Onder IS-strijders in Mosul woeden ebola en HIV

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee vanuit Afrika de Noord-Irakese stad Mosul binnengekomen leden van de soennitisch-islamitische terreurbeweging “Islamitische Staat” (IS) zijn mogelijk besmet met het dodelijk ebola-virus. Het bericht in de Irakese staatskrant “Al-Sabah” werd door meerdere media, waaronder het Britse “Daily Mail Online” en de “Kleine Zeitung” (Oostenrijk) opgepakt; intussen werd het bericht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigd. Het gevaar is groot dat de besmettelijke ziekte in de op twee na grootste stad van Irak, die behoort tot de bolwerken van IS, uitbreekt – met alle gevolgen van dien.

Volgens “Al-Sabah” zouden er ook 26 IS-strijders besmet zijn met HIV. Ook hier worden “vanuit verschillende Afrikaanse landen” binnengekomen terroristen als virusdrager genoemd.

Volgens het bericht in de “Daily Mail Online” hebben IS-strijders zich laten onderzoeken in een ziekenhuis in Mosul en zij bleken de typische symptomen van een HIV- en ebola-besmetting te bezitten. Het Irakese ministerie van Gezondheid had al in november gewaarschuwd voor een ebola-epidemie in Irak, veroorzaakt door IS-milities, en diens niet te overziene gevolgen voor de burgerbevolking.

WHO wil IS hulp aanbieden

De WHO verklaarde volgens “Daily Mail Online” dat ze geen officiële informatie van de regering in Bagdad zou bezitten, maar bevestigde de diverse mediaberichten over de ebola-gevallen in de gelederen van de radicaalislamitische geloofsstrijders. De WHO probeert volgens een woordvoerster om contact op te nemen met officials van IS om hen hulp aan te bieden.

Hoe en of de leiding van IS daar op zal reageren, is onzeker. Vast staat dat terroristen de afgelopen maanden minstens elf artsen in en rondom Mosul hebben geëxecuteerd – deze zouden geweigerd hebben gewonde IS-strijders te behandelen.

Over het algemeen wijzen de Jihadisten iedere vorm van westerse levensstijl en westerse producten af en zien daarin een bedreiging voor de islamitische wereld, op wiens vertegenwoordiging zij aanspraak maken. Bovendien kan niemand zeggen of het medisch personeel in Bagdad of Mosul gespecialiseerd is in de behandeling van ebola en de daarvoor noodzakelijke uitrusting heeft.

VN blijft afzijdig

Op hulp van de kant van de VN moet volgens “Daily Mail Online” eerst gewacht worden: VN-medewerkers hebben strikte aanwijzingen de door de IS gecontroleerde gebieden in het noorden van Irak en in Syrië niet te betreden. De VN-veiligheidsraad had in november in een officieel statement verklaard dat ebola een “gevaar voor de internationale vrede en de veiligheid” zou zijn. In Irak zou het tot een precedent kunnen komen.

Bron:
www.t-online.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Irak, ISIS, Islam. Bookmark de permalink .

33 reacties op Onder IS-strijders in Mosul woeden ebola en HIV

 1. Johan zegt:

  De WHO probeert volgens een woordvoerster om contact op te nemen met officials van IS om hen hulp aan te bieden.?? Echt waar ?? Ze zijn niet goed bij hun hoofd als ze dat doen.

  Like

 2. Fred zegt:

  En Allah zag dat het de juiste beslissing was.

  Like

 3. beatsme zegt:

  Dat is toch geweldig nieuws voor die religieuze mensen daar; hoe sneller ze in het paradijs zijn hoe blijer ik voor ze ben.

  Like

 4. oud-marinier zegt:

  Mooi , dat is dus een VERDOMD goeie redn om die smerlappen NIET meer toe te laten naar WAAR dan ook op deze aardkloot. Cordon er omheen , niemand er of eruit . En….platgooien met NAPALM ….uitroeien die hap …!!!

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Nou lekker dan straks komen ‘onze’ strijders euh hulpverleners terug met iets waar niemand hier blij van word.

