“Vluchtelingen” protesteren tegen overplaatsing naar het Zweedse platteland

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer 40 asielzoekers weigerden uit de bus te stappen toen zij op hun bestemming aankwamen in het noorden van Zweden.  Ze eisten teruggebracht te worden naar Malmö of “een andere grote stad”.  

Toen de bus aankwam bij het voor hen bestemde onderkomen in Grytan ten zuiden van Östersund stond de asielzoekers hetgeen ze zagen niet aan.

“Ik ben 75 jaar oud en ik kom uit het Midden-Oosten. En dat wordt ik naar zo´n plaats gestuurd”, zei een man uit Syrië tegenover de krant “Östersunds-Posten”, wijzend naar de weg met ijs. “Het is gevaarlijk voor me om hier te zijn”, zei hij.

De asielzoekers, die afkomstig zijn uit verschillende landen, weigerden de bus te verlaten toen deze aankwam in het kleine Zweedse dorp. De politie werd gealarmeerd om te assisteren, maar deze weigerde de mensen uit de bus te halen. De groep eist dat hij wordt teruggebracht naar Malmö of een andere grote stad.

“Ze waren teleurgesteld toen ze hier aankwamen. Het was koud en het is geen grote stad. Het is moeilijk voor de politie om iets te doen. We kunnen ze niet zomaar uit de bus zetten. De zaak moet eerst van hogerhand worden bekeken”, zei Bengt Stadin van de politie in Jämtland.

De perswoordvoerder van de Migratiedienst (Migrationsverket), Fredrik Bengtsson, verklaarde dat asielzoekers niet het recht hebben om zelf de locatie van hun woonplaats uit te kiezen. “We hebben meegemaakt dat asielzoekers een bepaald idee hebben van wat ze kunnen verwachten in Zweden. Als dit idee niet overeenkomt met de realiteit, wordt het een probleem. Met de huidige situatie, waar zoveel mensen naar Zweden toekomen, zijn we niet in staat om ze allemaal onder te brengen waar ze zelf graag zouden willen.”

Het staat asielzoekers in Zweden echter vrij om hun eigen accommodatie in een stad naar keuze te zoeken.

“Als ze weigeren de bus te verlaten, is het aan hen om hun woonsituatie op te lossen via kennissen of familieleden”, zei Bengtsson.

De groep asielzoekers legde uit dat hij zich beetgenomen voelde door de Migratiedienst. “Niemand vertelde ons waar we naartoe gingen. Toen vertelde men ons dat we naar een plaats op 40 minuten afstand van Stockholm zouden worden gebracht, maar uiteindelijk zaten we 15 uur in de bus”, zei een van de mannen tegen Sveriges Radio Jämtland.

Volgens de Migratiedienst besloot ongeveer een dozijn mensen de accommodatie in Grytan te betrekken, die het thuis is voor ongeveer 150 personen. Drie anderen regelden hun eigen onderkomen.

Er blijven 40 protesterende mensen over, die in elkaar afwisselende groepjes de bus bewaken om er zeker van te zijn dat deze niet wegrijdt en hen in Grytan achterlaat.

Bron:
www.thelocal.se

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t  Jopeck Jopeck)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Vluchtelingen” protesteren tegen overplaatsing naar het Zweedse platteland

 1. DonnaDolce zegt:

  Eisen?? Hebben ze verdorie wat te eisen???

  Like

 2. rs zegt:

  Ondankbare krengen dat het zijn. Stuur ze naar de NOORDPOOL GVD!!!!!!!!!!!!
  Weg met dat gajes. Hier en uit heel EUROPA verbannen !!

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik vind dit bijna ongeloofwaardig, vluchtelingen die niet tevreden zijn met een veilige plek. Hieruit blijkt toch overduidelijk dat het geen vluchtelingen zijn? Ik begrijp werkelijk niet dat die Zweedse regering dat hele zooitje niet terug stuurt. Het wordt met de dag gekker.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Geloof maar dat het waar is en hier in Nederland komt het ook voor… Een vriend van me had jaren geleden alweer een hotel, alwaar jawel asielzoekers in gestopt werden. Hij heeft diverse keren meegemaakt dat “asielzoekers” op hun achterste poten stonden, want in een dorp en dat was nu net niet de bedoeling. Amsterdam; daar wilde ze naartoe!

   Like

 4. Cathja zegt:

  Dit slaat toch werkelijk alles? Je komt uit Syrië (oorlogsgebied), je vlucht omdat het daar ‘te gevaarlijk’ voor je is, en eenmaal in Zweden aangekomen blijkt de opvanglocatie niet naar je zin te zijn!
  Wat let je om dan terug te gaan naar Syrië (en andere landen in het Midden-Oosten)? Daar is het in ieder geval een beetje warmer dan in noord Zweden.

