Anti-islam protesten: één op de twee sympathiseert met “Pegida”

Screenshot_105

(Vertaling: E.J. Bron)

Een meerderheid van de Duitsers is bezorgd dat de radicale islam steeds meer betekenis krijgt, blijkt uit een peiling van “Zeit Online”. Dat voedt sympathieën voor anti-islam bewegingen.

In Duitsland sympathiseert bijna één op de twee Duitse burgers met demonstranten die tegen de terreurmilitie “Islamitische Staat” en de “islamisering van het Avondland” de straat opgaan. In een representatieve peiling van YouGov in opdracht van “Zeit Online” gaf bijna de helft van de geënquêteerden (49%) aan begrip voor deze demonstranten te hebben. 30% van de geënquêteerden antwoordde dat zij “alle begrip” voor de wens van de demonstranten zou hebben. 195 antwoordde met “eerder ja”. In totaal 23% wees de demonstraties af.

Screenshot_106

Groeperingen zoals “Pegida” (“Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland”), die ook morgenavond weer in Dresden zal demonstreren, kregen volgens de peiling veel instemming uit alle leeftijdsgroepen en delen van de bevolking. De initiatiefnemers van de beweging klagen over een volgens hen toenemende islamisering van de samenleving, waarschuwen voor criminele buitenlanders en de afkeer van de Europese cultuur en waarden.

De angst voor radicale islamieten houdt volgens de peiling veel mensen in Duitsland bezig. 73% van de Duitse burgers gaf aan bezorgd te zijn dat de radicale islam meer betekenis krijgt. Deze aanname is vooral sterk verbreid (78%) bij oudere mensen van 55 jaar. Maar ook bij de 18 tot 24-jarigen antwoordde 66% “Ja, ik maak me zorgen”.

Screenshot_107

Een meerderheid van de geënquêteerden is niet tevreden over het aantal vluchtelingen dat Duitsland in 2014 heeft opgenomen. In 2014 zijn meer dan 200.000 mensen als vluchtelingen of asielzoekers naar Duitsland gekomen. Op de vraag “Bent u van mening dat Duitsland op dit moment teveel of te weinig vluchtelingen opneemt?”, antwoordde in totaal 59% van de geënquêteerden dat Duitsland “duidelijk teveel” (30%) of “eigenlijk teveel” (29%) op zou nemen. Het aantal vluchtelingen wordt vooral als problematisch beoordeeld door mensen in de leeftijdscategorie van 25 tot 54 jaar.

Screenshot_108

Voor de peiling, die tussen 12 en 15 december werd opgesteld, werden 1.107 mensen geënquêteerd.

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Anti-islam protesten: één op de twee sympathiseert met “Pegida”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Alle punten van Pegida zijn zeer redelijk. Ongelooflijk hoe desondanks PEGIDA door een STASI MADAM Merkel, en een mislukte DOMINEE GAUCK wordt weggezet. LEVE PEGIDA!

  Like

  • Lis zegt:

   Precies, meneer Hendrix. Ik vraag me ook af hoe lang dit ‘goed’ kan gaan. Vorige week las ik hier op de site dat 30% van de Duitsers achter Pegida staat, nu is het al toegenomen. De oliedomme reactie van Merkel in haar toespraak is pure kwaadaardigheid. Maar met het internet en alle informatie die voorhanden is, kunnen ze niet meer denken dat het volk nog gemakkelijk te bespelen is. Ik deel uw mening: leve Pegida!

   Like

  • Anneke zegt:

   Halleluyah Amen……Een GOEDE START (van 2015) IS DE HALVE SMART.

   Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  valt dat Islam-gebral u echt steeds meer verkeerd
  bezin u op de Volksgetrouwe Geert 😛

  Like

 3. Vederso zegt:

  Duidelijk hogere cijfers dan tot dusver werd aangenomen!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Zelfs als het straatbeeld er als volgt uitziet, komen de meesten nog niet in opstand:

  Like

 5. Roni zegt:

  Der Angela ist doch vollig blod oder……..

  Like

 6. Pingback: De schijnheilige omgang met “Pegida” | E.J. Bron

 7. jan sa zegt:

  de demonstraties vinden over het algemeen plaats op pleinen voor kerken, met veel waxinelichtjes.
  Suggestie: plaats op de maandag avonden ook een(of meer) waxinelichtjes voor een kerk bij jou in de buurt en ga dan weer naar huis.
  Lijkt mij een zeer vreedzame oplossing die het doel duidelijk stelt.
  Iemand die dat kan propageren???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s