  Like

 6. Xander zegt:

  Eerlijk is eerlijk! Tegen moslim HIV is er een oplossing… Vanaf een gebouw naar beneden ofzo.
  Nu rustig afwachten wat de kalifaat oplossing voor Ebola mag zijn? het westen moet nu net zo afwezig blijven als moslimlanden dat zijn met het opvangen van hun vluchtende geloofsgenoten.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Als ze het maar niet in hun van waanzin doortrokken koppen halen om dit dodelijke virus bewust te verspreiden, dus ook (júist ook!) in Europa! We krijgen er steeds meer problemen bij door dat stomme volk! Dat ze aids hebben verbaast me niet; ze rotzooien met alles en iedereen!
  Ik zou zeggen: laat de VN en de WHO zich a.u.b. niet met hen bemoeien. Als IS zich op deze wijze wil minimaliseren, des te beter.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Laat deze TERRORISTEN van IS , van hun allah, maar allemaal ebola krijgen. Ik heb niets met deze idioten!

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Duidelijk een complot van de ongelovigen.

  Like

 10. aquarius4422 zegt:

  Het is de wil van Allah (zeik kome over hem) gewoon afwachten dus.

  Like

 11. ron zegt:

  Je weet toch; het is een complot van de Joden!

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  Q;De WHO probeert volgens een woordvoerster om contact op te nemen met officials van IS om hen hulp aan te bieden.

  Hulp bieden? Dat gaat ze de kop kosten! Beter een hek erom en lekker uit laten woeden… Je moet maar denken dat het de wil van de profeet is.

  Trouwens HIV loop je op, door overal ongebreideld en vooral ongevraagd je ding in te stoppen, persoonlijk vind ik het een mooie straf en hoop dat ie eraf rot!

  Like

 13. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Gezien hun uiterst vieze gewoontes en bestialiteit, is het een wonder dat ze het tot dusver hebben overleefd. Ik gun ze in ieder geval iedere rotziekte die je kan oplopen van hun manier van alles maar neuken en verkrachten wat er los loopt,

  Like

 14. adbrown2014 zegt:

  De VN-veiligheidsraad had in november in een officieel statement verklaard dat ebola een “gevaar voor de internationale vrede en de veiligheid” zou zijn.
  Hier wordt de aanduiding gevaar, een probleem of oplossing bedoeld. Nu hebben we eindelijk een passende oplossing en dan wil de WHO hulp aanbieden. Door hun eed van Hippocrates hebben zij geen keuze om mensen in steek te laten. Dus mensen helpen en geen IS-beesten.

  Like

 15. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En welke randidioten laten ze weer terugkeren in Nederland?

  Like

 16. 4sjun zegt:

  Het kwaad straft zichzelf doordat het mogelijkheden en solidariteit ver overvraagt.

  Like

 17. apollonia652014 zegt:

  Quote; “Over het algemeen wijzen de Jihadisten iedere vorm van westerse levensstijl en westerse producten af en zien daarin een bedreiging voor de islamitische wereld..” Mooi dan behoeven ze ook geen hulp van the WHO. Dit is onschuldige mensen de dood in jagen. Ze laten zich maar helpen door hun eigen soort, maken ze die maar af. Gewoon wegblijven daar en hopen dat ze elkaar heel snel uitroeien. Laat de WHO maar mooi in het westen mensen blijven helpen die het echt nodig hebben en niet een stelletje machtsliefhebbers.

  Like

 18. vigilante zegt:

  Ik zie toch wel mogelijkheden;een stuk Irak opofferen,flinke muur eromheen.
  Ebola daesh idioten zoals het hoort in quarantaine binnen het muurtje.
  Vervolgens elke daesh terrorist die niest of een snotneus heeft preventief ook maar in het ebola kalifaat plempen.

  Like

 19. Charles Martel zegt:

  Zou allaa die terreurvarkens niet sparen? Kan toch niet.

  Like

 20. Als ze zo stom zijn om daar hulp te gaan bieden,worden ze als dank onthoofd!Sommige mensen leren het ook nooit!

  Like

 21. Jules Vismale zegt:

  Zoals IS de naam van Allah schandelijk misbruikt voor massamoorden, zo straft Hij hen met ebola, HIV, aids en de pest! Dat verdiend dit moordzuchtige tuig ook meer dan terecht!

  Like

 22. Hendrick M. zegt:

  Laten we s.v.p. hopen dat deze berichten op waarheid berusten.
  Weer een reden temeer om nationale jihadisten aan te moedige in die streken te gaan strijden.
  Maar dan: nooit meer binnen laten !
  Misschien roeien ze zich dan zelf op termijn (liefst snel) wel uit .

  Like

 23. paulzwueste zegt:

  De islam zal zichzelf helemaal en voorgoed vernietigen.

  Like

 24. kapitein zegt:

  Maat die gestoorde idioten maar elkaar lekker infecteren komen wij goedkoop van de af en de vluchtelingen terug naar huis

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s