  Asielzoekers worden steeds brutaler en veeleisender. Ik vermoed dat ze nauw contact houden met de achterblijvers in hun thuislanden. Waarschijnlijk worden die geïnformeerd over hoe zij moeten optreden als zij ook richting Zweden willen komen.
  Ik blijf van mening dat deze mensen helemaal geen gevaar lopen, maar een heerlijk rustig leventje willen leven, inclusief gratis onderdak en geld. We hoeven niet naar Zweden te kijken als ‘dom land’, want ook in andere landen krijgen zogenaamde vluchtelingen álles wat ze maar willen.
  Het is moeilijk te verkroppen voor de autochtone bewoners van de gastlanden dat deze vreemden zó in de watten worden gelegd! Het valt ook niet uit te leggen aan mensen die jarenlang gewerkt hebben, belasting hebben afgedragen, maar nu -vaak buiten hun schuld- terecht zijn gekomen aan de onderkant van de samenleving. Zij voelen deze voortrekkerij als een klap midden in hun gezicht!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Cathja: 15.10. uur. Deze mensen lopen inderdaad geen gevaar. Ze komen als bijen op de honingpot op Zweden en de “rest”, van Europa af. Aangemoedigd door de SOCIALISTEN, de EUSSR, en uiteraard de zogenaamde GOEDMENSCHEN! Als deze mensen ECHT VLUCHTELINGEN waren, dan stelde ZIJ geen eisen. Let maar op deze uitvreters krijgen het toch weer voor elkaar!

   Like

 5. Wat een gedram,mensen die werken die en in een Stad te wonen, geen uitbuiters en gelukzoekers!

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Met geweld de bus uit trappen. Geef ze een goedkoop Ikea tentje. Om zich te warmen bij dertig graden onder nul mogen ze hout sprokkelen. Het verstrekken van een bijl lijkt me geen goed idee.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Hier een van de arme vluchtelingen in armzalig geklede merkkleding !

  Like

 8. JooJootje zegt:

  Ze zijn op vakantie wat leuk,ik zou het ook niet pikken als de accommodatie niet overeenkomt met de foto,s en verhalen uit de folder.
  Als het al zo begint en je hebt een volledig arrangement geboekt dan zal er ook wel veel mis zijn met het eten, let maar op.

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Wel mans genoeg om te vluchten als 75jarige maar weigeren om in een dorp terecht te komen.
  Wat moet je nu met zo een verrijking die hier zijn toekomst en AOW wil opbouwen …..

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Ik vermoed, dat ergens in hun achterhoofd wel de gedachte zal meespelen, dat zij MOSLIMS zijn en dat de ongelovigen hen met alles op hun wenken te bedienen hebben, dus ook hiermee.
  Het rotte is, dat ze nu in Zweden beland zijn, waar ze dat nog dóen ook.
  Want ik geloof nooit, dat die halve gare Zweden in deze nu eens voet bij sruk zullen houden: Je kunt wel raden, hoe dit ongeveer weer gaat aflopen:
  De kl….pardon, die asíelzoekers krijgen vroeg of laat toch weer hun zin!

  Like

 11. Pingback: Vluchtelingenmiserie in Zweden | Golfbrekers

 12. Sending them back to an Islamic country is the ONLY solution ! VIVA PEGIDA ! http://www.NordhansaMarine.com

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik wil het eigenlijk niet lezen, word er beroerd van, stelletje hufters, iedereen is gek geworden, alles wordt maar goed gevonden, het gesjouw van mensen met praatjes en verwachtingen en vooral eisen.Waar zijn we in beland.

  Like

 14. oud-marinier zegt:

  Het is beter om ze helemaal NIET te ontvangen en linea recta op het zelfde vliegtuig , boot , schip of ander transport , retour te sturen . Wat betreft die grapjassen op die 2 boten ….de Italiaanse en de Nederlandse marine zouden “ietsje” verder uit de kust moeten patrouilleren , om op deze wijze die zogenaamde “Kapiteinloze en stuurloze” schepen , terug te slepen naar de dichtsbijzijnde haven en hen daar aan wal te zetten. ( Met andere woorden , patrouilleren vlak buiten de 12 mijls-zone van de Afrikaanse landen) , in INTERNATIONALE WATEREN dus . De dichtsbijzijnde havens zijn dan hun eigen havens . Zo luidt de Maritime wetgeving omtrent deze. Er staat NERGENS dat deze lui RECHT hebben om naar EU havens gesleept te worden en dan daar opgevangen worden en mogen verblijven tot in den treure. Wat WEL mogelijk is , en ook dat staat in de internationale maritime weteving , is dat “schipbreukelingen naar een EU thuishaven mogen worden gebracht , en NA medische hulp en voeding te hebben ontvangen , zsm naar land van herkomst dienen te worden GEREPATRIEERD . Blijkbaar hebben de Italiaanse en NLse marine , weinig kennis van deze internationale maritime wetgeving .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s