuwden en haatten zoals de moslimextremisten en islamterroristen dat voelen tegen hun linkse “weldoeners”! De Duitsers zaaiden op hun beurt een waar schrikbewind waardoor al deze volkeren zich van hen afwenden en hen verjoegen hoewel ze daarmee wel de gehate Stalin (die de islam ook gruwelijk haatte terwijl Heinrich Himmler, het hoofd van de SS, stapeldol op de islam was!) behielden. Gelukkig hebben de Oost-Europeanen het afschuwelijke communisme vernietigd en zullen ze dat ook snel doen met de even gehate EU en de radicale islam!
  Maar in Litouwen hebben ze, net als in Estland en Letland, in 2015 de kapitale fout gemaakt om daar de gehate euro in te gaan voeren die hen zogenaamd welvaart brengt al zag ik helemaal GEEN feestvierende Litouwers op straat, laat staan een uitgebreid bericht hierover. En reken maar dat voor het ook, net als in half Europa, de eurokater snel volgt op de euroroes! De EU, de euro, de linkse politici die hun eigen soort en afkomst verloochenen en verraden, de radicale islam en de moslimextremisten hebben de Europeanen totaal van zich vervreemd en wij doen er goed aan hen wel 100x erger te haten dan andersom en dat ze dit jaar nog HEEL snel worden vernietigd!

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Het bewijs is nu wel definitief geleverd dat in de Oekraïne een Nazi bewind aan de macht gekomen is dank zij de hulp van de EU en de USA.

  Like

 6. Igor zegt:

  Hiervoor hebben wij (de meeste reageerders) op deze Bronsite al vele malen gewaarschuwd.
  Zeker ons aller Bobzelf, die staande in de ondergrondse Krisjatik de gore Nazi aanhangers uit hun holen zag komen en dit bij ons ook wereldkundig maakte.
  Hoe propagandistisch deze coup en de door de EU en USA opgedrongen Nazi regering was, bleek voor mij uit het feit, dat zelfs mijn familie zich in tweeën gesplitst had. Dus zowel voor als tegen Bandera.
  Dit kwam voort uit het feit dat de regering van Janoekovitsj gehaat werd.
  Echter na de aanvankelijke vreugde zag de Bandera kant in (door het te laat betalen en minder van pensioenen, stroom- en verwarmingsuitval, prijzen die omhoogvliegen, hrivna die omlaag duikelt etc.) dat zij op het verkeerde paard hadden gewed, waar ik hun ook al die tijd voor gewaarschuwd heb, en zijn dus teruggekeerd van hun Bandera avontuur.
  Ik denk dat dit met velen het geval is, en dat zeker deze fascistische demonstraties hieraan meehelpen, want geloof me, de niet West-Oekraïense/Poolse bevolking is ook deze nazi regering spuugzat, ondanks de miljoenen kostende EU/USA propaganda.
  Alle westerse hulp verdwijnt volgens goed fascistische wijze in de zakken van deze criminele Nazi’s.
  Het zijn net kameleons, ze nemen de politieke kleur aan, die het meeste oplevert.
  En wat Putin betreft? Hij heeft weer de EU/USA een schaakslag toegebracht, met de zet, om Oekraïne 54.000 ton steenkool te leveren.

  Like

  • bobzelf zegt:

   dank dank dank grote vriend
   en niet alleen kolen , nu iedere maand
   Het volgende Putin convoy hulpgoederen aan oost – Ukraine komt eraan !!

   Als de luchthavens 3 dagen dicht zijn om de USA vliegtuigen hun spullen te laten lossen
   is er geen haan die daar naar kraait , ze waren dicht vanwege de veiligheid ??????????
   JA, , JA, DIKKE LUL DRIE BIER, DAN WEL AAN ME HOELA !!!

   Als Putin weer honderden vrachtwagen hulpgoederen gaat sturen , is de eerste kreet :
   wapens, !!! oorlogstuig,!!! dat zit erin !!!

   ONGELOFELIJK , HIJ ZAL DENK IK OOK DITKEER, GEWOON IETS ZUID-OOSTELIJKER BINNEN RIJDEN, OM NIET MEER 3 DAGEN TEGEN GEHOUDEN TE WORDEN !!!

   als je het niet vertrouwd dan open je toch die trucs, zo moeilijk kan het toch niet zijn ?
   weL
   Gas, electriciteit en de kolen nu iederen maand, want de winter moet nog beginnen

   DAAR HOOR JE DUS OP UKRAINE TV UITERAARD HELEMAAL NIKS OVER !!!

   WEL ROEPEN : WE ARE IN WAR !!!!!

   DE WAARHEID IS HET EERSTE DAT SNEUVELD OP HET SLAGVELD !!

   WAARVAN ACTE

   iedereen nu ONDERTUSSEN ECHT GEZIEN , hoe uw nederlandse pers werkt ??????

   Nee, ????????

   Zoek dan bij Uw Islam neukers de DDS , de volkskrant, , de NRC dan wel de telegraaf Uw eigen SS krant al SINDS 40=45 ,
   DANWEL PROBEER HET STUK MAAR TE VINDEN VAN OLIVER STONE !!!!

   over die man die op het vliegveld 3 Ukraine starfighters op zag stijgen , 2 werden neergeschoten wat pas 3 dagen later gemeld werd ,
   EN 1 TERUG KWAM ZONDER ZIJN AIR TO AIR MISSILES !!!!!
   ZELFS DE NAAM VAN DE PILOOT WERD VERMELD !!!!!!

   al iemand vragen in de kamer gesteld ??
   iets in de Putin did it , putin did it kranten gezien ??

   dacht het niet heee ???, dacht het niet !!!

   DIT KOMT n.l. HELEMAAL NIET GOED UIT NATUURLIJK !!!!!

   iGOR, DIKKE KUS EN HUG

   DOOOEEIIIIIIIIIIIIIII

   BOB

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s