Jemen: Bijna 50 doden bij aanslag op sjiieten (+ video´s)

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen woensdag heeft een als vrouw verklede dader tijdens een sjiitische herdenkingsceremonie in de stad Ibb in Jemen een bom tot ontploffing gebracht. Hij sleurde 50 mensen mee de dood in.

In Jemen werden bij een zelfmoordaanslag op een sjiitische ceremonie bijna 50 mensen gedood. Tientallen anderen raakten gewond, toen de als vrouw verklede dader zichzelf opblies in de stad Ibb. Weliswaar is de stad overwegend soennitisch, maar hij staat onder controle van de sjiitische Huthi-militie. Aan de ceremonie namen ondersteuners van de militie deel. Volgens de politie werd een tweede dader bij de ingang van de plek ontdekt waar de manifestatie plaatsvond.

“Het aantal slachtoffers van de aanslag in Ibb bedraagt inmiddels 49 doden en 70 gewonden”, zei een arts donderdag tegen het persbureau AFP in een telefoongesprek. De aanslag zelf vond woensdag al plaats. Onder de gewonden zou zich ook de gouverneur van de stad, Jahja al-Arjani, bevinden. Tijdens de ceremonie werd herinnerd aan de geboortedag van de profeet Mohammed.

Jemen wordt sinds de val van de langjarige machthebber Ali Abdullah Saleh in het jaar 2012 door geweld en zware politieke onlusten geteisterd. De Huthi-milities begonnen begin vorig jaar een offensief, in het kader waarvan ze in september ook de hoofdstad Sanaa.

Sindsdien breidden ze hun invloed in het centrum en het westen van het land uit. In naam van de sjiitische minderheid eisen ze meer politieke inspraak. Daarbij stuiten ze echter op heftig verzet van soennitische stammen en van de groepering Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland.

Video´s:

 

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Jemen, Moslims, Salafisten, sjiieten, soennieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Jemen: Bijna 50 doden bij aanslag op sjiieten (+ video´s)

 1. zomaar zegt:

  weer het bewijs dat de moslims , niet schromen elkander naar het leven te staan !, waarom zou de brand (branden in moskeeën ) in Zweden aangesticht moeten zijn door rechts (of liever de Nationalen ), die de gedachten van de Internationale verwerpen betreft het ongebreideld invoeren van aanhangers van deze haat ideologie, binnen hun samenleving .

  en waarom zouden de oproepen op tot brandstichting , niet gedaan zijn door de moslims binnen (of buiten ) onze grenzen .

  Like

 2. Louis Burgemeestre zegt:

  Hoe meer ze elkaar vermoorden hoe beter ; dan hebben wij minder te befechtend

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  De enige manier van moslims om zich te manifesteren is geweld en dominantie door geweld.
  Een zinnige discussie met hen is niet mogelijk. Geen wonder want de leegte in hun hoofden moet gigantisch zijn als je praktisch alleen de koran er in hebt zitten om de moderne wereld mee te beleven.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Wat is de Islam toch vredelievend, vindt U niet? Walgelijk, ze vermoorden, ze verkrachten, ze plegen misleiding. En wat doet de politiek-correcte elite, en de EUSSR onder aanvoering van de socialisten, dit VOLK massaal binnenhalen. Op een gegeven moment gaat het er ook in heel Europa zo aan toe. Maar geloof maar, dat de politieke ploerten dan al de hort op zijn!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Zomaar een gedachte: moslims komen ons land binnen, kijken hun ogen uit, prachtige panden, mooie wegen, mooie mensen. Ze krijgen een huis met inboedel, dus ook tv, zien een wondere wereld met allerlei dingen te zien zie ze nooit gezien hebben: hoe wij hier leven, hoe wij plezier hebben (hadden), shows, prachtige documentaires, onze jeugd op tv in een contest zingen of andere zaken, leuke mooie jongeren die kunnen zingen of wat dan ook. En zij zitten daar en kijken er naar, hun ongemak groeit, hun afkomst gaat hen parten spelen, dat mag allemaal niet, dat vindt Allah niet goed, dit is te werelds. Hier moeten we iets aan doen, dit is te werelds, teveel vrijheid. Ze snappen er geen reet van, dan begint de tegenzin, dit moet allemaal stoppen (niet hun uitkeringen natuurlijk) de haat groeit in plaats van dankbaarheid. Ze praten met elkaar en de afschuw groeit, dan gaan ze plannen maken om ons land te veranderen, want hoe het nu is kunnen zij niet in leven. Wij moeten net zo leven al zij gewend zijn, en dan begint de ellende. Mopperen en zeuren, hun wil opleggen, noem maar op, steeds meer laten zien dat zij anders zijn, het er niet mee eens zijn (natuurlijk niet allemaal) Wij zijn te werelds dat mag niet van de koran, ik heb hem in huis en lees af en toe wat, daar word je niet vrolijk van, En die lezen ze, dag in dag uit. Dus hoe goed het er ook uitziet volgens sommigen, het wordt nooit wat. Zij willen ons hun geloof opdringen, de hele wereld moet in die allah gaan geloven. Een woestijn reiziger, die een zonnesteek opliep en visioenen begon te zien en teksten ging schrijven. Geloven jullie dat een woestijn reiziger kon schrijven???? Nou ik niet, het is allemaal fantasie, daar ben je goed klaar mee.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Terrorisme op de plaats waar het thuishoort.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s